Op 20 januari ’18 haal je tulpen uit Amsterdam!

Nieuw tulpenseizoen van start
Wist je dat er een Nationale Tulpendag bestaat? Op zaterdag 20 januari 2018 staat deze dag dit jaar in het teken van romantiek. De officiële opening van het nieuwe tulpenseizoen vindt ieder jaar plaats in hartje Amsterdam. Op de Dam leggen kwekers een romantische tuin aan met ruim 200.000 tulpen en nodigen iedereen uit om vanaf 13.00 uur gratis een bosje te plukken (op=op). Daarnaast zorgen de kwekers voor een aantal romantische verrassingen op de Dam. Ben je niet in de gelegenheid om naar Amsterdam te komen? Geen paniek! Want van januari tot en met april zijn er volop tulpen verkrijgbaar bij bloemist, marktkraam, supermarkt of tuincentrum.

Nationale tulpendag 2018

Lentefeest
Tulpentijd is de periode van januari tot en met april waarin de meeste tulpensoorten, -kleuren en -vormen verkrijgbaar zijn. Ze zorgen altijd voor één groot lentefeest in je huis. Dat vrolijke effect wordt extra versterkt doordat tulpen, in tegenstelling tot andere bloemen, doorgroeien in de vaas. En behalve een rijk kleurenpalet, zijn tulpen ook verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Let ook eens op de verschillende bloemvormen, die variëren van rond tot grillig en van lelievormig tot gefranjerd.

Nationale tulpendag Amsterdam 2018

Tulpenvaas
Tulpen voelen zich eigenlijk in elke vaas thuis. Van kleine, losse vaasjes met een paar tulpen erin, tot een grote vaas met een volumineus boeket. Door verschillende kleuren en soorten met elkaar te mixen creëer je in een handomdraai een spectaculair lentefeest! Ga je voor een echt wauw-effect? Ga dan eens op zoek naar een klassieke tulpenvaas en steek in elk tuitje een tulp. Hoe hoger de vaas, hoe imposanter de lentepracht.

Boeket tulpen

Tips voor extra mooie tulpen
•  zet de tulpen in een schone vaas met water en voldoende ruimte voor de stelen.
•  hoe koeler je huis is, hoe langer de bloei. Zet tulpen bij voorkeur dus niet vlakbij een radiator, kachel of open haard.
•  tulpen bloeien langer als je ze niet vlak naast een fruitschaal zet.

Tulpen in emmer

Hoe heerlijk het me ook lijkt om een bos verse tulpen uit Amsterdam te halen, het is voor mij te ver :) Gelukkig kan ik er thuis ook van genieten!

Kijk voor meer informatie over Nationale Tulpendag 2018 op Nationaletulpendag.nl.
Kijk voor meer informatie en inspiratie over tulpen op Mooiwatbloemendoen.nl.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit bericht delen?Email this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrTweet about this on TwitterShare on Facebook

Geef een reactie