Photo diary: de woonweek van Hetty van Brocante Het Franse Huis

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photo diary van Hetty van Brocante Het Franse Huis. Kijk mee naar de week van Hetty!

Ik zal beginnen met me voor te stellen: mijn naam is Hetty Brinkhof en ik woon met mijn man en 3 kinderen sinds januari 2014 in een jaren ’20 huis in Apeldoorn. Een knus Apeldoorns huis waar nog het nodige aan moest gebeuren maar wat voor ons mogelijkheden gaf om er een thuis van te maken.
 Nu na 1,5 jaar klussen kan ik zeggen dat het nog niet af is maar we zijn een heel eind. We wonen hier heerlijk, hebben een leuke tuin met volop mogelijkheden en genieten iedere dag van de keuze die we hebben gemaakt. Naast mijn baan van 16 uur in de week heb ik een webwinkel in Engelse en Franse brocante. Ook ben ik regelmatig op markten te vinden met een kraam vol mooie brocante. 
Een hobby die we samen delen, regelmatig gaan we samen richting Frankrijk of Engeland op zoek naar mooie brocante.
 Kortom we zitten niet echt vaak stil, er is altijd wel iets te doen. Dus toen Benita vroeg of ik voor De Wemelaer een photodiary bij wilde houden was het eerste wat ik dacht.. ‘oeps, heb ik daar wel tijd voor?’ Maar tijd is prioriteit en dus…maak ik er graag tijd voor!

11218896_675989069194976_2677192005480999958_n.jpg

Vrijdag
Deze vrijdag maken we ons klaar om een weekendje naar Frankrijk te gaan.
 De kinderen laten we met de nodige instructies achter en al vroeg zitten we in de auto.
 Onderweg hebben we eerst nog een afspraak, via Marktplaats heb ik namelijk een buste gekocht.  Aangezien we er toch bijna langskomen heb ik met de verkoper afgesproken dat we de buste eerst ophalen.

20150603_141029.jpg

Nadat we rond een uurtje of half 11 onze rit weer vervolgen ligt de buste achter in de auto en kan mijn weekend al niet meer stuk.
 Onderweg stoppen we nog  bij een paar leuke plaatsjes en genieten we van het zonnetje aan de Franse kust. 
Rond 18.00 uur komen we aan op onze slaapplek.
 Hoe dan ook, zo’n reisdag is altijd vermoeiend dus al vroeg duiken we ons mandje in.


Zaterdag
Vandaag willen we eerst naar de weekmarkt in Dieppe. 
Even een paar boodschapjes doen en terwijl we genieten van ons cappuccinootje zijn we het er samen over eens: dit is GENIETEN in hoofdletters.

20150523_113206 - kopie.jpg

markt Dieppe.jpg

Nadat de boodschappen achter in de auto liggen koersen we af op een heel leuk plaatsje iets verderop aan de kust.
 Een stukje Engeland in Frankrijk, althans zo voelt het voor mij. Hier lopen we heerlijk rond en genieten van een lekkere lunch.

Hetty Het Franse Huis.jpg

Maar.. genoeg cultuur voor vandaag, we komen hier tenslotte ook voor de brocante.
 Dus we gaan op weg naar een handelaar in mooie brocante, we zijn er al vaker geweest en ook deze keer heeft hij weer veel moois staan.

IMG_0066.JPG

Meestal ga ik voor de stoere items, maar deze keer val ik als een blok voor een aantal prachtige stoffen doosjes en dozen.
 Na een stevige onderhandeling over de prijs kan ik ze van hem overnemen.
 Ook de Fransen weten inmiddels dat er bij ons in Nederland veel liefhebbers zijn voor mooie brocante, dus helaas de prijzen worden steeds hoger.
 Maar in dit geval ben ik blij en hij ook. Toevallig komen we onderweg nog langs een klein brocante winkeltje en natuurlijk stoppen we even.
 Je weet tenslotte maar nooit.

20150524_140203.jpg

Op een heel oud bankje zit een oude shabby Franse pop, we nemen haar mee, te leuk om te laten gaan. Onze auto zit nog lang niet vol maar morgen weer verder. Voor vandaag is het genoeg en we puffen uit op een gezellig Frans terrasje en genieten van een lekker kopje koffie.
 Het is genoeg voor vandaag.

Zondag
Vandaag een echte inkoopdag, we hebben een lijstje gemaakt van een aantal markten.
De eerste is in de buurt dus we zijn er al vroeg.

markt.jpg

We struinen heerlijk over de markten en van lieverlee wordt de auto gevuld met mooie brocante.
 Nadat we 4 markten hebben afgestruind is het mooi geweest. Tevreden rijden we terug.
 De zon schijnt volop dus we nemen het er nog even van. Genieten van de prachtige kust in Normandië, wat is het hier toch mooi.

20150524_145256.jpg

Maandag
Vandaag gaan we weer richting huis en zit ons weekend er weer op. We hebben genoten maar het is ook altijd fijn om weer naar huis te gaan.
 Na een rit van 5 uur komen we thuis aan, pakken de auto uit en halen bij de frietboer op het hoekje een heerlijke friet. ’s Avonds beantwoord ik nog de mail die binnen is gekomen en reserveer ik voor een klant een aantal items van de website.

10984066_632875416839675_2901104215972115854_n.jpg

Dinsdag
Vandaag een gewone werkdag op kantoor tot half 3.
 Als ik thuiskom pak ik de bestellingen in en rij naar het postkantoor.
 Ik probeer altijd zo snel mogelijk de pakketten na betaling te verzenden, dit geeft mij en mijn klanten een tevreden gevoel.
 Daarna haal ik de stofzuiger even door het huis en rommel een beetje aan.
 Persoonlijk vind ik het heerlijk om te schuiven met mijn spulletjes, regelmatig krijgen ze een ander plekje. Een opgeruimd huis geeft mij een opgeruimd gevoel in mijn hoofd.

 11076231_653381428122407_986418221681987224_n.jpg

Woensdag
Vandaag ben ik vrij en benut ik de dag door het schoonmaken en inboeken van de nieuwe aankopen.
 Ook moet ik de administratie doen, wat niet echt mijn ding is.
 Heb er werkelijk een hekel aan maar helaas, ook dit is Part of the Job, het is niet anders. 
Vandaag komen er een aantal klanten een bestelling ophalen.
 Aangezien ik niet precies weet hoe laat, moet ik ervoor thuis blijven.
 Ondertussen maak ik alvast wat foto’s van onze laatste aankopen voor de website. Altijd een arbeidsintensief klusje.

update 29-05-2015.jpg

Als de klanten weg zijn is de dag ook bijna om, inmiddels is het tijd geworden dat ik me moet gaan bezig houden met de vraag wat we eten vandaag.
 De kinderen hebben vanavond handbaltraining dus er moet op tijd worden gegeten.
 Na het eten nog even achter de computer. Ik heb een pinapparaat gekocht zodat mijn klanten ook aan de kraam met pin kunnen betalen, om er voor te zorgen dat ik dan het betaalde bedrag op mijn rekening krijg moet ik een account aanmaken.
Het kost me even wat moeite maar uiteindelijk lukt het.  Ook weer geregeld! 
Genoeg voor vandaag.

20150529_083805.jpg

 11295557_679582248835658_2825169973853944571_n.jpg

Donderdag
Op de donderdag werk ik altijd 4 uurtjes en om 12 uur roep ik dan tegen de collega’s
: ‘Prettig weekend!’ ;-) 
Op donderdagmiddag doe ik dan de boodschappen en wat huishoudelijke klusjes.
 Maak de badkamers schoon en zorg dat er op tijd weer eten op tafel komt, de jongens moeten vanavond allebei werken dus er moet weer op tijd gegeten worden.

DSCF0738.JPG

20140621_104030.jpg

DSCF2085.JPG

En toen was het weer vrijdag en zijn we de week rond.
 Ik heb jullie een kijkje gegeven in zomaar een week uit ons leven. Benita, dankjewel voor het plaatsen.
 Zijn jullie nieuwsgierig naar wat ik nog meer heb in gekocht in Frankrijk, een aantal items hebben inmiddels een plekje gevonden op de website. En wil je weten hoe het verder gaat met ons klushuis, zo af en toe plaats ik een post op mijn blog Faire un Songe.
Groetjes Hetty.

4 reacties

 1. Christel schreef:

  Hoi Hetty , leuk ook jouw woonweek te mogen beleven , het lijkt mij super leuk om naar Franse brocanteurs te gaan en daar dan fantastische dingen te vinden
  Groetjes , christel

 2. Lia schreef:

  Leuk om weer eens wat van je te lezen Hetty.

 3. Home & Lifestyle schreef:

  Leuk dat je deze brocante hobby deelt met je man…dat maakt de ritjes naar Frankrijk des te gezelliger. Tijdens onze vakantie in Cannes was er ook een brocante markt, maar er lag vooral glaswerk en zilver en de prijzen lagen erg hoog. Als je een webwinkel wil bijhouden, moet je niet teveel van dit soort markten hebben want dan rij je met een lege bus weer naar huis. Gelukkig heb jij een paar goede adresjes waar je nog aardig zaken kunt doen.

  Leuk om jouw week te lezen, Hetty. Liefs, Ingrid

 4. Mirjam schreef:

  Wat een heerlijk stukje Hetty, ik ga je blog ook maar eens bekijken. Geweldige inspiratie.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.