Photodiary: de week van Nathalie van Landelijk Wonen by Lie

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photodiary van Nathalie van Landelijk Wonen by Lie! Kijk mee naar de week van Nathalie!

Ik was heel enthousiast toen ik de vraag kreeg van Benita om deel te nemen aan de Photodiaries, want ik volg de pagina van De Wemelaer al een poosje en ik had al vele mooie, warme en stoere landelijke interieurs voorbij zien komen.

Ik zal me even voorstellen: Ik ben Nathalie, 46 jaar, gehuwd met Pierre en mamma van 2 toffe tieners: een zoon van 13 en een dochter van 15 jaar. Wij wonen inmiddels bijna 16 jaar in onze woning in een rustig dorpje te Schriek (België). Het was oorspronkelijk een oud, ietwat bouwvallig huis van 1923, die we met veel geduld en liefde helemaal naar onze eigen stijl hebben laten opknappen en waar ook mijn man trouwens ettelijke uurtjes aan gespendeerd heeft… We hebben 8 jaar terug ook een flink deel bijgebouwd aan de woning omdat ik zo graag een grote, landelijke leefkeuken met een ruime eethoek wilde.

Foto1.jpg

Onze inrichting is altijd landelijk geweest maar het laatste jaar ben ik ook helemaal gebeten door de stoere Hoffz stijl en dit was ook mijn persoonlijke motivatie om in maart 2015 met een eigen webwinkel (in bijberoep) te beginnen. Een extra reden was dat al deze unieke, oude items heel moeilijk te vinden waren in België en ik zoveel leuke (web)winkeltjes op internet zag voorbijkomen uit Nederland. Ik vind het heerlijk om al die mooie, oude spullen te mogen uitzoeken en aan te kopen. En ik vind het leuk om vast te stellen dat meer en meer Vlamingen blijkbaar ook op zoek zijn naar deze stijl. In ons eigen interieur is er nu een mix van stoere spullen en andere landelijk decoratie, doch bij voorkeur zonder veel tierlantijntjes…

Foto2.jpg

Maandag
Aangezien ik nog halftijds werk als Inside Sales bij een Hardware Distributeur van computerschermen, moet ik er ook elke maandag om 7u uit en is er eerst de gebruikelijke ochtendroutine in huis met ons hele gezin. Eerst de nodige bedrijvigheid in de badkamer, gevolgd door een lekkere muesli als ontbijt. Om half 8 gaan de kids er vandoor naar school met hun fiets en dan kunnen mijn man en ik nog even zalig genieten van een lekkere koffie in onze ruime leefkeuken waar we zo graag vertoeven, met uitzicht op de tuin. Hier heb ik al ontelbare uurtjes gespendeerd.

Foto3.jpg

Foto4.jpg

De avonden vind je ons meestal gezellig terug in onze woonkamer waar we een aantal maanden terug onze kille lederen bank hebben omgeruild voor een warm, donkerbruin XL stoffen exemplaar. We zakken immers allemaal heel graag door in de zetel als we bijvoorbeeld samen naar een spannende film kijken. Uiteraard branden er dan overal kaarsjes, met het zachte licht van de staande lampen her en der en van mijn grote, oude kruiklamp waar ik nog steeds helemaal verliefd op ben!

Foto5.jpg

Foto6.jpg

Dinsdag
Omdat ik op maandag, dinsdag en donderdag ga werken (bij mijn werkgever) volgen we op die dagen dezelfde rituelen thuis en is er niets verrassend. Ik kom rond half 5 na het werk gewoonlijk thuis en begin meestal meteen dan wat te werken op mijn laptop zoals het checken van mijn mails en berichten bekijken van mijn webwinkel, of foto’s te nemen van de nieuwe spullen die ik binnen heb om op mijn Facebookpagina te plaatsen. Ja, er kruipt toch wel flink wat werk in als je elke dag iets mooi wil posten… :)

Foto7.jpg

Foto8.jpg

Rond 19.00 u begin ik dan meestal te koken voor ons gezin en meestal wordt het dan weer gezellig tv kijken rond half 9 ‘s avonds of zo.

Foto9.JPG

Woensdag
Woensdag is mijn vrije dag en dan loop ik eerst iets langer gezellig in mijn pyjama rond in huis en geniet van mijn koffietje(s)  als mijn man en de kinderen het huis uit zijn en blader ik vaak nog even in mooie woonmagazines.

Foto10.jpg

Meestal begin ik dan ook vaak spulletjes te herzetten in onze woning, want ik krijg altijd wel van die plotse ingevingen dat een bepaald object net iets mooier op een andere plaats zou staan. Herkenbaar? ;-) Vaak doe ik op woensdagmorgen ook al mijn grote boodschappen voor de rest van de week en om 12.15u zijn de kinderen alweer thuis van school en eten we gezellig verse pistolets terwijl zij over hun school en vrienden praten. Op woensdagmiddag komen er geregeld klanten op afspraak bij ons thuis naar de spulletjes kijken en zaken aankopen. Ik laat hen rustig rondkijken of help hen mee kiezen als zij dit wensen.

Foto11.JPG

Donderdag
Normaal moet ik dus altijd werken op donderdag maar gelukkig heb ik vandaag verlof genomen en spreek ik nog eens een dagje af met een heel goede vriendin om een dagje te winkelen en véél bij te kletsen en gaan we ook steeds gezellig ‘s middags een lekkere salade eten of zo. Nadien komt ze nog even bij me thuis naar de nieuwe spullen kijken en wil ze o.a. de houten Nepalese kruikjes even zien voor bij haar zelf thuis. Altijd een leuk gevoel als mijn vriendinnen spullen uitkiezen voor in hun woning en ik die daar later ook nog zie staan als ik op bezoek kom.

Foto12.jpg

Vrijdag
Op vrijdag hoef ik ook niet te werken -bij mijn werkgever tenminste- en meestal is die dag bijna volledig besteed aan thuiswerken voor de webwinkel of o.a. met de auto naar Nederland rijden om leuke, unieke items te gaan zoeken en inkopen bij leveranciers voor m’n winkeltje te doen. Dan ben ik vaak toch een halve dag of hele dag weg.

Foto13.jpg

Deze vrijdag ga ik echter met mijn man lekker ontbijten in een mooie zaak in Lier waarvoor ik nog een cadeaubon voor een ontbijt voor twee liggen had. Mijn man heeft ook een dagje verlof genomen omdat het de dag erop (zaterdag) mijn verjaardag is :)

Zaterdag
Vandaag is het 21/11 dus ik word alweer een jaartje ouder (46 dus) en het zal een drukke dag worden, want ik heb vanavond mijn 2 zussen en broer en hun gezin uitgenodigd om bij ons te komen eten. Het wordt dus een gezellige bende van 12 personen die komen. Omdat ik het niet zo tof vind om veel in de keuken te staan als iedereen gezellig met elkaar zit te praten en ik er het liefst zoveel mogelijk bij wil zijn, wil mijn man gelukkig – op ons overdekt terras-  een (winter)bbq doen en hoef ik enkel voor de salades en aardappelen te zorgen. Bovendien kunnen we hem dan ook buiten wat gezelschap houden in onze loungezeteltjes onder het overdekt aanpalend terras en zitten wij onder de terrasverwarmer. Dan maak ik buiten ook supergezellig met heel veel kaarsjes uiteraard. Eten doen we natuurlijk wel binnen, aan een gezellig gedekte tafel.

Foto14.jpg

Foto15.jpg

Dit is het zicht op onze tuin trouwens op een warme zomerdag. Ik heb nu al heimwee…

foto16.JPG

Zondag
Op zondagmorgen gaat mijn man gewoonlijk met mijn zoon naar zijn voetbalmatch kijken en blijf ik meestal rustig thuis met dochterlief. Deze zondagmorgen zal ik eerst het hele huis en de keuken moeten  opruimen van ons etentje de dag ervoor, dus hier ben ik wel even mee bezig.

Foto17.jpg

Op zondagnamiddag worden we dan bij mijn broer en zijn gezin verwacht op de camping. Voor een soort house warming van hun nieuwe stacaravan, dus zien we opnieuw de hele familie wat ik heel aangenaam vind. Want we zijn allemaal echt familiemensen en dus heel close met elkaar!

Zo dit was mijn woonweek! Ik verlaat jullie met een laatste blik op onze oude eikenboom achterin de tuin.

Fotoeinde.jpg

Groetjes, Nathalie van Landelijk Wonen by Lie

1 reactie

  1. Mirjam schreef:

    Wat een leuk verslag van je week Nathalie, ik heb er van genoten hoor.
    Fijn weekend,
    liefs,
    Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.