Photo diary: de woonweek van Bianca Dudink

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Bianca! 

Wat leuk dat ik door Benita ben gevraagd om een week lang een verslag bij te houden voor De Wemelaer. Ik ben Bianca Dudink, getrouwd met Brian en heb een zoontje Binc van 7 jaar. Wij wonen in de kop van Noord Holland in een 2 onder 1 kapwoning. Onze woonstijl kun je wel landelijk sober met een eigen draai noemen.

Maandag
Vanmorgen eerst even heerlijk buiten een kopje koffie gedronken en daarna snel naar een vriendin om stylingadvies te geven. De ochtend was zo voorbij.

foto 1.JPG

Vanmiddag boodschappen gedaan en gelijk een pakje opgehaald. Daarin een mooie bak met een lepel die ik voor een spotprijsje heb gekocht via Marktplaats.

foto 2.JPG

Gisteren heb ik het en-suite gedeelte van de keuken geverfd in de kleur Tin Kettle van Pure & Original.  De week ervoor had ik al de achterwand in de verf gezet met de kleur White Rhino (ook van Pure & original) dus nu alles een beetje afgestyld en een haakje opgehangen…lekker getutteld dus.

foto 3.JPG

Dinsdag
Vanmorgen bij mijn vriendin Maaike, die bij een tuincentrum werkt, wat artisjokken en mooie aparte bloemen opgehaald. Ik ben niet van de boeketten en vele bloemen en ben dus altijd op zoek naar iets anders. Na ze een mooi plekje gegeven te hebben gegeven ben ik alvast wat gerechten gaan koken voor de komende 3 dagen. Zodat ik, als ik dan na mijn werk thuis kom, zo klaar ben.

foto 4.JPG

foto 5.JPG

De buitenkeuken lekker schoongemaakt en opnieuw gestyled want bbqen kunnen we zeker deze week.

foto 7.JPG

De planten allemaal een slok water gegeven en daarna sluit ik de dag af met een welverdiend bakkie koffie met een paar bokkenpootjes.

foto 8.JPG

Woensdag
Vandaag heerlijk naar mijn werk geweest. Ik werk in een woonwinkel in Venhuizen dat gevestigd is in een mooi oud pand dat vroeger het voormalige gemeentehuis is geweest. Zowel thuis als op het werk kan ik dus mijn passie voor alles wat met wonen te maken heeft kwijt.

Bianca Dudink woensdag.jpg

Foto's wemelaer 9.jpg
Vanmiddag de nieuwe ingekochte balusters een mooie plek op de vensterbank gegeven. Ook een paar oude ladders en krukjes hebben een nieuwe plek gekregen in de stijlkamers.

Foto's wemelaer 6.jpg

Door de hitte was het vandaag rustig in de winkel. Voor de juf van Binc heb ik even een mooi zeepje van Puur Zeep meegenomen als cadeautje voor het afgelopen schooljaar. Morgen nog de laatste schooldag en dan hebben ze vakantie

Bianca Dudink woensdag1.jpg

Donderdag
In de ochtend heb ik eerst wat verf uitgedraaid voor een klant terwijl Erica de binnengekomen eetkamerstoelen bij een klant aan het bezorgen was, altijd leuk om iemand weer blij te maken.

P7020374.JPG

‘s Middags hebben we het magazijn opgeruimd zodat we morgen de kruiken en potten van het merk Still kwijt kunnen.  Ook van Hoffz komen er nieuwe unieke items binnen. Het uitpakken vinden we elke keer een feestje. Omdat het magazijn geen mooi sfeerplaatje is, nog even een foto van een mooi hoekje in de winkel.

P7020370.JPG

Gelukkig zakte de temperatuur een beetje zodat het wat aangenamer werd na de 33 graden van vanmiddag. En met het flauwe zonnetje dat zo mooi op mijn krans in de serre schijnt sluit ik m’n dag af.

P6220202.JPG

Vrijdag
Vandaag op deze zwoele dag ben ik jarig; de temperatuur loopt al pittig op. Toch gewoon aan het werk vandaag en die beginnen we met een lekker gebakje.

P7030389.JPG

P7030384.JPG

Er zijn nieuwe items van Hoffz binnengekomen en een pallet vol met mooie kruiken, potjes, lampen enz. van het merk Still. Na alles een plekje gegeven te hebben is de middag alweer om. Omdat ik jarig ben verwen ik mezelf met een mooie kruik, een schaal, een klein kruikje, een oud krukje en een setje Hoffz theedoeken… iemand moet het doen, haha.

DSC_0287-2.JPG

Geen tijd om alles thuis neer te zetten want mijn familie komt zo een gebakje eten en een borreltje drinken op m’n 43ste levensjaar.

P7060659.JPG
P7050573.JPG

Zaterdag
Heerlijk uitgeslapen want het was laat geworden vannacht met mijn familie. Eerst m’n nieuwe kruik een plekje gegeven… zal misschien wel weer anders worden maar voor nu vind ik het prima. Daarna wat huishoudelijke taken maar daar zal ik jullie niet mee vervelen.

P7050567.JPG

DSC_0174.JPG

Na de middag de andere spullen gestyled en toen boodschappen gedaan in het hete weer want we krijgen vanavond vrienden die blijven eten.

DSC_0307.JPG

Heerlijk met onze vrienden gegeten en tot laat onder de veranda gezeten en lekker gekletst en gelachen. Hieronder nog een foto van onze bijkeuken waar ook weer de houten bak een andere plek kreeg, zo blijven we lekker bezig.

P7050606.JPG

Zondag
Eerst nog even de nieuwe Wonen landelijke Stijl doorgebladerd. Toen snel naar Venhuizen waar Erica op mij wacht om samen naar Nijensleek te gaan om mooie balusters op te halen en om langs te gaan bij Moniek van ‘Atelier á la Moniek’ om onze passie van alles wat met wonen te maken heeft met elkaar te delen.

Bianca Dudink zondag.jpg

Samen zijn we ook nog naar De Wilgengaarde in Ruinen geweest omdat we daar nu toch heel dicht in de buurt waren en daar ook eens de sfeer wilden proeven. Prachtige sfeer daar.

Bianca Dudink zondag1.jpg

Net op tijd weer terug voordat het water met bakken uit de hemel stortte. Even gauw de kaarsjes aan in de serre omdat het ineens donker wordt maar niet lang daarna komt de zon alweer, gelukkig.

P7050549.JPG

DSC_0318.jpg

DSC_0333.JPG

DSC_0357.jpg

Dit was mijn laatste dag en ik vond het erg leuk om te doen. Ik had een erg drukke week en ga volgende week weer verder met het uitwerken van nog meer ideeën in ons huis.

Groetjes Bianca.

Bianca heeft geen blog maar wel een inspirerend Instagramaccount met veel meer foto’s van haar prachtige huis en tuin.

14 reacties

  1. Anita schreef:

    Heel leuk om te lezen! En veel prachtige inspirerende foto’s!
    Je hebt een geweldige sfeer in en om je huis!

    Groet Anita

  2. Garcyasplace schreef:

    Bianca , ik kan alleen maar zeggen , wat een mooi en prachtig huis heb jij.
    Ook dat je mag werken in een mooie winkel daar ben ik toch wel een beetje jaloers op .
    Een droomhuis , een droomjob …
    Groetjes
    Christel

  3. Inge schreef:

    Prachtig allemaal zeg!

  4. Janny schreef:

    Wat een sfeervol huis. Echt leuk om te zien en over je week te lezen.
    Liefs,
    Janny

  5. Coby van cbcosycot IG schreef:

    Wat geweldig om jouw woonweek te lezen. Ik zou wel uren naar de foto’s kunnen kijken. Zo jammer dat je geen blog hebt (ahum ik ook niet hoor). Gelukkig kunnen we je op IG volgen. Ben benieuwd naar je overige plannen.
    We wachten geduldig af en doe de woonweek dan maar opnieuw.
    Hartelijke groetjes Coby

  6. Colin schreef:

    Per toeval je IG net wat eerder ontdekt dan deze woonreportage. Zag het dan al op IG maar nog leuker om zo alles bij elkaar te zien want wat woon je gaaf!

  7. Mirjam schreef:

    Wat een prachtig huis heb jij zeg, het was een dik plezier om bij jou te mogen rondkijken op deze manier. Echt inspirerend.
    Fijne avond,
    Liefs,
    Mirjam

    • Bianca dudink schreef:

      Bedankt allemaal voor de lieve en leuke reacties…. Mijn reactie komt erg laat maar ben gewoon vergeten te antwoorden… Heel stom…Maar wat mooi om te lezen allemaal…

  8. Ans schreef:

    Prachtig huis en geweldig mooi ingericht,ben best jaloers!

  9. Diane schreef:

    Wat een mooie woon/werkweek Bianca, heel leuk om te lezen. Wat heb je een sfeervolle serre, prachtig! Heb echt genoten van je foto’s!

  10. Marjo schreef:

    Mooie foto’s van je inrichting. Prachtig!
    En leuk om het bankje Siem van LB overal te rug te zien komen in de binnenkijkers van de Wemelaer.
    Ik geniet van al de mooie binnenkijkers.

  11. lise-anne dupont schreef:

    je ne comprend pas votre langue, mais ce que je vois est très joli et à mon goût

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.