Photo diary: de woonweek van Marjon van MJ-House

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photo diary van Marjon van de blog MJ-House. Kijk mee naar de week van Marjon!

Onlangs werd ik benaderd door Benita van ‘De Wemelaer’ of ik het leuk vond om voor één week een photo diary bij te houden, ik vind dit héél erg leuk. Mijn interieur is best afwijkend ten opzichte van mijn voorgangsters dus ik hoop dat jullie het ook leuk vinden. Deze zin heb ik ooit gevonden..: ‘Een huis wordt pas een thuis als het gevuld is met authenticiteit, persoonlijke spullen en geschiedenis – en deze dingen zijn voor iedereen anders’. Met deze woorden ben ik het helemaal eens. De wijze waarop je huis is ingericht zegt veel over jouw persoonlijkheid. Even voorstellen, mijn naam is Marjon Jansen en ik woon in het zuiden van het land in een heel gewoon rijtjeshuis met een redelijke voor- en achtertuin. Als ik mijn woonstijl moet omschrijven is het romantisch. Landelijke meubelen, brocante spulletjes met een Franse touch of wel te noemen shabby chic met lichte kleuren, veel wit, pastels maar ook de kleur zwart ontbreekt niet. Ik heb veel brocante gevonden op Marktplaats, in winkeltjes, op markten en ook de kringloop wordt door mij regelmatig bezocht. Ook heb ik hele leuke oude spullen gekregen van familie of vrienden. Ik ben dol op oud porselein, zilver, glaswerk, houten lijsten en oude meubels, die wij zelf opgeknapt hebben. Maar laten we gaan beginnen.

Vrijdag
Op vrijdag werk ik niet, alhoewel… poetsen, boodschappen, koken… de dag vliegt om. Tijdens het poetsen krijg ik zin om de schouw weer anders te stylen. Mijn laatste aanwinst: een prachtige antieke Franse terrine die al hier en daar beboterd is, wordt het middelpunt.

MJ-house vrijdag.jpg

Ook de stolp heeft een nieuwe plek gekregen, hiermee kun je naar hartenlust decoreren. Het Queen-Ann stoeltje en tafeltje hebben we opgeknapt met chalkpaint van Annie Sloan. De oude luiken maak ik ’s avonds dicht, ze sluiten niet helemaal maar ze zijn erg sfeervol.

MJ-house vrijdag1.jpg

Zaterdag
Vandaag hebben we bij de bouwmarkt 2 nieuwe stoeltjes gekocht voor in de tuin. We hebben voor een houtlook van kunststof gekozen omdat ze buiten moeten blijven staan in weer en wind en ze waren ook nog eens spotgoedkoop.

_DSC0020_zaterdag-1.jpg

Ik heb bij het tuincentrum ook nog wat zomerbloeiers gehaald voor in de hangbakken en omdat het morgen moederdag is, 2 prachtige planten voor onze moeders. Ik heb een paar oude bloempotten slordig wit geverfd en daar witte bloemen ingezet, past mooi bij het zink en grijs. De rest van de plantjes ga ik morgen maar inpotten want onze agenda staat weer vol met afspraken en een verjaardag.

MJ-House zaterdag.jpg

Zondag
Vandaag is het moederdag en ik ben al vroeg opgestaan om ((Limburgse) Koude Schotel te maken, de kinderen komen pas later thuis na een weekend Zeeland, dus gaan wij eerst een bezoekje brengen aan onze moeders. Het is heerlijk weer en voordat we op pad gaan, kunnen we nog een beetje van de zon genieten. Vandaag wordt het weer een binnenkijker en ik laat jullie mijn servieskast zien, de kast is niet zo groot maar zo leuk voor mijn verzameling porselein. De meubels zijn bij ons wit, de bank is ook wit en alleen de fauteuil heeft een stoffen crèmekleurige bekleding met bloemen. Brocante spullen koop ik het liefst in pastelkleuren. Het schilderij heeft een kleurenpalet van pastels en een mooie roomwitte lijst.

DSC_0006_zondag-1.jpg
_DSC0012_zondag--1.jpg _DSC0010_zondag-1.jpg DSC_0018_zondag-1.jpg

Maandag
Prachtige kuiflavendel heb ik van één van mijn kinderen gekregen, nog meer bloemen en planten en een super dik woonmagazine. Ik  ben echt verwend geworden.  Vandaag was mijn (parttime) werkdag en toen ik thuis kwam ben ik heerlijk in de tuin gaan zitten met een heerlijk kopje koffie (op mijn nieuwe stoeltjes), het was bijna 26 graden. Daarna nog wat tuinwerkzaamheden, plantjes ingeplant, tuinmeubelen afgesopt, heerlijk lekker buiten vertoeven, ik krijg er al bijna een vakantiegevoel van.

DSC_0035_maandag-1.jpg
DSC_0042_maandag-1.jpg DSC_0046_maandag-1.jpg DSC_0052_maandag-1.jpg
DSC_0074_dinsdag-1.jpg

Dinsdag
Het witte XXL dienblad gestyled op de tuintafel, een bezoekje gebracht aan de fysio en daarna heerlijk geluncht met een hele lieve vriendin, die ik alweer een hele lange tijd niet gezien had.  Zo fijn om haar weer te ontmoeten en even (hele middag) bij te kletsen. Voor de thuisblijvers een makkelijke Italiaanse maaltijd, die je zo de oven inschuift, daarna nog een uurtje gewandeld met manlief. La Vie est Belle.

DSC_0072_dinsdag-1.jpg

 

Woensdag
Iets langer geslapen en daarna alles opgeruimd, bedden opgemaakt om alles netjes achter te laten. Ik moet om 12.00 uur de deur uit voor mijn werk. Hier zien jullie op mijn kast in de woonkamer hoedendozen staan. Ik heb ze een oude look gegeven en bewerkt met houtlijm en tekst. Je vindt op You Tube zoveel leuke voorbeelden om zelf creatief te zijn en voor weinig geld iets leuks te maken. Natuurlijk geef ik de voorkeur aan een oude hoedendoos maar omdat ze zo prijzig zijn, vind ik dit een leuk alternatief en wie weet worden ze ooit vervangen door een echte oude doos. Het koffertje kreeg ik van mijn ouders voor mijn eerste schooldag, dit is minstens 47 jaar geleden…echt brocante dus.

DSC_0001_woensdag-1.jpg

DSC_0004_woensdag-1.jpg

DSC_0007_woensdag-1.jpg

Donderdag
Alweer een schitterende dag, wij mogen hier in Limburg niet klagen wat het weer aangaat want het is al de hele week mooi weer. Vandaag iets frisser maar in de zon is het heerlijk vertoeven. Omdat ik van een romantisch interieur houd, heb ik dat ook doorgevoerd naar mijn tuin. De prachtige witte Wisteria, die nu volop in de bloei is met een zee aan bloemen en zo lekker geurt, hoort echt in een romantische tuin. Bij de schutting staat de klimroos New Dawn, daar moeten we nog even op wachten maar ze bloeit zo mooi met een lichtroze roos. Hortensia’s Annabelle, Lavendel, struikroosjes staan allemaal in mijn tuin en dit jaar heb ik roze Ridderspoor, Bergamot (donker roze) en Zonnehoed in een witte kleur toegevoegd.

DSC_0014_donderdag-1.jpg

DSC_0018_donderdag-1.jpg

Als laatste foto heb ik tijdens een wandeling het lieflijke Vergeet-mij-nietje geplukt en in een vaasje gezet. Ze stond vroeger in mijn tuin maar het plantje overwoekerde de andere planten.

DSC_0032a donderdag-1.jpg

Dit was mijn week en bedankt Benita voor het plaatsen! Jullie kunnen ook altijd een kijkje nemen op mijn blog MJ House.
Liefs Marjon

10 reacties

 1. Home & Lifestyle schreef:

  Leuk om te lezen Marjon. Het is juist verfrissend om een eigen stijl te hebben. Al heb ik zelf een andere stijl, ik vind juist die verscheidenheid bij iedereen leuk om te volgen.

  Bedankt voor het meekijken in jouw week en een fijn weekend! Liefs, Ingrid

 2. Petra schreef:

  Afwijkend , ja misschien , maar ook wel supermooi hoor , dat maakt het allemaal net zo bijzonder , een eigen stijl …

  Liefs Petra

 3. Inge schreef:

  Ik volg haar blog ook…zij is een van mijn favoriete brocante blogs….al heb ik zelf een heel andere woonstijl, ik kan hier ook zo van genieten, prachtige foto’s.
  Heel leuk om jou woonweek te lezen Marjon….
  Fijn Weekend.

  Groetjes,
  Inge, my choice

 4. Colin schreef:

  Leuk juist jouw eigen huis en stijl!

 5. Verie schreef:

  Heel mooi Marjon! Ik houd wel van een interieur met brocante en heel veel wit!! :)

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 6. Mirjam schreef:

  Heel erg leuk om te lezen Marjon, hoe jouw week er uit ziet. En al dat witte romantische in jouw interieur vind ik echt prachtig mooi.
  Het is allemaal lekker door elkaar en daardoor wordt het een heerlijk geheel. Super mooi dus…
  Liefs,
  Mirjam

 7. Anita schreef:

  Prachtig Marjon!!
  Jouw interieur straalt een en al romantiek uit!
  Ik heb zelf een andere woonstijl, maar zoals het bij jouw is zie ik ook graag!

  Groetjes Anita

 8. Marjon schreef:

  Dames, bedankt voor jullie lieve reacties…lieve groet Marjon

 9. Peetje schreef:

  Hoi Marjon,
  Wat leuk om je ‘week’ te zien, met prachtige foto’s!
  Je hebt een heerlijke sfeer in huis, maar ook mooi doorgevoerd in de tuin. Een dromerige thuishaven, waar het volgens mij heel goed toeven is…
  Liefs, Peetje

 10. mknoben schreef:

  Hoi Marjon
  Wat voor verf heb je op het ijzeren rek en op de potten gestreken ziet er heel leuk uit zeker met de witte plantjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.