Photodiary: de week van Roelie Steinmann

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Roelie van de blog ‘De Hortensiatuin’!

Tot mijn verrassing ontving ik via Instagram een berichtje van Benita met de vraag of ik een bijdrage wilde leveren aan de welbekende Photodiaries. Ik lees ze zelf regelmatig en zie dan zulke mooie interieurs voorbij komen, dat ik bij deze vraag plotseling mijn zelfvertrouwen kwijt was over ons eigen interieur. ‘Welnee’, mailde Benita, ‘niet zo bescheiden!’ Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en aangegeven dat ik mee wil doen. Nu ik er zo mee bezig ben, krijg ik er enorm veel plezier in.

Nu zal ik mij eerst maar eens aan jullie voorstellen: ik ben Roelie Steinmann, 52 jaar en getrouwd met Peter. We wonen in een arbeidershuisje in een dorp in het midden van het land. Het huis is in 1918 gebouwd. Peter is heel erg handig en gedurende de 30 jaar dat wij hier wonen is er heel veel verbouwd en geklust.

1-DSC01211.JPG

We hebben een dochter van 24, die overigens ook heel erg van klussen en inrichten houdt en een zoon van 22, die niet geïnteresseerd is in interieur maar wel in koken en lekker eten. In het dagelijks leven ben ik consulent in een sociaal dorpsteam (ook wel wijkteam genoemd). Ik geef mensen advies en ondersteun ze met het regelen van de zorg of aanvragen van voorzieningen, wanneer zij problemen hebben met hun financiën, woonsituatie, kinderen of (psychische) gezondheid.

Het stijlen, decoreren en klussen in huis doe ik al vanaf mijn kinderjaren en dit is mijn grootste hobby. Het is ook een goede manier om de dingen die ik in mijn werk tegenkom, los te kunnen laten. Heerlijk met je vingers in de verf of in de aarde, mooie dingen creëren, daar geniet ik van. Ik hoor nog wel eens: ‘Word jij blij van een schilderklus in huis?!’ Ja dus, heel erg blij zelfs!

Ons huis heeft allerlei soorten stijlen meegemaakt. Van wit en grijs, naar een compleet houten interieur. De deuren, vloeren, trap en meubels, alles was grenen. Daarna is alles brocante geweest en nu stap ik beetje bij beetje over naar een meer Belgisch en Hoffz interieur. Ik hou niet van kleur maar van een sobere en matte stijl. We struinen graag samen rommelmarkten af en gaan ook graag naar de kringloopwinkel. Want hoewel we in de gelukkige positie zijn om meubels en mooie spullen nieuw in de winkel te kunnen kopen, vind ik het toch wel veel leuker om zelf dingen op te knappen.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om een weekje met mij mee te kijken in ons huis.

Lieve groet, Roelie

Maandag
De eerste dag van de week kost bij mij soms moeite om op te starten. Dan sta ik bijtijds op, circa 6.30 uur, met een kop koffie en een gezond ontbijt.

2-P1202042.jpg

We beginnen op mijn werk dan altijd met een teamoverleg met onze collega’s. Dit overleg loopt altijd uit tot tegen de lunch, die we dan met elkaar gebruiken. Deze maandag heb ik ’s middags nog een huisbezoek en er komt nog een inwoner op kantoor langs voor een gesprek over zijn situatie.

Daarna fiets ik naar huis, zo’n 6 km, en ben dan rond kwart over vijf thuis. Even heerlijk bijkomen met een kop thee en dan is het mijn beurt om te koken. Helaas heb ik nog geen boodschappen in huis, dus race ik even op de fiets naar de winkel om de ingrediënten voor Mexicaanse wraps in huis te halen. Onze zoon eet op maandag altijd met ons mee, dus dan zorg ik altijd dat we een lekkere en gezonde maaltijd hebben.

3-P1272159.JPG

Even nog snel een was opvouwen en eentje in de wasmachine stoppen en dan heerlijk op de bank met een kop thee en mijn tablet voor wat inspiratie. Hiervoor kijk ik regelmatig op Pinterest en Instagram.

Dinsdag
Deze dag begint met een telefonisch spreekochtend, dus het is ook weer vroeg opstaan. Het wisselt altijd met de drukte, soms bellen er heel veel mensen met veel eenvoudige vragen en soms maar heel weinig mensen, maar zijn de vragen of problemen ingewikkelder of is er een crisissituatie. Het blijft altijd een verrassing. Vandaag geen crisissituaties en het blijft redelijk rustig.

Daarna heerlijk geluncht met een aantal collega’s. Ik neem eigenlijk altijd boterhammen mee met gezond beleg. Voorheen ging ik nog wel eens vlak voor de lunch naar de winkel om wat lekkers te halen. Maar sinds ik de vijftig ben gepasseerd lukt het me niet meer zo goed om op gewicht te blijven, vandaar de boterhammen en het fietsen. Vervolgens gebruik ik de middag om wat mensen op te bellen, afspraken te maken en een paar gespreksverslagen te schrijven. Aan het einde van de middag dan weer heerlijk op de fiets naar huis.

Vandaag kookt Peter en hij maakt heerlijke pannenkoeken met spek, ik zag de spullen al klaar staan op het aanrecht toen ik thuis kwam. Niet zo heel gezond ;) maar wel lekker. Na het eten ga ik nog even verder met opruimen boven. We hebben nog niet zo lang geleden de vliering helemaal leeg gehaald. Tsjonge zeg, wat een spullen hebben we bewaard! Er is heel veel weg gedaan: oude administratie, kampeerspullen en studieboeken. Alles is oud, je kunt het zo gek niet bedenken. We kwamen ook veel mooie spullen tegen uit onze brocante periode. Die hebben we allemaal op Marktplaats gezet. Er is al aardig wat verkocht. Maar goed: onze slaapkamers, de overloop, alles stond helemaal vol.

Nu staat alleen op de computerkamer nog heel veel rommel en boeken. Daar besteed ik vandaag een uurtje aan om wat op te ruimen. Ik ga niet te lang door, omdat ik weet dat ik anders geen oog meer dicht doe. Daarna heerlijk bijtijds naar bed om nog even lekker te lezen en te ontspannen.

4-P1232072.JPG

5-P1232074.jpg

6-P1232084.JPG

Woensdag
Vandaag is mijn vaste vrije dag. Gelukkig heb ik heerlijk geslapen maar ben wel bijtijds wakker. Het regent en omdat wij schuine dakramen hebben hoor ik het heerlijk kletteren, dus ik doezel nog wat door. Daarna heerlijk in pyjama, lekker op de bank met een kop koffie de posten van blogs lezen die ik volg en de Wonen Landelijke Stijl. Het afgelopen weekend had ik geen tijd om het tijdschrift uitgebreid te lezen. Nog even een uurtje opruimen en een was in de machine stoppen en dan toch maar even douchen en de kleren aantrekken. Onze badkamer is nog helemaal in brocante stijl maar met de stoere accessoires past hij wel bij de sfeer van ons huis.

7-P1272154.jpg

De middag heb ik gebruikt om lekker te knutselen. Ik heb een witte kapstok gevonden op Marktplaats, deze heb ik geschuurd en in de loogbeits en wasvernis gezet. Zo past hij weer mooi bij mijn spullen in de logeerkamer. Voor ik het weet is het alweer 5 uur en komt Peter thuis. Samen even een kop thee drinken en dan eten koken, het is weer mijn beurt. Op woensdag eten we meestal bijtijds een lichte maaltijd. ’s Avonds heb ik namelijk nog yogales. Hoewel deze pas om half 9 begint, heb ik toch last van mijn buik als ik te zwaar eet. Terwijl ik naar de yoga ben schroeft Peter nog even haken op de kapstok.

8-P2062212.jpg

Ook bevestigt hij de betonnen afdruk met het paard op een schild van oud steigerhout. Onze dochter heeft dat steigerhouten schild gemaakt toen ze in de kerstvakantie even thuis was.

9-P1232104.JPG

Heerlijk ontspannen, kom ik om half elf thuis en kruip direct met mijn warmtekussen het bed in. Ik lees normaalgesproken altijd nog even maar deze keer val ik bovenop mijn e-reader in slaap. In de loop van de nacht word ik wakker omdat mijn schouder pijn doet, de afdruk staat er diep in gegroefd.

Donderdag
Weer een nieuwe werkdag! Ik begin ook deze dag thuis met het lezen van mijn e-mails en het beluisteren van de voicemailberichten. Even nog wat mensen bellen en dan weer op de fiets naar het dorp waar ik werk. Ik heb met de dorpscoördinator afgesproken voor de koffie; even bijpraten over wat zich er allemaal afspeelt in ons dorp en binnen de gemeente. Verder heb ik vandaag nog één afspraak. Daarna ga ik naar ons kantoor om even met een paar collega’s te overleggen en nog wat verslagen van gesprekken en brieven te schrijven.

Toen ik op kantoor kwam was het zo vol met collega’s en zo druk dat ik weer naar huis ben gefietst om daar verder werken. Ik kon mij op kantoor niet concentreren. Thuis heb ik heerlijk al het werk wat er te doen was afgekregen en kon zelfs wat eerder dan normaal stoppen met werken. Dus heb ik nog even de camera gepakt om wat mooie foto’s te maken van de magnolia en de amaryllis bollen, zolang het nog licht genoeg was. Daarna hebben we gezellig gegeten en een film gekeken.

10-P1172014.JPG

11-P1202044.JPG

Vrijdag
Bijna weekend, ik werk de vrijdag om de week. Vrijdag is altijd een heerlijke dag om met een vriendin af te spreken en lekker op pad te gaan maar deze vrijdag is een werkdag. Ik begin de dag weer thuis met een kop koffie en het lezen van e-mails en fiets dan voor mijn afspraken naar het dorp. Vandaag heb ik samen met een collega verschillende afspraken bij mensen thuis. Aan het einde van de middag fiets ik dan weer terug naar huis, nog even langs de winkel voor wat boodschappen en dan is het weekend. Vrijdagavond proberen we altijd thuis door te brengen, lekker de open haard aan met een glaasje wijn erbij. Daar genieten we allebei van.

12-P1232120.JPG

Zaterdag
Ook deze ochtend begint bijtijds voor mij. Ik sta om 8 uur op, trek dan snel mijn sportkleding aan en ga met een vriendin Nordic Wandelen in de buurt. Wij lopen met een groep onder begeleiding van trainers. Dat doen we al zeker 10 jaar. Tegenwoordig rijdt er ook een buurvrouw van mijn vriendin mee. Het is altijd zo gezellig. We krijgen alleen keer op keer te horen dat we teveel kletsen, haha.

13-P1202057.jpg

De trainers proberen weleens iets te verzinnen, zodat het niet mogelijk is om te praten, door bijvoorbeeld alleen maar heuvels in het parcour op te nemen. Maar wij vinden zelf dat het de ultieme sportprestatie is als je kunt praten en sporten tegelijk. :) Als ik daarna thuiskom neem ik een heerlijke kop koffie uit onze bonenmachine en geniet even na van de sportieve wandeling in de natuur.

14-P1242143.jpg

’s Middags zijn we nog even naar Amersfoort gegaan om wat te shoppen en zijn leuk geslaagd in de uitverkoop die nu op zijn laatst loopt.

’s Avonds hebben we geen afspraken, dus heerlijk relaxen. Onze zoon kreeg nog een paar vrienden op bezoek. Zij hebben eerst nog buiten bij de kachel gezeten maar toen wij naar bed waren zijn ze toch maar naar binnen getrokken. Het is nog steeds te koud buiten ondanks onze tuinkachel.

15-DSC01218.JPG

Zondag
Deze dag begint wat later met croissants en koffie. Peter gaat om half tien altijd even bij zijn moeder, die in een zorginstelling woont, op bezoek. Voor mij is dat echt te vroeg dus ik doe het wat rustiger aan. Daarna gaan we samen nog even langs mijn moeder. Een jaar geleden is mijn vader overleden. Hij was wel ziek, maar het is toch nog vrij onverwachts gebeurd. Mijn moeder is graag alleen thuis en pakt het leven ook weer heel goed op.

Deze middag heb ik een lekkere citroen ricotta cake gebakken. Als we geen afspraken hebben gemaakt, dan is de zondag vaak een dag dat we aan het klussen of schilderen slaan. Vandaag hebben we gezellig een borrel gedronken en wat lekkere hapjes genuttigd bij vrienden. Toen we thuiskwamen hadden we allebei geen trek meer in eten, dus zijn we meteen aan de thee gegaan en hebben nog een spannende film gekeken.

P1232108.JPG

16-P2062196.JPG

Terwijl we op de bank zaten begon het bij mij te kriebelen en ben ik met wat spulletjes aan het schuiven gegaan in huis. De grote meubels zoals de bank, tafels en kasten staan eigenlijk altijd op een vaste plek. Maar met de accessoires ben ik altijd aan het schuiven. Toen alles eindelijk weer op een goede plek stond, was de film afgelopen en lag Peter te slapen. Het weekend is weer voorbij en een nieuwe week staat voor de deur.

P2062201.jpg

17-P1272166.jpg

Dit is ook het einde van deze post. Hoewel ik van tevoren dacht dat het lastig zou zijn om elke dag een stukje te schrijven, is het helemaal vanzelf gegaan toen ik ervoor ging zitten. Sterker nog, ik heb nog veel meer om te schrijven en te laten zien. Dat bewaar ik dan wel voor een nieuwe post op eigen mijn blog De Hortensiatuin of anders zie ik jullie op Instagram.

6 reacties

 1. Marjonel Marsman schreef:

  Hoi Roelie, heel leuk om een stukje van jou week in de Wemelaer te lezen en zien. Ik heb er van genoten.

  Groetjes, Marjonel

 2. Janny schreef:

  Ik vond het ook leuk, Roelie. Je hebt een mooie indruk gegeven van je leven. En van je gezellige huis.
  Liefs,
  Janny

 3. Coby van cbcosycot IG schreef:

  Ha dit was een gezellige week om mee te lezen hoor Roelie. Zie de leuke blogposten wel weer voorbij komen of tot op IG.
  Groetjes Coby

 4. Yasmina - Oumaimae schreef:

  Een dagje te laat maar mooie diary! en wat trek jij mooie foto`s zeg!!! Van al dat lekker eten krijg ik honger hahahah. Bedankt om dit met ons te delen ;)

 5. Mirjam schreef:

  Hoi Roelie,
  Wat een ontzettend leuk stukje heb je zo geschreven en voorzien van heel mooie foto’s. Ik heb er van genoten hoor. Prachtig om dit zo allemaal bij je te zien.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  • De Wemelaer schreef:

   Hey Mirjam, bedankt voor al je leuke reacties en leuk dat je even weer langs bent geweest! Voor jou ook een fijne avond! Groetjes Benita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.