Photodiary: de week van Chantal Jonk

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Chantal!

Zelf bekijk ik al een tijdje de photodiaries op De Wemelaer en dacht dan: ‘hoe leuk zou het zijn als je daarvoor gevraagd wordt’! Opeens werd ik zelf benaderd en natuurlijk zei ik enthousiast: ja! Ik zal me even voorstellen: mijn naam is Chantal Jonk, 30 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend Ruud 36 jaar, in Volendam. Samen hebben we een zoontje van 6 jaar, Coen. Ik ben werkzaam bij een bedrijf waar ze gehoorbescherming op maat maken en werk daar (samen met geweldige collega’s) in het laboratorium als laborante. Echt een heel leuk bedrijf! Mijn passie voor wonen heb ik eigenlijk altijd al gehad. Ik was daar al vroeg mee bezig en word daar heel blij en gelukkig van: thuis een gezellige, warme sfeer creëren. Daar kan ik echt van genieten! 10 jaar geleden kochten Ruud en ik ons huis hier in Volendam. We zijn daar allebei geboren en getogen en na een flinke verbouwing van 9 maanden konden we er eindelijk heerlijk wonen. De landelijke sfeer heb ik altijd al mooi gevonden en dus begonnen we ook hier thuis met een witte keuken, een witte buffetkast, veel glaswerk en riet. Dat hebben we jaren gehad totdat ik de Hoffz stijl ontdekte en ik op slag verliefd werd! Deze stijl paste zo bij ons! Vanaf dat moment zijn we op z’n tijd alles een beetje gaan veranderen en vervangen, maar we zijn er nog niet hoor! Bij deze wil ik jullie wel graag laten zien hoe ver we al zijn en kunnen jullie een stukje mee lopen in mijn woon- en werkweek!

Maandag
De wekker gaat om kwart voor 7, er moet gewerkt worden vandaag. Dus maak ik mijn zoontje wakker en maken we ons klaar voor school en werk. Ik breng mijn zoontje naar mijn moeder, zij brengt hem 3 dagen per week naar school. Ja, ik bof maar met zo’n lieve moeder en oma! Mijn vriend haalt onze zoon weer op na zijn werk. Om 8 uur kom ik aan op mijn werk en werk tot 5 uur, uit mijn werk rijd ik meteen door naar de sportschool om even een uurtje te sporten. Na het sporten gelijk naar huis waar manlief het eten al klaar heeft staan. We eten gezellig met z’n drietjes en nemen de dag even door, na het afruimen rijden we even naar mijn moeder die hier 5 minuten vandaan woont. Ik moest nog even vertellen dat ik gevraagd was voor De Wemelaer! Mijn moeder heeft ook een grote passie voor wonen, dus ze vond het natuurlijk helemaal geweldig. Eenmaal weer thuis volgt het avondritueel met de kleine man: oftewel douchen, tandenpoetsen, verhaaltje voorlezen en dan lekker slapen. Als ik beneden kom maak ik ook nog gauw even het toilet schoon. Van het weekend had ik toefjes gemaakt van eucalyptus en magnoliatakken,  deze liggen nu heerlijk te geuren op het plankje naast het kaarsenhoudertje wat ik gevonden heb op een brocante markt in Frankrijk, helemaal leuk!

20160118_195711.jpg

Was ook de week ervoor nog even in Edam geweest, bij de woonwinkel van Helen de Boer. Ik kom daar geregeld en slaag er altijd wel, nu ook natuurlijk. Ik heb er een leuke spiegel gekocht en die hangt nu heel mooi in het toilet.

20160118_195735.jpg

Nu tijd voor thee, de kaarsjes aan en dan met de beentjes omhoog. Tot morgen!

20160118_200352.jpg

Dinsdag
Vandaag is het eigenlijk net als de maandag; de wekker gaat om kwart voor 7 want er moet weer gewerkt worden. Ik breng m’n zoontje naar mijn moeder en ga op weg. Om 17 uur rijd ik meteen door naar huis en eten we meteen als ik thuiskom, oftewel manlief heeft het al klaar gemaakt. Mooi leven heb ik he?! :) Na het eten ruim ik af en loop nog even naar de supermarkt voor wat boodschapjes, kijk nog wat tv en doe wat schooloefeningetjes met mijn zoontje. Op dinsdagavond maak ik ook altijd de badkamer schoon. Ik vind het fijn dat ik overal een vaste dag voor heb, dat geeft me rust. De badkamer is natuurlijk voor praktische dingen zoals douchen en tandenpoetsen maar daarom hoeft het er niet kaal en koud uit te zien, dus is bij mij de badkamer ook een beetje in de sobere sfeer.

20160119_193536.jpg

20160119_193650.jpg

 Als ik klaar ben ga ik douchen. Mijn vriend stopt onze zoon onder de wol en we genieten samen van een heerlijk avondje op de bank!

Woensdag
Vandaag moest er weer gewerkt worden maar wel het laatste dagje! Uiteraard hetzelfde ritueeltje met naar school gaan etc. en hup naar het werk. Na mijn werk nog een uurtje naar de sportschool en bij thuiskomst staan de pannen al op tafel, wat wil je nog meer! Ik ben eigenlijk de hele dag wel bezig met leuke dingen te verzinnen die ik zelf kan maken. Samen met mijn vriend heb ik dus nu ook weer iets leuks bedacht! Via een webshop had ik een ramskopje besteld. Het leek me leuk om het op een stuk oud steigerhout te bevestigen en het daarna op te hangen in de trapopgang. Ik heb het stuk hout geverfd met kalkverf van Carte Colori (in de kleur Graphite) en daarna meteen ingewreven met een oude theedoek. Het resultaat vinden we zeer geslaagd, nadat ie klaar was gelijk opgehangen en zie hier het resultaat!

20160120_195300.jpg

Na het klussen gauw de kleine in bed en genieten van een mooie avond samen. Natuurlijk de kaarsjes erbij aan. Ik heb nieuwe kandelaren in mijn houten bak, dus hierbij een mooie sfeerfoto.  Fijne avond allemaal!

IMG-20160116-WA0021.jpg

20160118_200255.jpg

Donderdag
Vandaag ben ik lekker vrij! Ik sta een half uurtje later op dan normaal en mijn zoontje komt naar mijn kamer gerend, nog even knuffelen onder de wol en dan klaarmaken om naar school te gaan. Als ik hem naar school heb gebracht ga ik altijd een stuk snelwandelen met de buurvrouw, heerlijk vind ik dat! Eenmaal thuis zet ik een kopje koffie, radio 5 aan en laat m’n emmer vollopen: donderdagochtend is schoonmaakdag! Als ik daarmee klaar ben, draai ik nog een wasje en haal wat boodschapjes bij de slager en visboer. Daarna loop ik gauw naar de boekhandel voor de nieuwe editie van Landelijk Wonen, dat wordt weer genieten vanmiddag! Om 12 uur haal ik mijn zoontje en de dochter van mijn buurvrouw weer op en eten we samen gezellig een broodje. Om 13.00 uur breng ik ze weer naar school en ga gauw naar de supermarkt, daar heb ik echt een hekel aan maar goed het moet gebeuren.

Daarna drink ik koffie bij m’n vriendin die dezelfde passie voor wonen heeft als ik, gespreksstof genoeg dus! Om kwart over 3 haal ik onze spruit weer uit school en gaan we naar huis, wat drinken met wat lekkers erbij. Al gauw komt mijn vriend thuis, we eten ‘s avonds roerbak met vis. Erna genieten we van een rustige avond, heerlijk!

20160121_111018.jpg

20160121_111212.jpg

 20160121_110942.jpg

Vrijdag
Vandaag ben ik ook lekker vrij! Ik sta op dezelfde tijd op als gisteren en breng rond kwart over 8 mijn zoontje weer naar school. Net als op donderdagochtend ga ik lekker een stuk snelwandelen met de buurvrouw, zo begint de dag goed en sportief! Als ik thuiskom haal ik de bedden af en zet de wasmachine aan, dan een emmer sop vol laten lopen en boven aan de slag. We hebben vorig jaar rond oktober alles beneden geschilderd in de kleur Gritti van Carte Colori, de deuren en de kozijnen. Deze kleur bevalt zo goed dat we het willen doortrekken naar boven, waar nu alles nog wit geschilderd is. Ook gaan we kijken voor nieuwe vloerbekleding op de trappen en kamers. Ik zou heel graag een houten vloer willen boven maar manlief heeft liever warme voetjes, dus gaan we op zoek naar een mooie, warme tint vloerbedekking. Dit voorjaar gaat er weer geklust worden dus, maar daar worden we juist heel blij van!

20160122_175030.jpg

Vorig jaar hebben we onze slaapkamer al een beetje aangepakt: alle kozijnen, de lambrisering en de kledingkast zijn geverfd in de kleur Nero van Carte Colori. Dit is een hele mooie, diepe en donkere kleur waar ik op slag verliefd op werd! Echt mijn kleurtje! De keuken is ook geschilderd in die kleur en ik ben er nog steeds zo blij mee!

20160121_111639.jpg

Als alles boven weer schoon is, is het alweer bijna tijd om mijn zoontje uit school te halen. Bij thuiskomst geef ik hem lekker een warme hap: broccoli, aardappels en een gehaktballetje. Zijn lievelingseten! Om 13.00 uur weer naar school en daarna weer naar huis want mijn moeder komt gezellig koffiedrinken. Voordat ik het weet is het alweer bijna 3 uur en sjees ik weer naar school en vanuit daar weer door naar zwemles. Om kwart voor 5 stappen we weer in de auto en is het echt weekend!

Als we thuiskomen eten we gezellig samen, rosbief met patat en sla. Een goed begin van het weekend! Dit was alweer mijn laatste blogdag en ik vond het echt onwijs leuk om te doen! Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen inspireren met ons stulpje, wij voelen ons er in ieder geval echt thuis! 

3 reacties

 1. Diane schreef:

  Leuk om jou woonweek te lezen, mooie sfeerplaatjes!

 2. Coby van cbcosycot IG schreef:

  Nou Chantal je hebt het goed voor mekaar hoor, mooi de kleur Nero in de keuken. Bij ons in de afgelopen maanden beneden ook alles in de gritti.
  Ben je ook op instagram?
  Groetjes Coby (cbcosycot IG)

 3. Mirjam schreef:

  Hoi Chantal,
  Wat was het leuk om over jouw week te lezen. Jullie hebben echt een heel mooi huis en het was heel leuk om daar even een kijkje te mogen nemen.
  Fijne avond,
  Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.