Photo diary: de woonweek van Judith van de blog Judith & Co

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier!

We starten vandaag met blogger Judith van Judith & Co. Wie Judith al een tijdje volgt weet dat zij eerst met man en kinderen in een prachtig huis in België woonde maar nog niet zo lang geleden zijn teruggekeerd naar Nederland, om hier opnieuw een droomhuis te bouwen. Totdat hun nieuwe huis klaar is wonen zij zolang in een woonunit, ook dit tijdelijk onderkomen weet Judith met veel stijl en sfeer in te richten!

Kijk mee naar de week van Judith!

Collages.jpg

Zaterdag
Jaren geleden werd ik door een concullega van mijn man gevraagd voor kleur- en interieuradvies. Hiervoor spraken we regelmatig af en gingen we ook samen op pad. Er was een klik, waardoor we onverwachts beide een goede vriendin rijker zijn geworden. Sindsdien heb ik haar met mijn woonvirus besmet en gaan we vaak samen woonschatten opduiken. Zo stond er afgelopen zaterdag weer een bezoekje op de agenda naar één van onze lievelingsadresjes. We hebben daar onder het genot van een dampende kop thee en koffie bijna twee uur rondgesnuffeld tussen de mooiste spulletjes… Daar worden wij zó blij van! We gingen allebei, zoals altijd, weer met mooie items huiswaarts.

Collages2.jpg

Ken je dat? Dat je dan bij thuiskomst het liefst alles meteen een plekje wilt geven? Ik heb dat in ieder geval wel! Maar helaas moest ik meteen door naar het zwembad met de jongste om daarna de keuken in te duiken voor het bereiden van ons avondmaal: Dat stylen moest dus eventjes wachten…

IMG_20150302_113559.jpg

Zondag
Zondag was een lekker loom dagje… Een zondag zoals een zondag hoort te zijn dus!
‘s Ochtends wat langer slapen en rustig opstarten, om daarna met z’n allen uitgebreid te ontbijten. Ik had mijn nieuwe aanwinsten de avond ervoor nog een plekje gegeven in onze unit, maar wilde daar nog wat kiekjes van maken voor mijn woonblog en Instagram… Dat doe ik altijd met m’n GSM maar ooit wil ik eens een goede camera aanschaffen en een cursus fotografie gaan volgen zodat ik betere foto’s kan maken. Ach, een mens moet wat te wensen overhouden, toch?

Hierna zijn dochterlief en ik de keuken in gegaan om appelcakjes te bakken, want ‘s middags kwam er visite. Wat lekkers bij de koffie mag dan niet ontbreken. Die lieve meid van mij is vrij lui aangelegd, dus lang mixen zat er niet in. Met als gevolg dat de cakjes er niet uitzagen, maar ze waren er niet minder lekker om en perfectie is ook zo saai zou ze zeggen ;)

IMG_20150302_124928.jpg

Voordat de favoriete TV avond van dochterlief en mij begon zijn we nog een heerlijke wandeling gaan maken, want van de hele dag binnen zitten word je een beetje flauw. Daarna nestelden we ons voor de buis: Moordvrouw met aansluitend Divorce… aan ons heb je dan geen kind!

Maandag

20150302_132839~2.jpg

Het begin van de week begon met het vergelijken van binnengekomen offertes. De start van de bouw begint te naderen, dus er moeten belangrijke en grote beslissingen genomen worden. Dat is een kwestie van offertes ontleden en alles na-calculeren. Verder de nodige telefoontjes gepleegd en wat andere administratieve rompslomp, dus best een saaie start van de week.

20150303_155022.jpg

We wonen ruim een maand in onze woonunit, maar hadden nog steeds geen afzuigkap. Onze keuze is gevallen op een strakke RVS afzuigkap van M-stystem, die manlief in het weekend gemonteerd had.

Judith ma en di.jpg

De ombouw om de afvoerpijp moest nog wel een lik verf hebben, dat was een mooie klus voor mij wat ik ‘s middags tijdens de schooluren van onze jongste telg kon doen. Ik had nog wat tijd over, dus heb ik ook nog een paar leidingen die ook nog wit waren, in dezelfde donkere kleur als de wand geverfd. Kijkt allemaal net wat rustiger en ik ben weer tevreden met het resultaat!

IMG_20150301_124712.jpg

Dinsdag
heb ik vooral niet woongerelateerde dingen gedaan.

Woensdagochtend
heb ik een post geplaatst op mijn woonblog over een vergeten plateau wat ik onlangs vond bij mijn ouders in de garage. Het was een (veel te) net en strak plateautje, maar nadat ik ‘m in de bleek had gezet en te lijf ben gegaan met beitel en plamuurmes, past ie nu perfect in mijn woonsfeer. Verder heb ik mooie stofjes gevonden bij een interieurstoffen marktkraam in de stad. Daarvan laat ik kussenhoesjes maken voor op de bank. ‘s Avonds hadden we bouwoverleg met de CV-installateur: Dat moet ook gebeuren. Soms best lastig om nu al vanaf de tekening te moeten kiezen waar je alle leidingen en aansluitingen wilt hebben…

Judith donderdag.jpg

Donderdag
Wat was het heerlijk weer donderdag… De eerste lente-achtige dag van dit jaar en daar kon ik ontzettend van genieten! De voorjaarbloeiers die binnen staan, staan volop in bloei. Tussen de bedrijven door ben ik nog eventjes naar de bouwmarkt gegaan om wat benodigdheden te halen voor een diy-project wat ik voorstelde aan een vriendin. Ze reageerde enthousiast, dus gaan we volgende week gezellig zelf een poer maken. Deze zie je momenteel veel in de landelijke interieurs, maar ze zijn behoorlijk aan de prijs. Dus dit is een leuk en low budget alternatief. Het resultaat kun je t.z.t. uiteraard terugvinden op mijn woonblog!

PhotoGrid_1425643794107.jpg

Vrijdag
Voordat het weekend losbarst met allerlei leuke bezigheden hebben we ‘s middags nog een overleg met de electriciën en heb ik tussendoor nog snel een paar bollen met mos gemaakt. Een vriendin heeft een decoratief paasstuk gemaakt en had nog wat mos over. Persoonlijk ben ik helemaal niet van de thema-decoratie (met kerst ontkom ik er niet aan maar ook dan het liefst enigszins ingetogen) maar zo’n stukje mos laat ik niet aan mij voorbij gaan. Ik heb van kranten ronde proppen gemaakt en daarom heen het mos gebonden: Eén strakker exemplaar dat een plekje heeft gekregen bij de houten ballen op de salontafel. En twee wat losser gebonden ballen die ik in een houten schaal met wat hoorns gelegd heb. Zonder dat het een cent gekost heeft, toch weer wat decoratiemateriaal rijker… Leuk toch?!

PhotoGrid_1425643712976.jpg

Dit was mijn laatste dag van deze week dat ik mijn woonperikelen met jullie deel. Ik vond het een eer hiervoor benaderd te worden en erg leuk om eraan mee te werken. Ik hoop dat jij als lezer het ook leuk vond en wie weet tot een volgende keer op mijn woonblog Judith & Co!

Liefs,
Judith

8 reacties

 1. Patricia schreef:

  Wat leuk om het verhaal van Judith van dag tot dag te mogen volgen. En helemaal met de prachtige foto’s erbij, maak het geheel compleet!

 2. Petra schreef:

  Beste Patricia,

  zou je het lievelingsadresje prijs willen geven.

  groetjes,
  Petra

 3. Petra schreef:

  excuses, ik bedoel natuurlijk beste Judith!

 4. De Wemelear schreef:

  Hoi Petra, ik zal je vraag aan Judith doorgeven. Groetjes!

 5. Sabine verbeeck schreef:

  Hallo,Judith ik ben een stille volger van je en ik zou het op prijs stellen als je me je lievelinsadresje met me wil delen.Zo te zien zijn er mooie items te vinden daar Groetjes Sabine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.