Photodiary: de woonweek van Ciska

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Ciska!

Hallo allemaal! Ik ben blij verrast dat ik ben gevraagd om mee te doen aan de rubriek Photodiaries op De Wemelaer. Mijn naam is Ciska, ik ben getrouwd en heb een dochter van 24 en een zoon van 22. Wij wonen sinds 1992 in ons huis, in een klein dorp in Friesland. Ons huis is van 1910, met nog een paar oude details. De oude, originele paneeldeuren zitten er nog in en in de voorkamer hebben we een balkenplafond.

Ciska telefoon 2016 1179.jpg

Ciska telefoon 2016 1190.jpg

In de keuken hebben we de kelderdeur kaal gemaakt, zodat het oude hout te zien is.

Ciska telefoon 2016 1235.jpg

We hebben een lange gang, met aan weerszijden een kamer.

Ciska telefoon 2016 1172.jpg

Ik wil jullie graag een kijkje gunnen in ons huis. Veel plezier!

Maandag
Vandaag een vrije dag. Na het ontbijt gelijk aan de slag! De laatste kerstspulletjes opgeruimd en daarna alles een sopje gegeven. Weer lekker fris allemaal! De kerstboompjes die eerst in de vensterbanken stonden, heb ik onder de luifel van de garage gezet. Kan best nog wel even blijven staan tot de voorjaarsbloeiers weer komen!

Ciska telefoon 2016 1318.jpg

Dit is onze woonkamer. Door de grote ramen is het daar lekker licht en ‘s avonds heel gezellig als de houtkachel brandt.

Ciska telefoon 2016 1310.jpg

Na de lunch even hout bijgevuld voor de komende dagen. In de tuin hebben we op meerdere plekken een houtopslag gemaakt. Voldoende hout!

Ciska telefoon 2016 1316.jpg

Aan het eind van de middag nog even wat dingetjes opgezocht op de computer. Ik vind het leuk om op Pinterest te kijken en ideeën voor het huis op te doen. Onze andere kamer, zoals we die vaak noemen, was eerst onze eetkamer. Maar omdat we in 2005 de keuken tot woonkeuken hebben verbouwd, is deze kamer nu een computerkamer geworden.

Ciska telefoon 2016 1297.jpg

Dinsdag
Ook vandaag een vrije dag en ik had zin om even naar de kringloopwinkel te gaan, hier in het dorp. Ik heb daar al heel wat weggesleept. Soms oude meubeltjes, die ik dan naar eigen smaak opknap. Soms vind ik er prachtige accessoires voor bijvoorbeeld de keuken: oude blikken, een houten schep, noem maar op. En vaak voor een heel klein prijsje. Daar word ik blij van!

 20160104_161926.jpg

Na de lunch even de keuken opgeruimd. Sinds 2 maanden zijn we in het bezit van deze landelijke, handgemaakte houten keuken. Ik vond het lastig kiezen welke kleur de keuken moest worden. Onze vorige keuken was geverfd in de kleur ‘Gritti’ van Carte Colori en ook op de muur had ik die donkergrijze kleur aangebracht. Al met al erg sfeervol, maar bij ons toch te donker. Vandaar dat we nu voor een lichtere kleur hebben gekozen, Ral 9001. Op alle muren dezelfde kleur: ‘Tuinkamer’, van l’Authentique. De keuken oogt nu groter en rustiger, ook omdat we geen bovenkastjes hebben genomen. De grote schouw is een blikvanger. Het gewei hebben we meegenomen van onze reis door Noorwegen, afgelopen zomer.

Ciska telefoon 2016 1104.jpg

Ik ben ook gek op de spullen van Hoffz. Zo kon ik de broodplanken niet laten staan, onlangs gekocht in mijn favoriete winkel De Vries Schilders in Lemmer.

Vanmiddag met onze labrador Luna een heerlijke wandeling gemaakt. Het begint nu flink koud te worden en ik heb daarom mijn handschoenen maar opgezocht. Gelukkig was het bij ons niet erg glad. Eenmaal thuis een lekker bakje koffie en alvast de houtkachel aangedaan. Omdat we een oud huis hebben kan het in de voorkamer soms fris zijn! En dan is het zo heerlijk bij de warme kachel. Vanavond eten gekookt. Omdat ik graag een zwart fornuis wilde, is het een Smeg geworden. Voorheen had ik altijd een 4 pits, het is zalig om meer ruimte te hebben tijdens het koken. Het is wel een klus om hem schoon te maken, maar ach.. elk voordeel heeft z’n nadeel. Of was dat net andersom? ;)

Ciska telefoon 2016 1101.jpg

Woensdag
Poeh, wat is het glad vandaag door ijzel! Gelukkig heb ik overdag vrij en hoef ik niet noodzakelijk de deur uit. Vanavond weer aan het werk, hopelijk is het dan minder glad. Het is vandaag wasdag, de wasmand zit weer overvol. In de bijkeuken heb ik een wasruimte: wasmachine, droger strijkplank enz. die wordt afgesloten met een deur. Zo lijkt het netjes en heb ik alles bij de hand.

20160102_140706.jpg

Het handdoekenrek heb ik gekocht via Marktplaats. Het was geel en ik heb hem geverfd met verf van Annie Sloan. Eerst een mengsel gemaakt van Graphite en French Linen tot het de juiste, roestige kleur kreeg. Dit rek staat in de keuken en wordt gebruikt voor mijn theedoeken en handdoeken. Ik ben gek op de verf van Annie Sloan. Zo heb ik o.a. mijn oude linnenkast geverfd in French Linen waardoor deze een stoere uitstraling heeft gekregen. Nu kan deze nog jaren mee. Wel verslavend hoor want bij deze verf hoeft er niet geschuurd te worden. Even afnemen met St Marc en beginnen maar.

Ciska telefoon 2016 703.jpg

Zoals iedere dag weer even de stofzuiger gepakt. Een zwarte labrador en een witte vloer, dat is niet echt een goede combinatie. Maar wel erg gezellig hoor, een hond. Vlakbij ons huis is een bos waar ze lekker kan rennen en iedere dag een flinke wandeling doet een mens goed. Ook nog even een hoekje in de kamer opnieuw gestyled, altijd leuk om te doen. Even wat eerder eten vanavond, want ik moet om 17.30 uur beginnen met werken. Ik denk dat ik maar lopend ga, het is nog steeds erg glad in Friesland.

2016.jpg

Donderdag
Vandaag maar eens boven aan de slag; bedden verschonen ed. Nou ja… jullie weten het wel. Als alles lekker schoon en fris is, slaapt het zoveel lekkerder! Ik heb vorige week een paar geurzakjes van Bridgewater gekocht, die ruiken zo heerlijk, vooral Sweet Grace. Deze zakjes leg ik in de slaapkamer en als de geur iets minder wordt, gewoon even schudden.

Na onze verbouwing kregen we boven ook gelijk meer ruimte. Dat betekende een extra slaapkamer met wastafel en een wc boven. Wat een luxe!

Ciska telefoon 2016 1160.jpg

De grote spiegel op de overloop had ik oorspronkelijk gekocht voor in de woonkamer op de schouw. Al heel lang had ik ernaar gezocht en ergens in het midden van het land was hij te koop. Gelukkig vlakbij de woonplaats van mijn dochter, dus dat werd een leuke rit. Eenmaal thuis vond ik de spiegel toch minder mooi bij het hout van de schouw staan. Ik besloot de spiegel te verkopen op Marktplaats en hem voor de foto naar boven te sjouwen. Maar het stond zo mooi, dat ik de spiegel toch maar heb gehouden.

Ciska telefoon 2016 1161.jpg

Na de lunch ben ik met een online cursus bezig geweest en ook heb ik stiekem alvast even bij zonvakanties gekeken. Madeira, de Azoren.. dat lijkt me erg leuk! Na het eten nog even met de hond erop uit en nu zit ik te typen met de laptop op schoot, heerlijk bij de warme houtkachel. Kaarsjes aan, ik ben een grootverbruiker. In beide kamers, in de keuken, in mijn hal, overal branden waxinelichtjes. Zo sfeervol. Straks misschien een wijntje..wat wil een mens nog meer!

Ciska telefoon 2016 1164.jpg

Vrijdag
Mooi weer! De ijzel is weg en de gladheid weer verdwenen. Nu kan ik tenminste weer veilig over onze oprit naar de garage komen. Gisteren nog even strooizout gehaald, dat scheelt heel veel. Na de koffie even een rondje door de tuin gelopen. Gelukkig aan aantal weken geleden al veel onkruid weggehaald en dorre bloemen weggeknipt. Onze tuin is winterkaar. We wonen landelijk, alleen links van ons hebben we buren. Voor, naast en achter hebben we vrij uitzicht. In het voorjaar hebben we paarden en koeien als buren.

Ciska telefoon 2016 1323.jpg

Na de lunch even naar Bolsward geweest. Daar zijn leuke woonwinkeltjes, en in een daarvan haal ik altijd mijn verf. De verf was bijna op en nu weer een nieuw voorraadje gekocht. Er zijn kleine proefpotjes te koop, daarmee kan je lekker mengen en uitproberen. Er ligt nog een kroonluchter in de garage, die ga ik binnenkort onderhanden nemen. Later in de middag nog even bij een goede vriendin langs geweest, zij gaat binnenkort verhuizen en samen hebben we woonbladen doorgespit. Er komt heel wat kijken bij een verhuizing en het is handig om van te voren een beetje te weten welke kleuren je wilt gaan gebruiken in je nieuwe huis. Na het avondeten tijd voor ontspanning: een heerlijk warm bad…

Ciska telefoon 2016 1204.jpg

Zaterdag
Vanmorgen niet zo laat wakker. Ik had zin om met de koperen kroonluchter bezig te gaan. Ook deze heb ik eerst schoongemaakt en daarna kon ik gelijk beginnen met verven. Dat was een hele klus, maar zo leuk om te doen. Tegen etenstijd was de kroonluchter helemaal klaar. Deze heb ik geverfd met een mengsel van French Linen en Paris Grey. Ik ga net zo lang door tot ik helemaal tevreden ben. En mocht de kleur toch niet bevallen, dan is die zo weer overgeverfd. Straks nog even  een plek zoeken, maar dat komt helemaal goed.

Na de lunch heb ik een mooie salontafel van oud hout op Marktplaats gezet, die is eigenlijk van mijn zus maar in ons huis hebben we een hele oude houten wand die tevoorschijn kwam toen we een paar jaar geleden het behang eraf trokken. Als ik iets mooi op de foto wil zetten doe ik het vaak tegen deze wand. Dus de tafel daarom even naar ons huis gehaald en dan stylen voor de foto.  Een mooie lepel van Hoffz erop, wat oude linnen theedoeken en het plaatje is compleet.

Ciska telefoon 2016 1015.jpg

Als ik een mooie foto wil maken om iets te verkopen op Marktplaats zet ik er ook vaak een paspop bij (je hebt um vast al gezien op een van de foto’s).  Ik heb jaren geleden eens een paar oude onderjurken gekregen van een oude tante van 92. De onderjurken zijn ooit door haarzelf gedragen. Heel bijzonder!

DSCF4503.JPG

Aan het einde van de middag weer even met de hond het bos in gegaan. Lekker modderig daar! Eenmaal thuis de kachel aangestoken en een cappuccino gedronken bij die lekkere warmte. Morgen ga ik de hele dag aan het werk, dus nog even genieten. Het is ook alweer donker.

Ciska telefoon 2016 738.jpg

Ik vond het erg leuk om deze week een photodiary bij te houden en ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn foto’s. Bedankt Benita!

(Je vindt Ciska ook op Instagram)

9 reacties

 1. Inge Bergsma schreef:

  Echt genieten hoor!!!wat mooi in en om huis. Geniet hier enorm van!!!! Groeten Inge Bergsma.

 2. Susanne schreef:

  Wat een mooie foto’s !!! En wat mooi geschreven !!!
  Groetjes
  Susanne

 3. Co schreef:

  Leuke reportage. Heerlijk als je zo’n mooi uitzicht hebt. En grappig dat je de hond er ook in betrekt (dan wordt er inderdaad nog wel eens iets vies….. Ik spreek uit ervaring).

 4. Dita schreef:

  Jaloers op het mooie geheel! Prachtig gedaan Ciska!
  Kan wel wat stylingadvies gebruiken!!

 5. Marjonel schreef:

  Dat ziet er allemaal gezellig uit!

 6. Mirjam schreef:

  Het was ook heerlijk om zo met je mee te kijken. Wat een super gezellige woning hebben jullie en je hebt er prachtige foto’s van gemaakt. Heel lekker sfeertje, je proeft de gezelligheid.
  Fijne dag,
  liefs,
  Mirjam

 7. Coquelicot des sables schreef:

  Mooie huis!!

 8. Elise schreef:

  Gave foto’s! Ik vind de bruine houten kapstok ook echt heel erg gaaf! Waar heb je die vandaan? Ik hoor het graag! Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.