Photodiary: de woonweek van Anneke Stam van Landelijk Wonen

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Anneke van woonblog ‘Landelijk Wonen-Anneke’!

Even voorstellen: mijn naam is Anneke Stam. Ik woon samen met mijn man en aangelopen zwerfkat Gikje in een sfeervol jaren 30-huis. Voor ons huis ligt een kleine groenstrook met enorme bomen en we kijken uit op het water. Het is een knus huis waar wel (altijd) het nodige aan moet gebeuren. Deze week ben ik op De Wemelaer te volgen met inspiratiefoto’s van o.a. ons landelijke interieur.

702529.jpg

images.jpg

Regelmatig ben ik op markten met kramen vol mooie brocante te vinden, een hobby die ik samen met mijn man en broer deel. Af en toe gaan we samen richting Tongeren (België) of de jaarlijkse markt in Lille (Frankrijk). Maar ook in Nederland is nog genoeg te vinden.

Het langdurig volgen van woonblogs heeft mij geïnspireerd om mijn eigen blog Landelijk Wonen-Anneke te beginnen. Na een paar jaar zijn er mooie vriendschappen door ontstaan. Je bent er van getuige hoe mensen er lief en leed delen.

Zondag
Zondag is voor ons meestal een heerlijk loom dagje. ’s Ochtends slapen we uit en ontbijten we op ons gemak. Na het ontbijt kijk ik even of er nog nieuws in blogland is en reageer ik op diverse blogs. Daarna ben ik de keuken in gegaan om een cheesecake te bakken, want ’s middags komt er visite. En wat lekkers bij de koffie mag dan niet ontbreken toch?

zondag.JPG

De avond is heerlijk rustig, we kijken naar Heel Holland Bakt en erna schakelen we over naar de Zwarte Tulp.

Maandag
Ik ben echt een ochtendmens maar vanmorgen had ik wat moeite met opstaan. Snel onder de douche en me melden in het verzorgingshuis waar ik als vrijwilligster werk. Meestal staat er knutselen op het programma. Het is best wel een uitdaging om elke keer weer iets nieuws te verzinnen. De mensen hebben steeds minder energie en kunnen steeds minder, dus moeten het geen al te ingewikkelde knutselwerkjes zijn.

‘s Middags in huis aan de slag geweest. De visite van gisteren waren onze vroegere buren. Ze hebben 2 kleine kinderen waar ik echt gek op ben, dus het was reuze gezellig. Maar in de kamer lijkt het wel of er een bom ontploft is, haha. Ik kreeg een prachtig wit boeket bloemen van ze die ik vandaag in mijn oude houten vijzel heb gezet. De artisjokken die er in stonden heb ik er uitgehaald (die droog ik verder).

maandag 3.JPG

maandag 2.JPG

Trouwens: ik zat even foto’s te bekijken van de vijzel, ik heb hem al jaren en met ieder seizoen kun je er wel wat anders in zetten. Nu zit ik heerlijk bij te komen met een kop koffie. En kijk weer tevreden mijn kamer rond. Vanavond doen we voor het eerst dit seizoen onze haard aan.

maandag 1.JPG

maandag 4.JPG

Dinsdag
Vandaag werk ik als pedicure in een verzorgingstehuis wat ik met heel veel plezier doe. Na mijn werk thuis nog even op Funda gekeken of mijn droomhuis daar te vinden is, want we willen graag wat kleiner wonen. Ons huidige huis telt 3 verdiepingen, wat voor ons tweeën veel te groot is. Maar het punt is: waar? Zelf zou ik graag een oud huisje (dijkhuisje) willen, maar Jan is daar niet zo happig op. Dus het blijft een punt van discussie.

dinsdag 5.JPG

In mijn hoofd weet ik ook precies hoe ik het zou willen inrichten. Er komen zoveel mooie blogs voorbij, dus inspiratie genoeg. Onze huiskamer is niet groot, voor hebben we een erker en is het erg smal. Daar kan alleen onze eethoek staan. Natuurlijk zijn we wel eens aan het schuiven geweest, maar de huidige opstelling blijkt toch het beste helaas. Maar een mens moet blijven dromen toch?

dinsdag 1.JPG

dinsdag 4.JPG

Woensdag
Gezellig een uurtje bij een vriendin op de koffie geweest. In haar kamer viel meteen de mooie gres pot op. Ik was er helemaal weg van. ‘Bij de kringloop voor 2 euro’, zei ze vrolijk. Nu kom ik daar toch regelmatig maar ik zie bijna nooit iets. Ja ZOOI! Onderweg naar huis draaide ik toch de auto om richting de kringloop. NIETS hadden ze, echt balen hoor. Bij de uitgang zag ik een donkerbruine gedraaide lampenvoet staan die ik wel leuk vond, maar wel voor de hoofdprijs.. want er hing een prijskaartje van 12,50 aan. Ik met die poot naar de kassa en met een onschuldig gezicht vroeg ik of die prijs wel klopte? Ze keek van de poot naar mij en weer terug en zei dat ik hem voor 10 euro mocht hebben. Tja, toch maar gekocht omdat ik hem zo leuk vond. Thuis heb ik hem in de Dasty gezet en een paar uurtjes laten inwerken, dat helpt echt. Met een schuursponsje heb ik hem daarna helemaal kaal gekregen en heb hem daarna laten drogen. Jan heeft er een een gat in geboord zodat er een kaars in kan. En daarna heb ik hem in de loogbeits van Esatto gezet. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

woensdag 6.JPG

In dezelfde kringloopwinkel heb ik een paar maanden geleden een kast gekocht en helemaal opgeknapt en in de Carte Colori gezet.  Ook wel goed gelukt toch?

woensdag 2.JPG

woensdag 3.JPG

Donderdag
Wat als een gewone dag begon liep toch even anders dan ik gedacht had. ‘s Morgens hoorde ik namelijk hulpgeroep van mijn bejaarde buurvrouw, ze was gevallen en lelijk terechtgekomen. Ik heb haar wat gekalmeerd en de huisarts gebeld. Wat ik al vermoedde werd in het ziekenhuis bevestigd: de pols was gebroken. Toen het gips er eindelijk om zat, waren we al heel wat uurtjes kwijt. Dus een kop koffie heb ik nu wel verdiend.

donderdag 5.JPG

 donderdag 1.JPG

Toen ik dit tafeltje kocht zaten er houten blokken onder de poten en omdat het er helemaal niet bij hoorde kregen wij het tafeltje voor een leuk prijsje. Die blokken halen we er thuis wel af, zeiden we tegen elkaar. Nou, vergeet het maar!  Dat lukte voor geen meter, het zat muurvast. Door het gewrik hadden we bijna geen tafeltje meer. En nu, zo naast de bank vind ik het ook wel weer wat hebben. De hoogte is precies goed zo met de lamp erop.  Op de bank ligt onze weldoorvoede kater, die wilde perse op de foto, haha.

donderdag 2.JPG

Vrijdag
Vandaag in Doorn geweest voor mijn pedicuurmotor die wat mankementen vertoonde. Normaal doen we op vrijdag ook de boodschappen voor de hele week maar dat gaat vandaag niet lukken druk, druk, druk.

vrijdag 1.JPG

Ik zal jullie een klein stukje van ons tuintje laten zien. Of eigenlijk is het een postzegel zo klein. Wij hebben er als het ware 2 kleine kamertjes van gemaakt, het achterste kamertje ligt een trapje lager. En in het voorste kamertje staan een fonteintje wat ‘s avonds gezellig licht geeft.

vrijdag 2.JPG

Even een blik in onze keuken. De keuken is al 10 jaar oud maar ik vind hem nog steeds heel sfeervol. Als we toch besluiten om hier te blijven wonen, dan ga ik de keuken verven in één van de prachtige kleuren van Carte Colori.

vrijdag 4.JPG

vrijdag 3.JPG

De laatste foto is ook mijn laatste aanwinst. Ik hou van kandelaren en heb ze dan ook in alle vormen en maten. Een aangename verslaving vind ik het.

vrijdag 7.JPG

Zaterdag.
Het is best een drukke dag vandaag. ‘s Morgens even tijd vrijgemaakt om een paar mooie landelijke webshops te bekijken en natuurlijk even op Marktplaats, dat is ook een favoriet van mij. Ik ben namelijk ook nog steeds op zoek naar een mooie oude houten deur. Daarna even een boodschappenlijstje gemaakt en toen de boodschappen gedaan. En nog een goede vriend geholpen met schoonmaken. Onderweg terug naar huis reed ik langs de oliebollenkraam en oeps, daar ben ik even gestopt.

donderdag 6.JPG

‘s Middags visite van mijn dochter, schoonzoon en natuurlijk mijn kleinzoon. Ik wilde nog een foto van hem maken maar we waren zo druk in gesprek dat ik het helemaal vergeten ben. De tweede foto is een plastic pot die ik bewerkt heb met betonverf, hij staat al een paar maanden buiten en wordt alleen maar mooier.

zaterdag 1.JPG

De derde foto is een oud paneeltje met een klein kransje erop.

zaterdag 2.JPG

De kandelaar hangt in de gang, zodra het donker wordt brandt er een kaarsje in.

zaterdag.JPG

Dit is alweer mijn laatste dag dat ik een photodiary bijhield.. Ik vond het erg leuk om mee te doen! En ik hoop dat jullie het ook  leuk vonden om het te lezen. Er zijn  geen spectaculaire dingen gebeurd.. ik hoop jullie nog eens tegen te komen op mijn eigen blog Landelijk wonen Anneke.  Ik wil Benita nog een keertje bedanken. Ik vind het toch wel een eer dat ik hiervoor gevraagd ben. Bedankt Benita!!

Liefs, Anneke

33 reacties

 1. Janny schreef:

  Wat een leuk verslag van Anneke. Een mooie sfeer in haar huis en volgens mij weerspiegelt dat het karakter van Anneke aardig! Leuk om te lezen!
  Liefs,
  Janny

 2. Inge schreef:

  Anneke…wat heb jij mooie spullen, en die fontein buiten…schitterend.
  Ik heb met plezier je photodiary gelezen…en die betonnen kandelaar…die is super!
  Fijn Weekend.

  Groetjes,
  Inge, my choice

 3. Colin schreef:

  Leuke binnenkijker Anneke!

 4. Garcyasplace schreef:

  Leuk om even in jouw wereld te mogen kijken , Hopelijk vinden jullie dat droomhuisje alsnog ,
  Groetjes
  Christel

 5. Home & Lifestyle schreef:

  Wat een leuk verslag, Anneke! Ik heb het met plezier gelezen. De lampenvoet was misschien iets boven het geplande budget, maar ik vind het een hele mooie aanwinst!

  Liefs, Ingrid

 6. Home & Lifestyle schreef:

  Volgens mij is er gisteren iets niet goed gegaan met het geven van mijn reactie. Er stond ook tekst tussen dat ik zelf niet had geplaatst.

  Erg leuk om je verslag te lezen, Anneke. De lampenvoet was dan misschien iets aan de dure kant voor een kringloopaankoop, ik vind het wel een hele mooie aanwinst hoor!

  Fijn weekend! Liefs, Ingrid

 7. Home & Lifestyle schreef:

  Huh? Net stond mijn reactie van gisteravond er niet…nu staat ie er ineens wel. Ik geef het maar op ;-).

 8. Roelie Steinmann schreef:

  Hoi Anneke, leuk o m bij je binnen te kijken. Hier zag ik toch weer andere foto’s dan ik op je blog heb gezien. Je woont mooi zeg. Heel gezellig bij jou binnen ook.

  Groetjes Roelie

 9. lia schreef:

  Leuk verslag Anneke, en je woont heel leuk.

 10. yasmina ~ oumaimaeHome schreef:

  Heel leuke diary, mooi huisje heb je, heb ervan genoten.fijne zondag

 11. Gerda - M'n Woonstek en Leven schreef:

  Wat een leuke post, Anneke, met bekende en onbekende accessoires op de foto’s.
  Prachtige fontein, trouwens.
  Ik ben benieuwd of het jullie nog eens gaat lukken om te verhuizen haha.

 12. Anneke Clement-Blom schreef:

  Dag Anneke ik ben fan, jij maakt er altijd een mooi geheel van. Heerlijk om dat te zien.
  Lieve groet Anneke

 13. Anneke stam schreef:

  Wat leuk je reactie Anneke. Maar jij hebt het ook zo mooi. Xxx

 14. Nico Arends schreef:

  Wat een leuk verslag. Mooie foto’s van jullie huis.
  xxx

 15. Mirjam schreef:

  Ik volg je natuurlijk al op je blog en via instagram en facebook, maar toch krijg je op deze manier een heel andere, en vooral uitgebreidere kijk op Anneke. En wat leuk om te zien. Jullie hebben een heerlijk huis. Verrukkelijk sfeervol allemaal.
  Liefs,
  Mirjam

 16. hanneke schreef:

  wat een leuk huis hebben jullie, en wat een mooi artikel. Als er een brocante in Heemstede is dan geef ik een belletje, Je bent wel een crea-bea.
  Liefs je nicht

 17. Anneke stam schreef:

  Wat een lieve reaktie dankjewel
  Liefs van mij

 18. Sandy schreef:

  Leuk Anneke, ziet er mooi uit!
  Mijn moeder en ik vinden je fontein in de tuin leuk! Past ook wel op de Frans Lisztlaan! :)
  Groetjes, Sandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.