Photodiary: de week van Indira

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Indira!

Stiekum deed ik een vreugdesprongetje toen Benita mij vroeg om mee te doen met de Photodiaries. ‘Wie, ik?!’, typte ik verrast. Nou, ik heb er niet lang over te hoeven denken…. Natuurlijk wil ik dat! Oké nu eerst maar eens voorstellen: Ik ben Indira Ordelman, 42 jaar en 15 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde Ewan. Samen hebben we 2 heerlijke meiden; Amber en Britt. Ik werk al bijna 25 als ziekenverzorgende in een woongroep voor dementerende bejaarden. En samen met mijn vriendin maak ik stoere sieraden. Maar mijn allergrootste passie is wonen. Heerlijk, schuiven in je huis totdat je er gek van wordt! Als iemand even niet geweest is is het van ‘huh, heb je het nu alweer anders?’  :)

In 1997 hebben wij ons huis in het mooie dorp Winterswijk gekocht. Het is gebouwd in augustus 1920, een mooi oudje dus! Alles hebben we gestript alleen de muren hebben we laten staan. We zijn ongeveer een jaar bezig geweest om de boel te verbouwen. De stijl die wij nu hebben is van de laatste 2 jaar. Hiervoor hebben we  echt van alles al gehad. Groen, geel, bruin en wit. Maar de landelijke, sobere stijl die we nu hebben voelt echt geweldig. Gelukkig is mijn man erg handig en als ik dan weer eens een idee heb voert hij het voor mij uit. Samen vullen we elkaar dus goed aan. Ook vinden we het leuk om ‘schatten’ te zoeken bij de kringloopwinkels bij ons in de buurt.  Ewan knapt het dan op en soms verkopen het dan weer via onze Facebookpagina.

Ik hoop dat ik jullie kan meenemen in mijn weekje en dat je een indruk krijgt hoe wij wonen.

Liefs Indira

Maandag
Vandaag weer vroeg op, de kids moeten naar school en ik moet een half dagje werken.  Tegen 12.00 uur was ik thuis, Ewan is ook vrij dus gezellig samen gegeten. Na het eten de boodschappen voor het eten gehaald. Ewan is kok en kookt het liefst alles vers dus nooit de boodschappen voor een week qua eten, maar het liefst per dag. Natuurlijk kan het rondje kringloop niet ontbreken en struinen we heerlijk langs de schappen. We hebben een paar leuke dingen gevonden maar daarover een andere keer deze week. Thuisgekomen bedenk ik dat ik nog snel wat foto’s moet maken van onze voordeur en hal (nu is het nog licht!).

20160111_153255.jpg

Met de kerst heb ik een gave deurklopper gekregen en sinds vorige week hangt hij dan te pronken. De hal van ons is niet zo groot en best smal. Toch wou ik er iets hebben staan om leuk mee te kunnen decoreren. Ik bedacht een halbankje en manlief heeft er een voor mij gemaakt. Hij staat op onze originele granieten vloer, prachtig vind ik.

20160111_153430.jpg

Na lekker gegeten te hebben de boel even weer aan kant gemaakt, want vanavond komen mijn schoonouders gezellig op visite.

20160111_144346.jpg

Nu verder niks meer doen. Kaarsjes aan en in de chillmodus.

Dinsdag
Vanmorgen om 7.00 uur opgestaan. De oudste moet het eerste uur beginnen. Terwijl ik haar roep krijg ik ineens het liedje van Frizzle Zizzle in m’n hoofd. Zingend het ontbijt en lunchpakketjes gemaakt tot ergernis van mijn puberdochter ‘maham!’. Daarna even snel de dag bespreken met de kinderen, want ik moet werken vandaag.

Als de meiden de deur uit zijn kan ik even tijd voor mijzelf nemen. Even zitten op de bank met een heerlijke kop thee en scrollend door Facebook en Instgram bladeren. Zo heerlijk, al die ideeën opdoen van mijn mede woongekcollega’s. Manlief is ondertussen ook uit dromenland. Samen met mijn broertje gaan we naar Duitsland tegels voor zijn badkamer uitzoeken. Wat een keus! Daar krijg je echt wel de kriebels van, maar ja je kunt niet altijd wat anders en er moet iets te wensen over blijven toch?

20160112_084919.jpg

Thuisgekomen rommel ik nog wat in huis. Wasje aan…. enz enz. Tegen 15.00 uur rij ik naar mijn werk waar om 15.15 uur mijn dienst begint.

20160112_065847.jpg

Woensdag
Vandaag heerlijk vrij. Hetzelfde ritueel als gisteren, de auto moet voor de APK dus vroeg op pad. Thuisgekomen eerst even puin geruimd in het huis van mijn schatjes, want foto’s maken met schoolboeken en pyjama’s kan echt niet haha! Ook ben ik nog op de fiets, ja lees goed op de fiets!( ik ben nogal niet van het sportieve ) naar een lokaal winkeltje geweest die opheffingsuitverkoop heeft. Daar zag ik mijn lampje hangen van PTMD. Even gehandeld en met een tevreden gevoel weer terug naar huis gefietst.

20160106_120348.jpg

Shit, dacht ik, wat eten we vandaag? Nou, je raadt het al; hoppa weer op de fiets terug naar de Appie.Vanavond kook ik, normaal kookt mijn eigen chefkok maar Ewan moest werken dus zit er niks anders op. Ik had al verteld dat ik een handige Harry had. Ik wil jullie dan ook graag onze zelfgemaakte keuken laten zien. De verf is van Painting The Past maar de kleur weet ik zo niet meer.

20160113_151533.jpg

20160113_140712.jpg

20151113_100401.jpg

Een van mijn hobby’s is sieraden maken samen met mijn vriendin. Vanavond hadden we een groepje dames die onze sieraden kwamen bewonderen.

Na een drukke dag nu gezellig voor de buis met de meiden NCIS kijken, Kaarsjes aan en niks meer doen.

20160102_153201.jpg

Donderdag
Goedemorgen! Vandaag staat op mijn ‘to do list’  de badkamer poetsen. Niet mijn meest favoriete bezigheid, maar: kom op Indira, het moet! Omdat wij een jaren-20 woning hebben zat de douche en het toilet beneden. Dit waren echt de meest verschrikkelijk plekken van het huis. Al jaren droomde ik daarom van een badkamer maar telkens kwam het er niet van. Totdat ik 2 jaar geleden een tekening begon te maken om ons bijkeukentje bij de douche en het toilet aan te trekken. Overal plaatjes uit boeken en op internet gezocht hoe ik het wou hebben, dat komt jullie vast bekend voor he haha! Een vriend van ons zag dat projectje wel zitten en heeft samen met Ewan mijn grote wens vervult. Nu heb ik echt een piepklein, maar oh zo fijne badkamer en hoef ik mijn tanden niet meer in de keuken te poetsen. Alles is zelfgemaakt van steigerhout en in de greywash gezet. De rattan etagère is nog een stukje overblijfsel uit mijn Riviėra Maison periode. De grote spiegel heb ik gevonden in een weggeefhoekje en hebben we wit gespoten.

20160115_124242.jpg

IMG-20160115-WA0008.jpg

Vanmiddag ben ik met de auto (hij is gelukkig klaar, want het weer is er niet beter op geworden) naar een geweldig leuk winkeltje gereden bij ons in het dorp. Daar hebben ze prachtig mooie spullen en ik mag daar graag even rondneuzen en gezellig met Mieke kletsen.

2016-01-14_20.01.25.jpg

De kinderen hebben vrienden op bezoek. Bij ons is het altijd een zoete inval.. Erg gezellig dat wel, maar dan loopt de planning altijd wat anders dan dat je voor ogen had.

Dan is het tijd voor het eten vandaag. Natuurlijk mogen de vrienden blijven eten. Het is patat geworden, want van het koken kwam niks met al die bezoekjes van iedereen. Na het eten de boel even snel aan kant en dan gaan de vriendjes /vriendinnetjes weer richting huis. Ik help de meiden waar ik kan met hun huiswerk. Dit maken ze fijn in de kamer aan de tafel. Onze tafel was eerst wit maar we hebben er steigerhouten planken op geschroefd en daarna behandeld met bijenwas. De poten zijn grijs geverfd. De mooie kuifspiegel en kaasbak komen van de rommelmarkt.

20151104_121104.jpg

21.00 uur
Kinderen naar boven en tijd voor onszelf. We kletsen wat en kijken nog wat tv. Al snel weet ik niet meer waar het over gaat want ik zzzzzz….:)

Vrijdag
Vanmorgen heerlijk kunnen uitslapen tot half 8! Haha, gekheid maar op vrijdag kan de oudste wat later beginnen en hoef ik er dus niet zo vroeg uit. Ik heb vandaag een late dienst dus ga ik de hele morgen chill doen. Eerst met mijn moeder naar het dorp geweest en lekker chocolademelk gedronken en een taartje gegeten. Ook samen wol uitgezocht voor een poefje die zij gaat haken (de poefjes zijn een voorbeeld, het is niet mijn foto maar zo is het idee geboren om ze te maken).

Screenshot_2016-01-14-13-07-41.png

Thuis nog een paar uurtjes rustig aan gedaan en een paar leuke armbanden gemaakt. Over 2 weken hebben we onze eerste sieradenparty en dan moet er wel een flinke voorraad zijn. Erg veel zin in!

O ja, ik heb ook nog even de kringloopvondst van deze week door geschuurd. Het was een grote eiken lamp maar ik maak er een kaarsenstandaard van.

2016-01-15_20.23.18.jpg

15.00 uur
Tijd om naar het werk te gaan.

22.00 uur
Mijn dienst zit er weer op. Vanavond gelukkig geen bijzonderheden. Thuisgekomen plof ik op de bank en geniet nog even van een wijntje. Buiten is het donker en koud!

Zaterdag
Ik spring het bed uit en kijk uit het raam. En dik pak sneeuw?…. Niks, nada, nakkes. Wat een deceptie zeg! De laatste tijd zag ik zulke mooie foto’s voorbij komen op Instagram. ‘Dat wil ik ook!’, dacht ik. Maar helaas..

Om half 8 rij ik naar mijn werk, vandaag moet ik tot 15.30 uur werken. Ik zal dus niet zo veel kunnen schrijven. Al maak ik genoeg mee op mijn groepswoning maar daar kan ik moeilijk over gaan vertellen, ook al is het soms hilarisch. Om 16.00 uur ben ik weer thuis en bedenk ik wat we nog eten moeten vanavond. Ik denk iets makkelijks.

Na het eten nog wat aan gerommeld in de kamer. Mijn regaal boven de bank nog even veranderd ik denk dat het zo leuk is!

20150429_122730.jpg

Ik wil jullie nog even voor en na foto’s laten zien van onze deur, ik ben er zo trots op. Er zaten panelen op geplakt en die was ik zo zat. Ook had ik maanden geleden een super mooie deurknop gekocht en daar wou ik ook wat mee. Ewan heeft dunne stroken MDF op de deur gemaakt en deze hebben we in dezelfde kleur als de muur geschilderd (suède grey)  Een hele kleine aanpassing maar met zo’n groot verschil.

20160108_112032.jpg

20160108_203438.jpg

Ik heb vanavond verder niks en plof fijn op de bank met de jongste. Iets lekkers op tafel en de kaarsjes aan.

Zondag
Vandaag alweer de laatste dag dat ik een photodiary bijhoud. Heerlijk uitgeslapen vanmorgen, ik deed de gordijnen open en wat denk je? Er lag zowaar wat sneeuw! Voordat het weer weg zou zijn, heb ik snel een paar plaatjes geschoten van onze iniminie tuin. De spullen in de tuin komen van overal en nergens. En eigenlijk nog een beetje uit mijn brocante periode maar voor in mijn tuin vind ik het nog best oké. Wie weet verandert dat opeens weer.

20160117_103852.jpg 20160117_103954.jpg

Daarna met mijn jongste dochter en mijn ouders naar een tuincentrum geweest. Heerlijk rondgesnuffeld en mooie blauwe druifjes meegebracht. Ik heb nog een hele mooie bak staan waar ze in kunnen. Daarna lekker gegeten bij mijn man in het restaurant. Mijn dochter vind het ook altijd even leuk om bij papa op het werk te kijken. Thuisgekomen zat de hut weer gezellig vol jong grut. Bij ons kan best veel en ik vind het gezellig om de jeugd in huis te hebben dus de koelkast maar eens ingedoken om wat lekkers te maken. Na Moordvrouw ging de jeugd richting huis en had ik tijd om mijn verhaal af te maken. Ik vond het erg leuk om te doen.

2016-01-17_21.52.03.jpg

Ik had nog zoveel meer willen laten zien maar het is best lastig om het leuk op papier te zetten en mooie foto’s te maken. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en tot ziens op Instagram of waar dan ook.

Lieve groetjes,
Indira.

3 reacties

 1. Coby van cbcosycot IG schreef:

  Hartstikke leuk te lezen wat je allemaal meemaakt Indira. Ben erg benieuwd naar je leuke winkeltje? Ik kom nl uit Den Haag/Nootdorp, maar wij hebben een 2e huisje in Ruurlo, dus hup ik sjees zo naar Winterswijk voor een leuke winkel hoor.
  Groetjes Coby

 2. Marianne schreef:

  Ik heb het net met veel plezier gelezen je hebt het leuk verwoord en je huis ziet er geweldig uit harstikke leuk gedaan
  Groetjes marianne knicknie

 3. Indira schreef:

  Wat lief jullie reacties marianne en coby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.