Photodiary: de week van Ellen

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Ellen!

Ook ik ben door Benita benaderd om een photodiary bij te houden. Ik voel me zeer vereerd en vind het leuk en spannend tegelijk. Ik ga mijn best doen om jullie te laten genieten, zoals ik zelf ook altijd geniet van deze rubriek.

Ik zal me eerst voorstellen: mijn naam is Ellen en woon samen met mijn partner. Ik heb 2 kinderen, een dochter van 25 en een zoon van 22. Mijn dochter woont samen en mijn zoon nog heerlijk onder moeders vleugels. We wonen in het gezellige en gastvrije Brabant in een klein dorpje in een bosrijke omgeving.

Ik werk 3 dagen per week bij een opticien, samen met lieve collega’s. De andere dagen ben ik vooral in en rondom ons huisje bezig. Jarenlang heb ik alles landelijk wit gehad en sinds een aantal maanden ben ik langzaamaan wat aan het veranderen. Wat meer hout, grijstinten en ook nog wat wit maar nog steeds landelijk. Ik vind deze sfeer warmer. We wonen sinds een paar jaar in een rijtjeshuis en zijn eigenlijk nog veel aan het veranderen. Ik heb nog veel ideeën maar alles op zijn tijd. Mijn motto is: Make your dreams come true. 

Maandag
De eerste van mijn 3 werkdagen, dus mijn wekker loopt om 7 uur af. Koffie, nieuws en douchen. Ik heb nog even de tijd om wat op te ruimen en het avondeten alvast klaar te zetten. Om kwart voor 9 stap ik in de auto voor mijn eerste werkdag. De dag vliegt voorbij en om half 6 keer ik weer huiswaarts. Om 18.00 uur stap ik binnen en kleed me eerst om. Ik maak het avondeten en eet samen met zoonlief en zijn vriendin. Manlief is met de week van huis. Ik ruim na het eten nog wat op en steek de kaarsjes en de haard aan. Daarna kruip ik samen met mijn tablet in de stoel bij de haard en kijk wat rond op Facebook en Instagram. Ik kan hier zo van genieten! En dan vooral van huisjes kijken en alles wat met wonen te maken heeft. Om een uurtje of tien zet ik de koffie klaar voor de volgende dag en kruip ik onder de wol. Nog even Hart van Nederland kijken en dan lekker slapen.

20160101_183201.jpg

20160107_192553.jpg

20160111_155305.jpg

Dinsdag
Om een uurtje of half 8 sta ik op. Ik ben vandaag vrij dus lekker aan de slag met poetsdoek. Op dinsdag doe ik altijd goed de boel, de andere dagen hou ik ‘t bij. Zo blijft het altijd opgeruimd. Nadat ik mijn bakje koffie op heb, ga ik eerst douchen. Ik doe mijn huispak aan, radio aan en dan lekker meezingen. Meestal verander en schuif ik weer met wat spulletjes. Ik wil wat anders op de salontafel. Het wordt de Nepalese kruik met een houten schaal en daarin weer een houten schaal van de Action. De grote schaal is van Kwantum die ik behandeld heb met antiekwas en daarna geloogd. Hij is nu wat vergrijsd. Het kleine schaaltje heb ik ook zo behandeld. Nog een kandelaar met een grijze kaars erbij en ik ben weer tevreden.

2016-01-15 14.26.52.jpg

In de keuken neem ik de buitenkant van de kastjes nog even mee. Op het aanrecht heb ik een pot staan met een houten lepel, een deegroller en wat amuseplankjes. Jullie raden het al, ook alles van de Action! Deze heb ik ook allemaal behandeld, zodat het er wat ouder uitziet. De spoelbak en kraan hebben we sinds kort, daar ben ik superblij mee. Je krijgt er een hele andere sfeer door dan met een roestvrijstalen spoelbak en kraan.

2015-12-28 21.15.40-1.jpg

‘s Middags ga ik wat boodschappen doen en haal ook even geurtjes voor in mijn waxbrander. Nog even wat chillen en dan aan het avondeten beginnen. Vanavond doe ik lekker niets. Kaarsjes en het haardje aan, want is weer koud buiten. De tablet op schoot en weer op tijd onder de wol, morgenochtend roept mijn wekker weer voor een nieuwe werkdag.

20160119_161407.jpg

20151224_091848.jpg

Woensdag
Ook nu loopt de wekker om 7 uur af. Weer een werkdag. Als ik ‘s avonds thuis kom eet ik alleen, dus een broodje. Ik heb nog energie voor 10, dus ik ga nog lekker aan de slag. Eerst zet ik de wasmachine aan. Ik maak wat mosbollen terwijl de kaarsjes weer branden.  Lekker simpel, kranten, mos en wikkeldraad. Nu nog wat plekjes zoeken voor de mosbollen. Ik leg er een in de vijzel. De vijzel heb ik pas tweedehands overgenomen. De andere bollen leg ik in een mand op de tuintafel. Het is donker, dus morgen of overmorgen leg ik ze bij daglicht wel goed.

20160105_124136.jpg

Ik ga nog even op mijn tablet neuzen om nog wat inspiratie op te doen. Dat is zo genieten en dan bedenk je je weer dat je zoiets ook nog op zolder hebt staan. Waarschijnlijk ook wel herkenbaar, want wat kan een mens toch veel spullen hebben. Foto’s die ik mooi vind sla ik altijd op, zodat ik ze nog eens kan bekijken om het idee uit te voeren. Moet ook nog maar eens langs de kringloop bedenk ik me. Misschien volgende week maar eens doen. Morgen nog een werkdag en dan heb ik weekend.

20150507_205600.jpg

20151127_111832.jpg

Donderdag
Ook nu loopt de wekker weer om 7 uur af, ik heb wat moeite om uit bed te komen. Dit is mijn laatste werkdag van deze week en vanaf vanavond heb ik weekend. Kwart voor 9 de deur uit en om 18.00 uur weer thuis. De werkdag is weer voorbij gevlogen.  Als ik thuiskom kan ik gelijk aan tafel schuiven. Dochterlief en haar vriend eten mee en ze hebben heerlijk gekookt. Na het eten zitten we nog lang te kletsen aan de eettafel. De eettafel heb ik jaren geleden via Marktplaats gekocht, hij was helemaal wit geschilderd maar ondertussen is het bovenblad helemaal in de houtkleur. In de nerfjes zat nog altijd een beetje witte verf, waar ik me heel lang aan stoorde en alleen daarom wilde ik hem eigenlijk verkopen. Gelukkig heb ik het niet gedaan. Onlangs heb ik de tafel namelijk met Dasty van de Wibra ingespoten, wat een superspul! Het is eigenlijk ontvetter, maar de witte verf lostte er dus ook mee op. Het blad is helemaal kaal geworden, de oorspronkelijke houtkleur dus. Ik heb hem daarna nog geloogd en ben er nu heel blij mee.De tafel is 220 m. lang, dus we kunnen er met zijn allen aan zitten. Nadat mijn dochter en vriend weer weg zijn, kijk ik nog wat tv. Ik kijk weer uit naar morgen, manlief komt weer thuis na een hele week weg te zijn geweest!

20160121_185951.jpg

FB_IMG_1447008436903.jpg

Vrijdag
Om een uurtje of 8 sta ik op. Koffie, douchen en aankleden. Ik ga eerst wat opruimen, bedden verschonen en stofzuigen. ‘s Middags rijd ik naar iemand die van oud hout spulletjes maakt, ik heb er broodplanken besteld. Ze heeft nog meer spulletjes, dus ik neem ook nog een houten ‘bord’ mee, deze zet ik op de schouw. De schouw heb ik een paar maanden geleden op Marktplaats gevonden. Echt voor een prikkie. Ik was al lang op zoek maar vond ze duur, tenminste die ik mooi vond. Toen kwam ik deze tegen en ik ben er zo blij mee. Hij is van zandsteen en behoorlijk zwaar. Mijn broer moest langskomen om het bovenblad er mee op te leggen. De grote broodplank zet ik op het aanrecht en de kleinere liggen op het houten tafeltje, dat ik onlangs ook tweedehands heb gekocht. Een paar kleine plankjes hang ik op maar misschien dat het allemaal nog weer van plek veranderd, haha.

20160122_165237.jpg

20160122_165406.jpg

20160122_165441.jpg

Ook heb ik mijn kroonluchter nog met grijze krijtverf behandeld, hij was eerst wit. En grijs met witte kaarsen.. Tja, dat staat natuurlijk niet!  Dus heb ik snel nog even grijze kaarsen gekocht.

20160122_171300.jpg

Als ik zover klaar ben, steek ik de kaarsjes aan en kruip ik weer lekker in de stoel bij de haard. Straks komt manlief thuis, na een hele week weg te zijn geweest. Als hij ‘s avonds thuiskomt, eten we samen en spreken we de week door. Na het eten kruipen we lekker op de bank met een bakje koffie en kijken we nog wat tv. Heerlijk… weekend!

Zaterdag
We slapen wat uit en drinken samen  koffie. In het weekend genieten we vooral van elkaar. Ik heb meestal wel wat klusjes en/of ideetjes in het weekend. De zaterdag is eerst samen boodschappen doen en daarna wat klussen. Zo heeft mijn man vorig jaar een buitenkeuken gemaakt. In het voorjaar gaat hij het nog wat verder afwerken: de vloer in de betonverf zetten en lampen boven de keuken ophangen.

FB_IMG_1442408075561.jpg

Onlangs heeft hij nog een kapstok gemaakt van blank steigerhout. Ik kwam zo’n kapstok tegen op internet en zoiets is best duur wanneer je het als nieuw koopt. Ik dacht: ‘dat kan goedkoper!’, haha. Ik heb de kapstop eerst vergrijsd met Greywash van de Action en daarna licht ingesmeerd met antiekwas. De haken hebben we bij de bouwmarkt gekocht.

20160119_161518.jpg

20160111_155327.jpg

Ook heeft mijn man al heel wat bankjes gemaakt. Deze staan door het hele huis: in de kamer, de hal en zelfs op het toilet. We hebben vorige week een partij steigerhout gekocht, dus hoeft hij zich nog niet te vervelen. Mijn dochter heeft ook al wat opdrachten op papier staan, haha. Later in de middag kijkt mijn man tv (hij kijkt de series die ik voor hem opneem door de week) en ik zit weer heerlijk gesetteld met mijn tablet. Kijken of ik nog wat inspiratie op kan doen. ‘s Avonds eten we op tijd want we gaan op bezoek bij vrienden. Altijd gezellig…! Morgen kunnen we uitslapen.

FB_IMG_1453490883604.jpg

Zondag
Nadat we uitgeslapen hebben, ontbijten we. De zondag hebben we meestal een luie dag. Ik zorg dat de kleding van mijn man weer schoon en droog is zodat hij vanavond zijn tas weer in kan pakken. Ik ruim ook nog wat op en doe even een rondje met de stofzuiger. Manlief kijkt graag voetbal dus hij nestelt zich op de bank.

FB_IMG_1442408060330.jpg

We hebben sinds een paar maanden de chaise lounge Ektorp. Een heerlijke bank (de bank op de foto is onze vorige bank, dus zonder de chaise lounge) Er zit nu een witte hoes op, de Blekinge wit maar ik wil nog een grijze hoes. Op het lounge gedeelte heb ik standaard een plaid liggen voor de voetjes, want mannen kijken nergens naar en kruipen ook nog het liefst met werkkleding op de bank. Gelukkig pakken ze uit zichzelf een plaid als ze met werkkleding op de bank gaan zitten. Daarom heb ik grijze plaids bij Ikea gekocht, daar zie je bijna geen vuil op. Als ik klaar ben, kruip ik ook op de bank. Nog even genieten van de zondag. ‘s Avonds kijken we naar Moordvrouw en Divorce om daarna op tijd onder de wol te kruipen voor weer een nieuwe (werk)week.

20151219_111034-1.jpg

20151219_111044.jpg

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn week. Ik heb er in ieder geval van genoten om dit te mogen doen en wil Benita dan ook hartelijk danken voor deze uitnodiging. En wie weet waar we elkaar nog eens tegenkomen.. Audoe!

4 reacties

 1. Marianne schreef:

  Wauwie net gelezen en je foto.s bekeken
  Echt heel leuk gedaan !!
  Maar dat kun je wel aan jou over laten ik heb er van genoten mooi gedaan

 2. Ciska schreef:

  Ziet er leuk uit !

 3. Wiekie schreef:

  Wauw helemaal mijn stijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.