Photo diary: de woonweek van Nicole van Stiphout van Queseradevie

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Nicole!

Even voorstellen… Mijn naam is Nicole van Stiphout. Ik woon samen met mijn man, 2 honden Marley & Moos en kater Wickie in een boerderijtje anno 1855. In 2012 heb ik het roer omgegooid en ben gestart met Que Sera landelijke meubels & accessoires Queseradevie.  Que Sera is ontstaan uit passie voor mooie spullen en liefde voor het opknappen van (oude) meubels. Deze week ben ik te volgen met inspiratiefoto’s van o.a. ons landelijke interieur.

Maandag
Brrrr…. wat is het koud, guur, somber weer vandaag. Geen punt, met wat kaarsjes aan deze vroege ochtend maken we het gezellig in huis. Marley (ons model) heeft mijn mooie wollen sjaal om. De van oorsprong stenen kan op de schouw heb ik geschilderd met verschillende tinten krijtverf.

maandaga.jpeg

maandagb.jpeg

Dinsdag
Stoer, sober… Dit antieke bankje van meer dan 100 jaar staat prachtig in en landelijk interieur. Het bankje is te gammel om op te zitten en is puur bedoeld als decoratie. Ik heb het bankje gedecoreerd met een schapenvachtje, kaasmal, dadeltak en een gewei.

PastedGraphic-5.jpg

La vita e bella. Mooie tekst, prachtige film die mij altijd is bijgebleven. Deze antieke stoel heb ik een mooie, vergrijsde look gegeven en opnieuw bekleed. De stoere stof heb ik voorzien van de tekst ‘La vita e bella’.

PastedGraphic-4.jpg

Woensdag
Deze kastanje takken heb ik begin dit jaar aangeschaft. Ik heb ze niet uit laten komen, zodat je er nog jaren plezier van hebt. Mooi in een stoere grote vaas of zoals op de foto gecombineerd met een aantal kaasmallen.

PastedGraphic-6.jpg

De stoere industriële tafel heeft manlief zelf gemaakt. Het rendiervel onder de tafel is onderhand ‘antiek’. Heeft jarenlang aan de muur in een oud pand gehangen.  Nu ligt het vel in onze verbouwde schuur. Valt enorm uit, maar het staat wel heel mooi!

PastedGraphic-7.jpg

Donderdag
Onze schuur hebben we verbouwd tot een sfeervolle ruimte, hierin staan mijn gevonden en opgeknapte ‘schatten’. In deze sfeervolle ruimte geef ik tevens workshops, o.a. eucalyptus krans maken. Ik houd van sobere materialen, eucalyptus heeft een mooie, sobere uitstraling. In de wintermaanden maken we een stoer, robuust kerststuk. Kaarsjes aan, muziekje op de achtergrond en de houtkachel lekker aan, zodat er een heerlijk, ontspannen en gezellig sfeertje ontstaat.

PastedGraphic-5a.jpg

 PastedGraphic-4a.jpg

Vrijdag
Het is alweer 4 jaar geleden dat we de hele bovenverdieping verbouwd hebben. De ruimte hebben we verdeeld in een slaapkamer, inloopkast en badkamer. Achter de glas-in-lood deuren bevindt zich de inloopkast. Natuurtinten, oude bouwmaterialen zijn de basis. Iedere ochtend weer is het heerlijk wakker worden in deze rustgevende ruimte.

PastedGraphic-3.jpg

PastedGraphic-2.jpg

PastedGraphic-1.jpg

PastedGraphic-5b.jpg

Zaterdag
Buitenleven. Deze prachtige artisjokken komen uit onze moestuin. Ik heb ze in een witte vaas gezet, ze staan prachtig gecombineerd met een groot windlicht op de robuust eiken tuintafel. De peren zijn vroegtijdig uit onze oude perenboom gevallen na een stormachtige dag. Zonde om ze weg te gooien, in een vergrijsde rieten mand dienen ze als sfeervolle decoratie.

PastedGraphic-9.jpg

PastedGraphic-6b.jpg

Zondag
Een lekkere relax dag. De antieke klepbank waar Marley lekker op ligt te luieren heb ik behandeld met een zeer matte krijtverf, tint French Linen.  French linnen is een mooie, zachte tint wit. Gecombineerd met flink wat kussens is het een heerlijke plek om te zitten.  De kaasmal had ik op tafel gezet om in te pakken voor een klant. Wickie dacht daar anders over!

PastedGraphic-6c.jpg

PastedGraphic-7b.jpg

2 reacties

  1. Regine Smeets schreef:

    Sfeervolle foto’s en wat een prachtige honden en kater hebben jullie.

  2. E.Dufrenne schreef:

    Hoi,hoe heeft U die stoel zo mooi vergrijsd??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.