Photodiary: de week van Karin Sanberg

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Karin! 

Lieve volgers van De Wemelaer, net zoals de meeste van mijn voorgangers was ook ik blij verrast door de vraag van Benita of ik mee wilde meedoen aan de rubriek Photodiaries op haar mooie website. Spannend, maar heel erg leuk!

profielfoto 2.jpg.jpg

Ik zal mij eerst even voorstellen, mijn naam is Karin Sanberg. Ik ben 50 jaar jong en al 28 jaar getrouwd met Erik. We hebben 2 lieve dochters: Rozemarijn van 20 en Mirte-Fleur van 13 jaar. We wonen nu ruim 11 jaar in ons huidige huis in Noord- Holland, dat we zelf hebben laten bouwen. De heerlijke, zonnige achtertuin ligt aan een sloot waar het zomers heerlijk toeven is. Ik kijk daar nu al weer verlangend naar uit!

eerste steen.jpg

huis voorkant1.JPG

voordeur.JPG

Mijn grootste hobby en passie liggen in het bezig zijn met interieur, in ons eigen huis en soms ook bij anderen. Na heel wat jaartjes gewerkt te hebben bij een groot Zweeds woonwarenhuis, heb ik een zijsprongetje gemaakt naar de modebranche maar daar bleek mijn hart niet te liggen. Op dit moment ben ik helaas door een nare val tijdelijk uit het arbeidsproces maar ik hoop dat er in de toekomst nog een mooie baan in de interieurbranche voor mij in het verschiet ligt, want daar ligt mijn echte passie!

aanrechtblad 1.jpg

Ik vind het heerlijk om in huis en tuin te decoreren en te stylen, ik ben daar ook zeer regelmatig mee bezig! Vriendinnen zeggen wel eens gekscherend als ze bij ons zijn dat er altijd wel weer iets veranderd is! Haha, valt best wel mee hoor! Ook het restylen van (oude) meubeltjes en accessoires vind ik geweldig om te doen. Ik durf mijzelf best creatief te noemen, de hele dag door en soms op de gekste momenten borrelen er allerlei ideeën en ingevingen bij mij op. Soms wat druk maar ik zou het zeker niet willen missen! ;-) Het is niet iets wat te sturen is, het is zoals de geweldige uitspraak; Being creative is not a hobby, it is a way of life!

huiskamer achter 4.jpg

keuken 1.jpg

huiskamer achter 3.jpg

Mijn stijl kan met het seizoen nog wel eens wisselen maar is in grote lijnen wel altijd stoer, robuust en landelijk met een grote liefde voor zwart/wit. Voor jullie deze week dus een kijkje in ons huis en leven. Veel plezier!

Zondag
Vandaag liep de wekker om 5:30 uur af, we staan met onze webwinkel De Horloge-opwinder op een horloge- en klokkenbeurs in Houten. Deze watchwinders of horloge-opwinders zorgen er voor dat automatische horloges die niet dagelijks worden gedragen, door omwentelingen toch op tijd blijven lopen. Het was een gezellige en geslaagde dag maar heerlijk om weer thuis te zijn met de haard en de kaarsjes aan!

huiskamer achter 2.jpg

side table 2.jpg

salontafel.jpg

Maandag
Na de jongste dochter weer naar school te hebben geholpen, eerst een kop koffie voordat ik me op de huishoudelijke taken stort  die na het afgelopen weekend zijn blijven liggen. Ik begin met het verschonen van de bedden, altijd heerlijk om ‘s avonds weer in een lekker schoon bedje te stappen. Terwijl ik bezig ben zie ik hoe heerlijk het zonnetje uitnodigend naar binnen schijnt. Ik besluit om na de bedden te hebben gedaan, eerst een rondje buiten te gaan wandelen richting de kasteeltuin, zo’n 10 minuten lopen vanaf ons huis. Wat was het heerlijk!

slaapkamer 1.jpg

slaapkamer 3.jpg

assumburg 1.jpg

huis achter.jpg

Dinsdag
Na het gebruikelijke ochtendritueel op weg naar Zaandam om heerlijk te struinen en inspiratie op te doen bij Loods5. En uiteraard thuiskomen met 101 ideeën die ik misschien de komende tijd ga uitvoeren! ;-) ‘s Avonds de kaarsjes aan en heerlijk op de bank met de voetjes omhoog genieten van de mooie foto’s die voorbij komen op Instagram, Pinterest en de door mij gevolgde blogs.

Loods 5 2.JPG

Loods 5 1.JPG

toilet 4.jpg

toilet 3.JPG

theetijd 1.JPG

Woensdag
Buiten nog wat andere huishoudelijke taken is het vandaag dan toch echt een was- en strijk dag. Ik heb er op zich geen hekel aan, maar alleen jammer dat het zo veel tijd in beslag neemt! ;-) ‘s Middags even naar de winkel van Simon Levelt in Haarlem i.v.m. een verjaardagscadeautje voor een vriend die vrijdag jarig is. Hij is verzot op de heerlijke thee van dit merk en nougat. Ik heb een mooi pakketje laten maken en mezelf ook maar getrakteerd op een lekkere, nieuwe theesoort. ‘s Avonds heerlijk genieten van een mooi woonblad en de nieuwe thee!

<trap.jpg

huis vriendin 1.jpg

huis vriendin 2jpg.jpg

Donderdag
Vandaag heb ik een dagje afgesproken bij een vriendin die ook is aangestoken door het woonvirus. Na een paar kopjes koffie gedronken te hebben gaan we op weg naar de kringloopwinkel bij haar in de buurt. Geweldig wat voor juweeltjes je daar soms vindt! Dat struinen vinden we heerlijk. Ik houd erg van spullen waar een verhaal achter schuilt. Ieder jaar zijn we het eerste weekend van september te vinden in Lille, Noord Frankrijk, waar de jaarlijkse Grande Braderie plaatsvindt. Een supergrote rommel-/brocante markt waar je een heel weekend kunt rondlopen en dan nog niet eens alles hebt gezien ;-) Dit keer vinden we bij de kringloopwinkel alleen een paar kaarsenstandaards, een pot en wat ornamentjes die we allemaal bij mijn vriendin thuis gaan bewerken. De ornamentjes komen in een groene toef die we ook gaan maken. Met een goed en voldaan gevoel ga ik aan het eind van de middag weer naar huis.

badkamer 1.jpg

badkamer 4.jpg

badkamer 2.jpg

badkamer 5.jpg

Workshop.JPG

Vrijdag
Het is buiten nog best koud maar toch ga ik maar eens beginnen om ontwerpen te bedenken en maken voor de komende voorjaars- en paasgroen workshops die ik weer ga geven. Ik vind het heerlijk om met diverse groenmaterialen te werken, daar gaat mijn hart, net zoals als met het interieur bezig zijn, sneller van kloppen! :) ‘s Middags even een verjaardagscadeau kopen voor mijn moeder die morgen jarig is en s ’avonds naar het verjaardagfeest van onze vriend.

side table 3.jpg

huiskamer voor 5.jpg

huiskamer voor 2jpg.jpg

Zaterdag
Mijn mams is vandaag jarig! 75 jaar wordt ze vandaag! Uiteraard op de koffie met taart! Dit was weer geen goed weekend voor de lijn! Haha ;-) Verder is de dag gevuld met weekendboodschappen doen en nog wat huishoudelijke dingen die gedaan moeten worden. Vanavond weer lekker rustig genieten en terugkijken op een geslaagde week.

piano 1.jpg

huiskamer voor 3.JPG

wandplank 2.jpg

Ik sluit hiermee mijn bijdrage van een weekje uit mijn leven af. Ik vond het erg leuk om te doen en hoop dat ik jullie wat kijk-/en leesplezier heb kunnen aanbieden. Ik wil uiteraard Benita nog heel erg bedanken voor de gelegenheid die ze mij aanbood om met deze rubriek mee te mogen doen.

Lieve groet, Karin

4 reacties

  1. Eveline van Originstyle schreef:

    Prachtig huis heb je! Leuk om de landelijke stijl in combinatie met zwart en wit te zien! :-)

  2. Annelies schreef:

    Wauw wat smaakvol ingericht! Je hebt me op ideeën gebracht, bedankt voor het binnen kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.