Photo diary: de woonweek van Karin van De Tuinkamer Brocante

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, woonbloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photo diary van Karin van de blog De Tuinkamer Brocante. Kijk mee naar de woonweek van Karin!

Ik zal me eerst even voorstellen, mijn naam is Karin Mennega en ik woon samen met mijn partner in een vrijstaand huis in Hoogezand-Sappemeer (15 min vanaf Groningen). We zijn hier 9 jaar geleden komen wonen omdat we op zoek waren naar een huis met ruimte voor onze brocante winkel De Tuinkamer, daar was dit pand heel geschikt voor want er zit een grote ruimte achter het voorhuis van ongeveer 60 m2 die gebruikt werd voor balletlessen. Tevens zit er veel grond bij en 3 garageboxen die ideaal zijn als opslagruimte. Onze gezamenlijke passie is wonen; stoer en sober zijn woorden die goed bij ons passen. De komende week geef ik jullie een kijkje in ons leven.

3-IMG_4488.JPG

2-IMG_4485.JPG

2-IMG_1615.JPG

1-IMG_4494.JPG

Maandag
Op maandag is mijn man meestal ook de hele dag thuis omdat we vaak op inkoop gaan in het weekend en dan pas zondags terugkomen uit Frankrijk. Dus deze dag bestaat meestal uit het uitpakken van de auto, herstellen en schoonmaken van de nieuwe aanwinsten en alles fotograferen voor de webwinkel. Alleen deze week moest de auto uitgepakt worden met spullen die we gebruikt hebben voor een brocantefair in een kerk in Groningen. Nadat we de auto gelost hadden moest de auto ook weer ingepakt worden met spullen voor een metamorfose bij een klant voor dinsdag met verf, decoratiemateriaal en meubeltjes.

 1-20150314_155637_resized.jpg

facebook 12-10.jpeg

Dinsdag
Op tijd op om het huis nog even op orde te brengen en de update van de webwinkel online te zetten voor ik vertrek naar mijn klant waar ik wel 2 dagen bezig zal zijn. Onze eigen woonkamer is eigenlijk nooit hetzelfde. Omdat er zoveel spullen door onze handen gaan wordt er vaak gewisseld, want in principe zijn de meeste dingen in ons huis ook gewoon te koop en gaat er regelmatig iets weg.

1-1-IMG_6308.jpg

Tegen de middag bij de klant aangekomen die al veel aan de kant had gezet en afgeplakt zodat ik gelijk kon beginnen. Het moest zoveel mogelijk met eigen spullen en ik had een beperkt budget maar persoonlijk vind ik dat het leukst om er op die manier iets van te maken.

Woensdag
Ik ben vannacht in de buurt blijven slapen om de metamorfose af te maken. Het was allemaal een beetje veel hout bij elkaar en daarom heb ik een aantal grenen meubelen geverfd met de Vintage Paint van Jéanne d’Arc Living, het werkt super gemakkelijk en geeft een mooi mat effect. Het uiteindelijke resultaat is een mooi rustig en sereen sfeertje geworden en het belangrijkste is dat de klant er heel happy mee is.

1-20150318_175049_resized_1.jpg 1-20150318_175114_resized_1.jpg

Donderdag
Heerlijk een dagje thuis, woonbladen lezen, fotograferen en de dagelijkse huishoudelijke klussen. We hebben in de afgelopen jaren ook het nodige veranderd aan ons huis, waaronder de badkamer. We hebben toen gekozen voor een mooie neutrale basis met op de muren betonstuc en zo min mogelijk voegen, kortom onderhoudsvriendelijk. De volgende verbouwing wordt de zolder, heerlijk om daar een beetje over te brainstormen en plannen voor te maken.

IMG_3438.jpg IMG_3446.jpg IMG_3451.jpg

Vrijdag
Op vrijdag en zaterdag is de winkel geopend en ben ik daar de hele dag te vinden. De meeste mensen vinden het heerlijk om zelf een beetje rond te neuzen en inspiratie op te doen, mochten ze er niet uit komen dan kan ik ze altijd van advies voorzien.

3-IMG_3346.jpg 2-IMG_3366.jpg 1-IMG_3404.jpg

Nieuwsgierig geworden naar de blog of winkel van Karin? Dan kijk je op De Tuinkamer Brocante.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.