Photo diary: de woonweek van Inge van My Choice

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photo diary van Inge van My Choice. Kijk mee naar de week van Inge!

Maandag
Om 5.00 uur loopt de wekker af, ik zet koffie voor mijn man en ga dan terug naar bed want 5.00 uur vind ik wel erg vroeg. Meestal kom ik rond 9.00 uur uit bed, ontbijt, ga onder de douche en maak me op, kleed me aan en begin aan mijn huishoudelijke klusjes.  Op maandag doe ik een rondje door heel het huis. Stoffen en stofzuigen en de vloeren worden gedweild.

Na al deze huishoudelijke klusjes, was er vandaag ook nog tijd om iets te maken. Ik had op het filmpje van ‘ Onder de Beuk’ een leuk zelfgemaakt ornament gezien.  Dat heb ik vandaag gemaakt.

IMG_6988.jpg

Daarna heb ik naar een idee van Dinka van de blog Easy Living, het lijf van mijn paspop geverfd. Ik heb een menging gemaakt van restjes die ik nog had staan, goed gelukt vind ik zelf.

Om 17.00 uur begin ik meestal aan het eten, wij eten ‘s avonds warm. ‘s Avonds haal ik de vaatwasser nog leeg, drinken we om 20.00 uur nog koffie en kijken we tv of ik maak alvast een boodschappenlijst voor morgen.

IMG_6992.jpg

Dinsdag
Dinsdag is het een volle drukke dag, waar ik weinig op woongebied kan doen. ‘s Morgens ga ik naar de Weight Watchers want ik wil op een gezonde manier een aantal kilo’s voor de zomer kwijt en het lukt aardig.

IMG_7004.jpg

‘s Middags doe ik mijn boodschappen voor de hele week, het boodschappenbriefje had ik gisteravond al gemaakt. De tijd die ik nog over had na de Weight Watchers en boodschappen doen, heb ik besteed aan een verfklusje: ik heb een houten sokkel een ander kleurtje gegeven, nu past hij beter bij de rest.

Om 17.00 uur is het weer tijd om met het eten te beginnen. Vandaag stormt het dus ik had overal de kaarsjes al vroeg aan…

IMG_7007.jpg

Woensdag
Een late start van de dag vandaag want ik heb me verslapen. ‘s Morgens weer huishoudelijke klusjes gedaan, stoffen en stofzuigen doe ik boven om de andere dag, dat eerst maar gedaan. Vandaag had ik ook een volle wasmand, dus mijn wasmachine mocht vandaag ook zijn werk doen.

‘s Middags heb ik wat ballen alvast een kleurtje gegeven, want als het goed is ga ik zaterdag een trog kopen.

IMG_7013.jpg

Daar heb ik al heel lang zin in en ik krijg hem voor mijn verjaardag. Ook heb ik nog een ornamentje in elkaar gelijmd, dat staat nu te drogen. En ik heb vandaag nog een kruidenplantje in een pot gezet.

IMG_7010.jpg

Ik had geen zin om te koken, dat is sowieso mijn hobby niet.  Dus voor de mannen zet ik een pizza in de oven en voor mezelf een verantwoorde Weight Watchers boterham.

‘s Avonds nog wat administratie wat ligt te wachten en dan ga ik maar eens op tijd naar bed, wil morgen veel doen.

Donderdag
‘s Morgens zoals eigenlijk iedere morgen, huishoudelijke klusjes. Zoals: de houten vloer in de serre gedweild, stofzuigen, het toilet maar dat doe ik iedere dag en ik heb het fornuis/oven ook maar eens helemaal schoongemaakt.

Vandaag of eigenlijk gisteren heb ik een knoop doorgehakt: de erker in de woonkamer wordt dezelfde kleur als de muur, donker! En wat ben ik er nu al blij mee, het is nog niet eens klaar maar het is gelijk al veel warmer en heel veel sfeer. Daar ben ik de hele dag verder mee bezig geweest.

IMG_7022.jpg

IMG_7024.jpg

Vrijdag
Vandaag een iets andere dag dan dat ik me voorgenomen had. Ik wilde eigenlijk de erker afmaken en dan de tweede laag volgende week. Maar ik kwam vanochtend uit bed, zette mijn kom koffie en grrr… meer koffie op het aanrecht dan in de kan. Toen was ik het zat: koffiezetapparaat buiten gezet, in de auto gesprongen en meteen een nieuw apparaat gehaald. Ook maar gelijk doorgereden voor de paasfboodschappen, toen was het half in de middag voordat ik weer thuis was. Gauw koffie gezet, heerlijk.

Laat in de middag nog een ornamentje gemaakt en ik stond in de aarde te wroeten toen mijn man thuis kwam. Hij schudde alleen maar met z’n hoofd maar m’n ornamentje is gelukt. Zal er morgen een foto van maken.

IMG_6590.jpg

‘s Avonds mijn zoon naar Breda gebracht, voor z’n eerste afspraakje met alweer een ander meisje, ik ben de tel kwijt. En naar mijn favoriete tv-serie gekeken…Witse. Dus vandaag heb ik niet veel woonnieuws te melden.

Zaterdag
Vandaag niet al te lang uitgeslapen, want ik wilde naar een loods in Bavel vol met leuke spullen en die zijn maar beperkt open, dus vroeg uit de veren. Ik had het van de week al over een trog, die ik vandaag wilde gaan kopen en dat is gelukt, met nog een aantal andere spullen. Het was echt de moeite waard om daar rond te neuzen, voor herhaling vatbaar.

IMG_7035.jpg

‘s Middags heb ik nog twee kozijnen van de erker geverfd, nog één te gaan en dan kan het tweede laagje erover. Het ornamentje wat ik gisteren gemaakt heb een plekje gegeven en ook nog wat met andere spulletjes aan het schuiven geweest.

IMG_7042.jpg

Zondag
Vandaag lekker lang uitgeslapen, het is vandaag eerste Paasdag en er stond niets bijzonders in de agenda, dus een ‘alles mag niets moet dag’. Mijn man kwam op het idee om onze showroom in de bedrijfsruimte eens goed aan te pakken, dat vond ik wel een leuk idee dus alles weer gesopt en een nieuwe opstelling. Het kan er zo weer wel even tegen.

IMG_6941.jpg

Verder heb ik vandaag op woongebied niets bijzonders gedaan. Ik vond het leuk om een week bij te houden van wat ik zo allemaal doe op woongebied. Voor mijn doen was het een rustig weekje omdat ik net de fotoshoot achter de rug had en mezelf een rustige week toebedeeld had. Maar ik heb toch het een en ander gedaan en ben met een nieuw project begonnen; de erker.

IMG_7051.jpg

Inge van My Choice.

IMG_7057.jpg

4 reacties

 1. Marjonel schreef:

  Hele leuke foto diary met mooie foto’s en leuk verhaal.

  Groet, Marjonel

 2. Home & Lifestyle schreef:

  Je bent altijd zo lekker in huis bezig, Inge en ik ben fan van de kleuren en materialen die je altijd zo mooi toepast. Dus je snapt het al, ik heb met veel plezier je dagboek gelezen!

  Liefs, Ingrid

 3. Linda schreef:

  Heel leuk om te lezen hoe jouw woonweek eruit ziet, Inge!
  Fijn weekend, liefs Linda

 4. Anja schreef:

  Wie hast Du denn das schöne Ornament gemacht? Sieht so klasse aus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.