Photodiary: de week van Marjonel van ‘Puur en Stoer Wonen’

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Marjonel!

Hallo, ik zal mij eerst even voorstellen zodat jullie een klein beetje weten wie ik ben. Mijn naam is Marjonel, al 32 jaar getrouwd met Gerard. Samen hebben we 3 kinderen waarvan er 2 uit huis zijn en 2 heerlijke kleinkinderen, verder niet te vergeten onze Spinone Italiano Meneer Jansen.

IMG_9947.jpg

Ons huis is een twee onder een kap, casco gebouwd in 1982 en in de loop van de jaren een aantal keren verbouwd. Op dit moment zijn wij bezig met een grote veranda en een bijkeuken. Ik werk 5 dagen per week op het VMBO, waar ik verantwoordelijk ben voor de keuken en kantine. Daarnaast mag ik graag bezig zijn in huis, hou ik zelf een blog bij, lees ik graag woonbladen en kijk ik veel rond op Instagram, Pinterest en andere woonblogs om maar niks te missen, haha.

IMG_9946.jpg

Zondag
8:00 uur. Gerard laat de hond uit en ik draai mij nog even heerlijk om. Als hij thuiskomt heb ik mij al gedoucht en ontbijten we met yoghurt met muesli en een kop thee. Daarna drinken we koffie bij mijn ouders, ze kwakkelen op het moment allebei met hun gezondheid dus even kijken hoe het met ze gaat.

Bij thuiskomst maak ik het eten klaar, zondags eten wij meestal in de middag warm. Na het eten en de afwas trekken we de wandelschoenen aan om met Meneer Jansen een flinke wandeling te maken.  Daarna lekker op de bank met een frisse neus en rode wangen, onder het genot van een Cappuccino en een lekkere koek.

IMG_9941.JPG

Gerard zet een muziekdvd op die hij van de week gekocht heeft, Anathema – a sort of homecoming, heerlijke muziek. Zo komen wij de zondag wel door!

IMG_9976.JPG

Maandag
7:00 uur de wekker gaat, goedemorgen. Om 9:00 uur begint de dag op mijn werk met koffiezetten, 2 pannen soep maken en broodjes voorbereiden die tussen de middag verkocht worden. Om 15:00 uur de jas aan, even naar de supermarkt en dan naar huis. Ik heb de hele dag al een knallende koppijn, even relaxen met een kop thee voor ik aan het avondeten begin. Er staat spaghetti op het menu.

In de woonkeuken is een schuifdeur naar de bijkeuken gekomen. Er zat eerst een raam, de muren zijn opnieuw gestuukt en vanavond komt er een laag corifondo (voorstrijk )op. Als dat droog is kan ik deze week de kalkverf aanbrengen. De bijkeuken is in de plaats van de garage gekomen, die was in de loop van de jaren helemaal verzakt en het dak was zo lek als een mandje. Het meeste materiaal hebben we kunnen hergebruiken.

IMG_9751.jpg

De rest van de avond doe ik niet veel meer, lekker voor de buis hangen en op tijd naar bed. Morgen een lange dag.

IMG_9850.jpg

Dinsdag
De wekker rammelt al weer om 7:00 uur, pffff geen zin om op te staan. Zoals ik al vertelde wordt het vandaag een lange dag: werken tot 15:00 uur, snel naar huis: even opfrissen, omkleden en dan weer naar school om met z’n allen heerlijk Indisch te eten. Vanavond is er namelijk open huis voor alle basisschool leerlingen van groep 8, alle ouders en andere belangstellenden. Samen met een paar collega’s zorgen wij voor de koffie, thee en frisdrank met een plak cake. Het was gezellig druk; ruim 700 belangstellenden.

Om 22:30 uur weer thuis, moe maar voldaan. Even een glaasje drinken met mijn man en dan kruipen we zo ons bedje in. Tot morgen.

kast en slaapkamer 024 (427x640).jpg

Woensdag
Voordat ik naar mijn werk ga, doe ik de was in de machine, maak ik de wc schoon, even stofzuigen en kan ik het ook nog net redden om de woonkamer en keuken te dweilen.

Om 15:00 uur ben ik vrij. Gerard heeft de koffie klaar en samen drinken we een bakkie, daarna naar de bouwmarkt om een kleurtje uit te zoeken voor de deuren en kozijnen in de bijkeuken. We hebben de kleur Avond uitgezocht van Histor. Op de muren zit de kleur Tin (ook van Histor). De MDF schuifdeuren worden weer een tint donkerder. Daarna snel naar de supermarkt om de benodigheden voor het avondeten te halen: stamppot andijvie met spekjes en een lekker toetje na.

Vanavond wordt er weer geklust en verder gewerkt aan de ombouw met deuren voor de wasmachine en droger van nieuw steigerhout. We hebben het hout bewerkt met Portland (verdund met water), met een stoffer aangebracht en na het drogen weer licht opgeschuurd, op die manier ziet het hout er gebruikt uit. Ook komt er een werkblad waar een spoelbak in verwerkt wordt.

Ik zorg dat de mannen koffie krijgen en ga zelf lekker op de bank zitten; even op mijn tablet kijken of er nog iets nieuws in Blogland te beleven is of op Instagram. Later op de avond HVNL kijken, dan onder de douche, pyjamaatje aan en lekker onder de wol.  Morgen gaat de wekker weer om 7:00 uur.

 IMG_9978.JPG

IMG_9986.jpg

Donderdag
Zoals elke morgen gaat de wekker weer om 7:00 uur. Gerard heeft Jansen uitgelaten en ik heb het ontbijt klaargezet. Na het ontbijt rommel ik een beetje in huis voor ik naar mijn werk ga. Om 15:00 uur ben ik vrij en fiets ik even naar de kringloop. Wie weet ligt er nog iets wat ik kan gebruiken, na 2x te zijn rondgelopen zie ik niets wat de moeite waard is om mee te nemen. Ik zie eigenlijk alleen oude meuk en vieze versleten meubels, ik heb het wel weer gehad voor het eerste half jaar. Thuisgekomen zie ik dat de pakketpost is langs geweest: de balusters die ik op Marktplaats heb gekocht zijn binnen. Ik ben benieuwd hoe ze er uit zien.

IMG_9884.jpg

Ik wil ze straks in de woonkeuken neerzetten maar eerst moeten de muren die ik van de week in de Corifondo heb gezet nog in de kalkverf en worden de kast en de eettafel omgewisseld voor een betere doorloop naar de bijkeuken.

IMG_9471.JPG

IMG_9485.jpg

Inmiddels is onze jongste zoon thuis van zijn werk en gaan we aan tafel. Onze kleinzoon komt ook een nachtje slapen, gezellig! Ik verheug mij er op om het kleine kereltje weer te zien. Morgen ben ik vrij en ga ik schilderen in de bijkeuken.

Vrijdag
Vanmorgen kwam ik ziek uit bed, bah! Ik heb de griep, ook hier heeft het virus toegeslagen. Dus dat werd samen met onze kleinzoon (die ook ziek is) bankhangen en naar mini kids kijken.

Afgelopen najaar hebben wij de muren in de woonkamer laten stucen en voorzien van kalkverf in de kleur Gritty. De kozijnen en deuren hebben de kleur Piombo matte lak.  Ook kregen we nieuwe vensterbanken van oud eiken en nieuwe meubels waar we erg blij mee zijn.

Vandaag niet veel tekst maar wat foto’s.

 IMG_9656.JPG

We houden van grote meubels met grote accessoires: stoer en rustig.

IMG_9796.jpg

IMG_9798.jpg

IMG_9883.JPG

Zaterdag
Helaas heb ik niet zoveel te vertellen.. Ik ben nog steeds ziek en dus niet aan het verven begonnen. Daar baal ik best van, want ik wil het graag een keer afwerken. Maar ondanks dat is er vandaag wel veel gebeurd: de steigerhouten kast is klaar, de spoelbak en de kraan zijn al aangesloten en er komen deuren voor de wasmachine. Ook is er een flinke sleuf gegraven voor de aanleg van de riolering langs de hele lengte van de veranda, dit wordt afgewerkt met zinken pijpen.

IMG_9998.jpg

IMG_0005.jpg

IMG_0010.jpg

IMG_0011.jpg

Ik heb kaarsjes aangestoken voor de gezelligheid en ga lekker op de bank hangen, misschien is er nog een goede film op tv. Ik hoop dat jullie met plezier mijn photodiary hebben gelezen. Benita, dankjewel dat je mijn huis de moeite waard vindt om te laten zien!

Groetjes, Marjonel

12 reacties

 1. Janny schreef:

  Leuk…ik ken het blog van Marjonel. Maar leuk om ook zo weer even de nieuwe dingen te zien. Heel sfeervol. Succes met alles, Marjonel!
  Liefs,
  Janny

 2. Lida klever schreef:

  Prachtige binnenkijker Marjonel!!
  Mooie foto’s
  Fijne avond
  Gr Lida

 3. herna schreef:

  hoi marjonel
  was blij verrast toen ik je naam zag staan
  mooi om te lezen hoe jullie drukke werkweek er uit ziet
  en zie je verbouwing schiet al mooi op
  beterschap
  en hopelijk tot gauw

 4. Eveline van Originstyle schreef:

  Leuk gedaan!! Ook mooi bewerkt, dat steigerhout!!

 5. Marianne schreef:

  Harstikke leuk om binnen mogen te kijken
  Je hebt een sfeervol huis
  Groetjes marianne

 6. Serdina. schreef:

  Heb genoten van je prachtige interieur Marjonel!!
  Ook heb ik je Blog bezocht, helemaal mijn smaak :)

  Groetjes Serdina.

 7. Colin schreef:

  Leuk Marjonel en wat is er ondertussen al weer veel geklust!

 8. anita bartels schreef:

  hoi marjonel, wat heb je het toch mooi in je huis, zeker weten dat het na de verbouwing bij jullie ook weer mooi wordt, ik volg je blog ook al een hele tijd.
  wij krijgen dinsdag ook een nieuw bankstel en lijkt erg op die van jullie….ben ook druk met een kleur op de muur erbij te zoeken…
  we zullen elkaar nog wel een keer tegen komen….gr, anita

 9. Diane schreef:

  Prachtige binnenkijker!

  Groetjes, Diane

 10. Marjonel Marsman schreef:

  Dankjewel voor alle leuke reacties.

  Liefs, Marjonel

 11. Anneke schreef:

  Wat een mooie binnenkijker. Leuk om het zo in zijn geheel te zien. Ik ben ook een volgster van je

 12. Mirjam schreef:

  Hoi Marjonel,
  Delen van jouw mooie huis kende ik natuurlijk al via je blog, maar zo alles bij elkaar is het heel leuk om te bekijken. Wat wordt die hoek voor de wasmachine mooi zeg. En jullie veranda. Super leuk. Jij hebt het maar druk zo hoor, als je ook nog eens 5 dagen in de week werkt. Maar jullie huis is fantastisch. Heel gezellig. Het was heel leuk om jouw weekverslag te lezen.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.