Review Riviera Maison en Rex Casa LED kaars

Als je net als ik dol bent op kaarsen en ze het liefst overal (ook in de hal, of buiten bij de voordeur) brandt,  dan zul je misschien ook wel eens onrustig heen en weer zijn gelopen om te zien of alles nog veilig is. Die angst is vanaf nu voorbij :)

Ik kocht voor deze test een LED kaars van Riviera Maison en een LED kaars van het merk Rex Casa (o.a. te koop bij Intratuin).  Van tevoren was ik niet heel erg enthousiast omdat ik niet zo dol op LED verlichting ben. De ronde kaars van Rex Casa hieronder afgebeeld kocht ik in gebroken wit maar is ook in wit verkrijgbaar.

IMG_2841.jpg

De hieronder afgebeelde kaars van Riviera Maison is in deze grootte alleen als vierkant model te koop.

IMG_2835.jpg

Beide kaarsen zijn bestemd voor gebruik binnenshuis.

IMG_2847.jpg

IMG_2851.jpg

Gedurende 2 weken heb ik beide kaarsen iedere avond getest

IMG_2844.jpg

Beide kaarsen hebben een timer, handig want zo gaat de kaars iedere avond op dezelfde tijd aan en na 5 uur automatisch weer uit. Ook handig als de kaars op een plek komt te staan waar je niet gemakkelijk bij kunt. Ieder ander die de kaarsen bij mij thuis heeft gezien in deze 2 weken heb ik ook naar zijn of haar mening gevraagd en iedereen (ik ook!) was erg enthousiast over de Rex Casa Kaars.  Door de bewegende vlam is hij niet van echt te onderscheiden en het licht is echt warm. Het licht van de Riviera Maison kaars is wat meer oranjeachtig en daardoor wat koeler.

IMG_2853.JPG]

Rex casa kaars:
2 batterijen:
In wit en in gebroken wit verkrijgbaar
Prijs 29,95
Voelt echt wasachtig aan.
Niet geschikt voor buiten ivm vocht.
Timer: zelfde tijd automatisch aan, na 5 uur uit.
Van een afstandje niet van echt te onderscheiden.
Best duur in aanschaf maar je hebt wel minder zorgen want het effect is vrijwel hetzelfde als met een echte kaars.

Riviera Maison kaars:
2 batterijen
Dit type (Charming Candle Square LED White L) is in de kleuren White, Dove en Rosebloom verkrijgbaar, ook online.
Prijs 17,95
Voelt minder echt aan.
Meer oranjeachtige gloed.
Timer: zelfde tijd automatisch aan, na 5 uur uit.
Niet geschikt voor buiten ivm vocht.
Minder duur, zelfde effect. Ook een aanrader.

 

IMG_2858.jpg

De Rex Casa kaars komt in mijn ogen als beste uit de bus als je een zo echt mogelijk effect wilt nastreven. Door de bewegende vlam en het warme licht is hij niet van echt te onderscheiden. Goedkoop is hij zeker niet maar als je de kosten van alle waxinelichtjes of andere kaarsen die je normaal gesproken brandt, bij elkaar optelt dan kom je vast ook op een aardig bedrag.
En de zorgelijke loopjes naar de hal, voordeur of toilet zijn voortaan overbodig, ook niet onbelangrijk :)

IMG_2860.jpg

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.