Photodiary: de week van Carola van Landelijk en Sober Wonen

Photodiary: de week van Carola van Landelijk en Sober Wonen

12 februari 2016 8 Door De Wemelaer

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Carola!

Landelijk en Sober Wonen, niet alleen de naam van mijn webshop waarmee ik 2 jaar geleden ben begonnen toen onze zoon Jordy het huis verliet, maar ook representatief voor hoe wij wonen. En wie ik ben? Carola van Vliet, 48 jaar oud. Wonend in een vrijstaand huis in het landelijke plaatsje Moordrecht. Samen met mijn man Peter die een dakbedekkersbedrijf heeft, vorm ik een heel goed team. Zo hebben we ons hele huis verbouwd en ingericht in een sobere en stoere stijl. Rustig, warm en sfeervol zou ik het willen omschrijven. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met alles wat met wonen te maken heeft.

Maandag
Vandaag ga ik altijd naar de boerderij, een landbouwbedrijf die doordraait na het overlijden van mijn vader. Mijn aandeel in het geheel is het verzorgen van o.a. de boekhouding. Op deze dag ben ik dus niet bezig ben met mijn huis, interieur, stylen of de webshop.

Dinsdag
Het echte begin van mijn woonweek. Verven vind ik heel erg leuk om te doen. Een aantal muurtjes en enkele nog niet geverfde stopcontacten onder handen genomen. Daarna ter illustratie bij dit verslag foto’s van mijn huis gemaakt. In de middag druk bezig geweest met fotograferen van nieuwe artikelen voor de webshop. Gelukkig kwam Carin, mijn vriendin langs om mij hierbij te helpen. Als zij mij helpt dan gaat het veel sneller, wij vullen elkaar aan met het stylen en fotograferen van de artikelen van de webshop. Wij vormen een goed team. Dit gedaan tot het schemerdonker werd en daarna heb ik de foto’s op de site geplaatst.

IMG_6891.JPG

IMG_4931.jpg

IMG_5505.jpg

IMG_5902.jpg

Woensdag
Stofzuigen, ramen zemen en andere huishoudelijke klussen staan voor vanochtend op mijn programma. Daarna tijd voor wat leuks: naar de groenveiling. Stoere takken en kransen inkopen voor in huis, maar ook voor de verkoop. Met mijn wagen volgeladen keer ik weer huiswaarts. Tussen de middag geluncht met een vriendin, ik vind dat heerlijk om te doen. Even lekker niks, alleen lekker eten en kletsen.

IMG_3319 (1).jpg

IMG_3334 (1).jpg

IMG_6579.jpg

IMG_6858.JPG

IMG_6866.jpg

In de avond kwamen er nog klanten in de showroom, altijd leuk als er mensen komen! Ik zet dan koffie en dan gaan we lekker even aan tafel zitten. Tijdens het koffiedrinken praten we dan vooral over het ‘wonen‘, daar word ik helemaal blij van!

IMG_6130.JPG

Donderdag
De wekker gaat vroeg want ik ga inkopen doen bij Aura Peeperkorn in Culemborg. Om de eerste keus te kunnen hebben wil ik daar echt om 9.00 uur zijn. Bij de groothandel aangekomen ga ik direct op mijn doel af: de grote kruiken. Ik kies verschillende maten uit. Daarna nog wat houten bankjes uitgezocht. Deze lange, smalle bankjes zijn tegenwoordig erg gewild. Het zijn mooie, doorleefde bankjes in verschillende maten. Ik hecht er veel waarde aan om alles voor mijn collectie zelf en met zorg uit te zoeken. Op deze manier sta ik volledig achter wat ik verkoop. Nog even een praatje gemaakt met eigenaren Michelle en Joop. Hun vaste kracht Darek helpt zoals altijd met het volladen van de bestelauto. Zowaar was er nog plek over. Op de terugweg daarom nog maar een inkoopadresje meegepakt. Na het uitladen van alle spullen, moest ik de bestellingen voor vandaag nog verwerken om ze voor 17.15 uur voor verzending te kunnen aanbieden. In reactie op mijn advertentie op Facebook over de nieuwe kruiken, kwam er ’s avonds al meteen een klant langs. Als verjaardagscadeau wil zij van een door haar uitgezochte kruik graag een lamp gemaakt hebben. Dat betekende dat ik de volgende dag terug moest naar Aura Peeperkorn, daar kun je namelijk van de kruiken ook een lamp laten maken.

IMG_6110.JPG

IMG_6116.JPG

Vrijdag
Iets later dan gisteren ging mijn wekker weer af. Voor de kruik weer terug naar Aura Peeperkorn, zodat de lamp op tijd klaar is voor haar verjaardag. Van de gelegenheid gebruik gemaakt met eigenaresse Michelle op de foto te gaan. Daarop zijn ook de kruiken te zien, waar al lampen van zijn gemaakt. Enne… ik kon het niet laten… Nu ik toch weer hier was, nog weer wat leuke artikelen meegenomen. Eenmaal thuisgekomen ben ik nog lekker wat aan het stylen geslagen, waarbij ik mij ondertussen bedenk hoe gelukkig ik ben om zo veel met mijn hobby bezig te kunnen zijn.

IMG_6132.JPG

IMG_5652.jpg

IMG_5856.JPG

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mij een week te volgen. Benita, bedankt dat ik mee mocht doen aan de photodiaries op De Wemelaer. Ik vond het heel erg leuk.

(Onder de naam Landelijk en Sober Wonen vind je Carola op Facebook).