Binnenkijken bij Jopie en Robert

Jopie doet mee aan de binnenkijker nadat ik haar heb gestalkt op Facebook en twitter ;) Gelukkig maar want zij en Robert hebben een heel gezellig huis! Kijk je mee?

IMGP4861.jpg

IMGP4863.JPG

Met hoeveel mensen wonen jullie in je huis?
Wij wonen hier met ons tweeën, Robert en ik. Samen met onze 3 poezendames en af en toe ook wel eens een lammetje die hier in het voorjaar dan met de fles wordt grootgebracht.

IMGP4872.jpg

IMGP4873.jpg

Hoe lang wonen jullie er al?
We wonen hier nu vanaf december 2012. Ons vorige huis heeft 2,5 jaar te koop gestaan en we hadden in eerste instantie al een ander huis gekocht, onder voorwaarde van verkoop van onze woning. Er kwam toen een andere geïnteresseerde en dat huis ging aan onze neus voorbij. Gelukkig, nu achteraf. Dit huis zag ik op een zondagmorgen op Funda en ik was meteen verliefd, Robert gelukkig ook. We hadden mazzel dat er net een stel interesse in ons eigen huis had en zo was de koop gauw rond.

IMGP4875.JPG

IMGP4878.JPG

IMGP4880.JPG

IMGP4885.JPG

IMGP4899.JPG

IMGP4902.JPG

IMGP4903.jpg

IMGP4905.jpg

Wat is je meest favoriete plek in jullie huis en waarom?
Ik heb 2 favoriete plekken in huis: de ene is de woonkeuken, waar we vaak zitten met vrienden, familie of buren. En de tweede is het leeshoekje, zo’n lekker plekje om je even terug te trekken wanneer ik wil lezen en Robert bijvoorbeeld tv wil kijken.

IMGP4907.JPG

IMGP4909.JPG

Hoe zou je je huidige woonstijl omschrijven en verander je vaak?
Uhm….sober/cosy. Ik vind het belangrijk dat andere mensen zich ook thuis voelen. Ik verander vaak (van mijn zus moest ik zeggen minstens 2x per maand :) de accessoires en de meubels. Ik verander niet zo vaak van stijl. In ons vorige huis had ik meer een Riviera Maison-stijl, dat stranderige en dat vind ik eigenlijk nog steeds mooi maar het past niet bij dit huis. En…. wanneer ik mooie accessoires zie die eigenlijk niet qua kleur in ons huis passen, dan verf ik het gewoon. Er zijn hier nog maar weinig accessoires of meubels in hun originele kleur, hahaha.

IMGP4910.JPG

IMGP4914.JPG

IMGP4916.JPG

IMGP4921.JPG

Ben je ook met deze stijl begonnen?
In dit huis wel met de donkere muren (Moss van Painting the Past), eerst nog wel in een Riviera Maison stijl. Maar dat past niet bij dit huis.

IMGP4883.JPG

IMGP4887.JPG

IMGP4889.JPG

IMGP4890.jpg

Wat is je favoriete woonwinkel in de omgeving?
We hebben hier in het dorp 2 woon-, bloemenwinkels waar ik graag kom. Bij Hilbrands Bloemsierkunst kom ik toch wel 2x per week, daar hebben ze veel betaalbare woonaccesoires en bloemen en planten. Ook Belle Fleur is mijn favoriet, daar hangt een andere sfeer dan bij Hilbrands. Voor laminaat en raamdecoratie etc. gaan we altijd naar Dobben, ook hier bij ons in het dorp.

IMGP4891.JPG

IMGP4892.JPG

IMGP4894.JPG

Wat is de beste stylingtip die je kunt geven?
Eenvoud. Ruimte. Rust. Niet alles vol zetten, maar gebruik maken van de kracht van het weglaten. Heb je een kleine woonkamer, zet er dan niet teveel kleine meubelen in maar juist grote. Zo lijkt de ruimte groter.

IMGP4923.JPG

IMGP4934.JPG

Heb je nog grote wensen op interieurgebied?
Ja, ik zou nog wel 2 stalraampjes in de woonkeuken willen hebben, dat staat vast mooi. En de badkamer verbouwen. Ach, zo zijn er nog wel een paar van die dingetjes.

IMGP4929.jpg

IMGP4931.jpg

(In de bijkeuken zijn wasmachine en droger verstopt achter grote kastdeuren die Jopie met behang beplakte)

IMGP4932.JPG

Stel, iemand droomt van een interieur zoals dat van jou maar heeft zelf een totaal andere stijl. Hoe en waar begin je dan?
Ik zou beginnen met de muren een andere kleur te geven, daarmee creëer je meteen een bepaalde sfeer.

IMGP4936.JPG

IMGP4938.jpg

IMGP4939.JPG

IMGP4940.jpg

Waar doe je zelf je meeste inspiratie op?
In woonbladen, op Pinterest en op Instagram en Facebook.

IMGP4941.jpg

Mis je iets op interieurgebied in de omgeving?
Nee, niet echt.

IMGP4864.jpg

IMGP4865.JPG

Word je (nog) blij van je huis en zo ja waarvan/waardoor het meest?
Jaaaaa, ik ben nog steeds verliefd! Ik vind het een heerlijk huis. Vooral van de woonkeuken kan ik heel blij worden, eigenlijk van de hele sfeer in ons huis.

IMGP4866.JPG

Bij Robert en Jopie is het goed toeven! Heel erg bedankt voor jullie gastvrijheid!

Wil je ook meedoen aan de binnenkijker en een ander inspireren met jouw interieur? Stuur voor meer informatie dan een mailtje via het contactformulier op de website of laat een berichtje achter via de Facebookpagina.

12 reacties

 1. Anne schreef:

  Leuke en mooie binnenkijker! Persoonlijk houd ik van iets minder kleur en wat landelijker, zonder wit en riet ;) Ieder z’n ding ;)

 2. De Wemelaer schreef:

  Gelukkig maar inderdaad, anders was het ook supersaai als we allemaal hetzelfde interieur hadden :)

 3. Anneke schreef:

  Wat een mooie binnenkijker. Ik heb genoten van de mooie foto’s.

 4. Flori schreef:

  Leuk dat ze de gedecoreerde plankjes in het hele huis en buiten terug laat komen . Het plankje bij het dak geeft deze plek echt warmte. Bedankt voor het meekijken.

 5. Janny schreef:

  Mag ik vragen waar je het dekbedovertrek gekocht hebt ?

  • De Wemelaer schreef:

   Hoi Janny, het dekbedovertrek komt van Leen Bakker en Bol.com heeft ook beddengoed met breipatronen zegt Jopie. Groetjes!

 6. Janny schreef:

  Dank je wel voor je reactie . Gr. Janny

 7. Mirjam schreef:

  Wat een heerlijke, sfeervolle woning. Mooie kleuren en fijne spullen zijn goed samen gecombineerd. Ik heb genoten van de reportage.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

 8. Anneke stam schreef:

  Wat een mooie binnenkijker. Ik heb er vän genoten.

 9. Annelies schreef:

  Wat een warmte en gezelligheid straalt deze woning uit! De kleurencombinaties spreken me ook aan. Is moss een beetje groenachtige kleur? En met welke kleuren werk je nog meer want de keuken is toch een andere kleur? Sorry voor de vele vragen…
  Complimenten hoor.

  Groetjes Annelies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.