Photo diary: de woonweek van Hennie van Room Seventeen

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photo diary van Hennie van de blog Room Seventeen. Kijk mee naar de week van Hennie!

Twee weken onderwijs/mei vakantie, druk met van alles en nog wat ……

Maandag
Om 9.30 een tandartsbezoek (overleg nieuwe kroon) en daarna aan de slag met de webshop administratie. Bestellingen checken, inpakken, adreslabels uitprinten, website bijwerken en het assortiment van een nieuwe leverancier in België bekijken. Ook even bellen met de groothandel want ik moet dringend nieuwe balusters hebben, ze vliegen de deur uit. Daarna pakketten versturen, boodschappen halen en mijn hoofd breken over het avondeten. Altijd weer een opgave om iets in elkaar te flansen. Jongste zoon biedt aan om te koken, hoera. ‘s Avonds heb ik overleg met mijn pc-man over de Google Adwords campagne die we willen opstarten. Om half elf naar bed en nog even een uurtje appen en internetten. Val in slaap met een You Tube zwijmelduet van Michael Bublé en Laura Pausini.

Room 17 maandag.jpg

 Dinsdag
Naar de chiropractor en Ikea. Mijn oudste zoon gaat op kamers en we willen een paar leuke spullen uitzoeken. Zoonlief heeft een goed gevoel voor styling dus mijn adviezen heeft hij niet nodig, mijn pinpas helaas wel. ;-) ‘s Middags ga ik met een vriendin naar de stad, we drinken heerlijke muntthee op een terras en kletsen even bij. Als ik weer thuis ben buig ik me over de rapporten inzake de functieverandering op mijn werk. Het kost me veel energie en denkwerk. Geen zin om te koken. Mijn kids eten elders dus ik maak een broodje gezond met walnoten en avocado. Na het eten ga ik aan de slag met een schilderklus (keukendeur) en tegen tien uur duik ik met een plens Rituals en de nieuwe Wonen Landelijke Stijl in bad. WLS kiest in het juni/juli magazine voor meer kleur in het interieur en daar kan ik me helemaal in vinden. Grijs, donker en sober het is al een paar jaar de trend, een beetje meer kleur lijkt me heel verfrissend. In m’n nieuwe B&B badkamer heb ik bewust geen grijs gebruikt maar lichte zand- en leemkleuren. Ook heb ik geëxperimenteerd met de trendy betonlook. In mijn ‘eigen’ badkamer is het qua kleur nog steeds grijs en zwart.

Room 17 dinsdag.jpg

Woensdag
Vandaag vroeg uit de veren om foto’s  te maken voor mijn webshop. Stylen, slepen en sjouwen dus. Na 2 uur ben ik geradbraakt en plof ik op mijn ligbed in de tuin. Cappuccino,  iPad, oordopjes en even genieten van Simply Red en Sade.  ‘s Middags weer aan de slag met de webshopadministratie, bestellingen checken, mailen etc.  Ik schrijf een logje, maak een nieuw item voor de Room 17 Trips & Tips pagina en verdiep me in de voorspellingen van trendwatcher Lidewij Edelkoort: donker is uit, licht is in. Poederkleuren raken in zwang en we krijgen rondere vormen. We? Nou ja, de meubels dan hè.  Helaas geldt dit niet voor vrouwen. ;-)  Misschien ga ik Lidewij’s voorspellingen wel opvolgen, poedertinten vind ik prachtig en een ronde eettafel zie ik ook wel zitten. Om 16.00 u. heb ik een afspraak met de klussenman, er moet nog een aandachtspuntje verholpen worden in de nieuwe B&B douche.  ‘s  Avonds ga ik naar een cursus Mindfulness, 4 bijeenkomsten verplicht relaxen. Wat een opgave!

Room 17 woensdag.jpg Room17 pure.jpg

Donderdag
Slecht geslapen dus ik blijf nog even liggen, het is tenslotte vakantie. Ik lees de interieurblogs op mijn iPad, zie een paar leuke DIY’s voorbijkomen en doe weer een flinke dosis inspiratie op. In mijn mailbox rolt een nieuwe B&B boeking binnen, buitenlandse gasten, leuk! Meteen even contact met ze opnemen over aankomst en reisschema. Om 9 uur ga ik met mijn jongste naar een intakegesprek om zijn stagetraject in Frankrijk te bespreken.  Jongste is niet  enthousiast over dit verblijf in het buitenland maar ik vind het een must voor zijn zelfontplooiing en probeer zijn motivatie flink op te krikken. Daarna breng ik de webshop pakketten naar het postkantoor, doe een aantal huishoudelijke klusjes en ga een uurtje onkruid wieden in de tuin. Om 13.00 uur komt de timmerman op bezoek, hij gaat een nieuw hoofdeind (bedwand) maken voor een van mijn klanten. Tussen de bedrijven door sjees ik nog even naar de garage want ik heb mijn zijspiegel aan flarden gereden.  ‘s Avonds heb ik een etentje bij lieve vrienden.  Sinds ik weduwe ben zijn ze mijn steun en toeverlaat. We eten heerlijke asperges, voeren een goed gesprek en bij het afscheid krijg ik een paar dikke knuffels. Rij terug in het donker met Whitney Houston en Gloria Estefan.

Room 17 donderdag.jpg

Vrijdag
Alvast begonnen met de voorbereidingen voor mijn brocantetrip naar Frankrijk. Vriendin V. gaat deze keer met me mee, we hebben er veel zin in. Ik haal de bolderkar van zolder en noteer een paar actiepunten in mijn smartphone. Oliepeil checken, banden oppompen en regenponcho’s kopen. Misschien nog een dakkoffer huren? Ook de ANWB app gedownload. Daarna een uurtje verplicht relaxen (geleerd op de Mindfullness cursus), want in de namiddag arriveren er weer nieuwe B&B gasten. De buxusklus moet wachten tot volgende week en de afwerking van het tuinhuis ook.

Room 17 vrijdag.jpg

10 reacties

 1. Janny schreef:

  Nog niet zo lang geleden waren wij te gast in de B&B van Hennie. We hebben genoten van haar gastvrijheid, de fijne sfeer in haar huis en de mooie etage waar de gasten verblijven.
  Het is een topvrouw, die ondanks de verdrietige wending die haar leven nam, nog volop in het leven staat. Ik heb met veel plezier dit verslag van haar week gelezen, Petje af voor Hennie!
  Liefs,
  Janny

  • De Wemelear schreef:

   Wat een mooie en lieve reactie Janny.. En ik zou zelf ook wel een weekendje in haar B&B willen logeren. :) groetjes Benita

 2. Home & Lifestyle schreef:

  Je bent een echte doorzetter, Hennie. Ik heb veel bewondering voor je, zoals je sinds het overlijden van je man toch verder bent gegaan, met vallen maar ook elke keer weer met opstaan. Je hebt een prachtig huis en gasten in jouw pas geopende B&B kunnen zich daar geen beter plekje wensen!!

  Liefs, Ingrid

 3. Marjon schreef:

  Prachtig huis en styling van Hennie, heel mooi allemaal en haar nieuwe aanwinst B&B in haar eigen huis, lijkt me heerlijk vertoeven…..lieve groet Marjon

 4. Petra schreef:

  Wat een heerlijke woon-week weer …..
  Ik ben ook al een paar jaar grote fan van Hennie haar huis/inrichting …. Zo fris stijlvol …. Prachtig gewoon …

  Liefs Petra

 5. Tamara schreef:

  wauw! Hennie, wat mooi allemaal en een B&B…lijkt mij ook geweldig!! wat een prachtig hoofdbord ook! groetjes Tamara

 6. Marjonel Marsman schreef:

  Heerlijk om te lezen en met veel plezier gedaan, prachtig huis en een lieve stoere vrouw.

  Groet,Marjonel

 7. Debby schreef:

  Top Hennie!!
  ziet er allemaal uit om door een ringetje te halen :-)

  liefs, Debby

 8. lia schreef:

  Ik heb jouw week met belangstelling gelezen hennie, en je bent gewoon een kanjer….
  En je huis altijd prachtig om te zien.

 9. karin schreef:

  Leuk om je woonweek verslag te lezen hennie…en ik weet dat het er in het echt nog mooier uit ziet.
  Respect voor wat je allemaal doet en dat nu noodgedwongen zonder je maatje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.