Gastblog: klussen met Duska!

Allereerst wil ik natuurlijk iedereen bedanken voor alle leuke en lieve reacties op mijn eerste blog. Ik zal eerst proberen een beeld te schetsen van ons huis: wij wonen in een jaren dertig woning met een redelijk grote kamer, een kleine keuken en kleine slaapkamers. De afgelopen jaren hebben we al veel geklust zoals dat gaat met een oud huis maar we zijn nog lang niet uit geklust en hebben nog ideeën genoeg.

DSCN1529.JPG

Ach.. zeggen we dan maar, het heeft ook zo z’n charme en we krijgen niet zomaar zo’n woning weer met zo’n grote tuin. De tuin is namelijk heerlijk ruim. Nu nog wachten op het mooie weer en dan volop genieten. Zodra het zonnetje weer schijnt zal ik jullie meenemen de tuin in. Nu zit ik nog met een vest aan bij de kachel, ja echt waar..brrr.

Collage 2015-03-31 12_27_39.jpg

Ik ben begonnen om de hal en de overloop op te frissen en onze huidige stijl een beetje door te trekken naar boven. Dus de verfkwast maar weer bij de hand. Alle kozijnen zitten inmiddels in de verf, nu de muren en de trap nog. We hebben de kleur van de kamer doorgetrokken voor een rustig beeld. Voor de kamer hebben we Corno gebruikt van Carte Colori. Maar nu de trap. Dat is nogal een dingetje, ooit lees… 10 jaar geleden, ben ik met een zwangere buik begonnen met het trekken van de vloerbedekking en gronden en daarna… niets meer haha. Iedereen denkt dat het zo hoort: oud en versleten. Dus nu wordt het wel eens tijd. Maar welke kleur? Daar brainstormen we nog even over.

DSCN1575.JPG

Tussendoor ben ik bezig met wat kleine projectjes. Zo heb ik de woonketting gemaakt naar het idee van Monica van het Moonhuis. Het oude belletje komt van een oude koebel, ooit uit Oostenrijk meegenomen. Superleuk om te doen.

DSCN1586.JPG

20150517_140033.jpg

En dan de vloerkandelaar, die zag ik bij iemand op een blog of Facebook voorbijkomen maar ik ben niet zo goed in het onthouden van namen. Nadat ik wat heen en weer gemaild had was ik erachter… Diane van duren. Zij had hem ook eerst zelf gemaakt maar is uiteindelijk gezwicht voor de originele kandelaar van Huize Vizzini. Ik moet zeggen, hij is ontzettend mooi.

Nu vond ik zelf een mooi exemplaar (lamp) bij de kringloop, die perfect voor mijn eigen project was. De ring eraf gesloopt, een verfbadje en kijk hem nou mooi staan te wezen.  Op de ene foto lijkt ie gedraaid maar hij is mooi strak. Leuk toch?

20150511_133204.jpg

20150512_114132.jpg

DSCN1548.JPG

Ik vind het heerlijk om in kringloopwinkels te neuzen en om van niets weer iets maken. Maar het is natuurlijk ook super om in mooie woonwinkels te shoppen of om online te winkelen. Nu zitten de mooiste winkels nogal eens aan de andere kant van het land maar ik heb het geluk dat onze buuf een geweldige webwinkel heeft. Binnenkort neem ik jullie ook nog mee naar een geweldig mooie woonwinkel die voor mij aan de andere kant van ons landje zit maar zeker de moeite waard is.

Daarnaast hebben we nog iets in de tuin staan. Ik ben zelf ook heel benieuwd hoe dat gaat worden maar het moet nog een tijdje weken, wil het tot het juiste resultaat komen. Geduld… en geduld is zo niet mijn ding. Maar ja, soms is het niet anders. Het idee is in ieder geval leuk.

DSCN1585.JPG

Tussen al dat klussen, ideeën opdoen en brainstormen is er natuurlijk ook tijd om te genieten. Genieten van ons huis, de sfeer en mijn zelf gefröbelde spulletjes. Heerlijk met een cappuccino en een eigen gebakken wolkencake.

DSCN1581.JPG

082e455671ae8e83e85149aeb4603d3e.jpg

Ik wens jullie een fijne week met fijne Pinksterdagen in het vooruitzicht.
Lieve groetjes Duska.

12 reacties

 1. Petra schreef:

  Wat is het mooi bij jou …
  Ik ben nu al benieuwd naar wat we verder gaan te zien krijgen …

  Liefs Petra

 2. patricia vizzini schreef:

  Mooi gescheven buuf. Ben wel benieuwd wat er in de emmer ligt hihi
  liefs Patricia

 3. Henny Kroeze schreef:

  Wat mooi allemaal! Zelf items in elkaar fröbelen is zo leuk om te doen. Ik ben benieuwd naar je volgende berichtjes.
  Veel succes,
  Henny

 4. Roelie Steinmann schreef:

  Leuke post. Met weer prachtige foto’s. En ik heb een proefpotje corno besteld. Ik ga het boven en in onze kamer uitproberen. Bem benieuwd of het bij ons ook past.

  Groetjes Roelie

 5. Leonie schreef:

  Hoi Duska, super leuk om te lezen! Je houdt het spannend met die emmer haha. Benieuwd naar de volgende. Oh die cake ziet er super lekker uit. X

 6. Coby van cbcosycot IG schreef:

  He had ik toch geweten dat jij de buuf van Patricia was, had ik gelijk bij jou gaan gluren.
  Was twee weken geleden bij haar.
  Nu vind ik het al prachtig en je schrijft ook leuk. Op naar het volgende blog.
  Liefs Coby
  IG cbcosycot

 7. Lia schreef:

  leuk hoor, en ben benieuwd wat er in die emmer zit.

 8. Home & Lifestyle schreef:

  Je hebt een heel sfeervol huis, Duska! Ik ben niet alleen benieuwd naar de inhoud van die grote plastic bak, maar ook naar je tuin. Want behalve binnen is de tuin voor mij ook een heerlijke plek om te vertoeven.

  Fijn Pinksterweekend! Liefs, Ingrid

 9. Diane van Duuren schreef:

  Hoi Duska, wat een leuke post!! Je vloerkandelasr is heel mooi geworden. Sfeervolle woonkamer heb je, ben benieuwd naar je hal en de trap!
  Fijn pinksterweekend!

  Liefs, Diane

 10. Wil hemmer schreef:

  Hoi duska je hebt een sfeervol huis. Ik ben net als de anderen benieuwd wat je buiten in de emmer hebt staan. En de eigen gebakken wolkencake zag er ook heel lekker uit. Heb je daar een recept van? Gr. Wil

 11. Debby schreef:

  de vloerkandelaren zijn ook op marktplaats te koop voor slechts 25 euro ;-)
  scheelt een hoop geklus!

  ziet er mooi uit bij je!

 12. Justin schreef:

  Leuke post Duska, bedankt voor het delen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.