Photodiary: de week van Joyce van den Ham

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Vandaag de photodiary van Joyce van den Ham! Kijk mee naar de week van Joyce!

image12.JPG

Zelf bekijk ik altijd met plezier de photodiaries op De Wemelaer, daarom vond ik het ook een eer dat Benita mij zo spontaan benaderde! Ik zal me zelf eerst even voorstellen: mijn naam is Joyce van den Ham. Ik ben 23 jaar en woon samen met mijn vriend Peet en ons hondje Noa, in het mooie Limburg. Sinds 1,5 jaar is een van mijn passies landelijk en sfeervol wonen, waarbij ik graag de nadruk leg op sober en stoer. In mijn dagelijks leven ben ik naast mijn passie voor interieur, bezig met muziek. Ik zing, speel gitaar en piano en geef daarnaast 2 avonden per week zang- en gitaarles aan kinderen. Verder werk ik ook nog parttime in een dameskledingzaak. Anderhalf jaar terug woonde ik nog bij mijn vader en broer een dorpje verderop, daar heb ik vanaf mijn eerste levensjaar gewoond met mijn vader, moeder en broer. Mijn moeder overleed toen ik 16 was. Een heftige tijd voor ons, ik mis haar ook nog steeds. Mijn moeder maakte het ook altijd gezellig bij ons thuis dus ik denk dat ik het wel een beetje heb geërfd, haha. Toen ik mijn vriend leerde kennen was het na 1,5 jaar wel duidelijk dat we wilden gaan samenwonen! En na een flinke verbouwing van een dik een jaar, wonen we dan nu sinds augustus in ons heerlijke huisje dat voor ons echt als ‘een warm thuis’ voelt. We hebben zelf alles (echt alles, op het stucwerk na) verbouwd. Mijn vriend en zijn vader en mijn eigen vader zijn allemaal erg handig, waardoor we mede dankzij hun dit droomhuisje hebben kunnen realiseren. Ik neem jullie dan ook graag mee naar een weekje in en rondom ons huisje! Ik vind het zelf ook altijd erg leuk om de Photodiaries te lezen, dus ik hoop hiermee mijn eigen steentje te mogen bijdragen!

Zaterdag
Joehoeee weekend! Hoewel ik altijd al op vrijdag weekend heb, voelt het op zaterdag toch pas echt als weekend.  Vooral omdat mijn vriend dan ook vrij is en we samen kunnen genieten en dingen kunnen ondernemen. Vandaag stonden er (heel saai) boodschappen op de planning maar ondanks dat, hebben we er een gezellig dagje Duitsland van gemaakt. Vanaf ons huis is dat nog geen kwartiertje rijden. We wilden ook nog kijken naar een mooie binnendeur voor in de keuken naar de hal, dus zijn we daar ook meteen voor op pad geweest. Helaas niet echt gevonden wat we zochten… Het heeft ook niet echt haast, alles op z’n tijd.

Daarna de boodschappen gedaan. Buiten bij de supermarkt stond een kraampje met heerlijke Griekse hapjes. We keken elkaar aan en dachten precies hetzelfde! :) Dat wordt dus een gezellig avondje op de bank vanavond! De beste man liet ons van alles proeven en bleef maar kletsen. Zoveel, dat toen we thuis waren we eigenlijk niet echt honger meer hadden! Daarom maar een lekker bospaddestoelen soepje opgewarmd. Op de terugweg van Duitsland kwamen we nog langs een interieur- en meubelzaak. En daar rijd ik natuurlijk niet zomaar aan voorbij! Eenmaal binnen viel mijn oog meteen op een gietijzeren kandelaar die al een tijdje op mijn wensenlijstje stond. Toen ik op het prijskaartje keek wist ik het zeker; die is voor mij bestemd! Ook stond er nog een mooi Nepalees potje waar ik nog wel een mooi plekje voor wist. ‘s Avonds na het eten nog een flinke blok met de hond (of ja hond, zeg maar hondje) gewandeld. Mijn lieve Noa, ik heb haar van mijn moeder gekregen toen ik 15 was dus zoals je wel zult begrijpen betekent ze enorm veel voor me. Hierna gingen de kaarsjes aan en hebben we heerlijk genoten met een wijntje en een hapje, onder het genot van een mooie film. Zoals je ziet geniet de hond net zo hard mee :)

image1.JPG

image4.JPG

image3.JPG

Zondag
Nadat we gisteren de hele dag op pad waren geweest hadden we het vandaag wat rustiger. We stonden later op dan gepland maar daar is het immers zondag voor! Lekker ontbeten en vervolgens aan de slag in onze achtertuin.  Omdat de dagen toch kouder worden hebben we deze alvast een beetje winterklaar gemaakt. En alsof toeval niet bestaat begon het ook nog te hagelen en sneeuwen. Over winterklaar gesproken.. Tussen het tuinieren door nog wat wasjes gedraaid. Later op de middag ben ik nog even snel naar Hoeve Hofackers gereden, een interieurwinkel hier in de buurt om wat af te geven. Ik zag er een enorm mooi Hoffz toefje hangen. Mooi, dat sobere groen…een beetje een kerstgevoel kreeg ik ervan. Ik heb het meegenomen en mooi op onze salontafel gedecoreerd, ik heb er ook alvast een kersthangertje in gelegd. Gewoon omdat het er zo gezellig uitziet en omdat ik misschien stiekem ook niet kan wachten. Heerlijk die wintermaanden, de pepernoten staan alweer op tafel. In de middag had ik een berichtje van mijn vader ontvangen of hij en z’n vriendin op de koffie konden komen. Bij ons is dat altijd vanzelfsprekend, we houden van gezelligheid! Na te hebben bijgekletst en 3 koffies verder, kwamen we op het idee om met ons viertjes uiteten te gaan. Bij ons in het dorp zit een Thais restaurant waar we lekker in de frisse lucht naartoe zijn gewandeld en gezellig hebben gegeten. Koud was het wel op de terugweg, de ramen van sommige auto’s waren zelfs al bevroren. De winter is begonnen! Hierna met een kop thee op de bank nog wat tv gekeken en lekker vroeg het bed opgezocht, morgen begint er weer een nieuwe werkweek!

image6.JPG

image5.JPG

Maandag
Vanochtend gelijk met mijn vriend opgestaan, hij begint altijd al om 8uur. Mijn vriend werkt als sales bij een zaak die uitlaten maken voor o.a. Harley Davidson motoren. Nadat ik hem heb leren kennen, ben ik ook overstag gegaan en nu rijd ik zelf ook motor. We toeren regelmatig we in het weekend, heerlijk vinden we dat! Helaas is het seizoen alweer voorbij.

Vandaag moet ik pas om 12 uur beginnen. Ik werk 3,5 dag, met zoals vandaag vaak een late dienst in de week. Omdat ik van het weekend niet toegekomen ben aan de keuken heb ik deze vanochtend maar eens onder handen genomen. De keuken hebben we volledig zelf uitgezocht en samengesteld. Het was een enorm pas- en meetwerk om hem uiteindelijk geplaatst te krijgen maar met het resultaat zijn we nog steeds erg tevreden! Nadat ik alles gepoetst heb, ben ik toch weer wat gaan schuiven. Een kruikje hier, een potje daar.. Zo blijven we bezig. Hierna nog een stuk met Noa gewandeld.  Heerlijk vind ik dat altijd, even een wandeling voordat ik ga werken. We wonen nog geen 100 meter van het bos, dus daar ben ik iedere ochtend samen met onze Noa wel te vinden.  Daarna nog een kop thee gedronken en hup de auto in, op weg naar mijn werk!

image8.JPG

image10.JPG

image9.JPG

Zo, de werkdag zit erop, het is inmiddels 20.00 uur. Tijd om de zaak te sluiten! Ik rijd naar huis, neem een warme douche en lees nog even in de Wonen Landelijke Stijl. Hierna kruip ik lekker ons bed in.

 image11.JPG

Dinsdag
Ook vandaag begin ik weer om 12 uur, maar ben ik gewoon op een normale tijd klaar. Dus een half dagje werken, heerlijk! Mijn vriend moest al om 6 uur op, ik blijf nog even lekker liggen. Of ja, dat was de bedoeling want om half 7 ging de deurbel. Ik in mijn badjas naar beneden, was meneer zijn sleutels vergeten! Omdat ik nu toch eenmaal beneden en wakker was, heb ik maar meteen ontbeten. Eenmaal aangekleed en opgefrist weer lekker een stuk door het bos gewandeld met onze lieverd. Zoals je al hebt gemerkt, is dit voor mij iedere ochtend hetzelfde. Ik geniet er ook van. We wonen zo mooi aan de bosrand en via een mooi wandelpad dat langs de weilanden ligt loop je zo het bos in.

image4.JPG

Voordat ik ga werken rijd ik nog even naar het tuincentrum om de hoek en haal ik wat platmos,draad en krammetjes. Ik ben van plan deze week mosballen te gaan maken, het staat zo gezellig en ik wil alvast een beetje de kerst in huis halen dus ga het geheel decoreren in een bak met wat kersthangers van Hoffz.

image1.JPG

Normaal ben ik iedere dag wel bezig met ons huis: dingen verven, van alles zelf maken maar ik moet eerlijk bekennen dat ik afgelopen weekend al flink met mijn vriend aan ons huisje gewerkt heb. Dit omdat ik het voor vrijdag helemaal in orde wilde hebben want het woonblad Wonen Landelijke Stijl komt namelijk foto’s maken!!  En spannend dat ik het vind!

Na mijn werk snel wat eten want vanavond komen er 2 gitaarles leerlingen. Ik vind dit erg leuk om te doen vooral als je ziet hoe snel ze leren! Nadat ik klaar ben kleed ik me om en is het tijd om zelf te repeteren met de band voor een optreden dat ik in januari ga geven. De repetitie verloopt soepel, heerlijk even zingen en verder even niets… Het is inmiddels al iets over 9 en op weg naar huis vind ik het zo fris dat ik tijdens mijn rit naar huis al besluit om straks lekker warm te douchen en meteen naar bed te gaan. Eenmaal thuis aangekomen loopt de avond toch iets anders. Mijn vriend heeft de open haard aangemaakt! En dat is bijzonder want sinds we hier wonen is hij nog niet aan geweest.  Hoe gezellig! Ik geniet van het knisperend haardvuur en de heerlijke warmte.. en met jawel op dinsdagavond een wijntje, moet soms kunnen toch?

image2.JPG

Woensdag
Vandaag een normale 10 tot 5 werkdag. Nadat ik terugkom van mijn werk kook ik,  groentewraps met kip. Daarna heb ik een leerling voor de zangles. Nadat ik klaar ben met lesgeven begin ik de eetkamer nog een beetje om te gooien. Onze eetkamer is echt een plek waar we met familie en vrienden vaak blijven zitten nadat we eters hebben gehad. De tafel heb ik zelf ontworpen en laten maken (het zelfde idee als de salontafel). Het zijn enorme oude, eiken planken vermaakt op een stoer ijzer onderstel.  Daarna heb ik de tafel zelf nog behandeld met loogbeits van Rambo in de kleur Mystiek Ebben.

image1.JPG

Ik vind de beits echt geweldig, zo mooi die oude sleetse kleur. Ik gebruik hem regelmatig, zo heb ik er laatst een houten kralenketting mee behandeld die nu om de kop van een hert hangt.

image3.JPG

Ik spring alvast onder de douche en trek mijn lekker warme huispak aan. Een muziekje op, geurkaarsje aan en begin aan mijn mosballen.  Ik leg ze als ze klaar zijn in een oude Nepalese schaal/kom met een Nepalees theelicht erbij. En omdat ik niet kan wachten leg ik er nog een paar subtiele kerstballen bij. En voila! Plaatje compleet.  Nadat het af is plaats ik nog een beschrijving van hoe je ze maakt en leuk kunt decoreren op mijn Facebook pagina Landelijk en sfeervol wonen by Joyce.  Hier zet ik leuke ideeën op en blog ik zo nu en dan een beetje. De ballen heb ik laatst gekocht, ze zijn van Hoffz en stuk voor stuk uniek! Ik kan niet wachten om onze eerste boom in ons huisje op te zetten dit jaar! Nadat ik klaar ben ruim ik op en kijk nog wat tv. Heerlijk zo’n avond!

image4.JPG

Donderdag
Bijna weekend! Vandaag mijn laatste dagje werken en dan 4 dagen vrij! Genieten dus! Ik moet om 12 uur beginnen,  dus heb de hele ochtend nog voor me. En vandaag mag ik in de weer met een stofzuiger, dweil en poetsdoek jawel! Ik schrob, boen en veeg tot alles weer lekker fris is. Ook de bovenverdieping pak ik nog even mee. Hierbij nog wat kiekjes van onze slaapkamer.

image1.JPG

Hierna gooi ik het dekbed in de wasmachine, drink een kop thee en laat ik de boel drogen. Voor 2 weken terug heb ik nog een fotolijstje gehaald om onze fotowand af te maken. Er ontbrak namelijk nog een foto, waarvan ik vond dat die erbij moest. De fotowand in onze woonkamer is wel echt een eye catcher en heeft voor ons een belangrijke waarde. Het is echt een wand met een verhaal. De lijstjes heb ik in 2 jaar bij elkaar gespaard en ze hebben allemaal wel iets speciaals. De foto’s heb ik in sepia laten afdrukken,  zo oogt het in zijn geheel mooi rustig.

image5.JPG

Voordat ik ga werken rijd ik nog even snel naar een interieurwinkeltje bij ons in het dorp want de kaarsjes zijn op en een Joyce zonder kaarsjes, dat kan niet! Voor in de woonkamer heb ik meestal een geurkaars staan van Bridgewater, heerlijk vind ik die!
Momenteel is mijn favoriet de Christmas Bliss. Je krijgt er echt het winterse gevoel van!

image7.JPG

Nadat ik nog wat boodschappen heb gedaan rijd ik naar mijn werk. Afgelopen week hebben we inventarisatie gehad, dus het magazijn moet opgeruimd. Niet het leukste werk maar ook dat hoort erbij! Ik vouw en sjouw en klets me de dag gezellig door met mijn leuke collega’s, want die heb ik! Zo’n enorm leuk team! Als ik klaar ben rijd ik nog even langs de supermarkt omdat ik de courgette ben vergeten. Vandaag maak ik namelijk een heerlijke hartige taart!  Ik zet hem in de oven en ondertussen wandelen we samen nog een blokje met de hond. Nadat we hebben gegeten en lekker aan de eetkamertafel nog wat na zitten te praten vergeten we de tijd. Donderdags kijken we namelijk altijd naar Expeditie Robinson. We zetten de televisie aan en pauzeren het begin, handig zo die interactieve televisie! Hup! Snel alles de vaatwasser in en lekker de bank op! Morgen zijn we allebei vrij dus de kaarsjes gaan, de beentjes omhoog met een lekkere kop warme thee en heerlijk genieten we van het begin van ons lange weekend.

image8.JPG

Vrijdag
Vroeg uit de veren want vandaag is het een hele spannende dag! Het woonblad Wonen Landelijke Stijl komt namelijk ons huisje fotograferen. Ik ben heel benieuwd! Er moeten nog wat dingen opgeruimd worden, daar begin ik dan maar mee. Ik schuif nog wat met wat spulletjes en zorg dat alles mooi gedecoreerd is.  Hier en daar een kaarsje aan en klaar! Ondertussen heeft mijn vriend verse broodjes van de bakker gehaald. Om half 11 gaat de bel, daar zijn ze dan! De fotografe gaat lekker aan de gang. Om half 12 moet ik even weg voor een afspraak en als ik weer thuiskom zijn ze al bijna klaar met fotograferen! Het licht is super, zegt ze. Vervolgens krijg ik de vraag of ze vaker mogen komen fotograferen, dit i.v.m. eventuele sfeerplaatjes die ze willen gebruiken voor op hun website. Mijn antwoord is natuurlijk ja! Hieronder alvast een kleine preview, ik vond het spannend maar oh zo gaaf! Ben erg benieuwd naar het eindresultaat! Mochten jullie het leuk vinden om te weten; ons huis komt in de editie van maart/april 2016.

Joyce vrijdag.jpg

Nadat alles klaar is en de rust weer is weergekeerd eten we wat en lopen we een stuk met de hond. Daarna gaat mijn vriend aan z’n motor bezig en ik gooi me heerlijk op de bank met een film, de open haard aan en genieten maar!  Noa geniet ook van de warmte van de open haard.

image5.JPG

Voor ik het weet is het zes uur en omdat het vrijdag is, doen we het vandaag lekker makkelijk. Dus een visje van de markt! Na het eten maak ik me vlug klaar want vanavond ga ik met mijn broer naar de grote improvisatieshow, een voorstelling in de stad. Dit heb ik hem cadeau gedaan voor zijn verjaardag (verlaat cadeautje hij was in mei al jarig haha) We genieten van de voorstelling en drinken erna nog wat. Bij thuiskomst duik ik lekker mijn bed in!

image6.JPG

 Zaterdag
Vandaag alweer het laatste dagje van de week, het zal wel vreemd zijn om na deze dag niet meer te hoeven schrijven! :) Het was laat geworden gister. Nadat we naar de voorstelling waren geweest, zijn we nog de stad in gedoken en gezellig dat het was! Maar dat was vanmorgen ook duidelijk te merken, oeps. Mezelf toch uiteindelijk maar onder de kont getrapt en opgestaan. Na een lekkere warme douche voelde ik me weer helemaal fit. Een flink blokje met de hond om en hups de auto in om mijn vriendin op te halen voor een dagje shoppen in Maastricht. De stad was al heerlijk versierd met kerstlichtjes. Zo gezellig!

image1.JPG

Bij de Zara nog een gave zwarte winterjas gescoord en schattige enkellaarsjes. Toen we uit geshopt waren hebben we aan het Vrijthof heerlijk samen gegeten, mosselen met frietjes. Genieten was dat!

image2.JPG

Vervolgens naar huis gereden en me vlug omgekleed want er stond een feestje op de planning. Nadat we thuis zijn van het feestje, genieten we op de bank nog even van de avond. Ook geniet ik van de week dat ik heb mogen bloggen voor De Wemelaer. Nogmaals bedankt Benita voor je uitnodiging! Het was erg leuk om hieraan mee te doen. Hieronder nog wat sfeerplaatjes van ons huisje als afsluiter van de photodiary. Mochten jullie nog meer willen zien, ik ben te volgen via mijn eigen Facebookpagina
Landelijk en sfeervol wonen by Joyce.

Joyce zaterdag2.jpg

5 reacties

 1. Wiekie schreef:

  Prachtige sfeerbeelden

 2. Anneke schreef:

  Wat een prachtige binnenkijker ik heb genoten van de foto’s en je verslag van de week.

 3. Marianne schreef:

  Heel leuk om te lezen en je hebt een heel leuk huis
  Groetjes marianne

 4. Mirjam schreef:

  Het was heel leuk om jou zo een weekje te volgen. Wat een heerlijk huis hebben jullie. Ik snap dat je na het werk altijd snel weer naar je huisje terug wilt.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

 5. Inge Bergsma schreef:

  Wat een mooi huis, meiske dit zit in de genen….Je moeder en de rest van de familie moeten enorm trots op jullie zijn.. Zo jong en dan haar moeten missen….Gezien je leeftijd ben ik enorm verbaast hoe je dit doet. met Peet Dit kan niet onopgemerkt blijven !!!! Jullie zijn voor mij een een gouden stelletje met een gouden rand !!! Enn wat een lief hondje !!!!

  Iiefs Inge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.