Behind the blogger: Debby van Happy Living

Woonbladen zijn heerlijk maar na een uurtje heb je ze meestal wel uitgelezen. Internet is dan een mooi medium om je honger naar nóg meer interieur inspiratie te stillen. Tot een paar jaar geleden bestond er het picasa hotforum, dat weten de die-hard interieurliefhebbers onder de lezers vast nog heel goed! :) Dit was een forum gekoppeld aan picasa foto-albums waar je foto’s van je eigen huis kon plaatsen. Ik was er zo aan verslaafd dat ik me de volgorde van alle albums en namen nu nog haarfijn voor de geest kan halen en ik heb mij regelmatig kramp in de pols geklikt; het ene huis was nog mooier dan het andere!

Heel veel van die bekende namen van toen begonnen langzamerhand met hun eigen blog. Je kunt op Pinterest natuurlijk ook heel veel inspiratie opdoen maar het leuke aan het volgen van woonblogs is dat er behalve interieur inspiratie ook een persoonlijk tintje van de blogger aan toegevoegd wordt, wat het natuurlijk nog veel leuker en interessanter maakt om te lezen! Met het langdurig volgen van woonblogs ben je er ook getuige van hoe mensen er lief en leed delen en er mooie vriendschappen ontstaan. Soms wil je nog wel meer weten over een bepaalde blogger en daarom heb ik Debby van Happy Living enkele vragen gesteld.

DSC_0081.JPG

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Debby, 38 jaar en op verschillende manieren en vol passie bezig in de woonbranche.

In wat voor soort huis wonen jullie?
Wij wonen in een knusse hoekwoning uit de jaren 80, met een heerlijk grote tuin op het zuiden in Almere.

DSC_0012-001.JPG

En met hoeveel personen?
Ik ben getrouwd met Remon en moeder van een zoon van 6, Caine. We hebben 2 honden, een Amerikaanse Bulldog en een Teckel.

DSC_0031.JPG

Met welke interieurstijl ben je ooit begonnen?
Mijn eerste interieur bestond uit grenen meubels gecombineerd met créme en oudroze. Daarna werden alle grenen meubels wit geschilderd en kwamen er steeds meer brocante items bij.

En hoe zou je je huidige woonstijl omschrijven?
Mijn huidige woonstijl zou ik omschrijven als: lastig te omschrijven, haha! Ik vind zoveel woonstijlen leuk en wil niet hoeven kiezen uit 1 stijl. Daarom mix ik gewoon alles dat ik mooi vind door elkaar. Ik ben gek op hout, zowel nieuw als oud en vind vooral handgemaakte items altijd mooi. Dat iemand, zoals mijn man bijvoorbeeld, van niets iets kan maken met zijn eigen handen, vind ik fascinerend. Het vakwerk, het geduld, oog voor detail, dát vind ik mooie items voor in een warm huis. Spullen met een verhaal, een emotie, een herinnering. Daar geniet ik van. En ik houd van grote items. Ik ben niet iemand van veel prullaria, daar word ik heel onrustig van. Liever 1 mooi groot item dan 10 kleine prullen. Het motto Less is More past wel bij mij.

10262041_1506520406280683_7420728910582612998_n.jpg

Hoe lang blog je al?
In 2011 gingen wij een nieuwe keuken kopen. Om inspiratie en ideetjes op te doen zocht ik in tijdschriften en op internet naar plaatjes. Zo kwam ik erachter dat er online een hele (blog)wereld was, waar ik eerder het bestaan niet vanaf wist. Ik ben een aantal bloggers gaan volgen en kwam zo op het idee om zelf een blog te beginnen, als een soort online dagboek. Uiteindelijk is het voor mij een soort ontdekkingstocht geworden naar, niet alleen mijn eigen woonstijl maar ook mijn eigen ik. Het bloggen heeft mij veel gebracht en geleerd, het heeft mijn leven op een heel ander spoor gezet.

DSC_0074.JPG

Wie je blog een tijdje volgt die merkt dat je veel en vaak verandert, gaat er bij jou wel eens een maand voorbij dat alles blijft zoals het was? :)
Ik heb zelf niet het idee dat ik veel en vaak verander, maar ik kan mij voorstellen dat iemand die niet in de woonbranche actief is, dat idee misschien wel heeft ;-) Wonen heeft naar mijn mening veel, zo niet alles, te maken met gevoel. Mensen veranderen, leefsituaties veranderen. Daar pas je je leefomgeving en dus ook je woonstijl, op aan, hetzij bewust dan wel onbewust. Wanneer je bijvoorbeeld een kind krijgt, heeft dat ook invloed op je inrichting. Hoe pas je bijvoorbeeld al die extra meubeltjes en spullen in? Mensen met een grote affiniteit met wonen, zullen dat veelal doen op een manier die geen afbreuk doet aan hun mooie en zorgvuldig op elkaar afgestemde interieur ;-)

DSC_0014.JPG

Wat is het meest leuke of bijzondere aan bloggen?
Het leuke vind ik dat je zoveel kunt leren van elkaar. Een vakman laat zich niet gauw in de kaart kijken maar in blogland delen mensen graag. Ik krijg wekelijks veel mailtjes van lezers die allerlei uiteenlopende vragen stellen en die beantwoord ik altijd met veel plezier.  Maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat er ook, net als in real life, minder leuke kanten aan het bloggen zitten. Ook die kanten heb ik mogen ervaren. Uiteindelijk draait het toch veel om die gunfactor. Ik ben iemand met het hart op de tong, waai niet met alle winden mee. Daardoor oog ik waarschijnlijk minder sympathiek, so be it.

DSC_0013.JPG

Wat is de beste stylingtip die jij kunt geven?
Simpel; gewoon doen wat jij leuk, mooi en smaakvol vindt! Volg je eigen gevoel, ontwikkel je eigen smaak. Doe inspiratie op bij een ander, maar geef je eigen draai eraan. Het is geen wedstrijd, het is jouw huis. Waar jij je fijn moet voelen!

DSC_0064.JPG

Naast de blog heb je/hebben jullie ook een webshop, is het een het resultaat van het ander?
Ja, dat bedoelde ik met het andere spoor waar ik nu op zit. Ik ben ooit begonnen als kapster, heb mij vervolgens laten omscholen tot budgetcoach maar heb nu eindelijk mijn passie gevonden. Mijn thuis gevonden. Letterlijk en figuurlijk, zowel privé als zakelijk. Samen met mijn man, hoe leuk is dat?! Ik ontwerp, hij maakt. En mede door het bloggen heb ik een aantal fantastische mensen om mij heen verzameld, waar wij met veel plezier mee samenwerken.

DSC_0027.JPG

Mensen raken geïnspireerd door jouw blog en foto’s, waardoor raak jij zelf geïnspireerd?
Hoewel ik een grote liefde heb voor woonbladen en online speuren naar inspiratie, merk ik dat ik de laatste tijd het meest geïnspireerd raak door goed naar mijn eigen gevoel te luisteren. Past dit bij me? Word ik er blij van? Inrichten doe je natuurlijk met spullen maar het blijven slechts spullen. Kijk er eens goed naar, word je er blij van? Doet het iets met je? Straalt je huis uit wie jij bent? Of is het alleen maar een mooi plaatje?

DSC_0003.JPG

Heb je weleens zin om je hele huis in een compleet andere stijl te veranderen?
Nee, dat heb ik niet. Ik zie genoeg voorbij komen dat ik heel mooi vind, maar dat past dan gewoon niet bij mij. Zo vind ik bijvoorbeeld de sober landelijke woonstijl heel mooi en sommige dingen pas ik toe in mijn huis maar niet alles. Dan vind ik het te somber en te onpersoonlijk worden. Dat is ook meteen het nadeel van 1 woonstijl hebben, dat je dan overal hetzelfde voorbij ziet komen. Een houten wijntafel met een kruiklamp erop. Een robuuste schaal met ballen erin. Een grote pot met magnoliatakken erin. Het worden dan van die plaatjes die er standaard bij horen. En ik houd niet van standaard ;-)

DSC_0092.JPG

Doe je wel eens miskopen op interieurgebied?
Tuurlijk. Dat je met iets thuiskomt en ermee in je handen staat van: Oké, waar ga ik dit eigenlijk neerzetten of ophangen? Het leek zo leuk, maar eigenlijk heb ik er geen plekje voor. Dan beland het uiteindelijk in de opslag of in de verkoop op marktplaats haha…

DSC_0019-001.JPG

Op je blog komen regelmatig mooie zinnetjes voor als: ‘toen bedacht ik me dat de langste wand in de woonkamer, die grenst aan de nieuwe keuken, geschilderd moest worden in dezelfde kleur als de wanden in de keuken om het wat meer een geheel te maken. Afijn, alles aan de kant.’  Prachtig om te lezen maar ik word al moe als ik er aan denk. Waar haal je toch al je energie toch vandaan? Of krijg je juist energie door het doen van deze grote klussen?
Nee, ik krijg energie als het klaar is en ik blij in de rondte kan kijken…Ik vraag me dat zelf ook regelmatig af hoor, waar sommigen de energie vandaan halen! En naast de energie, ontbreekt het mij ook vaak aan tijd. Er zijn naast wonen nog zoveel andere leuke en belangrijke(re) dingen!  De juiste mensen om mij heen, die geven mij energie! Want mensen moeten je energie geven, niet kosten ;-)

DSC_0039-001.JPG

Wat is je meest dierbare voorwerp/meubel in je huis en waarom?
Dat zijn dan toch de items waar een herinnering of emotie aankleeft. Zo hebben wij n.a.v. ons huwelijk een wanddoek laten maken door kunstenares Elly Honig. Daarop staat een gedichtje dat ik zelf heb geschreven. Het herinnert mij elke dag aan waar we het allemaal voor doen…

DSC_0057.JPG

Wat maakt een huis een thuis denk je?
Wederom het gevoel en degene met wie je het deelt!

Als je perse moet kiezen (want ik weet dat het lastig is om te zeggen) wat is dan jouw favoriete blog en waarom?
De blog Van alles wat in huis en tuin van Trijnie, ze schrijft zó ontzettend leuk! Echt een aanrader!

DSC_0091.JPG

Wat is de meest favoriete plek in je huis en waarom?
De eettafel! Op mijn vaste plekje, met uitzicht over de tuin, de bomen en de lucht.  Wij leven echt aan die tafel. Eten, lezen, werken, spelletjes, knutselen, alles gebeurt aan deze tafel. Iedereen die hier binnenvalt, blijft er aan hangen… Gezellig!

9 reacties

 1. Debby schreef:

  Leuk om terug te zien!
  Dank je wel voor de fijne samenwerking :-)

  liefs, Debby

 2. Corine schreef:

  Leuk Debby! Helemaal zoals ik dacht ;-)

 3. Home & Lifestyle schreef:

  Leuk om te lezen! Debby heeft inderdaad haar eigen stijl en laat zich niet makkelijk beïnvloeden. Dat maakt haar blog anders dan anderen, in positieve zin.

  Erg leuk dat ze Trijnie heeft genoemd, zij schrijft inderdaad met veel humor.

 4. Janny schreef:

  Leuk verslag van Debby!
  En ik ben het met Ingrid eens. Debby heeft een geheel eigen stijl. Die kun je leuk vinden of niet maar het is in elk geval niet doorsnee. En de mooie handgemaakte items passen in heel veel stijlen trouwens.
  En ook ik lees graag bij Trijnie: inderdaad vanwege de humor!
  Liefs,
  Janny

 5. Elly Honig schreef:

  Debby is geweldig in haar stijl. De foto’s die ze maakt zijn prachtige stillevens. Ze heeft mooie ideeën en heeft oog voor echte vondsten.

  Liefs,

  Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.