Behind the blogger: Inge van My Choice

IMG_3342.JPG

Woonbladen zijn heerlijk maar na een uurtje heb je ze meestal wel uitgelezen. Internet is dan een mooi medium om je honger naar nóg meer interieur inspiratie te stillen. Tot een paar jaar geleden bestond er het picasa hotforum, dat weten de die-hard interieurliefhebbers onder de lezers vast nog heel goed! :) Dit was een forum gekoppeld aan picasa foto-albums waar je foto’s van je eigen huis kon plaatsen. Ik was er zo aan verslaafd dat ik me de volgorde van alle albums en namen nu nog haarfijn voor de geest kan halen en ik heb mij regelmatig kramp in de pols geklikt; het ene huis was nog mooier dan het andere!

Heel veel van die bekende namen van toen begonnen langzamerhand met hun eigen blog. Je kunt op Pinterest natuurlijk ook heel veel inspiratie opdoen maar het leuke aan het volgen van woonblogs is dat er behalve interieur inspiratie ook een persoonlijk tintje van de blogger aan toegevoegd wordt, wat het natuurlijk nog veel leuker en interessanter maakt om te lezen! Met het langdurig volgen van woonblogs ben je er ook getuige van hoe mensen er lief en leed delen en er mooie vriendschappen ontstaan.

Soms wil je nog wel meer weten over een bepaalde blogger en daarom heb ik Inge van My Choice enkele vragen gesteld. Op haar blog vind je prachtige zinnetjes als: ‘Het schaaltje wat op het plankje in het toilet staat, heb ik in de betonlookverf gezet…De spiegel erachter heeft een laagje paste wax gehad..’

Ik bewonder Inge om haar tomeloze energie en talent! Als je straks klaar bent met lezen moet je zeker een kijkje op haar woonblog nemen! Zelfs Inge’s bijkeuken is er een om bij weg te dromen..!
Veel plezier!

IMG_3152.JPG

Wie is Inge?
Ik ben een vrouw van middelbare leeftijd,  32 jaar getrouwd. Moeder van een dochter van 24 en een zoon van bijna 18. Ik woon al bijna mijn hele leven in de buurt van Breda.

Met hoeveel mensen wonen jullie in je huis?
Wij wonen op dit moment met 3 personen in ons huis.  Onze dochter studeert in Leiden en woont daar op kamers.

In wat voor soort huis wonen jullie?
Wij wonen in een vrijstaand nieuwbouwhuis. De stijl van het huis kan ik wel omschrijven als jaren 30. Het is een huis met een pyramide kap dus vrijwel een vierkant huis, met aan de voorkant een erker, een uitgebouwde garage en aan de achterkant een serre. Wij wonen op een klein industrieterreintje, waar wonen en werken gecombineerd wordt.  We wonen hier omdat we een eigen meubelmakerij hebben.

IMG_1438.JPG

IMG_2663.JPG

Wat doe je naast het bloggen en klussen?
Naast bloggen en klussen run ik het huishouden, vang klanten op en draag mijn steentje bij in de meubelmakerij, denk daarbij aan de administratie enz.

Wanneer ben je begonnen met je blog?
Ik ben begonnen met bloggen in het voorjaar van 2013.

En waarom?
Ik volgde al twee jaar tal van leuke blogs, in het begin wel anoniem. Het leek me leuk om mijn eigen passie voor wonen te delen met anderen en ik heb er geen dag spijt van gehad.

9f89bc2f541288d9861ee320ce6dadce.jpg

Wat is jouw eigen favoriete blog?
Oei, dat vind ik echt moeilijk om te zeggen omdat ik meerdere favoriete blogs heb. Maar als ik dan toch echt moét kiezen, dan kies ik voor Easy living en Huize Vizzini! Zij staan toch wel bovenaan mijn lijstje, mijn hart maakt een sprongetje als deze bloggers weer een nieuwe post geplaatst hebben.

Jouw blog is een inspiratiebron voor velen, de foto´s van je prachtige huis gaan de hele wereld over, waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?
Ik haal de meeste inspiratie toch wel uit alle blogs die ik volg, daarnaast lees ik woonbladen maar in principe staan de blogs bij mij op nr.1.

Wat is het meest bijzondere dat je hebt meegemaakt door of naar aanleiding van het bloggen?
Het meest bijzondere is toch wel de fotoshoot van een bekend woonblad dat hier eind maart gaat plaatsvinden, ik vind dat een hele eer.

IMG_6554.JPG

Ben je altijd druk geweest met interieur/inrichten?
Als ik terug denk al vanaf mijn jeugd! Al toen ik nog thuis woonde veranderde ik mijn slaapkamer regelmatig, daar begon het al mee. Ja, ik ben altijd al druk geweest met mijn interieur.

Je doet heel veel zelf en verandert continue, is jouw huis nooit af voor je gevoel?
Ik hoop het niet dat mijn huis een keer af is, het is mijn grootste hobby.  Dus nee: mijn huis zal nooit af zijn.  In de basis natuurlijk wel maar ik zal denk ik altijd bezig blijven met veranderen en er zal ongetwijfeld ook nog weleens een muur van kleur veranderen.

Kun je stylen leren of moet het in je zitten denk je?
Ik denk dat je het wel kunt leren maar je moet er denk ik wel gevoel voor en kijk op hebben. Je kunt heel veel leren van de woonbladen en door op woonblogs te kijken. Als ik naar mezelf kijk merk ik dat ik nu anders decoreer, ik maak nu meer groepjes dan vroeger.

IMG_6311.JPG

Worden je huisgenoten weleens moe van je veranderdrang? :)
Nee hoor, die kennen me zo onderhand wel en laten me mijn gang maar gaan. Wel zegt mijn man weleens: ‘ga nou onderhand eens zitten’. Maar ja dan heb ik weer iets in mijn hoofd en dat moet dan meteen.

Geniet je van je huis en wat is je meest favoriete plaats/ruimte en waarom?
Ik geniet iedere dag van mijn huis! Soms sta ik buiten bij mezelf naar binnen te kijken en ben dan heel tevreden met wat ik zie. Mijn meest favoriete ruimte in ons huis is toch wel de woonkamer, omdat het daar zo lekker zitten is.

Stel: ik zit met open mond voor de foto´s van jouw huis maar mijn eigen huis staat nog vol met grenen uit de jaren ’90 en ik weet niet waar en hoe ik moet beginnen om een sfeer zoals de jouwe te creëren in mijn eigen huis, wat zou je adviseren?
Ik zou adviseren om met de basis te beginnen, zoals het schilderwerk van muren, deuren en kozijnen en daarna de vloer. Ik zou ook goed naar de meubels kijken want met een likje verf verander je zo´n grenen meubel in een totaal ander meubelstuk. Een interieur is nooit meteen helemaal af, het moet groeien…

IMG_5914.JPG

Ben jijzelf weleens helemaal van stijl veranderd?
Jazeker! En geloof het of niet maar ik heb in de begin jaren van ons huwelijk een compleet op elkaar afgestemd eiken interieur gehad. Toen we pas hier kwamen wonen (dat is nu 12 jaar geleden) was het nog eiken maar dan gepatineerd, daarna wilde ik wit doorvoeren maar dat was het toch ook niet helemaal.

Wat is je grootste woondroom?
Eigenlijk is dat ook de droom van mijn man…om ooit nog eens een oud boerderijtje op te knappen.

Waar ben je het meest trots op in je huis?
Omdat we dit huis helemaal zelf gebouwd hebben, ben ik trots op ons hele huis.

IMG_2746.JPG

Wat was je allerlastigste doe-het-zelf klus?
Dat is toch wel het verven van de vide geweest, die is 8 meter hoog en wij staan dan op een steigerplank die het gat overbrugt.  Je moet hier echt geen hoogtevrees voor hebben!

Wat zouden mensen niet van jou verwachten?
Oei, moeilijke vraag! Dat weet ik eigenlijk niet, op woongebied. Ik denk de lambrisering met bloemenbehang op onze slaapkamer! Het is wel weer op kleur, dat dan weer wel dus géén kleurtjes. Gewoon heel veel tinten grijs.

IMG_2395.JPG

Tenslotte voor ons aller gemoedsrust:  is het bij jou ook weleens een rommeltje? :)
Sorry….eigenlijk niet, ik heb alles onder controle.

IMG_1489.JPG

Super bedankt Inge, erg leuk om nog iets meer van je te weten te komen!

IMG_5431.JPG

Alle foto’s zijn afkomstig van My Choice.

12 reacties

 1. Petra schreef:

  Zo leuk om dit te lezen ..

  Liefs Petra

 2. Inge schreef:

  Heel leuk om te lezen…je hebt er een mooi verslag van gemaakt.
  Bedankt.

  Groetjes,
  Inge

 3. De Wemelear schreef:

  Bedankt Petra!

 4. De Wemelear schreef:

  Jij hebt er mooie antwoorden van gemaakt Inge, alle lof voor jou en je prachtige huis! :) Graag gedaan, je krijgt er vast wel veel nieuwe fans bij!

 5. Colin schreef:

  Leuk Benita & Inge!

 6. De Wemelear schreef:

  Bedankt Colin! :)

 7. Janny schreef:

  Ja, Inge’s huis is mooi. Heel smaakvol ingericht. Leuke reportage, hoor!
  Janny

 8. Nelleke schreef:

  Wat een leuk interview.
  Groetjes,
  Nelleke
  http://nellekeshobbyhoekje.blogspot.nl/

 9. Tine België schreef:

  Super inrichting. Ook ik haal erg veel inspiratie uit de blogs. Bedankt dat we mogen meekijken.

 10. Tezo schreef:

  Zou je soms weten welke kleur de donkergrijze buikkast geverfd is? Ik heb nl dezelfde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.