Photo diary: de week van Christel van Garcya’s place

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photo diary van Christel van de blog Garcya’s place. Kijk mee naar de week van Christel!

Mijn naam is Christel, samen met mijn oudste dochter Jilly heb ik het blog Garcya’s Place. Jilly heeft het blog uit zijn startblokken geduwd en ik heb het roer een beetje overgenomen zodat zij de tijd heeft haar nestje te zoeken en in te richten samen met haar vriend. Wij (mijn man, dochters en hond Jay) wonen in het middelpunt van België in een alleenstaande woning die we 21 jaar geleden hebben laten bouwen. Toen was onze woonstijl helemaal anders dan nu. Geleidelijk aan werd het ons plekje waar wij ons echt thuis voelen. Welcome to our place, Garcya’s place.

Vrijdag
Het is vandaag 1 mei, een feestdag hier in België, dus een vrije dag voor mij.
Als ik opsta, schijnt de zon al heerlijk door het raam.

IMG_1879.JPG

Vandaag staat er niet zo veel op de planning  maar traditioneel plant ik dan de éénjarigen in bloempotten.

IMG_1859.jpg

Deze heb ik gekocht voor de helft van de prijs, goed hè.

IMG_1860.jpg

IMG_1865.jpg

Dit jaar heb ik helemaal geen zin om de vensterbanken vol te zetten, ik beperk mij tot de benedenverdieping. Ik heb ook een grote kruik die al jaren buiten stond vandaag geverfd om er later ook plantjes in te zetten . Dit onder het waakzaam oog van de echtgenoot.

IMG_1868.JPG

Zaterdag
Vandaag vroeg uit de veren, om 5.30u al, zucht… Dit om naar het werk te gaan, ik heb namelijk al 28 jaar mijn eigen zaak, een kapsalon. Ook op dit vlak ben ik creatief bezig dus. Rond 15 u. sluit ik de zaak en ga ik dan de wekelijkse boodschappen doen. ‘s Avonds na het avondeten, gaan we nog even wandelen met onze grote Briard Jay en kom ik deze prachtige seringen tegen. De struik staat op een terrein waar toch niemand woont, we hebben er dus een paar geplukt ( lees : afgerukt)

IMG_1871.JPG

Zondag
Zondag vandaag.  Ik sta meestal op rond 7 uur, een gewoonte die ik niet meer af leer. Meestal ben ik dan een uurtje alleen beneden en daar geniet ik van hoor. Ik lees dan ook de nieuwe posts in blogland met een kopje koffie in de hand en zicht op de tuin.

IMG_1893.jpg

IMG_1878.jpg

In de voormiddag nog een grote wandeling, altijd goed voor de conditie. Verder heeft mijn man nog verder gegraven aan ons nieuw terras, minder goed voor zijn conditie.

IMG_1862.jpg

Met die regen van vandaag wordt het een echte modderpoel. We gaan opteren voor de  ‘Ancienne’ Belgische kleiklinkers in een parelgrijze kleur in waalformaat.

‘s Middags mag de aperitief niet ontbreken en genieten we van een zelf klaargemaakt dineetje. Koken is dan ook nog iets wat ik graag doe. In de latere namiddag, verf ik dan nog mijn kruik en zet ik hem ook in de wax. Het is de bedoeling dat hij buiten komt te staan met wat plantjes er in. Door de felle regen valt er nog weinig anders meer te doen dan gezellig voor de tv zitten met een lekker drankje.

IMG_1881.jpg

IMG_1880.jpg

IMG_1575.jpg

Maandag
Maandag: poetsdag. Het zonnetje schijnt weer volop en ik besluit de ramen maar eens te wassen.

IMG_1845.JPG

Ik moet zeggen dat ik meer rondkijk dan dat ik de ramen was, haha.

IMG_1843.jpg

Propere lakens en veel wasmachines gedraaid. Verder boodschappen gedaan en nog eens naar het tuincentrum geweest om plantjes voor in de kruik die nu af is te kopen.

 IMG_1895-EFFECTS.jpg

IMG_1894.jpg

Ik wou het een beetje doen lijken op de aangekochte potten.

IMG_1873.jpg

Ook heeft de hal vandaag wat verf retouches gekregen, vooral waar de hond regelmatig ligt.

foto a.JPG

foto klo.JPG

Verder nog zorgen voor het avondeten en wat rommelen in huis.

IMG_0313.jpg

Dinsdag
Het is weer het begin van de werkweek. Ik werk elke dinsdag tot de middag, iets dat ik heb ingelast sinds ik kinderen heb. Deze middag komt mijn mama voor haar moederdagcadeau, we gaan naar het tuincentrum (alweer) waar zij bloemetjes mag kiezen die de hele zomer gaan bloeien.

IMG_1898.jpg

Voor mijzelf heb ik 2 nieuwe grote potten meegebracht die ik mocht uitkiezen voor mijn eigen moedertjesdag, weer helemaal blij mee!!

Verder strijk ik nog, stofzuig ik met luide muziek op de achtergrond (eens goed meezingen is goed voor de moraal).  Maar ik neem ook even de tijd voor een koffietje.

IMG_1899.jpg

Later maak ik het eten want dan zijn de kinderen voltallig en dat is nog steeds gezellig. Met de kaarsjes aan, lekker eten en een flesje wijn kan deze avond niet meer stuk. Sorry geen foto van de fles wijn; die was te snel leeg haha.

IMG_0656.jpg

IMG_1255.jpg

IMG_1363.jpg

IMG_1450.JPG

IMG_1706.jpg

IMG_1705.jpg

Woensdag
Mijn dag begint om 6.15u.  Ik vertrek graag pas naar de zaak als het huis volledig op orde is d.w.z. de vaat in de vaatwasser staat, de was is opgehangen en de bedden zijn opgemaakt.

IMG_1888.jpg

Alleen dan ga ik met een goed gevoel naar het werk. Na een hele dag mensen mooi te hebben gemaakt  (hoop ik toch) en naar ontelbare verhalen te hebben geluisterd ga ik weer naar mijn huisje.

Nu is het alle hens aan dek om een degelijke maaltijd op tafel te krijgen, keuken opruimen en daarna voetjes omhoog in de sofa.

IMG_1902.JPG

IMG_1912.jpg

IMG_1897.jpg

Donderdag
Laatste dag alweer van de photo diary. Het was best wel lastig om te doen, zo besef je toch ook wel dat een week razendsnel voorbij is. Vandaag ook weer een hele dag haartjes mooi in de plooi gelegd en vooral geluisterd en gelachen om de leuke dingen die mensen vertellen. Weer thuisgekomen snel het eten op tafel getoverd, nog gauw een aperitiefje, wat napraten met de dochters en de avond is zo weer om. Helemaal tevreden over mijn dag nestel ik mij op de zetel en geniet nog eventjes van de avond.

IMG_1913.jpg

IMG_1890.jpg

IMG_1916.jpg

IMG_1882.jpg

IMG_1915.jpg

Dit was mijn woonweek, geen spectaculaire dingen, geen uitschieters van creativiteit. Daar is een week helaas te kort voor. Hopelijk vonden jullie het leuk een glimp op te vangen van ons leventje hier op het platteland. Tot ziens op ons blog.

Groetjes
Christel
Garcyas’s place

IMG_1863.jpg

13 reacties

 1. Diane schreef:

  Wat leuk om jou woonweek te lezen Christel. Sfeervol huis heb je en een prachtige tuin.

 2. Verie schreef:

  ..echt heel leuk om te lezen! Vooral het Belgisch-taaltje die zo hier en daar tevoorschijn komt. Je woning en tuin zien er goed uit. Gezellig sfeertje zo. Geniet ervan..

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 3. Home & Lifestyle schreef:

  Je hebt ons op heel veel sfeervolle foto’s getrakteerd, Christel…jullie hebben een prachtig huis. En niet te vergeten een prachtige tuin, als tuinliefhebber kan ik erg van zo’n mooi plekje genieten. Ik heb je dagboek met heel veel plezier gelezen! Het hoeft niet altijd spectaculair te zijn, ook de dingen van alledag zijn interessant. Bedankt voor het delen van je verhaal!

  Liefs, Ingrid

 4. Marjon schreef:

  Prachtige foto diary van een weekje uit jouw leven Christel, mooie foto’s erbij, een geweldige tuin en bedankt voor het binnenkijken…lieve groet Marjon

 5. patricia vizzini schreef:

  Leuke woonweek. Prachtige foto’s!!
  liefs Patricia.

 6. Carola van Vliet schreef:

  Mooie foto’s en ik vond het erg leuk om te lezen! Groetjes Carola

 7. Regine Smeets schreef:

  Prachtige foto’s heb je gemaakt. Leuk om weer even binnen te mogen kijken .

 8. Anita Kasik schreef:

  Je hebt echt een hele serie prachtige foto’s van jullie mooie huis gemaakt!
  Heel leuk om te lezen!

  Groetjes Anita

 9. Marjonel schreef:

  Ik hen met heel veel plezier je dagboek gelezen en genoten van de foto’s.

  Groetjes Marjonel

 10. Linda schreef:

  Heel leuk om jouw woonweek te lezen, Christel en ik heb genoten van je prachtige interieur en tuin!
  Lieve groetjes, Linda

 11. Roelie Steinmann schreef:

  wat een mooie fofo’s van je sfeervolle huis. Ik heb genoten van je verhaal met af en toe een belgische touch erin.

  Lieve groet Roelie

 12. Mandy schreef:

  Prachtige foto’s christel! Je kunt trots zijn op zo’n prachtig plekje. Lekker van genieten!

  Liefs,
  Mandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.