Photo diary: de woonweek van Petra van At home by my

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, woonbloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photo diary van de Belgische Petra van de blog At home by my. Kijk mee naar de woonweek van Petra!

Ik ben Petra en samen met mijn man en 2 kinderen woon ik in een massieve houtbouw-woning, in een doodlopende straat met een mooi natuurgebied achter ons. Ik werk zelfstandig halftijds als kapster en mijn hoofdberoep is vooral mama zijn. Ik heb echt een passie voor alles wat met wonen en interieur te maken heeft. Ik laat jullie graag even meekijken hoe voor mij een héél gewone woonweek er uit ziet.

Maandag

Nadat ik Bernard naar school gedaan heb ga ik de boodschappen doen voor de hele week. Elke dag komt mijn zoontje tussen de middag thuis eten, hij zit in de laatste kleuterklas en heeft het echt nodig om tussen de middag even tot rust te komen, ik heb natuurlijk ook het geluk dat ik mijn werkuren kan aanpassen aan zijn schooluren. In de namiddag ruim ik de bovenverdieping helemaal op en maak ik een mooie voorjaars/lentekrans met allemaal mooi groen uit de tuin.

Maandag (3).JPG

Dinsdag
Is normaal poetsdag maar omdat manlief even thuis zit om te herstellen, probeert hij door de hele week wat te poetsen en zo kan ik schilderen, de muren van de woonkamer hebben dringend een opfrissing nodig. Omdat ik maar één dag in de week kan schilderen werk ik in hoekjes, ik doe de muur, het kozijn in die muur en zo zit ik nooit een hele week in de rommel.  Ik heb voor een grijze kleur gekozen, vorige week ging de eerste laag er op, vandaag de tweede laag en het kozijn die wordt in een off black tint geverfd.

Dinsdag.JPG

Woensdag
Voormiddag ga ik werken, ik heb zelf geen kapsalon maar ik ga bij de mensen aan huis hun haartjes mooi maken, ik werk wel enkel tijdens de schooluren. Namiddag gaat Bernard turnen en praat ik ondertussen wat bij met de lieve mama’s die er ook zijn.

Woensdag.JPG

Donderdag

Vandaag een hele dag werken, ik vind mijn job zalig. Ik heb de laatste weken al 2 aanbiedingen gehad om in een mooie interieurzaak gaan te werken maar daar ben ik veel te onzeker voor. Hier thuis weet ik wat ik wil en wat ik mooi vind en waar wij ons goed in voelen maar ik kan dit moeilijk bij iemand anders overbrengen. Ik heb héél veel leuke lieve klanten en daar zijn er wel een paar bij waar ik mijn passie mee kan delen.

Donderdag.JPG

Vrijdag
Vandaag werkte ik tot 15u maar ik had nog geen plannen voor erna. Maanden geleden maakte mijn man een houten bak, oorspronkelijk diende hij voor zijn werkspulletjes maar vorige week zag ik dat hij hem nog altijd niet in gebruik had. Ik heb hem stiekem mee naar binnen genomen en hem in de loogbeits van Esatto gezet, nu is hij héél mooi verouderd en ga ik hem in de keuken gebruiken als fruit-bak. Door de loogbeits kreeg hij een héél mooie verweerde look, ik gebruikte de kleur ‘oude eik’, hij heeft nu een mooie verweerde kleur maar is toch nog strak, helemaal de stijl waar ik van houd: strak/landelijk.

Vrijdag.JPG

Zaterdag
Deze voormiddag ga ik weer werken, ik werk niet elke zaterdag maar wel vandaag. In de namiddag ben ik vrij en kan ons weekend beginnen. Ik ga met dochterlief winkelen want zo zegt ze “ze heeft niks meer om aan te doen” (pubers). In de late namiddag komt mijn vake en Bertje langs, ze hebben voor mij een héél mooi lente-potje bij zich. De lente is begonnen! Zaterdagavond is bij ons tv-kijk avond, door de week heb ik daar weinig tijd want elke avond ben ik wel een wasje aan het insteken of opvouwen maar op zaterdag wil ik vrij en gezellig samen met manlief tv-kijken.

Zaterdag.JPG

Zondag
Ik kijk wat in mijn favoriete woonbladen en zoek inspiratie op pinterest en bekijk mijn favoriete blogs. Vandaag hangen we vooral allemaal op de bank want zondag is een dag van “alles mag maar niks moet”. Mijn gezins-zondag is heilig voor mij.

Zaterdag (3).JPG

Zondag (2).JPG

Dit was een kijkje in mijn woonweek, hopelijk vonden jullie het leuk! Jullie zijn ook altijd welkom op mijn blog. Fijn dat ik hieraan mocht meedoen Benita, dank u wel!

Liefs Petra

11 reacties

 1. lia schreef:

  Weer leuk om de woonweek van iemand te lezen.

 2. Inge van der Sanden schreef:

  Ik vind dit zo’n leuke rubriek…die moet je erin houden.
  Leuk om de week van Petra te lezen…mooie foto’s ook.

  Groetjes,
  Inge

 3. De Wemelear schreef:

  Leuk! Ik ga je dit weekend even een mailtje sturen! Mooi weekend!

 4. Home & Lifestyle schreef:

  Als fan van Petra’s huis heb ik haar verslag met veel plezier gelezen. Ik vind haar altijd zo bescheiden, maar ze heeft absoluut gevoel, smaak en passie voor wonen. Mooie foto’s!

 5. Lida klever schreef:

  Weer leuk een weekje meekijken in de agenda van Petra. Heel leuk om te lezen!!
  Ik zal binnenkort nog een verslag sturen!
  Fijn weekend nog!
  Groetjes Lida

 6. Verie schreef:

  Echt heel leuk, Petra! Zo gezellig om eens een andere kijk op het leven van een blogger te krijgen. Een warm en gezellig huisje heb je! Geniet ervan..

  Lieve-Groetjes,
  Verie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.