Photodiary: de woonweek van Corine

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photodiary van Corine van de blog Corine-thuis! Kijk mee naar de week van Corine!

Mijn naam is Corine, ik woon samen met mijn man Gert en onze honden Finn en Roef en poes Sofie. Ik kocht dit huis 10 jaar geleden om er samen met mijn 2 dochters een veilig THUIS te vinden en vanaf het begin voelt het goed. In eerste instantie heb ik er vooral licht en lucht ingebracht, maar sinds Gert hier ook woont hebben we de boel echt van de kelder tot de zolder grondig aangepakt. Ik kijk graag binnen via woonprogramma’s, bladen, blogs en Instagram. En dan borrelen er regelmatig ideeën op waar we mee aan de slag gaan.

Zondag
Gisteravond zijn we teruggekomen van 2 dagen Domburg. Wij zijn dol op de zee en het strand en daarbij is Walcheren veruit favoriet. Deze keer was het vooral écht uitwaaien.. wat een wind! En wat is het een machtig spektakel als de golven in de branding omrollen of stuk slaan op de paalhoofden.

1.JPG

Vandaag ben ik ‘druk’ met weinig meer dan de gemaakte foto’s uitzoeken en wat rommelen in huis. Wij troffen het vooral zaterdag met prachtig, zonnig weer en dan is het helemaal niet erg dat het deze zondag bijna de hele dag regent. We zitten lekker droog en warm na te genieten bij de houtkachel.

2.JPG

Maandag
Maandag is voor mij vaak een rommeldag: ik deed wat huishoudelijke dingen, bed verschonen, wassen draaien, wc soppen en gelijk de laatste strandvondsten in het schaaltje erbij leggen.

3.JPG

4.JPG

Vanmiddag heb ik een bestelling ingepakt (met hulp en goedkeuring van Sofie!) en naar het postkantoor gebracht.

5.JPG

Dinsdag
Mijn zusje kwam vanmorgen een bestelling van Sinterklaas doorgeven: 2 knikkerzakken van spijkerstof, ik heb ze gevoerd met restjes kleurig katoen. Daar kan de Sint de kinderen van mijn zusje vast blij mee maken. Verder deed ik vandaag weinig, de extra inspanningen van afgelopen weekend eisen zijn tol..  Lekker op de bank dus met thee en wat lekkers!

6.JPG

7.JPG

Woensdag
Vanwege CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) heb ik geen reguliere baan. Maar sinds kort heb ik mijn eigen bedrijfje (MooivanThuis.nl). Ik maak stoere, sobere kussens voor de verkoop. Dat doe ik met veel liefde en plezier en ik vind de kussens zelf erg mooi maar ik blijf het spannend vinden wat klanten ervan vinden. Vanmorgen kreeg ik bericht van een blije klant dat ze de door haar bestelde kussens gelukkig prachtig vindt. Opgelucht en enthousiast kruip ik op m’n gemak en in mijn eigen tempo achter de naaimachine. Ik sta binnenkort op een kleine kerstfair en daar wil ik wel wat te bieden hebben.

8.JPG

Donderdag
Altijd fijn als je beneden in de keuken komt en de zon door de wolken piept. Ik ben van het rustig opstarten, ik begin de dag graag met een kop thee en het ontbijtnieuws. In de loop van de week merkte ik heel goed dat ik het weekend ver over mijn grenzen gegaan ben, eerlijk gezegd valt alles nu bijna compleet stil. Ik kom met moeite in de benen, ik zit en hang wat op de bank. Jammer, maar ik had het ingecalculeerd. Het hoort erbij. De komende dagen staan in het teken van rusten, veel rusten. Gelukkig hebben wij een heerlijk huis en ben ik graag THUIS. Aan de grote spiegel hing ik een eucalyptustoef.. dat geurt zo lekker!

9.jpg

10.JPG

Vrijdag
Ik heb zin om te ‘werken’ vandaag, gisteren had ik al rustig uitgezocht waar ik mee aan de slag zou kunnen gaan. Heerlijk om zo bezig te zijn en iets moois onder je handen te zien groeien. Ik pendel heen en weer tussen de naaimachine en de strijkplank.

11.JPG

In de middag loop ik vanwege het mooie weer nog even met mijn camera rond, ik probeer elke week een aantal nieuwe kussens op de website te zetten.

12.JPG

 13.JPG

Eind van de middag is alles opgeruimd, we doen zo gezellig de kaarsen en de kachel aan.. weekend!

 14.jpg

Zaterdag
We vinden het heerlijk om bezig te zijn in ons huis en op ons landgoed. In de schuur hangt sinds een paar weken een vreemde geur, de hoek waar de voorraad klushout en de reserve dakpannen staan biedt waarschijnlijk een fijne schuilplaats aan één of ander beest, die hoek gaat vandaag ‘uitgemest’ worden ;-)

15.JPG

16.jpg

Je vindt Corine ook op Instagram.

9 reacties

 1. Alessandra schreef:

  Super leuk Corine!!
  Wat een leuk huis en wat een mooie keuken!!
  Volg je ook graag op IG!!

  Groetjes Alessandra

 2. Wiekie schreef:

  Geweldig mooi

 3. Home & Lifestyle schreef:

  Altijd weer leuk om iets van jou te lezen, Corine. Ik ben blij dat je je ding zo hebt gevonden in je mooie kussens, zo kun je op jouw manier toch “je ei” op je eigen tempo kwijt. Jullie hebben een heel mooi thuis weten te creëren.

  Liefs, Ingrid

 4. Anneke schreef:

  Heel mooi corine

 5. Coby van cbcosycot IG schreef:

  Mooie diary en foto’s, leuk ook de buitenkant van je huis weer eens te zien, prachtig met de donkere verf. Zo knap dat je een fijne bezigheid hebt gevonden en daar heerlijk THUIS mee aan de slag kan. Ik hoop dat 2016 veel goeds voor je brengt en wij genieten weer mee op je blog en IG. Liefs Coby

 6. Mirjam schreef:

  Wat een heerlijke reportage. Fijn om weer even bij je binnen te mogen kijken. Jullie hebben echt een prachtig huis. Veel succes met je eigen bedrijf. Het is zo leuk om mooie dingen voor andere mensen te mogen maken.
  Fijne dag,
  Liefs,
  Mirjam

 7. Marjonel schreef:

  Mooi diary om te lezen en genieten van sfeervolle foto’s.

  Veel succes met je bedrijfje.
  Marjonel.

 8. Diane schreef:

  Heel leuk om jou “woonweek” te mogen lezen Corine!

  Liefs, Diane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.