Binnenkijken in het sobere, stoere interieur van Dédy Linden

Zeer verrast was ik, dat ik gevraagd werd door Benita van De Wemelaer om foto’s in te sturen van ons huis. Ik zal mij eerst even voorstellen: ik ben Dédy Linden, 48 jaar en getrouwd met een hele lieve (klus)man. We hebben 2 kinderen: een zoon van 18 en een dochter van 15 jaar. Ook zijn we in het gelukkige bezit van een Beer, onze New Foundlander van bijna 6. Hij heeft sinds 2 jaar hier zijn gouden mandje staan. 2 jaar geleden hebben we hem opgehaald uit vreselijke omstandigheden en weer opgelapt. Nu zit hij weer heerlijk op de rit, een lieverd is het.

Ik vind het hartstikke leuk om in huis bezig te zijn. ‘Het is hier ook geen dag hetzelfde’, roept mijn man regelmatig! Mijn ideeën haal ik overal vandaan: uit boeken, op internet, op woonblogs enz. En met een zeer handige man in mijn buurt die mijn ideeën precies weet uit te werken, hoe mooi is dat?! Hij maakt overal wat moois van. We wonen hier nu 19 jaar met veel woonplezier. De eerste 3 foto’s zijn van onze gezellige keuken.

IMG_6679.jpg

IMG_6680.jpg

IMG_6681.jpg

Dit is onze huiskamer. Deze tafel hebben we zelf opgeknapt en in de loogbeits gezet. De prachtige oude deur kwam ik jaren geleden tegen in een tuincentrum. Niet te tillen.. Mijn man zag het niet zitten en vroeg zich af wat ik ermee moest maar ik heb toch mijn zin doorgedreven. Haha, nu is het een pronkstuk in onze huiskamer.

IMG_6686.jpg

Het dressoir is van de week geschilderd. Hij was crème en staat nu in de krijtverf, in een warme taupe kleur. Mijn man heeft er hout opgemaakt dat bewerkt is met loogbeits, in de kleur ‘verweerde eik’.

IMG_6696.jpg

De prachtige ossenoog, kochten we bij Neys Lifestyle. De betonnen rammen kwamen we tegen op een gezellige fair, niet te tillen maar goed; ze moesten mee!

IMG_6697.jpg

De betonnen lamp kwam ik 2 jaar geleden tegen in een tuincentrum. Groot en zwaar en natuurlijk, maar ook deze moesten mee. De kappen komen bij Kwantum vandaan, ik heb ze geverfd met krijtverf.

IMG_6698.jpg

De 2 engelen had ik gezien op Marktplaats, mooi, oud en roestig. Die zouden een prachtig plekje krijgen op onze slaapkamer, aan de muur achter ons bed. In gedachten zag ze ik ze al hangen, dus er werd een afspraak gemaakt en ik heb ze opgehaald. Ik vind ze prachtig, echt waar! Ze wegen alleen wel 15 kilo per stuk! En dat boven je hoofd op een dun muurtje achter je bed, dat durfden we toch niet aan.. Daarom hebben we er toen maar een mooie plek voor in de huiskamer gezocht.

IMG_6709.jpg

20160129_095655.jpg

In onze slaapkamer zijn we sinds kort in het bezit van prachtige, echte Franse luiken voor de ramen. Het is een hele klus geweest maar mijn lieve oom heeft ons gelukkig geholpen. Het bed op de foto is nog maar voor even ons bed, we wachten namelijk op een nieuwe boxspring die elke moment kan komen. Gestoffeerd in een mooie taupe kleur.

IMG_6727.jpg

IMG_6730.jpg

De prachtige lamp komt bij Sandra van het Jagershuis vandaan.

IMG_6734.jpg

Onze badkamer,  waar ik best nog wel wat mee wil doen maar alles op zijn tijd… de ideeën zijn er al.

IMG_6724.jpg

Een prachtige, betonnen bak. Onze oude buurtjes wilden er van af, laten wij er nu net een mooie plek voor hebben!

IMG_6746.jpg

IMG_6748.jpg

De veranda. Een heerlijke plek om te zitten. Op een mooie zomerdag kunnen de openslaande deuren open en betrekken we de veranda bij ons huis. Wat mij betreft: óp naar wat gezelliger weer!

IMG_6757.jpg

IMG_6758.jpg

IMG_6763.jpg

IMG_6764.jpg

Dit is onze lieve Beer, hij mag zeker niet ontbreken. Gelukkig past de kleur van zijn vacht prachtig mooi bij ons huis ;)

IMG_6770.jpg

Hierbij de laatste foto van ons huis. Mijn stijl is stoer en landelijk. Het opknappen van oude pareltjes vind ik heerlijk om te doen en ik vind het erg leuk om mijn eigen draai eraan te geven. Ooit zijn we begonnen met zalmroze, daarna de grenen kant op en nu deze prachtige sobere, stoere stijl. Daar voelen wij ons heerlijk in thuis.

IMG_6769.jpg

Groetjes Dédy.

16 reacties

 1. Diane schreef:

  Super leuk Dedy! Die houten kast in je keuken vind ik ook gaaf! Heb genoten van je foto’s!

  Liefs, Diane

 2. Coby van cbcosycot IG schreef:

  Goeiemorgen Dedy, superleuke binnenkijker met mooie spullen.
  Vraag me af wat heb je daar voor steigerhouten ding op het aanrecht liggen?
  Groetjes Coby

 3. Ans schreef:

  Wat een prachtig huis,en wat heb je mooie spulletjes, alles is werkelijk even mooi ,je blijft kijken naar de foto,s,vind het helemaal geweldig,prachtige hond ook,past inderdaad goed bij je interieur,hahaha!!

 4. Thea Lemmens schreef:

  Heel mooi en gezellig huis, hele huis straalt warmte uit…en wat een mooie lieve hond.
  gr. Thea

 5. Agnes Bulthuis schreef:

  Leuke binnenkijker.
  De louvre luikjes van jullie slaapkamer zijn prachtig; mooie blikvanger.
  Mooie foto van jullie “beer”!

 6. dedy schreef:

  Dank je wel agnes!!

 7. Wiekie schreef:

  Wat een prachtige uitstraling

 8. sanna schreef:

  wat prachtig maar had ook niks anders verwacht veel liefs sanna

 9. Marjonel schreef:

  Je huis ziet er uit als een warm thuis.

 10. Coby schreef:

  Erg leuk en sfeervol.Mijn zoon en dochter hebben precies dezelfde leeftijd. En ook wij hebben een hond (maar die heeft een andere kleur). Heb zitten genieten van het lezen van je verslag en de sfeer van je huis.

 11. Inge Bergsma schreef:

  Ben er stil van !!! Wat mooi !!! Smaakvol hoor ….l

 12. Anneke schreef:

  Prachtige binnenkijker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.