Wat maakt dat je huis van jou is?

Mijn moeder heeft ze nog steeds in een glazen keukenkast staan, 3 foeilelijke feloranje hertjes die door middel van een goudkleurig kettinkje met elkaar verbonden zijn. Ik kocht ze voor haar in avonturenpark Hellendoorn toen ik een kind was. Tegenwoordig zie je het maar weinig meer, openlijk tentoongestelde souvenirs. Interieurs zijn vandaag de dag zo perfect dat je de mensen die er wonen er amper in kunt herkennen.  Best jammer eigenlijk want zo onderscheid niemand zich meer van de rest.

Omdat niet iedereen bevoorrecht is met erfstukken als antieke kasten en als je (nog) niet de hele wereld over bent gereisd zodat je iedere reis oude Indiase beelden of maskers mee naar huis kunt brengen, is het soms best lastig een persoonlijke draai aan je interieur te geven. In dit artikel worden enkele mogelijkheden om je interieur een personal touch te geven voor je op een rijtje gezet.

Foto’s zijn een goede manier om je huis mee te personaliseren.  Je mooiste momenten gewoon in een lijstje aan de muur..

 bf50bb62b6246744ef3c47f367283d9a.jpg

Foto: White life

Verzamelingen of objecten waar je mooie herinneringen aan bewaart maar die in de kast liggen te verstoffen kun je onder een glazen cloche of in een grote glazen fles nieuw leven inblazen.

86f35eff72109b495220bdff2fd01b6a.jpg

Foto: The vintage bricoleur

Ook boeken geven je huis karakter. Als je bang bent dat het rommelig oogt dan kun je er voor kiezen de boeken op kleur van de kaft in de kast te plaatsen. 

Prachtige-oude-verweerde-boekenkast-vergelijkbare-grote-oude-kasten.1358516423-van-Syl.jpg

Foto: Barter Post Trade

Of je gebruikt slechts een gedeelte van de kast voor boeken en zet er verder spullen in waarvan jij vindt dat ze gezien mogen worden.

 Landelijk_klassiek_banner.jpg

Foto: Het kabinet

Zoals je ziet kun je er met relatief weinig moeite voor zorgen dat je huis de uitstraling heeft die bij jouw persoonlijkheid past!

4 reacties

  1. Farisa schreef:

    Wat een leuke tips! Dank je! Groetjes Farisa

  2. gerrit en janny. schreef:

    Dit vinden we erg mooi!!!

  3. De Wemelear schreef:

    Wat leuk dat jullie reageren Gerrit en Janny! Binnenkort bij jullie binnenkijken? ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.