Photo diary: de woonweek van Tessa van Nieuwpoort

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Tessa!

Soms heb je van die periodes dat niet alles vanzelf gaat, daar zit ik middenin. Het begon met het moeten stoppen van topsport (wielrennen), verhuizen en een baan zoeken die ik uiteindelijk heb gevonden en daar ben ik half april dit jaar gestart. Wennen, echt enorm wennen! Toen kondigden mijn schoonouders aan te gaan scheiden. Daarna werd ik ziek. Ik had pijn in mijn borst, heb allerlei onderzoeken ondergaan en na 1,5 maand kwam eruit dat ik een reumatische aandoening heb in mijn borst en kraakbeen. Alsof dat niet genoeg was werd die zelfde week onze hond IsaBeau ernstig ziek en zij moest acuut worden geopereerd aan haar baarmoeder en eierstokken. Toen overleed de oma van mijn vriend en toen was het tijd voor vakantie. Hè hè, eindelijk even ontspanning. Nog geen 300km gehad, autopech. NEEEEEEEJ! Uiteindelijk aangekomen in Italië (in Arco een plekje net achter het Gardameer vlakbij Riva del Garda), kwam mijn verstandskies door. In plaats van 2 weken vakantie werden dit maar 6 dagen, en zit ik nu momenteel met een koelelement en stijf onder de medicatie thuis. Vanochtend ben ik geopereerd aan mijn verstandskies, het tandvlees was ontstoken en de kies duwde tegen mijn zenuwen aan. Na vreselijke pijn is dit nu een verademing.

Tessa profiel.jpg

Hoi, ik ben Tessa van Nieuwpoort, 23 jaar en buiten al deze ellende gaat het verder hartstikke goed hoor. Mijn passie is sinds kort wonen! Ik ben besmet geraakt met het woonvirus, vooral in de landelijke/sobere stijl van o.a. Hoffz! Geweldig! Wij, mijn vriend Ruben en onze hond IsaBeau, wonen in Ottoland een piepklein dorpje in de Alblasserwaard. We wonen in het middenstuk van een prachtige woonboerderij die sinds februari dit jaar opgeleverd is. Wij huren dit en sparen ondertussen voor een koopwoning. De prachtige authentieke elementen zoals de oude houten balken, de enorme schouw, de oude vloer van de stal en de bovenverdieping met zicht tot de nok maken dit huis speciaal. Echter mogen wij niet schilderen in het huis, wat voor ons jammer is omdat wij zo niet de sfeer kunnen creëren die we echt willen! Maar we hebben ons erbij neergelegd en we hebben het onwijs naar ons zin. Thuis, ons thuis!

 Deze week neem ik jullie mee in mijn dagelijks leven.

20150527_093936.jpg

Woensdag 5 augustus
Normaal beginnen mijn doordeweekse dagen om 06:00 uur. Het bed opmaken, mezelf opfrissen, ontbijten, eten maken voor de hele dag en de hond verzorgen, iedere ochtend duiken we samen of met z’n drieën de ruilverkaveling op voor een wandeling van een halfuurtje. Wij werken beide fulltime en dus gaat IsaBeau 3 dagen in de week naar mijn schoonouders, waar we een prachtig hondenhok voor haar hebben gemaakt waar ze zowel naar binnen als naar buiten kan en 2 dagen in de week brengen we haar naar de Schaapskooi hier in Ottoland. Dit is een schaapsherder met 11 Bordecollies en daar kan zij heerlijk mee spelen!

 Maar nu is het vakantie dus gaat onze wekker niet af. Alleen de wekker van mijn pijn wel en dat zelfs voor 06:00 uur. Mijn dag begon dus iets vroeger dan normaal maar met pijnstilling zakte de pijn al spoedig. Lekker even met de hond naar buiten want momenteel hoef je niet in Italië te zitten voor mooi weer! De zon komt op en het is heerlijk wandelen tussen de groene weilanden door!

IMG-20150424-WA0008.jpg

Eigenlijk vond ik wel dat ik mezelf wat cadeau mocht doen na al die ellende en omdat de winkel Seizoen & Stijl één van mijn lievelingszaken is, verplaatsen wij ons onszelf naar Ochten. Natuurlijk ga je daar nooit met lege handen naar huis. Een prachtige nieuwe prullenbak, twee spiegeltjes voor boven de side table in de woonkamer en een heel mooie gietijzeren kaarsenstandaard waren onze pronkstukken voor vandaag.

20150809_201715.jpg

Om manlief te verwennen trakteerde ik hem op een softijsje.  Hij ook weer blij, haha!

20150805_151837.jpg

‘s Avonds genieten met mijn schoonfamilie van een BBQ in de tuin, gelukkig ging het eten na het trekken van mijn verstandskies al beter en kon ik ook meegenieten van het eten.  Gezellig alle hondjes bij elkaar, alle broers van Ruben met aanhang en mijn schoonvader enz. Kortom een geslaagde dag!

IMG-20150627-WA0002.jpg

Donderdag 6 augustus
‘s Ochtends wakker worden met een strakblauwe lucht en een kopje koffie. Nog steeds een vakantiegevoel! Vanochtend hebben we even alle vakantiespullen opgeruimd, de tent was nog nat dus deze hadden wij te drogen gehangen over de balken op de bovenverdieping. Wasjes draaien en alles weer een plekje geven!

 Ik blij met mijn nieuwe Hoffz aanwinsten van gisteren.

Manlief heeft een nieuwe Apple laptop op het oog. Deze was alleen nog in Tilburg verkrijgbaar dus zijn we gezellig naar Tilburg afgereisd. Daar even de stad in geweest, laptop gescoord en toen door naar de Drunense duinen, lekker wandelen met Isa en uiteten bij een prachtig restaurant gelegen aan de rand van het bos!

IMG-20150806-WA0003.jpg

20150808_105847.jpg

20150806_171338.jpg

Na het eten zijn we door gereden naar IKEA in Breda waar we prachtig beddengoed hebben gekocht voor ons nieuwe bed die 2 weken geleden is geleverd. Een mooi linnen dekbed voor een leuke prijs! En natuurlijk namen we voor onze Isa als beloning een mooie grote knuffelhond mee, ze sleept hem overal mee naar toe, superschattig. Wij duiken nu ons nieuwe bedje in. Slaap lekker allemaal!

IMG_20150805_221929.jpg

Vrijdag 7 augustus
De dag weer begonnen met een heerlijke wandeling, wat is het toch een lekker weer deze week! Isa begint na haar vakantieadresje weer de oude te worden! Energiek en vrolijk rent en huppelt ze door de weilanden! Met veel te grote stokken waar de takken en bladderen nog aan zitten kijkt ze constant achterom of ik wel zie hoe sterk ze is. Super schattig. Het is een heerlijk dier!

20150810_201250.jpg

Na het ontbijt gaan Ruben en ik op pad, want na mijn aankoop van de nieuwe prullenmand moet er toch echt het één en ander worden veranderd. Het gasfornuis met daaronder de oven (die kapot is) staan netjes onder de afzuigkap en daarnaast onze vaatwasser. Zo’n oude wit/vergeelde. Eigenlijk geen porum nu je er goed naar kijkt en er zo’n pronkstuk (de prullenmand) naast staat. Haha. Ruben heeft zijn creativiteit losgelaten en bedacht een super oplossing. Het gasfornuis met kapotte oven weghalen, de vaatwasser opschuiven tot onder de afzuigkap en daarop ons oude gasfornuis van de periode dat we in Groningen hebben gewoond. En dan om dat wit/vergeelde geval een houten betimmering maken en in een mooie loogbeits zetten, hier zat dan ook mijn creativiteit weer bij :) 

Op naar de bouwmarkt en naar een boerenbedrijf bij ons in de buurt voor mooie scharnieren en een handvat. Ik als rekenwonder (ahuuum) heb uiteindelijk alles goed uitgerekend, dit wel met een iet wat chagrijnig hoofd en gevoel maar al met al is het na een hele dag samen zagen en boren helemaal goed gekomen! Wij zijn trots.

Vanavond hebben we de laatste inentingen voor Isa bij de dierenarts gehaald! Dit doe je ieder jaar 1x en bij 1 inenting zat een herhaling. 3 weken geleden is ze er heel ziek van geworden, diarree en spugen dus wij dachten dat het misschien kwam omdat het 4 inentingen tegelijk waren. Helaas, het is nu 23:30 uur en we zitten in de auto naar de dierenarts voor diarree remmers. 3 weken geleden moesten we om het 1,5 uur ons bed uit dus nu wij zo juist zagen dat het retteketetten was bij mevrouw, hebben we direct actie ondernomen. Nu hopen op een rustige nacht. Trusten!

Vandaag wat foto’s van ons huis omdat we weinig hebben gedaan buiten het maken van de houten ombouw om.

20150809_201459.jpg

IMG_20150516_192803.jpg

IMG_20150628_110058.jpg

Zaterdag 8 augustus
Laatste weekend voordat het normale leven weer gaat beginnen. Een weekend met weinig plannen, ook wel eens lekker.

Als ik aan iets ben begonnen heb ik altijd de drang om het zo snel mogelijk af te hebben maar wel zo goed mogelijk. Dat was in dit geval de houten betimmering, deze moet nog in de loogbeits worden gezet en aangezien Esatto dicht is (waar ze prachtige loogbeits verkopen) moet ik een week wachten. Dat gaat niet bij mevrouw van Nieuwpoort. Een vriendin kwam met de tip om zelf loogbeits te maken. Met schoonmaakazijn en staalwol. Dat heb ik eerst maar eens ‘s ochtends gekocht en in een pannetje gestopt. Per dag is het een andere kleur dus moet je even kijken of je het al goed vindt. Afwachten dus!

Ook hebben we een plastic schelpje gekocht voor Isa die we kunnen vullen met water zodat ze met dit warme weer wat verkoeling heeft. Leuk dat ze het vindt!

20150809_142652.jpg

Vanmiddag ben ik boodschappen wezen doen voor de bbq die we vanavond hebben met onze achterburen. Na de boodschappen heb ik heerlijke salades en hapjes gemaakt en was het tijd om dit met z’n allen te gaan opeten. Hondje mee, genieten van elkaar, het eten en het prachtige uitzicht! Een geslaagde dag/avond.

2015-08-09_19.35.50.jpg

Zondag 9 augustus
Uitslapen, echt eens even ouderwets uitslapen. Ik wist niet dat ik het nog kon maar ik werd om 11:00 uur wakker. Mijn ontbijt was direct mijn lunch. De zondag gebruiken we vaak voor een lekker rondje fietsen. Zoals ik al schreef ben ik voorheen wielrenster geweest en toen was dit mijn dagelijkse bezigheid. Maar aangezien ik nu een week niet mag sporten/inspannen in verband met mijn kies slaan we het dit keer over. Schoonmaken dan maar. Een enorme klus maar altijd weer heerlijk als het huis weer spik en span is! Dan is het tijd om mijn zelfgemaakte loogbeits uit te proberen. Helaas viel hij wat roodachtig uit. Iets wat ik niet heel mooi vind staan bij al onze andere houtsoorten. Gelukkig had ik nog een potje echte loogbeits staan en ben ik er daarna daarmee overheen gegaan. Met als eindresultaat een heeeeeeeele blije Ruben & Tessa!

2015-08-09_19.38.55.jpg

20150809_183602.jpg

Wij hebben vanavond nog de maaltijdsalade over van gisteren, want niet alles is opgegaan. Lekker bankhangen want er komt een week van 6 werkdagen aan en aangezien ik daar weer enorm aan zal moeten wennen geniet ik nu nog even van een heerlijk kopje thee tijdens het tv kijken.

IMG_20150703_174713.jpg

Maandag 10 augustus
Doei vakantie, hallo werkweek van wel 6 dagen! Ik ben werkzaam bij een autobedrijf, daar functioneer ik als secretaresse en serviceadviseur. Een leuke afwisselende baan! Wel een enorme switch hoor want vanaf mijn 8e jaar ben ik wielrenster. Ik werd steeds beter en al snel groeide ik uit tot één van de grote talenten in Nederland, ik reed bij grote professionele ploegen, werd 2 keer Nederlands kampioen, reed alle wereldbekerwedstrijden, reisde de hele wereld over, kortom: het was mijn leven. Met als doel om steeds beter te worden. Tot ik 2 jaar geleden tijdens mijn eerste wedstrijd van dat seizoen tegen een hek werd aangeduwd. Mijn been bleef achter een paaltje hangen en hierbij liep ik ernstig knieletsel op. Inmiddels ben ik 2 keer geopereerd en heb ik mij erbij neer moeten leggen dat ik nu niet meer ‘Tessa de wielrenster’ ben maar gewoon Tessa. Tessa die werkt en andere leuke dingen doet en meemaakt. Och, wat was dat lastig in het begin.. De acceptatie kwam maar niet. Gelukkig nu wel! Ik kijk terug op een prachtige periode in mijn leven waarin ik enorm veel heb mogen beleven en meemaken. Nu is het tijd voor andere dingen, zoals een groot deel in mijn leven nu werken is geworden. Mijn taken bij het autobedrijf bestaan uit de telefoon, mailen, afspraken inplannen, facturatie van de gehele werkplaats, archiveren van de werkorders, bellijsten, klanten ontvangen en ik ben aan het leren voor de verkoop. Ik begin om 07:45 uur en ben vaak klaar rond +- 17:30/18:00 uur. (altijd fijn terug van vakantie te zijn, een stapel werkorders ordenen en opruimen, help! Gelukkig was er iemand jarig, TAART!)

Tessa maandag.jpg

De klok tikt 17:42 u. aan en ik vind het goed geweest voor vandaag. Nog 2 openstaande planverzoeken maar die plan ik morgenochtend wel in. Een prachtig bosje bloemen kreeg ik van 2 mensen die hun auto kochten bij ons (dan krijgen zij altijd van ons een bosje bloemen maar deze meneer en mevrouw trakteerden mij ermee, lief he!) Een halfuurtje naar huis rijden, koken en dan ga ik even lekker een uur wandelen met Isa, vanaf morgen is het weer sporttijd want dan zit mijn weekje rust erop na het trekken van mijn verstandskies. Om dan toch in beweging te zijn ga ik lekker een stuk wandelen met de woeferd! Heerlijk, want het is een prachtige avond. Ook (al zeg ik het zelf) heb ik een heerlijke creatie gemaakt als avondeten; tortellini’s met kaas, prei en champignons bakken in wat olijfolie, kipreepjes erbij, een schep groene pesto, een bakje crème fraiche en wat peper en zout! Heerlijk. Oh ja en niet te vergeten wat parmazaanse kaas, mmmm.

20150811_185614.jpg

Ik geniet nog even van een rustmoment op de bank, fijne avond!

20150806_200929.jpg

Dinsdag 11 augustus
Momenteel geniet ik echt van mijn wandeling ‘s ochtends met het mooie weer. Ook word ik een stuk uitgeruster wakker dan voorheen, een nieuw bed kan wonderen doen. Even lekker met Isa wandelen en vandaag mag ze naar de oppas, lekker spelen op de boerderij met al haar vriendjes en vriendinnetjes. Leuk om te zien hoe blij ze is al ze daar aan komt. Volgend jaar lente willen we er graag een 2e hondje bij, dan is Isa bijna 2 jaar en heeft ze er een kameraad bij!

20150811_072750.jpg

Dit is onze boerderij (in schaduwzicht door de zonnestraal)

Vandaag op het werk heb ik alles weer op orde weten te krijgen na de vakantie, altijd een lekker gevoel. Gelukkig is de week om en mag ik vanavond weer sporten, heerlijk. In een oude schuur hebben wij onze eigen sportschool gecreëerd, alles wat er nodig is voor krachttraining.

IMG-20150811-WA0007.jpg

Wij hebben ons lekker een uur lang in het zweet gewerkt en na het douchen zijn we op de bank gekropen om TV makelaar Impossible te kijken, waar de woning van ‘Hoeve Hofackers’ in voorkwam! PRACHTIG wat kan je dan genieten als alles klopt in je huis, erg mooi.

Lieve Benita, ik wil je nogmaals hartelijk danken voor het vragen van het bijhouden van een photodiary.  Ik vond het erg leuk om te doen! Liefs Tessa.

4 reacties

 1. Diane schreef:

  Wat leuk om jou werk/woonweek te lezen :)
  Ik vind het wel rot voor je dat je op deze manier moest stoppen met wielrennen, gelukkig heb je t nu zelf geaccepteerd! Je hebt een sfeervol huis. Heel mooi.

 2. Debby schreef:

  je energie spat van het scherm af Tessa!
  Leuk om te lezen en jullie wonen prachtig..

  Fijn weekend :-)

 3. Roelie schreef:

  Wat een goede oplossing voor jullie keuken. Het resultaat mag er zijn.

  Groetjes Roelie

 4. Franci schreef:

  Hi tessa, zag jullie woonreportage in wonen landelijke stijl. Wat een sfeervol huis
  Op pagina 210 was een blauw-grijze plaid afgebeeld welke ik erg mooi vond. Helaas stond er geen vermelding van welk merk deze plaid is. Zou je dit voor mij willen checken? Vast bedankt en succes met je huis en de honden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.