Photodiary: de woonweek van Pauline Roos

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photodiary van Pauline Roos. Kijk mee naar de week van Pauline!

Ik zal beginnen met mezelf voor te stellen: mijn naam is Pauline Roos, 25 jaar getrouwd met Richard en moeder van Nick (22 jaar). Mijn man heeft een eigen bestratingsbedrijf waar ik de administratie voor doe en daarnaast werk ik 20 uur per week als receptioniste en klanteninformatie bij een waterschap. Onze zoon studeert en hoopt dit jaar af te studeren, hij heeft al 6 jaar een bijbaan bij een tuincentrum en sinds kort een werkervaringsplek bij een gemeente. We zijn geboren en getogen Rotterdammers en wonen al een kleine 30 jaar in een eengezinswoning in een deelgemeente van Rotterdam. Ons huis voelt als een warme jas waar we graag vertoeven, maar waar we ook naar ons gevoel dag en nacht mee bezig zijn. Graag neem ik jullie een weekje mee in ons (soms chaotische) leven. Ik hoop dat jullie genieten van de verhalen en foto’s, zoals ik dat ook bij jullie heb gedaan..

Zaterdag
We waren eigenlijk van plan om deze dag vroeg op te staan, omdat ik in de ochtend een afspraak had gepland om een eucalyptuskrans op te halen. Maar de avond ervoor was nogal anders gelopen dan vooraf gedacht. Eerst een etentje met vriendinnen en ’s avonds een  gezellige boel in huis met vrienden van Nick. M’n voortuin leek wel een fietsenstalling. Het was nog lang onrustig in huize Roos… Maar eenmaal aangekomen bij A. om de krans op te halen en nog gezellig gekletst te hebben, snel weer op weg naar huis voor de broodnodige boodschappen. Helaas kwam er een bezoek aan de garage tussendoor, omdat onderweg bleek dat het elektrische raam in de auto aan de bijrijderskant niet meer dichtging. Het was gelukkig goed weer en ik hoop maar dat ik er geen stijve nek aan overhoud…

8675FEB6-6C08-474E-96BC-6AF5467E308B.jpg

Eenmaal thuis en man naar garage, heb ik gelijk de krans een plekje gegeven. Nog even bij een mooie kruik gezet, maar uiteindelijk in het trapgat naar de 1e verdieping, waar ik hem ook voor bedoeld had, heeft ie z’n definitieve plek gevonden. Zo tegen de gekalkverfde muur, vind ik het een mooi rustig plaatje en bijkomend voordeel: het hele huis ruikt heerlijk naar eucalyptus, mmmmmmm.

EC5E350A-A145-46DF-B366-79B1DB94A551.jpg

De zon scheen heerlijk vandaag en na nog even snel de boel opgeruimd te hebben, zijn we richting tuincentrum gereden. Ik was er nog niet aan toegekomen om wat nieuw wintergoed te halen dus met een paar bakken winterviolen en een doos mos naar huis gekeerd, want ik had zin om zelf mosballen te maken. Het was ondertussen zo laat geworden dat het tuincafé al dicht was, wij hebben onszelf toen maar thuis verwend met een glaasje likeur en een stuk gevulde speculaas erbij. Tja, je moet wat tenslotte….

IMG_0661.JPG

De avond verloopt verder rustig, we kijken nog een paar afleveringen van Game of Thrones en komen tot de conclusie dat de zaterdag té weinig uren heeft…

AA503327-0CD3-454C-9FA5-0DE18544CA4E.jpg

Zondag
De zondag staat bijna altijd in het teken van klussen. En ondanks het mooie weer wordt er vandaag ook geklust. En wat voor klus; de trap in onze woonkamer! Bijna 30 jaar geleden werd er een merbau houten trap in geplaatst en zoals we toen dachten, afgewerkt met een bootslak om hem te beschermen. In onze brocante periode hebben we de trap wit laten verven..En nu? Nu willen we de trap weer in de originele uitvoering. Helaas heeft merbau een roodachtige uitstraling die we liever niet willen, dus in eerste instantie hadden we het plan om de trap te verven. Daarvoor hebben we 5 liter vloerlak van Carte Colori gekocht met primer in dezelfde kleur. Maar zoals mijn hubbie zegt: ‘waarom verven als we een mooie houten trap hebben?’ Tuurlijk schat, kom je lekker op tijd mee. Nu zitten we met 5 liter vloerlak :) Bij Hamsmade hebben we informatie ingewonnen hoe we de rode gloed uit het hout kunnen krijgen, een verfföhn gekocht en begonnen. Ik zeg wel ‘we’, maar het moet zijn ‘hij’. Zo ook dus vandaag, hubbie lekker aan het föhnen… En ik? Ik ga de winterviolen in de potten zetten en ga de uitdaging aan om zelf mosballen te maken. Normaal koop ik ze, maar het schijnt niet moeilijk te zijn en het resultaat super. Oké, deze niet-crea bea pakt een vuilniszak, binddraad, schaar en niet te vergeten de mos. En zo zijn we samen lekker bezig als Nick naar Intratuin gaat om te werken.

image1.jpg

image2.jpg

image4.jpg

image5.jpg

Maandag
Deze dag ben ik vrij maar niet altijd, want om de week op maandag werk ik. Maar deze maandag niet en dus wordt er gesport met mijn vriendinnen Marian en Annemieke. We sporten al jaren samen. We hebben alle 3 zoons in dezelfde leeftijd en de zoon van Annemieke heeft op de basisschool bij Nick in de klas gezeten. Bij m’n vorige werkgever kwam Marian ook te werken en Annemieke en ik zijn bij m’n huidige werkgever collega’s. Altijd wat te kletsen dus.. De dames duiken de fitness in en ik doe een uurtje freestyle stepaerobics. Na een uur haal ik beide dames op uit de fitness, drinken we een cappuccino en bespreken we het laatste wereldnieuws (NOT). Naderhand fietsen we met z’n drieën naar huis. Normaal ga ik met de auto, want ik ben nogal lui aangelegd maar m’n auto staat nog bij de garage, dus ik moet wel.. Thuis onder de douche gesprongen en daarna aan de poets… ik klop, veeg en stofzuig, totdat de boel weer glimt.

image4.jpg

Tussendoor bel ik de tandarts voor een afspraak. Met lood in m’n schoenen want ik ga geen goed nieuws horen, dat weet ik nu al.. Maar goed, zoals we in Rotterdam zeggen: ‘wat mot, dat mot’. Ondertussen krijg ik een belletje van de garage, het gehele mechanisme van het raam is stuk. Dus de auto is vandaag niet klaar. Het is dat de garage-eigenaar een goede vriend van ons is, want anders zou ik heel wantrouwig zijn geworden bij zo’n bericht (ik kijk altijd naar ‘opgelicht’ ;). Ik ga nog even snel boodschappen doen bij de dichtstbijzijnde supermarkt want ik moet tenslotte nu alles op de fiets doen en strijk daarna een berg was weg, me er ondertussen over verbazend hoe zo’n klein gezin, zoveel was kan produceren…

image1.jpg

Ik ga de keuken in en heb gelukkig hulp van Nick, die me helpt om een heerlijke tomatensalsa te maken. Ik bak aardappeltjes en lekkere scholfilets. Als na het eten de keuken is opgeruimd, steek ik de kaarsen aan en geniet ik van een relaxte avond.

image2.jpg

Dinsdag
Normaal ben ik vrij op dinsdag, maar ik moet vandaag naar mijn werk, want ik heb een training. Ik werk bij een overheidsinstantie en daar worden de medewerkers veel getraind en er wordt veel overlegd. Ik ben dat eigenlijk niet gewend, want ik heb altijd bij profit organisaties gewerkt, waar tijd geld is en er dus geen ruimte is voor zulk soort dingen. Alleen overleg als het écht nodig is en daarna snel weer aan het werk. En met een echtgenoot als ZZP’er, die elke dag moet buffelen voor z’n geld, vind ik al helemaal geen luisterend oor voor zulke dingen. Maar goed, nu een training hoe om te gaan met de interne- en externe klant, als je getuige bent als er geroddeld wordt en handreikingen hoe dan op de beste manier te handelen, zonder een ander te schofferen. Ik vind dat lastig, want ik ben nogal rechtstreeks en maak van m’n hart geen moordkuil. Maar ik heb alles doorstaan, actief meegedaan, maar ik ben werkelijk kapót nu.. En jullie begrijpen, op woongebied is er vandaag niets gebeurd, dus deze keer alleen wat sfeerplaatjes. Morgen ga ik er weer tegenaan hoor!

image1.JPG

Deze foto wil ik jullie toch niet onthouden. Dit look a like Hoffz keukentrapje is door mijn hubbie zelf gemaakt. Gewoon aan de hand van een foto.

image2.JPG

Dit krukje heb ik gekregen van een oude buurman die verhuisd is. Ik had hem wel een beetje geschuurd maar verder nog niets aan gedaan. Nu in de wasvernis gezet en even een leuk plekje voor gezocht. Inmiddels is dit al weer veranderd.

image3.JPG

Ook het open haard hout zit in een stylisch verantwoorde mand, maar ik heb altijd kaarsen in de open haard aan.

image6.jpg

Sober en rustig, ik hou er van.

image7.JPG

Woensdag
Deze dag begin ik met koffie en ik lees de krant. Mijn mannen zijn allebei naar het werk, dus ik heb het huis voor mezelf. De bovenverdieping is vandaag aan de beurt om de natte lap te zien en de bedden moeten worden verschoond. De slaapkamer is ons volgende project om op te knappen.. Nou ja, opknappen.. De basis is goed. Het bed vinden we nog steeds mooi en we hebben antieke panelen in de schuifdeurkasten. Er ligt laminaat en dat zal ook wel blijven, maar de lambrisering moet worden verwijderd en het behang wat er boven zit moet er af en dan alles in de verf. Oh, ik kan me daar nu al op verheugen maar we willen vermijden dat we op 2 plaatsen tegelijk bezig zijn, dus ik moet nog even geduld hebben…

image1.jpg

Ik zette ook nog even 2 vazen in de tuin in de kalkverf. Het weer was nog redelijk goed, dus konden ze nog lekker drogen. Een tijdje geleden had ik dat ook met de vaas in m’n hal gedaan, is erg mooi geworden.

image1_2.jpg

Hier nog een stukje van m’n hal. Ik heb voor de foto de jassen er maar even afgehaald..

image2.jpg

Een tijdje geleden heb ik mijn eerste, zelf opgeknapte tafeltje op Marktplaats gezet. Bloed, zweet en tranen heeft het me gekost om het onderstel helemaal blank te krijgen. Ik heb inmiddels een andere gescoord en deze was dus over. De kopers waren super enthousiast en waren er meteen weg van. Ik voelde wel een steekje toen ze met ‘mijn’ tafeltje vertrokken, maar gelukkig hebben we de foto’s nog…

image3.jpg

Deze tafel is ervoor in de plaats gekomen, minder sierlijk en dus beter passend bij de rest van het interieur.

image4.JPG

‘s Middags nog een afspraak bij de tandarts. Gelukkig staat de auto weer voor de deur, want ik wilde ook nog even naar de kringloop. 2 oerlelijke lampjes gekocht, maar ik weet zeker dat mijn hubbie daar wel raad mee weet.

Donderdag
Donderdag is normaal een werkdag van mij maar omdat ik dinsdag heb gewerkt, heb ik dat gecompenseerd met vandaag. En omdat hier op donderdag markt is, was het plan even lekker te ‘markten’. Maar gatsie, het regent vandaag. Nou ja, regen.. Het miezert, maar evengoed word je er nat van, dus worden de plannen omgegooid. Eerst even de boel doen. Enige tijd geleden hebben we bij een zaak in oude bouwmaterialen oude wagonplanken gekocht. We hebben 10 jaar geleden onze keuken laten plaatsen en er toen voor gekozen om 2 vitrinekasten op het aanrecht te laten plaatsen, met daartussen 2 planken. Die planken hebben we nu vervangen voor de wagonplanken. Supermooi, maar het wordt hierdoor eens en te meer duidelijk dat onze keuken niet meer voldoet aan de smaak die we nu hebben. Dus de vraag is niet óf we de keuken gaan verven, maar wanneer.

image1.jpg

Lastig om er een goede foto van te maken. Omdat het zo open is, komt het rommelig over…

image2.JPG

We hadden nog een stuk plank over en dat hebben we ook weer gebruikt. Zonde om in de open haard te gooien tenslotte. In de woonkamer hebben we tussen de trap en de woonkamer ooit een muurtje laten plaatsen om toch een soort van afscheiding te creëren. Toentertijd hebben we er een opening in aangebracht waar altijd een krans heeft ingezeten. Dit waren we zoooooo spuugzat, maar wat moest er dan in? Alle scenario’s zijn intussen de revue gepasseerd, uiteindelijk hebben we er gewoon een oude pot ingezet. En met de wagonplank eronder, is het een sober en rustig item geworden.

image4.JPG

Ik ruim de boel op en doe nog snel wat boodschappen, want ik heb een missie: de 5 liter vloerverf die voor Jan Joker is gekocht gaat toch gebruikt worden! Een paar weken geleden vatte ik het idee op om dan de schuifpui maar te verven. Niet dat daar die 5 liter mee op gaat maar het is een begin. De pui staat al in de primer en in de eerste laag verf. Vandaag de tweede laag. Ik red het niet om in een middag alles te doen, maar de helft moet lukken. Het (in mijn ogen) irritante wit maakt plaats voor de mooie matte kleur ‘ Colosseum’.

image5.jpg

Als het klaar is, kan ik nog snel even een bak koffie zetten voordat ik aan het eten ga beginnen. Ik had gehoopt tijdens de koffie de nieuwe Wonen Landelijke Stijl te kunnen lezen, maar hier lag ie nog niet in de winkels. Toch maar een abonnement afsluiten, hoef ik er in elk geval niet zo achteraan.. Een eenzame koffie dus op deze manier….

image6.jpg

Vrijdag
Voor dag en dauw opgestaan, tenminste voor mij dan… om 5.45 uur gaat de wekker en ik sleep me werkelijk uit bed. Elke vrijdag hetzelfde liedje en elke week denk ik: ‘eerder naar bed op donderdagavond’. Maar ik ben een avondmens, daar doe je niets aan. Dus deze voor mij onmenselijke tijd is een martelgang maar op vrijdag moet ik om 7.30 uur beginnen. De rimpels (die ik natuurlijk niet heb ;) hebben geen tijd om bij te trekken, dus onder de douche, doosje met gezichtjes (make-up tasje) erbij en om 6.45 uur zit deze dame in de metro op weg naar haar werk.  Tot 16.00 uur was dit min of meer mijn uitzicht.

image1.jpg

Om 16.00 uur zit mijn werkdag er op en begeef ik me naar huis. Als ik rond 17.00 uur thuis ben, flans ik even een maaltijd in elkaar. Normaal sport ik op vrijdagavond met mijn vriendinnen, maar ik MOEST echt naar de kapper en ze hadden op korte termijn alleen deze avond nog een plekje.

image11.jpg

image6.jpg

image10.jpg

Rond 20.30 uur ben ik weer thuis met een lekker kleurtje in m’n haar waardoor de grijze haartjes weer gecamoufleerd zijn ( niet dat het echt nodig was :) ik ben dus net op tijd om naar ‘ The Voice’ te kijken en brul lekker mee met bekende nummers, totdat m’n hubbie me aankijkt met zo’n blik van : doe de mensheid een plezier en hou maar op’. Wat ik dus maar doe…

Ik sluit deze diary af met wat sfeerplaatjes en hoop dat jullie genoten hebben van de foto’s. Ik vond het aanvankelijk eng en twijfelde of ik het durfde maar ik heb het toch gedaan. Wel wacht ik de reacties met een hand over m’n ogen (en 2 vingers gespreid) af. Benita, toch bedankt voor de uitnodiging.

image7.JPG

image3.jpg

image5.jpg

Voor nog veel meer mooie inspiratie volg je Pauline op Instagram!

46 reacties

 1. Grietje schreef:

  Prachtige reportage en wat een stoer en gezellig huis ,prachtige inrichting , Gr Grietje

 2. Inge schreef:

  Ik heb met plezier je verslag gelezen…je hoeft niet je handen voor je ogen te houden hoor! Harstikke leuk.
  Met natuurlijk mooie plaatjes.
  Fijn Weekend.

  Groetjes,
  Inge, my choice

 3. yasmina ~ oumaimae schreef:

  Wat een prachtige diary!
  Wat leuk van je op deze manier beter te leren kennen, en wat een prachtig mooi huis! Zeer inspirerend (moest effe lachen met je: NOT ;).vele grtjs, yasmina

 4. jantje schreef:

  Prachtig gedaan je inrichting!!!

 5. Janny schreef:

  Ook ik vond je diary heel leuk. Je hebt een leuk en mooi ingericht huis en een humoristische manier van beschrijven. Dus haal die handen maar van je ogen, hoor!
  Liefs,
  Janny

 6. Garcyasplace schreef:

  Je had helemaal niet hoeven te twijfelen , met zo’n prachtig huis !
  Alle plaatjes stralen zoveel sfeer uit . Ik vond het super en het smaakt naar meer , gelukkig volg in jou al op IG
  Groetjes
  Christel , garcya’s place

 7. Buuf schreef:

  Prachtig buuf je huisje xxx

 8. marjon schreef:

  Wauw…. jij hoeft nergens over te twijfelen! Ronduit prachtig. Zo warm en sfeervol. Kan me goed voorstellen dat he daar graag vertoefd. Bedankt dat ik binnen mocht kijken!
  Gr. Marjon

 9. Coby van cbcosycot IG schreef:

  Hai Pauline, nou haal je handen maar weg hoor. Ik zou trouwens ook zo reageren. Maar het is prachtig bij je en wat te wensen hebben we allemaal. Ik kijk weer uit naar de volgende IG plaatjes. Fijn weekend groetjes Coby

 10. Home & Lifestyle schreef:

  Je hebt een leuke schrijfstijl en ook nog eens een mooi huis, dus ik heb je weekverslag met veel plezier gelezen. Leuk dat jullie samen een passie voor wonen hebben en er zoveel mee bezig zijn.

  Warme groet, Ingrid – Home & Lifestyle

 11. Ineke Wijngaards schreef:

  Echt mooi en sfeervol huis
  En je schrijft het zo keuken op
  Groeten uit Apeldoorn

 12. Ina schreef:

  Wat een prachtige mooie foto’s. Het huis straalt zoveel sfeer uit. Ik probeer dezelfde sfeer te creeeren, wat me goed lukt, al zeg ik het zelf :-) Maar heb toch wel weer ideetjes opgedaan van je. Thanks!!

 13. Pauline schreef:

  Leuk dat ik je een beetje hebt kunne inspireren Ina. Dank je wel voor je reactie…

 14. Petra schreef:

  Wat een prachtige binnenkijker !

  Liefs Petra

 15. Petra schreef:

  Waaw zoveel moois … en ik heb leuke ideetjes opgedaan … een bron van inspiratie !

  Liefs Petra

 16. Myriam schreef:

  Hoi Pauline,wat een prachtig huis! Ik zie dat ik dezelfde vloer heb,ik vind de kleur op de muur ook zo mooi combineren met de vloer.. Mag ik vragen welke kleur dat is?
  Grtjs myriam

 17. Mirjam schreef:

  Ik heb genoten van je weekverslag Pauline, en niet in de laatste plaats van je foto’s. Ik vind jullie stijl in huis erg mooi. Heerlijk warm en vooral heel rustig. Zelf ben ik langzaam aan het overstappen van meer brocante nog naar rustig, stoer en sober.
  Ik ga je ook op IG even opzoeken.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

 18. Natasja schreef:

  Heerlijk mens..

 19. Myriam schreef:

  Hoi Pauline,bedankt voor je antwoord. Mag ik ook nog weten met welke kleur je de lichte vitrinekast en de zwarte kasten hebt geverfd? Alvast bedankt weer en nog een fijne avond!

  • Pauline schreef:

   De vitrinekast is geverfd in de kleur ‘Leem’ van Carte Colori. De donkere kasten heb ik niet zelf geverfd, die zijn zo vanuit de fabriek. Toch komt de kleur dichtbij de kleur ‘ Nero’ van Carte Colori of misschien wel ‘ black smoke’ van Pure and Original

 20. Marianne schreef:

  Wat een prachtig huis zoveel moois kun je trots op zijn
  Pauline !!

 21. Roelie schreef:

  Wat een sfeervol huis! Superleuke Diary om te lezen. ben weg van die 2 hoge kasten. Misschien erg nieuwsgierig maar waar heb je deze gekocht?
  Groet, Roelie

  • Pauline schreef:

   Bedankt voor je leuke reactie Roelie deze kasten zijn van Keijser & Co en te bestellen bij aangesloten dealers. Ik heb de mijne gekocht bij Sober & Sjiek in Rhoon.

 22. Helga schreef:

  Wat een schitterend huis en heel sfeervol ingericht.
  Heb ik wel gelijk een vraag, de schuifpui die je hebt geverfd is die van kunststof? En ik weet dat je een blog hebt want ik herken de kasten, maar wat is ook al weer de naam van je blog. Alvast bedankt voor het antwoord.

  Gr. Helga

  • De Wemelaer schreef:

   Hoi Helga, voor zover ik weet heeft Pauline geen blog. Ze is wel actief op Instagram. Je kunt haar daar vinden onder de naam Roosjes Home. Groetjes Benita

 23. Marianne schreef:

  Wat een mooie binnen kijker mooie sfeer en mooi gestyld heel leuk gedaan
  Gr marianne

 24. willemina schreef:

  Mooi hoor mag ik vragen waar je tv meubel op of in staat ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.