Photo diary: de woonweek van Saskia Eland

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photo diary van Saskia Eland. Kijk mee naar de week van Saskia!

Eerst wil ik Benita van De Wemelaer bedanken dat ze me gevraagd heeft om hier aan mee te doen. Ik vind het echt heel erg leuk maar het schrijven vind ik wat lastig. Dus begin ik maar met het makkelijkste en dat is mezelf voorstellen: ik ben Saskia Eland, getrouwd met Jan en heb 2 schatten van kinderen: Kim en Jeroen. We wonen in een vrijstaande jaren 50 boerderij die we 3 jaar geleden als redelijke bouwval kochten. Het had 6 jaar leeggestaan en is bewoond geweest door krakers en zwervers; een echte uitdaging dus. We hebben dat met hulp van een aannemer in een jaar tijd verbouwd. Het klinkt vast raar maar de verbouwing was een heerlijke tijd. Misschien omdat ik vanaf het begin af aan helemaal verliefd was op de plek? En natuurlijk moet ik onze dierentuin niet vergeten: we hebben nl. 7 katten en mijn dochter heeft er 3, dus er lopen er 10 in totaal op het erf. Een foto zonder kat maken is dus ook bijna onmogelijk, haha. En we hebben 1 hondje; een boerenfox en ook nog 8 geiten, 2 eenden en 3 leenkoeien.

Wonen is echt mijn passie ik ben altijd wel iets aan het opknappen of veranderen. Onze stijl is landelijk maar vooral huiselijk en gezellig.

Vrijdag
Ik begin mijn ochtend altijd met het plaatsen van een foto van een kop koffie op Instagram. D.w.z. ik maak een foto van waar ik mijn koffie drink en vaak decoreer ik de foto met spullen die ik in huis heb en soms pas ik het aan aan wat ik op die dag ga doen.  Een behoorlijk uit de hand gelopen hobby maar erg leuk om te doen!  Hier 2 voorbeelden zodat jullie een beetje snappen wat ik bedoel.

.Saskia vrijdag.jpg

Daarna ben ik echt koffie gaan drinken en dat doe ik eigenlijk altijd aan de keukentafel. De keuken is bij ons ruimer dan de kamer. We zitten daar vaak heerlijk met vrienden en ons gezin aan onze ruime eettafel. Met aan alle kanten een geweldig mooi uitzicht. In de woonkamer zitten we vaak alleen ‘s avonds om tv te kijken vandaar die keuze.

IMG_1856.jpg

En hoe heerlijk ik de zomer ook vind, de herfst komt al een beetje om de hoek kijken en omdat ik het altijd leuk vind om met de seizoenen mee mijn huis te stylen, heb ik vandaag de schelpen, schelpenkransen en wat er nog meer rondzwierf aan zomerdecoratie opgeborgen. Ik heb het dus al een heel klein beetje omgetoverd in herfstsfeer. Door de kleur wit toe te voegen is het nog niet al te somber. Voor de schaal op de salontafel maakte ik ballen van mos en 1 van jute.

FullSizeRender.jpg

IMG_1727.jpg

IMG_1838.jpg

Ook heb ik takken in stukjes geknipt en in glazen potten gedaan die ik een keer bij de kringloop heb gekocht.

FullSizeRender-001.jpg

Zoals jullie zien heb ik in het midden een kleintje gezet voor een kaarsje. Ik vul ze steeds weer met wat anders. Hiervoor zaten er dus schelpen in en van de winter doe ik er bijvoorbeeld nep sneeuw in.

Daarna even heerlijk buiten gezeten om vervolgens mijn dochter te helpen. Wij krijgen namelijk van haar een 7-gangen diner aangeboden omdat we haar huisje opgepimpt hebben (ze woont bij ons in het gastenverblijf). Ze heeft de koksopleiding gedaan maar vond het horecawezen iets minder geslaagd dus is nu met een andere opleiding bezig. Maar ze kookt nog steeds heel graag en wij vinden dat helemaal niet erg! Ze vroeg me of ik de tafel een beetje wilde aankleden (dat is tenslotte jouw ding mam). Dus met de spullen die ik net gemaakt had, heb ik de tafel aangekleed en gaan wij heerlijk genieten van al dat lekkers dat komen gaat.

IMG_1808.jpg

Zaterdag
Het eten gisteren was echt genieten! Ben zo trots wat Kim allemaal op tafel toverde; het ene was nog lekkerder dan het ander.  Ik kan niet alles laten zien maar dit was een tussengerecht; zwezerik met bloemkool crème en gepekelde citroensaus.

IMG_1886.JPG

En vandaag was de vraag wat gaat er geverfd worden: de kast of de muur? Het is geen van beide geworden, haha. Ik had woensdag mijn kast grijs geverfd maar de kleur pakte lichter uit dan ik dacht. Daardoor heb ik het idee dat hij minder goedstaat bij de muur.

IMG_1928.jpg
Maar na wat beraad met mede Instagrammers (zo handig dat Instagram, haha) heb ik toch besloten om het even zo te laten en om anders de muur een andere kleur te geven.

IMG_1940.jpg

De oude deur is van onze schuur, zo decoratief en handig om dingen aan te hangen. Bijv. een slinger met lampjes van de Hema. Tja en wat doe je dan als je niet gaat verven? Dan ga je lekker rommelen in de tuin en van het mooie weer genieten. Zo vervelend ;)

Zondag
Op zondag is het hier altijd: ‘niets hoeft, alles mag’. Lekker uitslapen en een ontbijtje met een Latte en een croissantje. En lekker luieren of een klein klusje. En omdat het zulk lekker weer was zijn we een stukje gaan fietsen en heel gek; we eindigen altijd wel op een terrasje ;)   Maar omdat het hier over wonen gaat laat ik jullie mijn hal boven zien. Die hebben we nog niet zo lang geleden een beetje opgepimpt, vandaar.

IMG_1954.jpg

IMG_1955.jpg

Het kastje komt van de rommelmarkt en heb ik met muurverf grijs gemaakt. Tja en ik begon ooit met 1 huisje… ;) Met de kerst zet ik ze vaak beneden. Het idee van het rek heb ik van mijn kapper. Daar hangt er een in de zaak. Ik zocht al heel lang naar iets voor deze muur, maar schilderijtjes vond ik zo standaard. En het leuke hiervan is dat je er steeds iets anders aan kunt hangen zonder dat er weer een gat in de muur komt. En voor iemand die graag wat verandert is dit ideaal.

IMG_1958.JPG

Maandag
Vanmorgen gezellig met mijn dochter naar Intratuin geweest. Het was haar laatste vakantiedag en die moet je leuk afsluiten toch! Ook hier wordt de herfst al zichtbaar. En dan krijg je er gelijk BIJNA zin in. Je ziet weer meer koper, wat ik ook erg mooi vind voor de herfst en winter.

IMG_2053.JPG

En natuurlijk ging ik niet met lege handen naar huis. Ik kocht een krans op een standaard en de letter E (van Eland ;) ) En natuurlijk wat planten voor in potten. Die waren wel aan vervanging toe. Dus na wat wroeten in de aarde ben ik binnen lekker gaan schuiven.

FullSizeRender.jpg
Uiteindelijk heb ik de krans en de E in onze leeshoek gezet. Maar ze staan volgende week misschien wel weer heel ergens anders ;)  Als je interieur je passie is blijf je soms schuiven hè? Maar voorlopig vind ik het erg leuk staan zo.

FullSizeRender-001.jpg

En hoe sluit je zo’n dag beter af dan met een Latte met een heerlijk stukje wortelcake en de ‘Decoreren landelijke stijl’ om weer nieuwe ideeën op te doen.

IMG_2070.jpg

Dinsdag
Vandaag een beetje brak begonnen. Ik ben een grote tennisfan en vannacht heb ik dus tot laat tennis gekeken. De US-Open is begonnen dus door het tijdsverschil was het wat laat, of vroeg.. Haha. Maar veel koffie doet wonderen. Gelukkig maar, want vanmiddag kwam mijn vader langs. Hij heeft een huis in Frankrijk en was even een weekje over in Nederland. Vandaag weinig gedaan op interieurgebied maar wel heerlijk om hem weer even te zien. Maar jullie willen natuurlijk foto’s van mijn huis zien. Dus heb ik een paar mooie dames en 1 prachtige heer op de foto gezet.

Op deze dame was ik op slag verliefd, ze heeft wat waterschade maar dat vind ik juist mooi. De vleugels kocht ik rond kerst en zijn daar ook eigenlijk voor bedoeld, maar ik vind ze te mooi om ze in een kast te leggen. De krans maakte ik van hortensia’s en heb die later koperkleurig gespoten. Tja en rozenkransen, die heb ik overal in huis wel hangen of liggen.

IMG_2075.jpg

En deze knapperd staat op de logeerkamer. Hij heeft ook een voet maar die vond ik niet mooi, dus heb ik hem op tafel gezet. Hij is aangekleed met een mooi wit kraagje.

FullSizeRender.jpg

IMG_2083.jpg

De laatste 2 staan op mijn slaapkamer. Die met die muzieknoten kocht ik op Marktplaats en beplakte ik met muziekpapier.  De laatste vond ik zo leuk omdat het een maatje 40 is ;) zij is aangekleed met sjaals die ik nooit draag; ze staan haar namelijk veel beter.

 IMG_2087.jpg

Dit was alweer mijn laatste dag dat ik een photodiary bijhield.. Ik vond het erg leuk om te doen! En ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen.

Groetjes Saskia

Saskia is op Instagram te vinden onder de naam Zwitwart

3 reacties

 1. Regine Smeets schreef:

  Erg leuk om te lezen en ik denk dat je ons een paar leuke ideeën aan de hand hebt gedaan.

 2. Coby van cbcosycot IG schreef:

  Superleuk om ook eens wat meer over je te weten en je mooie huis te zien.
  Groetjes Coby

 3. Mirjam schreef:

  Hoi Saskia,
  Wat ontzettend leuk om je photodiary zo te lezen. Natuurlijk ken ik je al een tijdje via IG maar op deze manier, met flink wat meer tekst is wel heel leuk. Ik dacht eigenlijk meer te zien, na dinsdag, maar jammergenoeg hield het daar op.
  Ik geniet altijd erg van je IG-foto’s en reacties op mijn foto’s. Heel gezellig allemaal.
  Liefs,
  Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.