Photo diary: de woonweek van Anita van ‘De Meidenmuts’

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photo diary van Anita van de blog De Meidenmuts. Kijk mee naar de week van Anita!

Ik ben Anita en woon samen met mijn man, zoon van 17, dochter van 15 en onze kater Morris in een vrijstaand woonhuis. Mijn passie voor wonen begon al heel vroeg. Toen ik een jaar of 10 was tekende ik al plattegronden van huizen en ging deze indelen. Daarna tekende ik er de meubels in. Ook veranderde mijn bed regelmatig van plaats. Ik geef jullie een kijkje in mijn week waar niets hoeft en moet, want de kinderen hebben hier zojuist vakantie gekregen. Maar mijn passie voor wonen gaat gewoon door, wel moet ik nu met iedereen een beetje rekening houden en mijn momentjes pakken als ze even weg zijn of nog in bed liggen.

Vrijdag
Om 8.00 u. ging de wekker. Vandaag hebben we onze Engelse bank weggebracht, die hebben we verkocht via Marktplaats. Zoonlief ging mee voor het sjouwwerk waar hij dus absoluut geen zin in had zo in het begin van zijn vakantie. Thuis geluncht en toen naar het Zweedse woonwarenhuis voor linnen stof. Ik wilde graag een linnen plaid maken voor onze nieuwe bank die wij hebben gekocht bij Landelijk at Home. Ik heb gelijk nog wat meer meegenomen want een linnen stofje op voorraad is altijd handig.

IMG_20150722_103214.jpg

In de buurt gelijk een bezoekje gebracht aan 2 kringloopwinkels en deze grote stoere koperen bak gevonden. Helemaal blij mee! Bij thuiskomst gelijk een plekje gegeven en hij staat nu te pronken op de salontafel. Toen was het weer tijd om te koken. Daarna tv gekeken en ondertussen op Pinterest wat inspiratie opgedaan.

IMG_20150724_105035.jpg

Zaterdag
…om 10.00 uur dochter naar haar stageplek gebracht, boodschappen gedaan en gelijk door naar de Doe-het-zelf winkel voor kleuren staaltjes voor het plafond in de hal. Vorige week hebben we de muren in de hal geverfd maar deze is nog niet helemaal af.

IMG_20150722_160457.jpg

‘s Middags was het echt herfstweer en gingen natuurlijk de kaarsjes aan. Iedereen hier in huis ging zijn eigen gangetje dus voor mij een goede gelegenheid om eventjes met mijn passie in de weer te gaan. Kleurtje uitgezocht voor het plafond in de hal.

IMG_20150725_170914.jpg

In de garage stond nog steeds een grote vaas te wachten op een kleine metamorfose. Ik heb deze voorzien van een laagje Paste Wax en heb hem toen voorlopig een plaatsje naast de bank gegeven. Of ik hem zo laat dat weet ik nog niet. Daarna even op de bank Blogger, Instagram en Facebook enz. gecheckt. Gegeten, was opgevouwen, kopje koffie en tv gekeken.

IMG_20150725_193716.jpg

Zondag
Rustig ontbeten, ondertussen alles bij gelezen op Facebook, Blogger enz. Toen mijn dagelijkse stofzuigronde. Vandaag is er eigenlijk niet veel gebeurd op woongebied.

Om 12.30 uur zijn we bij mijn ouders gaan eten. Dat is traditie geworden, we doen dit al zo lang als we getrouwd zijn. Altijd gezellig, even bijkletsen.

Rond 15.30 uur weer naar huis en hebben we de kroonluchters omgehangen van de woonkamer en tuinkamer. Je krijgt hierdoor meteen weer een andere sfeer. Daarna gegeten en heb toen nog even in een paar woonbladen gebladerd, even weer wat inspiratie opgedaan.

IMG_20150726_165238.jpg

20150726_173328.jpg

Lekker op de bank tv gekeken met z’n allen, kaarsjes aan. Buiten regent het, gezellig.

Maandag
’s Morgens mijn dochter en haar vriendinnen naar het treinstation gebracht voor een dagje shoppen. Maandag is poetsdag dus daarna aan de poets, bedden verschonen en tussendoor: jullie raden het al, hier en daar een ander hoekje gemaakt in de woonkamer. De grote vaas die naast de bank stond heeft weer een ander plekje gekregen. Ik vond het toch niet zo geslaagd. Hij staat nu naast de kast in de woonkamer.

IMG_20150727_143938.jpg

‘s Middags heb ik een goudkleurige houten lijst in de kalkverf gezet. Het is de bedoeling dat hij strakjes in de hal komt te hangen. Morgen ga ik de hal afmaken. Het plafond en de plinten moeten nog geverfd worden. Er is nog iemand spulletjes op komen halen die ik had verkocht via Marktplaats. Inmiddels is het al weer 17.00 uur, tijd om te koken. ‘s Avonds is mijn moeder nog even op bezoek geweest, daarna even tv gekeken en naar bed.

IMG_20150727_144455.jpg

Dinsdag
Vandaag de hele dag in de hal bezig geweest. Plafond, toog en plinten geverfd. Tussendoor om 13.30 u. dochter naar haar stageplek gebracht en boodschappen gedaan.

De Meidenmuts dinsdag.jpg

Tegen etenstijd was ik klaar. Vandaag even niet koken maar even gemakkelijk gedaan en frietjes gehaald. Na het eten de hal gepoetst en het schilderij (kringloopvondst) opgehangen waarvan ik gisteren de houten lijst in de kalkverf had gezet. Natuurlijk nog wat stylen in de hal, het was ondertussen al zo laat geworden dat ik nog eventjes tv heb gekeken en toen naar bed ben gegaan.

IMG_20150728_200624.jpg

Woensdag
Vandaag even uitgerust na de klusdag van gisteren. Er stond verder ook niets gepland. ‘s Morgens maak ik meestal een rondje door de tuin en trek hier en daar wat onkruid uit en schep ik de vijver schoon van de bladeren die er in zijn gewaaid.

IMG_20150729_195318.jpg

‘s Middags de kapschuur aangeveegd. Hij is aan de voorkant open en op een winderige dag waaien er allemaal bladeren in van de Wisteria die over een pergola de kapschuur in loopt. Ik kan het dan toch ook niet laten om ook hier weer even in de weer te gaan met stylen. Nog eventjes in het zonnetje gezeten en om 18.00 uur dochter weer gehaald van haar stageplek. Daarna het eten klaargemaakt, een rondje gewandeld, tv gekeken en de dag was weer voorbij.

IMG_20150729_161450.jpg

Donderdag
Vanmorgen op bezoek geweest bij een tante van mijn man. Zij is 83 jaar en woont helemaal alleen, afgelegen in een vrijstaand woonhuis. Wij gaan er geregeld even kijken hoe het met haar gaat.

‘s Middags heb ik de kast in de tuinkamer voorzien van Paste Wax in de kleur Carbon. Ik was er al een tijdje over aan het denken om de kast een ander kleurtje te geven, maar welke… Ik kon het niet meer aanzien en heb de kwast en een doekje gepakt en de kast behandeld met Paste Wax. Zo krijg je gelijk een stoerder effect. Kan ik hem altijd nog een ander kleurtje geven en er rustig even over nadenken. In deze kamer vertoeven we veel overdag. Het is een kamer met veel lichtinval. De kinderen maken hier hun huiswerk en vieren we hier meestal de verjaardagen enz.

IMG_20150730_183213.jpg

Toen nog wat gedecoreerd. Meestal komt onze kater Morris, nieuwsgierig als altijd, kijken wat ik aan het doen ben en als ik een mand of bak op tafel zet dan is dat voorlopig zijn slaapplek. Dan moet hij maar op de foto voor decoratie.

IMG_20150730_184832.jpg

Benita, bedankt voor de uitnodiging! Ik vond het heel leuk om te doen!

15 reacties

 1. Janny schreef:

  Wat leuk om even in Anita’s woonweek te mogen kijken!
  Leuk hoor en heel herkenbaar: dat steeds weer her-decoreren en verschuiven.
  Een heel gezellig en sfeervol huis!
  Liefs,
  Janny

 2. Garcyasplace schreef:

  Wat leuk even mee te leven in jouw week , en vooral wat een mooi huis heb jje toch Anita .Helemaal mijn ding
  Groetjes , christel

 3. Lia schreef:

  Leuk om jouw week te lezen Anita.

 4. Colin schreef:

  Leuk jouw week in beeld Anita!

 5. Home & Lifestyle schreef:

  Ik heb genoten van jouw week, Anita. Je hebt een sfeervol huis en je hobby c.q. passie is daar ook duidelijk zichtbaar. Het blijft leuk om met interieur bezig te zijn.

  Liefs, Ingrid

 6. Anoniem schreef:

  Dankjewel! Met het huis bezig zijn is echt een uitlaatklep :))

  Groet Anita

 7. Mirjam schreef:

  Ik vond het heel erg leuk om zo met jou een week mee te lopen. Jij bent dus ook altijd wel graag bezig. Een echte bezige bij. Lekker is dat hè?
  Je hebt een prachtig huis, wat een heerlijke sfeer bij jullie.
  Liefs,
  Mirjam

 8. Anoniem schreef:

  Wat een fantastisch woonverslag prachtig !!l
  Leuk om zo even een weekje jou te volgen .
  H gr v Truus de Jong

 9. Peetje schreef:

  Je kan wel zien waar je passie ligt. Je hebt een prachtig huis met een hele mooie sfeer. En Morris is een leukerd!
  Fijn dat we even met je mochten meekijken.
  Liefs, Peetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.