Photodiary: de week van Wilianne van Landelijk at Home

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photodiary van Wilianne van Landelijk at Home. Kijk mee naar de week van Wilianne!

Wat leuk dat ik hiervoor gevraagd ben! Ik zal mij eerst even voorstellen: mijn naam is Wilianne, 27 jaar, ik ben getrouwd met Alexander en trotse mama van een prachtige dochter Elise van 1,5 jaar. We wonen in Eindhoven.

Ik heb een enorme passie voor alles wat met wonen en inrichting te maken heeft. Zeven jaar geleden ben ik als hobby begonnen met het restylen en verkopen van kastjes, met nu als resultaat een mooie website en een winkelshowroom in Best. Dagelijks ben ik bezig met mijn liefde voor wonen en interieur. Ons huis is een voorbeeld van de stijl waar ik van hou en wat ik graag verkoop. Hierbij een kijkje in mijn woonweek, mijn week begint halverwege.

Woensdag
Vandaag is mijn werkdag. Op deze dag is de winkel gesloten en kan ik hem vrij indelen. Er is altijd genoeg te doen. Ik sta op tijd op en breng Elise naar de kinderopvang. Deze zit vlakbij mijn werk, ideaal. Ik begin de dag met het opruimen van de winkel. Na een druk weekend liggen er vaak overal stofmappen, kleurenwaaiers, een lege koffiebeker etc. ;-)

showroom collage.jpg

Daarna ga ik verder met het inpakken van alle bestelde pakketten. Wanneer alles ingepakt staat duik ik de werkplaats in. Er staan wekelijks meubels klaar die door mij geschilderd en gebeitst moeten worden. Ik zet enkele meubels in de verf en wat bladen in de beits. Dan is het tijd voor een kop koffie en loop ik even mijn mailbox door.

Tegen 12:00 uur rijd ik terug naar huis. De hond moet uit en deze middag heb ik mijn administratie gepland. Niet het leukste maar het hoort er ook bij. Tegen 16:30 uur word ik gebeld dat er geleverd is en rij ik terug naar de winkel. Veelal kan ik zelf verzetten (ik heb ondertussen wel wat spierballen gekweekt ;) ) maar voor de grote banken komt mijn man mij even helpen. Zijn werk zit gelukkig vlakbij. Daarna rijd ik meteen door om mijn dochtertje te halen. Thuisgekomen ga ik koken, we eten en in de avond komt een vriendinnetje een bakje koffie drinken. Na een lange dag duik ik op tijd mijn mandje in.

Donderdag
Vandaag ben ik thuis met Elise. In de vroege ochtend doe ik wat huishoudelijke taken en gaat Elise lekker badderen. Tegen 9:30 uur gaan we naar het bos met de hond. Kan hij lekker rennen en Elise in de speeltuin die ernaast zit.

fotos bos.jpg

Wanneer ze haar middagdutje doet besluit ik de lange muur in de woonkamer van een nieuwe laag kalkverf te voorzien. Deze heeft al 3 lagen gehad maar hij is nog niet naar mijn zin (te vlekkerig). Aangezien ik me daar elke dag aan kan irriteren gaan we er toch maar weer voor. Kast wat naar voren en smeren maar. De muur is een meter of 10 dus ik ben dan al snel een klein uurtje zoet. Met kalkverf blijft het altijd spannend hoe deze opdroogt. Tijdens het drogen doe ik nog wat huishoudelijke taken en duik ik achter mijn laptop om nog wat te werken.

fotos woonkamer.jpg

Wanneer Elise wakker wordt gaan we nog even naar het winkelcentrum wat inkopen doen en begin ik op tijd met koken omdat ik in de avond weg moet. Donderdagavond ga ik altijd naar de Weight Watchers en pak ik soms daarna even een zonnebankje. Even me-time.

Vrijdag
Vandaag is weer mijn werkdag en is de winkel de hele dag open. Ik breng Elise weer naar de opvang en open de winkel. ‘s Morgens is het nooit zo druk dus die gebruik ik dan altijd om in de werkplaats verder te gaan met de meubels die geverfd moeten worden. De rest van de dag ben ik druk met klanten en met het uitpakken en prijzen van nieuwe artikelen. Deze fotografeer ik en zet ik in de webshop. Ook vandaag worden er weer pakketten ingepakt en wordt er vracht geleverd. Hierna ga ik de klanten informeren over hun binnengekomen meubels en ben ik druk met het regelen van de bezorgingen. Aan het einde van de dag komt de koerier de meubels ophalen die bezorgd moeten worden. Mijn man komt dan regelmatig helpen bij de zwaardere artikelen.

Tegen 18:00 uur ben ik thuis, eten we lekker frietjes met z’n drieën en brengen we de avond door op de bank met een serie. Kaarsjes aan, dekentje erbij en even bijkomen van een drukke dag.

foto vrijdag.jpg

Zaterdag
Vandaag is de winkel weer open. De ochtend kan vandaag wat rustiger beginnen omdat mijn man thuis is met Elise. Ik open de winkel en ben de rest van de dag druk met het helpen van klanten. Mijn man is die middag naar een kinderverjaardag bij vrienden om de hoek. Wanneer ik 17:30 uur thuis ben, belt hij dat het nog druk is en ik ook die kant nog op kan komen. We blijven er gezellig eten en een drankje doen. Om 21:00 uur leggen we Elise op bed en kijken we nog wat tv.

Foto zithoek.jpg

Zondag
Vandaag gaan we naar het ETC in Culemborg. Deze vakbeurs heeft vandaag een consumentendag en daar wil ik graag naar toe. Heerlijk inspiratie opdoen, leveranciers ontmoeten, even bijpraten met eigen leveranciers en dan vol ideeën weer naar huis. Elise gaat naar bed en ik kruip weer even achter de computer. Tegen 16:00 uur krijgen we vrienden op bezoek, die gezellig blijven eten en laat op de avond weer naar huis gaan. Na een voldaan weekend ga ik heerlijk mijn bedje in.

foto's etc.jpg

Maandag
Vandaag ben ik weer thuis met Elise. Ik begin de dag met huishoudelijke taken en doe wat administratie. Tussendoor zijn we lekker buiten en doen we een boodschapje. Het is nog heerlijk weer dus we zijn dan nog veel in de tuin te vinden. Elise vermaakt zich prima met een emmertje en een schepje en tussendoor helpt ze mij met onkruid wieden. ;-)

Wanneer ze slaapt besluit ik mijn tafel in de loogbeits te zetten. De tafel is al mooi van zichzelf maar hij mag een tikje grijziger. Ik zet er een laagje loogbeits ‘verweerde eik’ op. Hopelijk pakt het goed uit aangezien eraf schuren niet gaat met een ruwe tafel. En gelukkig droogt het prachtig op. Het is geen drastisch verschil maar je ziet wel dat het wat grijziger geworden is.

fotos eettafel.jpg

Tussendoor rommel ik nog wat in huis. Ik haal de oude ronde olijfbak die even boven lag weer naar beneden. Deze krijgt een mooie plaatsje op de salontafel. Een paar leuke kruikjes, wat kaarsen en het is af. Op de vensterbank staan een set oude Nepalese kruiken, daar leg ik een bontje bij voor een meer herfstsfeertje. Aan de rechterkant ligt een oud houten plateau met oude kandelaren.

fotos eettafel 2.jpg
foto vensterbank.jpg

Ik hou van de sobere stijl. Less is more. Een mooie kalkverf op de muur, oude unieke stukken, veel hout, I love it! In de avond moet er geladen worden met de koerier die meubels gaat bezorgen, dit doet mijn man vaak. Verder kijken we wat tv en doe ik op Pinterest wat inspiratie op.

Dinsdag
Ook vandaag ben ik thuis met Elise. We beginnen de dag weer lekker rustig met een bad, een wasje doen en wat rommelen. Daarna rijden we even naar mijn werk. Er staan best wat bestellingen in order dus ik begin vandaag al met inpakken. Elise vermaakt zich tussendoor prima met een houten kruik en wat koffiepads uit de kast die erin en eruit en erin en eruit gaan. Ze is veel gewend. Vanaf dat ze een week oud was nam ik haar al mee naar de winkel en na een paar weken ging ze mee op inkoop. Ze krijgt het wonen met de paplepel ingegoten. Na het slaapje blijven we lekker thuis. Rond een uurtje of 18:00 uur stap ik in de auto op weg naar Papendrecht. Ik heb een reünie van mijn oude klas van de middelbare school. We gaan lekker eten bij de Italiaan en hebben een heel gezellige avond. Laat op de avond ben ik weer thuis en duik ik mijn mandje in. Morgen ga ik de hele dag op inkoop dus wil ik nog zoveel mogelijk uurtjes slaap pakken.

Foto dinsdag.jpg

Hopelijk vonden jullie het leuk om een weekje mee te lopen in mijn woonweek. Bedankt Benita, dat ik hiervoor gevraagd ben.

9 reacties

 1. Inge schreef:

  Leuk om te lezen…je bent best druk heel de week.
  Knap hoor, met een kindje van 1.5 jaar.
  Leuke photodiary met mooie plaatjes.

  Fijn Weekend,
  Inge, my choice

 2. Anneke schreef:

  Wat een mooi huis heb je. Ik heb genoten van je verhaal
  Groeten annéke

 3. Garcyasplace schreef:

  Wauw , echt een prachtig huis , heel inspirerend , als jouw winkel ook zo is , top !!
  En dit combineren met een kleine meid , duim op
  Groetjes christel

 4. lia schreef:

  Wat vul jij de week met leuke dingen.
  En moet zeggen dat ik eigenlijk geen idee had dat je winkel zo goed liep. Op de een of andere manier hoor en lees ik er nooit wat van.
  Goed van je dat je ooit die stap genomen hebt,

  Groet Lia

 5. Diane schreef:

  Was heel leuk om te lezen, je hebt een mooi sfeervol huis!
  Fijn weekend.

  Liefs, Diane

 6. Henny Kroeze schreef:

  Wat een leuk verhaal. Wat is toch geweldig dat je van je hobby je werk kunt maken! Ik ga direct een kijkje nemen op je site want de winkel…..dat is toch te ver!
  Hartelijke groet,
  Henny

 7. Janny schreef:

  Leuk hoor. Druk, maar leuke bezigheden. Fijn als je van je hobby je beroep hebt kunnen maken.
  Veel succes met alles!
  Liefs,
  Janny

 8. Mirjam schreef:

  Wat een leuk verslag, en wat een heerlijke foto’s.Ik heb er van genoten. Wat heerlijk als je op deze manier je hobby tot je werk kunt maken. Wat je ons laat zien van je huis vind ik heel erg mooi, lekker sfeertje…
  Fijne Sinterklaasavond,
  Groetjes,
  Mirjam

 9. Roelienke schreef:

  Hoi Willianne, wat een prachtige foto’s! Het is inmiddels een wat ouder bericht, maar ik ben helemaal verliefd op je grote (3 deurs)kast. Kan je mij vertellen waar deze vandaan komt? Groetjes, Roelienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.