Photo diary: de woonweek van Regine Smeets van Engels Wonen

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Regine van Engels Wonen!

Maandag
De maandag begint voor mij altijd vroeg want om 7.45 u. sta ik al mijn eerste les te geven als muziekdocente aan een Duits gymnasium. Ik werk daar nu 14 jaar en nog altijd met veel plezier. Het is een kloosterschool, lekker in de natuur en in 7 minuten rij ik daar via een mooie weg heen. Ik geef op de maandag 3 uurtjes muziek aan drie verschillende klassen en daarna nog twee uurtjes theater met de jongste groep. Met deze 24 leerlingen waaruit mijn groep bestaat, heb ik net een theateruitvoering gehad. Ik heb hiervoor zelf een theaterstuk met liedjes geschreven. En dat in het Duits! Gelukkig heb ik mijn leerlingen om de fouten in de spelling er uit te halen. Om 12.00 uur ben ik ‘s maandags klaar. Thuis rommel ik wat aan. Ik vind het altijd leuk om een beetje te veranderen in het interieur en vandaag doe ik dat in de keuken. Ik heb gelukkig wel wat extra plek om leuke items neer te zetten. Later op die middag ben ik met onze zoon naar de orthodontist geweest. Hopelijk nog een paar maandjes en dan hoeven we daar ook niet meer heen. ‘s Avonds heb ik mijn rust genomen en tv gekeken.

20150519_080420_resized.jpg

Dinsdag
De dinsdag voelt altijd als een vrije dag want ik hoef dan maar 2 uurtjes te werken. Al lijkt het soms wel een hele dag, omdat ik dan een vrij drukke klas heb. Maar goed, eerst dus tijd voor een lekker uitgebreid ontbijt met thee en verse jus. Deze ochtend benut ik om de badkamer een goede beurt te geven. In onze badkamer is veel ruimte om spulletjes te plaatsen, dus ik heb ook weer eens zin om te veranderen. Daarbij haal ik vaak items naar de badkamer die je normaal voor andere dingen gebruikt. Deze geef ik in de badkamer een nieuwe functie. Zo gaan de watten en de wattenstaafjes in glazen potten, waar eerder de koekjes in de keuken in zaten en zet ik er twee vaasjes neer waar ik de make-up kwasten een plek geef. Het geheel zet ik op een dienblad wat normaal ook in de keuken stond.

20150602_154559_resized.jpg

20150602_164527_resized.jpg

20150518_134641_resized.jpg

20150602_154141_resized.jpg

Daarna ga ik beneden verder om op een lege plek naast de kast in de kamer lijsten op te hangen. Eerst hang ik er 3 lijsten neer die ik bij de trap weghaal. Wat ik op die ontstane lege plek weer terug moet hangen… daar denk ik nog maar even niet aan!

20150519_105405_resized.jpg

Het staat goed maar als ik er vanuit de zitkamer naar kijk, dan zie ik dat er op een andere muur ook al soortgelijke lijsten hangen en dat wordt een beetje too much. Dus die lijsten weer terug naar de gang. Het probleem wat zich daar zou geven was er hierdoor dus ook niet meer. Kwam dat even goed uit. Toen bedacht ik mij dat ik nog 3 lijstjes met honden er op heb. Die tevoorschijn gehaald, opgehangen en tevreden met het resultaat. Ondertussen schijnt de zon heerlijk naar binnen maar wordt het ook tijd om naar school te gaan.

20150519_105936_resized.jpg

Het avondeten doen we vroeg vandaag want op dinsdag breng ik onze zoon ‘s avonds naar de U.T. (Universiteit Twente), waar hij elke week 1,5 uur les krijgt van een docent in programmeren. Hij wil daar qua beroep straks ook in verder dus hij is helemaal happy met deze mogelijkheid. Ondertussen rijd ik naar een vriendin (op hoge leeftijd, 90), die in het hospice ligt. Ik bezoek haar 3x per week en deze dinsdagavond is daar ook een mooie gelegenheid voor.

Ook gebruik ik deze dag om een SALE aan te kondigen voor mijn site Engels Wonen. Het wordt tijd om plek te maken voor nieuwe items en ik hoop zo mijn voorraadkamers wat sneller leeg te krijgen en anderen er blij mee te maken.

20150601_215441_resized.jpg

Woensdag
Deze dag staat voor mij in het teken van examens. Van 8.30 tot 13.00 uur zit ik met een commissie van 3 muziekdocenten mondelinge examens af te nemen. Mijn taak is om alles te noteren wat er gezegd wordt, wederom in het Duits. Ik hoop dan ook dat niemand mijn epistels naleest want de meeste leerlingen praten zo snel, dat ik meestal maar een halve zin heb haha. Na het mondeling bepalen we met z’n drieën welk cijfer gegeven wordt. Tot slot van deze schooldag repeteer ik nog een uurtje met het schoolkoor. Na schooltijd rijd ik snel even langs de slager in het dorp om een heerlijke eigen gemaakte lasagne voor het avondeten te halen. De rest van de middag gebruik ik om boven op te ruimen en ‘s avonds kijk ik wat tv en tussendoor houd ik natuurlijk ook de website en de Facebookpagina van Engels Wonen in de gaten en beantwoord ik wat mailtjes.

20150519_074739_resized.jpg

Donderdag
Een vrije dag. Eerst ga ik een extra nummerbord regelen voor ons fietsenrek. We willen in het weekend 2 fietsen ophalen bij familie dus dat moet even geregeld worden. Ik ga deze even bij mijn eigen garage laten maken en regel meteen nieuwe matten voor in mijn  auto. Om 10.45 uur moet ik bij de huisarts zijn. Na mijn klachten aangehoord te hebben, stuurt hij mij door om röntgenfoto’s te laten maken. Daar kan ik binnenkort terecht. ‘s Middags rij ik even naar Hengelo om weer een bezoekje aan het Hospice te brengen. Tegen 16.30 uur ben ik (ondanks mijn wekelijkse vrije dag) weer op school, voor nog 2 examens.

20150602_155916_resized.jpg

Vrijdag
De dag begint met lesgeven. Om 8.30 uur sta ik voor de klas. Weer een theatergroep, nu iets oudere kinderen. Ik breng een nieuw theaterstuk mee en gelukkig valt het in de smaak. Na nog een aantal muzieklessen aan verschillende klassen heb ik na schooltijd nog even toezicht wanneer de kinderen de schoolbussen instappen en dan kan het weekend beginnen. ‘s Middags komt er een klant van Engels Wonen langs die een paar items op komt halen. Hierna gebruik ik de tijd nog even om een paar pakketten in te pakken die verstuurd moeten worden.

20150601_182421_resized.jpg

Zaterdag
Een gezellig logeerweekend staat voor de deur. We gaan naar Alphen a/d Rijn. Ongeveer 2 uurtjes rijden vanaf ons huis. ‘s Ochtends nog even snel opruimen en met de stofzuiger er doorheen, want niks zo lekker als in een opgeruimd huis weer thuiskomen. In Alphen worden we met een heerlijke lunch ontvangen. ‘s Middags even shoppen in het centrum en later heerlijk uiteten. Indonesisch, dat krijg je met twee Indonesische mannen in het gezelschap. Later op de avond speel ik piano voor de familie. Er ligt pianomuziek met tal van bekende filmmelodieën en ik raak helemaal op dreef.

Zondag
Een dagje naar zee. Noordwijk aan Zee. Dat vind ik toch echt wel genieten. Vooral omdat we dat niet zo heel vaak doen. Het is er druk en met moeite vinden we een parkeerplek. Daarna is het heerlijk slenteren langs de boulevard en frisse zeelucht opsnuiven. Natuurlijk eten we ook een visje en bekijken nog een paar winkels in het centrum. Op het eind van de middag rijden we via de Achterhoek terug om bij mijn vader nog 2 fietsen op te halen, waaronder een racefiets voor onze zoon. Mijn vader heeft er tot zijn 84e op gereden en doet er met weemoed afstand van. Om 21.30 uur zijn we terug en kan ik terugkijken op een afwisselende week. Wel een beetje moe dus ik ga vroeg naar bed.

20150524_133338_resized.jpg

Met vriendelijke groet,
Regine Smeets | Engels Wonen

SAM_5850.jpg

4 reacties

 1. Marjon schreef:

  Wat een geweldig mooie binnenkijker. De Engelse stijl in huis vind ik ook erg mooi en wat een prachtige keuken…bedankt dat we mochten meekijken…lieve groet Marjon

 2. Home & Lifestyle schreef:

  Creativiteit in het interieur en in de muziek…een mooie combinatie! Leuk om de week van Regina te lezen.

  Lieve groet, Ingrid

 3. Mirjam schreef:

  Wat is het toch leuk om een keertje mee te lezen met een gewone week uit het leven van… En dan voorzien van mooie foto’s, genomen in een prachtig interieur… Ik heb er weer van genoten hoor…
  Liefs,
  Mirjam

 4. Regine Smeets schreef:

  Marjon, Ingrid en Mirjam, dank jullie wel voor jullie lieve reacties. Hartelijke groet, Regine
  http://www.engelswonen.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.