Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Taupe muur

Bekentenissen

Het was alweer een poosje geleden maar deze keer weer eens een blogje van mezelf. De afgelopen weken ging ik regelmatig weer op pad voor mooie binnenkijkers en kerstspecials! Binnenkort op de website!

Het was alweer een poosje geleden maar deze keer weer eens een blogje van mezelf. De afgelopen weken ging ik regelmatig weer op pad voor mooie binnenkijkers en kerstspecials! Binnenkort op de website!

IMG_7963.jpg

Zoals altijd begint de dag met het posten van een foto op Instagram. Als je bij het plaatsen van jouw mooiste (scherpe) interieurfoto’s de hashtag #dewemelaer gebruikt, maak je kans op een re-post van jouw foto! Je kunt zo vaak meedoen als je wilt! Volg jij De Wemelaer al op Instagram?

IMGP5676.JPG

Nu ik jullie toch spreek moet ik bekennen dat ik de laatste weken in een flinke dip zat. Interieurdingen zijn leuk maar bij het ‘hebben’ van een website komt zoveel meer kijken dan ik ooit had verwacht; aanvallen van hackers, een voortdurend overstromende laptop, teveel bezoekers (dat zelfs zoiets positiefs iets negatiefs kan zijn) waardoor de site eruit lag en nog veel meer technische problemen.. Ik vind het heerlijk om urenlang aan mijn site te prutsen, geen enkele website met meer slideshows dan op die van mij denk ik ;) maar er kwam de afgelopen weken een moment dat ik dacht: Waar doe ik dit eigenlijk allemaal voor? Ieder vrij moment besteed ik aan De Wemelaer maar ik kom aan de leuke dingen bijna niet meer toe door al het gedoe van de afgelopen tijd. Moedeloos en gezegend met een goed gevoel voor drama scrolde ik over mijn site terwijl ik dacht: Er is al zoveel aanbod op dit gebied en al die mensen wonen al zo mooi, die hebben vast en zeker geen inspiratie van een ander meer nodig

Ik belandde bij de binnenkijker van Alien en Herman, vergaapte mij weer aan haar huis en overkapping en dacht: ‘o ja, ik verfde onze eigen zuilen antraciet omdat ik dat bij haar zo mooi vond’. Zulke sjieke vazen als van Alien heb ik nog niet kunnen vinden, dus verfde ik mijn eigen schalen eerst maar van crème naar zwart.

IMGP6528.JPG

Was ons eigen huis nog niet eens zo heel lang geleden volledig wit gesausd, een week of wat terug kreeg (geïnspireerd door de vele photodiaries en binnenkijkers) één muur in de kamer al de kleur Taupe en kochten we een mooie matgrijze ossenoogspiegel die al erg lang op ons wensenlijstje stond.

IMGP6255.JPG

Met de nieuwe lamp ernaast is het ’s avonds zo gezellig!

IMGP6307.JPG

De lamp komt van Herberslifestyle waar ik net voor Sinterklaas weer hartelijk ontvangen werd met koffie en wat lekkers! Ik werd trouwens pas vorig jaar door Titia geattendeerd op het bestaan van deze mooie winkel en dat terwijl ze zo dicht bij mij in de buurt zitten! (niet gesponsord! :)

IMG_7916.jpg

In de hal hangt de mooie herstkrans die ik zomaar van Yvonne kreeg. Er gaat geen week voorbij of iemand plaatst of maakt nog wel een opmerking over hun prachtige huis, die pas als 3e binnenkijker op de website meedeed.

Van Yvonne leerde ik o.a. dat je niet alles tot in den treure hoeft te plannen, dat je best wat onverschillig mag zijn met de dingen die je zelf doet. Zelf besloot ze kort geleden om gewoon op een woensdagmiddag te beginnen met het sauzen van alle muren op de benedenverdieping, een enorme klus!

IMGP6498.jpg

Met Yvonne’s advies in gedachten staan er bij mij nu 2 blikken zwarte verf klaar voor het verven van de kast in de woonkamer, die inmiddels geschuurd is en ontvet. In de badkamer van het inspiratiehuis van Wonen Landelijke Stijl op de VT Wonen Beurs stond namelijk precies dezelfde kast als die van ons, maar dan in het zwart. Erg mooi! Dus ik ga het in januari ook gewoon proberen.

IMGP5132.jpg

IMGP5691.JPG

Al sinds begin september ben ik begonnen met het sparen van huisjes, zoals ik vorig jaar bij Edwin zag. Een hele tafel vol zinken huisjes voor in december, dat was mijn doel! Inmiddels is het dorpje zo goed als compleet :)

IMGP6180.JPG

Al scrollend drong het tot mij door voor wie ik het allemaal doe.. In ieder geval voor 1 persoon: mijzelf! Want de waarheid is, ik ben gek op interieur maar misschien kan ik beter zeggen: op andermans interieur! Want in tegenstelling tot wat sommigen van jullie denken, heb ik zelf geen droominrichting. We hebben een leuk en gezellig huis maar zeker niet woonbladwaardig. Ik heb het vaak genoeg geprobeerd: alle prullaria wegzetten, voor de rust en de ruimte. Maar het past niet bij mij.. Daar word ik juist ónrustig van. Ik ben gek op Rivièra Maison en hou heel veel van zwart in combinatie met riet. Van opgestapelde dienblaadjes, bekers waarop staat dat er koffie in moet, tot aan hartjes bij de voordeur, je vindt het allemaal bij mij… Ook ben ik absoluut geen stoere klusvrouw die veel verft of saust en dingen zelf maakt. Sterker nog; meestal is dit mijn uitzicht :)

IMGP6501.JPG

In ieder geval kwam het moment dat ik dacht; natuurlijk moet ik er ook gewoon mee doorgaan! Want ook al zou verder niemand anders ter wereld er iets aan hebben: ik steek er zelf wat van op en heb er heel veel bijzondere en warme mensen door ontmoet! En ik word er nog steeds erg gelukkig van! Iedere avond als mijn mailbox volstroomt met nieuwe foto’s van mensen die meedoen aan de photodiaries word ik superblij! Het verwerken, lezen van de teksten en natuurlijk het bekijken van al die mooie foto’s waarvan ik weet dat niemand anders ze nog heeft gezien, dat vind ik echt geweldig.

Dus werd er een kastje (zo heet het officieel vast niet..;) gekocht voor extra opslag i.v.m. de vele foto’s, de website werd uitgebreid zodat meer bezoekers (hopelijk!) geen problemen meer veroorzaken en werden er nog meer technische niet-boeiende maatregelen getroffen.

IMGP6520.JPG

Om een lang verhaal kort te maken: ik wil jullie bedanken, alle mensen die hun huis openstellen, hun meeste intieme ruimtes laten zien, alle lieve bloggers die wel bij mij reageren maar waar ik door tijdsgebrek zelf nauwelijks reageer, iedereen die meedeed en meedoet aan de photodiaries (het is niet makkelijk en kost veel tijd, weet ik uit ervaring!) Jullie allemaal: voor de likes, het volgen, de berichtjes en alle enthousiaste reacties! En natuurlijk voor alle prachtige inspiratie!

IMGP6522.JPG

En misschien is er wel een lezer die net als ik, voortdurend weg droomt bij andermans perfect lijkende huizen maar zelf nog altijd bezig is met een huis in wording, wat eigenlijk ook het allerleukste blijft wat er is! Want een interieur is nooit af en verandert voortdurend met je mee. Ik hoop dat je daarvoor op De Wemelaer terecht kunt, dat het een verzamelplaats van inspiratie is. Voor gevorderden, experts en beginners ;)  Wat ik je vooral toewens is een huis waarin je je thuis voelt en heel veel mooie zorgeloze dagen in december!

Liefs,
Benita

43 thoughts on “Bekentenissen

 1. Hoi Benita,

  Heb respect voor wat je doet! Weet het is mega veel werk om alles uit te werken! Maar ga er ajb mee door! Ben supertrots dat ik gevraagd ben voor de photodiary maar ook daarvoor keek ik altijd naar de Wemelaer!
  Dus vooral doorgaan……….. -:)

  Liefs Alessandra

 2. Lieve Benita,

  Wat een prachtige, oprechte photodiary.
  Beste diary ooit, recht uit het hart!
  Het spijt me dat het even moeilijk voor je was. Iedereen, of je nu groots, kleins, in volle, halve verbouwing woont heeft wel een moment van twijfel, tegenslag, onzekerheid … het is dan erg moeilijk om objectief te blijven. Je verhaal is erg herkenbaar en een troost tegelijk, bedankt om dit te delen.
  Maar aub, niet stoppen (effe pauze mag wel ;), elke week opnieuw kijk ik uit naar je posts, je kan nooit genoeg inspiratie opdoen!
  Dus lieve Benita, doe lekker verder, op je eigen ritme, op je eigenwijze manier!! XxX Yasmina

 3. Ooo Benita , hoe leuk geschreven …. ik begrijp het helemaal , gewoon een blog , fb pagina instagram account bijhouden , werken en een gezin runnen is al zoooo druk … en is een “eigen” stijltje niet het allerleukst …. ik was ook verkocht door die prachtige grijze tinten die ik overal zag , nog geen half jaar geleden kregen onze muren in de woonkamer zo een grijze kleur ; maar ook ik voelde mij hier niet goed bij ,,, dit was ik niet dit was niet onze ‘thuis’ sinds vorige week ben ik weer aan de verf …. terug helemaal ‘ons’ nu …. Ik denk dat het inderdaad super veel werk is , maar je hebt dan ook een prachtige site …. en de foto’s die ik zie zijn wel suuupermooi van je huisjes ben ik ook helemaal weg …..

  Geniet van je rust …. en je verven …

  Liefs Petra

  1. Wat leuk om te horen Petra, ik zie regelmatig dingen bij je voorbij komen waar ik ook weg van ben! :-) Bedankt voor al je lieve complimenten! Liefs Benita (ik heb geen zinnetjes verwijderd.. :)

 4. Ik geniet ook altijd van je posten…
  Een interieur is nooit af…dat klopt…hier ook steeds nieuwe ideeën…mijn kinderen vragen weleens…wanneer is het nu eens af…NOOIT…zeg ik dan…ik moet er niet aan denken, dat mijn huis helemaal af zou zijn…dan heb ik niets meer te verven…hihi…ik doe het ook in eerste instansie voor mijn eigen, ik geniet daarvan…een interieur dat constant in beweging is, en al die ideeën in mijn hoofd…heerlijk.
  Ik hoop nog lang van je posten te genieten, en bedank jouw, voor het plaatsen van zeer inspirerende posten.
  Fijne Avond.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  1. Och Inge, ik kijk zo tegen jou en je huis op.. hoe kan het bij jou nu niet af zijn?! Het is perfect! :)

   Fijn dat we elkaar inspireren en bedankt voor je leuke reactie! Groetjes Benita

 5. Hoi, hoi,
  Ik vond het al wat rustiger van jou kant, maar dacht eerder dat het aan mij en mijn huis lag Want er is zoveel moois dat ik het van mij maar in het niet vindt vallen, haha! Maar blijf vooral doorgaan want je doet het op een leuke spontane manier! Ik vindt het heerlijk om bij jou te kijken. Naar wat je allemaal weer gevonden hebt aan mooie interieurs! Blijf er zelf vooral ook van genieten!
  X olga schraven

  1. Bedankt voor je leuke reactie Olga, ik ga zeker door! Jij ook bedankt voor je mooie inspiratie van je prachtige huis op IG! Groetjes Benita

 6. Het is een open en eerlijke post geworden, waarin je je kwetsbaar opstelt en ik kan me voorstellen dat er vaak geen tijd is voor andere dingen, behalve de Wemelaer. Maar je gaat door, omdat het misschien het leukste is wat er bestaat en als je ziet dat steeds meer mensen je site bezoekt, voel je je misschien ook wel verplicht. Ook ik geniet van de mooie en veelzijdige interieurs die vaak de revue passeren en hoop dan ook dat je nog lang doorgaat…
  Lieve groet,
  Pauline, Roosjes Home

 7. Ik geniet juist van alle supermooie foto’s. Enne met jouw verhaal van hierboven erbij vind ik je blog nog leuker! Ik had inderdaad het idee dat jouw interieur helemaal als in een woonblad zou zijn. Wat een opluchting .

 8. Hoi Benita,

  Wat een mooie en oprechte bekentenis heb je geplaatst.
  Ik wil je zeggen ga vooral door met je fantastische website en alle inspiratie die je daarvoor aanleverd.
  En ook al is jou huis niet perfect, dat heeft niets te maken met hoe fantastisch dat je het allemaal regelt.
  Ga door met wat je gelukkig maakt. Ik geniet er elke dag van!
  Mijn huis is ook niet perfect, maar ik denk dat we allemaal onze wensen hebben en dat zullen we altijd blijven houden.
  Je doet het Fantastisch!

  Ga zo door en ik blijf je zeker volgen.
  Bedankt ook voor de reposts van mijn instagram!

  Liefs Annet Lugtenburg

 9. Wat een (h)eerlijk stukje heb je weer geschreven! Absoluut herkenbaar voor mij; ook ik heb geen tijdschriftwaardig huis maar net als jij is binnenkijken bij anderen een echte hobby geworden. Ik geniet in ieder geval van je website (én je IG én je pinterestbord), dankjewel daarvoor! En wie weet, ooit, na mijn verhuizing en als mijn destroyer-tweeling groter is, kom ik wel in aanmerking voor een binnenkijker ;-) Maar voorlopig blijf ik je lekker volgen!

  Groetjes, Jennifer

  1. Hey Jennifer, wat leuk! We volgen elkaar overal inmiddels en iedere keer ben ik bang dat je me geblockt heb omdat ik urenlang van al je borden pin ;-) Bedankt voor je leuke reactie! Het staat zwart op wit dus ik zoek over een paar jaar contact met je! Destroyer-tweeling is trouwens het mooiste woord wat ik sinds tijden heb gehoord :-D & Dankjewel voor al je complimenten! Groetjes Benita

 10. Hey Benita, wat leuk om eens iets van jou huis te zien en te lezen. Wat heb je het druk met De Wemelear! Respect hoor. Ik vind het altijd leuk om de binnenkijkers enz te lezen…..

  Fijne dagen en alle goeds voor 2016

  Liefs, Diane

 11. Wat een mooi en openhartig blog heb je geschreven . Af en toe zit ik ook eens in een dipje en zou ik er ook de brui aan geven . Het is hier soms een gekkenhuis ,ook met de nodige problemen . Maar geef niet op , je website is geweldig , een inspiratiebron voor velen .En een eer als je word gevraagd voor de wemelaer !!
  Geniet lekker van jouw time-out en tot later
  Lieve groetjes , christel van garcya’s place

  1. Een eer..? haha leuk!

   Je was een van de eersten die er aan meedeed, dat weet ik nog wel: al die mooie foto’s van je huis die mijn mailbox binnenstroomden, prachtig! Bedankt voor je lieve reactie Christel! Groetjes Benita

 12. Alles is waar wat iedereen hierboven al gezegd heeft. Het wordt gewaardeerd, dus vooral doorgaan. Op een interieurvol 2016.
  Hartelijke groetjes Coby

 13. Wat heb jij een mooi verhaal geschreven! Zo puur en eerlijk! Je hebt gelijk: mensen (zoals ik) vinden inspiratie op jouw site en genieten van die mooie binnenkijkers. En ja, ik ben ook zo iemand die zich vergaapt aan al die mooie interieurs en daar veel ideetjes van op doet. Ik pas het toe in mijn eigen huis maar wel op mijn manier! De een houd van grijs en sober, de ander van wit en rotan. En dat is ook zo leuk: je voelt je goed in het (t)huis wat je zelf creëert.
  En jij helpt daar een beetje bij…..bedankt!
  Veel liefs en ga zo door,
  Henny

 14. Hoi Benita,

  Vaak heb ik gedacht, war zal Benita daar druk mee zijn! En dat blijkt nu wel. Ik hoop dat je de kracht kunt vinden om door te gaan maar je moer er natuurlijk wel plezier aan beleven.

  Groetjes Alien

  1. Hoi Alien, plezier beleef ik er zeker aan hoor! Bedankt voor je leuke reactie en geniet deze sfeervolle maand extra van jullie mooie huis! Groetjes!

 15. Door jou heeft de KRO mij benaderd, en komt mijn huis t.z.t. op TV…Dit is een leuke zin hi hi hi. Zelf de mensen van de KRO is het opgevallen dat jij zo,n warme persoonlijkheid bent en met grote talenten !!!! Dus wij gaan nog veel meer van jou zien en horen !!! Al zal ik daar zelf voor zorgen !!!! Als er meer mensen zoals jij bestonden, dan zou de wereld er veeeel beter uit gaan zien. !!!! Kind ik zie enorm tegen jou op, hoe jij die foto,s zo mooi op de site krijgt is een grote gave, ik kan dit niet….Wij hebben mensen als jou dus hard nodig om de woonwereld te laten zien dat er meer talenten zijn dan alleen bij de mensen die soms al 3x in een woonbblad staan !!!Jij zorgt er voor dat deze door jou op nieuwe plekken komen. Voor mij en je mooie site ben jij een inspiratie, en de mensen die jij benaderd en hierop staan zijn stuk voor stuk mensen die er ook op passen !!! Allemaal lieve mensen !!! Dat lees je ,Dat zie je en dat proef je…Dit maakt jou site een van de bijzondersten op deze wereld !!!

  Benita jij wil niet weten hoe vaak ik in mijn omgeving de Wemelaer al noem, en mensen met dit moois bekendheid geef…

  liefs Inge

  1. Ik ben er stil van Inge.. Maar dat je op tv komt heb je aan jezelf en je mooie huis te danken en niet aan mij! Het werd ook tijd dat je ontdekt werd…! :) Dankjewel voor alle lieve woorden en je warmte! Liefs Benita

 16. Stond net buiten en bedacht mij nog om te zeggen. Zonder jou had ik nooit de reaktie,s kunnen lezen van de mensen, en was ik nooit door de KRO benaderd !!!! Dit is door jou gekomen !!! Alleen door jou !!!

 17. Oh Benita, natuurlijk moet je doorgaan met deze binnenkijkers en photodiaries. We kunnen nu toch niet meer zonder. Ik vind het allemaal heel insprirerend en mag heel graag zo een andermans huis eens lekker bekijken. Ik geniet er elke keer weer van.
  Je maakt mij er tenminste telkens weer blij mee.
  Fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

 18. Gelukkig ben je weer uit het dipdal geklommen! Het is logisch dat je af en toe even twijfelt of al de energie die je steekt in ‘de Wemelaer’ wel wat moois oplevert naast de ellende van storingen.. Dat kun je alleen zelf bepalen, wij lezers zien alleen de mooie kant.. En dát is gewoon genieten :-))
  Volg je hart Benita, dan komt het goed!

  1. Inmiddels verloopt het technische gedeelte weer vlotjes Corine, dus ik hoop dat dit een poosje zo blijft! Bedankt voor je mooie reactie! Groetjes Benita

 19. Ik vind dat je een heel gezellig huis hebt, een verademing na al die grauwe interrieurs.
  Lekker fris, en wat is er mis mee met
  Rivière Maison.!!!!

 20. Hey Riet, dankjewel voor je reactie! Er is absoluut niets mis met Riviera Maison, het was ook niet verontschuldigend bedoeld. Maar omdat er veel ‘sober wonen’ fans op mijn site komen en aan de photodiaries meedoen, gingen veel mensen ervan uit dat ik zelf ook zo woon. Ook wilde ik met het verhaal verduidelijken dat ik niet dag en nacht met mijn eigen interieur bezig ben. Zoiets zeg maar :) Bedankt voor je positieve reactie! En fijn dat je mijn site bezoekt! Groetjes Benita

 21. Hallo Benita
  Wat een heerlijke binnenkijker bij je. Ik sluit me bij mijn voorgangers aan hoor. Ik hoop echt niet dat je stopt en heb grote bewondering voor je eerlijkheid. Ik kan me best voorstellen dat het wat te veel wordt. Er gaat zoveel tijd in zitten maar je leest het he?? We willen je niet missen hoor.
  Een knuffel van mij groetjes Anneke

 22. Lieve Benita,

  Wat een oprechte en eerlijke blog. Ik vind het erg dapper en moedig van je dat je je hart durft te delen en dat je je kwetsbaar durft op te stellen. Ik schrok dan ook even toen ik snel wat voorbij zag komen op Instagram.

  Je schrijft aan het begin van het stukje dat je soms aan de ‘leuke’ dingen bijna niet meer toekomt, of was dat zo door de websiteproblemen? Dat klinkt als dat een uit de hand gelopen hobby echt ‘werk’ is geworden. Gelukkig lees ik (interpreteer ik ;)) verderop in het stuk dat je er nog wel (voldoende) energie uithaalt. Dat is zo belangrijk! Blijf jezelf vooral uitdagen en vragen stellen over waar jij energie van krijgt en enthousiast van wordt! In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is iets wat je goed kan/kunt, niet per se iets wat altijd energie oplevert. Het zit ook nog een ‘willen’ en ‘passie’ stukje aan vast. Zolang het stukje ‘willen’ en ‘passie’ nog aanwezig is, blijf vooral doorgaan :-)!

  Ik wil je in ieder geval bemoedigen om je oog voor detail(s), creativiteit en je gave om andere mensen te inspireren, te blijven inzetten zo lang het jou nog energie geeft. Persoonlijk vind ik – en zo te lezen vele andere volgers van De Wemelaer met mij – dat jij en jouw inspanningen fantastisch werk, leesplezier, mooie foto’s en volop inspiratie opleveren!! Het heeft er bij mij persoonlijk voor gezorgd met nog meer met mijn passie aan de slag ben gegaan, om dit vervolgens weer te delen met anderen. Daar wil je ontzettend voor bedanken!!

  Liefs, Eveline van Originstyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.