Binnenkijken bij Annabelle en Dennis

Annabelle vond ik op Instagram, waar ze regelmatig foto’s plaatst van haar prachtige huis. Alle moed verzamelend stuurde ik haar een berichtje of ze misschien mee wilde doen aan de binnenkijker op De Wemelaer. Tot mijn verbazing en grote vreugde zei ze meteen ja!

Eenmaal over de drempel van dit prachtige huis had ik echt moeite om foto’s te maken want deze woning is zo overweldigend mooi, dat wil je gewoon continue met eigen ogen aanschouwen! Het hele huis baadde in het zonlicht toen ik er was, voor mij ook het bewijs dat een sobere inrichting absoluut niet somber en donker hoeft te zijn. Kijk mee naar de bijzonder mooie woning van Annabelle en Dennis!

IMGP5446.JPG

IMGP5444.jpg

IMGP5454.JPG

IMGP5453.JPG

Met hoeveel mensen wonen jullie hier?
Wij wonen met zijn vieren in dit huis, samen met ons hondje Bailey en onze 5 Brahma kippen. Wij hebben 2 kinderen van 4 en 7 jaar. Mijn man heet Dennis en ik heet Annabelle.

IMGP5486.JPG IMGP5488.JPG

Annabelle bijkeuken.jpg

Hoe lang wonen jullie er al?
Wij zijn nog maar een paar maanden geleden naar Drenthe verhuisd,  dat was best wel een hele stap. Wij konden niet meer goed aarden in de drukte van de Randstad. We zijn daarom de rust en de natuur gaan opzoeken. Ook zochten wij een boerderij die niet te afgelegen lag voor de kinderen. Nadat dit huis in de Wonen Landelijke Stijl had gestaan waren wij op slag verliefd. De keuze was daarom snel gemaakt toen dit huis te koop kwam te staan. Daarbij was het eigenlijk nu of nooit. De kinderen zijn nu nog jong genoeg om ergens anders te kunnen wennen. Ik kan wel zeggen dat we ons hart verloren hebben aan Drenthe…

IMGP5543.jpg

IMGP5544.JPG

IMGP5545.JPG

IMGP5547.JPG

IMGP5552.JPG

IMGP5555.JPG

IMGP5559.JPG

IMGP5565.JPG

AB keuken.jpg

Hoe zou je je stijl omschrijven en verander je vaak?
De stijl die wij hebben is landelijk sober en stoer. Dit huis hebben wij gekocht zoals het nu is, dus daar hebben wij enorm geluk mee gehad. Wij hebben weinig hoeven veranderen. Alles is perfect op elkaar afgestemd en daar moet je dan ook niet aan willen veranderen. Het huis was namelijk van de eigenaren van de Wilgengaarde en ze hebben er een prachtig huis van gemaakt. We hebben ook veel spullen van hen overgenomen. De Wilgengaarde zit hier om de hoek, daar ben ik dan ook regelmatig te vinden. Ze kennen dit huis als de beste en kunnen mij dan ook perfect adviseren.

IMGP5574.JPG

IMGP5575.JPG

IMGP5576.jpg

IMGP5615.JPG

IMGP5617.JPG

IMGP5619.JPG

IMGP5620.JPG

IMGP5643.JPG

IMGP5648.JPG

Wat vinden je huisgenoten van je ‘veranderdrang’?
Mijn man wordt wel eens gek van mij. Ik koop wel eens dingen die ik later toch niet zo leuk vind, of ik raak er snel op uitgekeken.  Dan verkoop ik het gewoon weer door. Ik kan wel zeggen dat ik meer geld uitgeef aan het huis dan aan andere dingen.

IMGP5600.jpg

IMGP5604.jpg

IMGP5608.jpg

Ben je ook met deze stijl begonnen?
Ik heb heel wat stijlen gehad, van modern tot aan Riviera Maison maar dit is toch wel de stijl die het beste bij mij past. Ik heb altijd al een zwak gehad voor oude en doorleefde dingen. Ik ging als jong meisje ook altijd al met mijn ouders mee naar antiekwinkels of struinen bij de kringloop. Ik denk dat daar mijn passie voor interieur is ontstaan.

IMGP5627.JPG

IMGP5629.JPG

IMGP5636.JPG

IMGP5634.JPG

IMGP5639.JPG

IMGP5640.JPG

Wat is je favoriete woonwinkel in de omgeving?
De Wilgengaarde natuurlijk! Kom er bijna iedere week wel, haha…

IMGP5499.jpg

IMGP5500.jpg

IMGP5504.jpg

IMGP5510.JPG

IMGP5512.jpg

IMGP5513.JPG

IMGP5516.jpg

Heb je nog grote wensen op interieurgebied?
In het voorjaar krijgen we een schuur en een overkapping in Drentse stijl. Ook willen wij het voorhuis nog gezellig maken. Ik denk dat mijn wensen nooit op zullen houden…ik weet altijd wel wat te verzinnen.

IMGP5521.JPG

AB kinderkamers.jpg

IMGP5522.JPG

AB kinderkamers1.jpg

Wat is je meest favoriete plek in jullie huis en waarom?
Door de grote haard en het uitzicht op de tuin is de keuken onze favoriete plek. De tafel is groot genoeg om lekker met familie te kunnen eten en na te tafelen. De kippen lopen los in de tuin te scharrelen en daar kan ik gerust uren naar kijken. Heerlijk rustgevend!

IMGP5532.jpg

IMGP5534.jpg

IMGP5535.JPG

Als je een wens mocht doen, hoe zou je interieur er dan uit komen te zien? Net zo of totaal anders?
Helaas raak ik snel uitgekeken op meubilair, maar voorlopig geniet ik nog even van ons nieuwe huis zoals het is.

IMGP5537.JPG

IMGP5539.jpg

IMGP5542.jpg

Stel, iemand is helemaal wég van jouw stijl van wonen, waar begin je dan mee om het ook zo te kunnen krijgen?
De basis is het meest belangrijk. Bijvoorbeeld kalkverf geeft al die mooie, unieke en warme sfeer in een huis. Verder werken met zoveel mogelijk natuurlijke materialen zoals hout en linnen.

IMGP5589.jpg

IMGP5595.JPG

IMGP5590.JPG

Wat is de beste stylingtip die je kunt geven?
Zorg in ieder geval voor een goede basis. Bekijk per ruimte wat het nodig heeft. Het beste werk je met een moodboard om te krijgen wat je voor ogen hebt. Gelukkig hebben we Pinterest :)

IMGP5663.jpg

IMGP5660.jpg

Annabelle toilet.jpg

Mis je iets op interieurgebied in jouw omgeving, zo ja wat?
Nee, eigenlijk hebben wij hier alles in de buurt zitten, gelukkig.

IMGP5459.JPG

IMGP5452.jpg

IMGP5462.JPG

Waar doe je zelf je meeste inspiratie op?
Op Pinterest, Instagram en in woonwinkels en woonbladen. Eigenlijk alles wat met interieur te maken heeft. Ik kijk zelfs vaak op Funda om lekker huizen te bekijken en ideeën op te doen.

IMGP5466.JPG

IMGP5470.JPG

Word je nog blij van je huis en tuin?
We zijn heel erg blij met het huis en de tuin. Het is een droom die uitkomt om in deze mooie boerderij te wonen. Ook de ruimte en de natuur is voor ons een must om naast ons drukke leven tot rust te komen.

IMGP5483.JPG

Annabelle en Dennis, heel erg bedankt voor de gastvrijheid en de medewerking!

Annabelle tuin.jpg

Wil je ook meedoen aan de binnenkijker en een ander inspireren met jouw interieur? Stuur dan voor meer informatie een mailtje via het contactformulier op de website of laat een berichtje achter via de Facebookpagina. Tot snel! :)

9 reacties

 1. Lia schreef:

  Wat een super mooi huis. En wat moet het heerlijk zijn om daar te mogen en te kunnen wonen.

 2. Inge Bergsma schreef:

  Tjee, wat vreselijk mooi !!!! Wat een een heid. Dit moet elke dag een feest zijn om de sleutel van dit huis om te draaien in de voordeur en naar binnen te gaan….Hier wonen mensen waar heel veel liefde vanuit gaat. Dat moet wel als ik de foto,s zie en het verhaal lees !!!

  Mijn complimenten
  Inge

 3. Yasmina - Oumaimae schreef:

  Zo mooiiiiii, en inderdaad zo licht, prachtig gewoon! Congrats Belle, prachtig huis hebben jullie, ik kijk steeds met plezier uit naar je inspiratievolle foto´s op insta (1 van men favorieten trouwens ;)).
  Jullie wonen werkelijk in een woondroom.

  Grtjs Yasmina

 4. Corine schreef:

  Prachtig! ik heb nu pas door dat je dát huis hebt gekocht ;-) Kant en klaar en helemaal naar je zin, waar vind je dat??!! Geniet ervan!

 5. Miek schreef:

  Dit is echt de allermooiste binnekijker Wauw !!! Echt zo mooi. Hoe kan ik Annabelle vinden op Instagram ?

 6. Diane schreef:

  Wauw wat een mooi huis om in te wonen en zo lekker groot! Het ziet er prachtig uit!

 7. Mirjam schreef:

  Wat een heerlijk huis en zo te zien in een heerlijke omgeving. Wat fijn dat we even bij je binnen mochten kijken.
  Groetjes
  Mirjam

 8. Ans schreef:

  Wat ben ik jaloers op jullie prachig huis,droomt toch iedereen van die van sober houd,super mooi hoor!!

 9. Ninon schreef:

  Hallo Annabelle, prachtige boerderij. Ben echt onder de indruk.
  Maar ik heb een vraag. waar heb jij die twee mooie betonnen potten gekocht buiten op de tafel met viooltjes erin. En wat kosten ze…!!!
  Zou je mij dat kunnen laten weten.!

  groetjes Ninon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.