Photodiary: de week van Alie van Os

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Alie! 

Ook ik was zeer verrast dat ik gevraagd werd door Benita om mee te doen aan de rubriek Photodiaries op De Wemelaer. Ik zei meteen ja, terwijl ik hier eigenlijk een tikje te onzeker voor ben maar ik vind het wel een hele eer dat ik hiervoor ben uitgenodigd dit te mogen doen. Ik hoop alle volgers en lezers van de Wemelaer te kunnen inspireren met mijn hobby en de inrichting van mijn huurwoning. Ik zal me even voorstellen: ik ben Alie van Os, 53 jaar en moeder van 2 volwassen zonen.

Ik woon in de prachtige Betuwe in een maisonnettewoning. Mijn woning is een huurwoning die bijna 2 jaar geleden is opgeleverd en waarvan ik de eerste bewoonster ben. Mijn huis is mijn passie en ik hou van een stoere en sobere inrichting. En niet te vergeten: ik ben kringloopverslaafd! :)

Maandag
Mijn vriend en ik hebben deze week vakantie maar er wordt wel gewerkt. De kozijnen, deuren en stopcontacten worden deze week geschilderd van bijna wit naar de kleur Gritti van het merk Carte Colori. Ik vond het geheel te onrustig en nu krijgt alles dezelfde kleur als de muren. Mijn huis is gebouwd in een hoek en daardoor loopt één muur op de eerste en tweede verdieping schuin weg. Hierdoor heb ik niet het gemakkelijkste huis om in te richten maar ik vind het wel een uitdaging. Er is niet echt een tuin maar wel een heerlijk balkon op het zuiden, met een oversteek.  Een soort van veranda idee.

20160207_125606.jpg

20160218_153006.jpg

20160215_161414-1.jpg

Dinsdag
Ondanks onze vakantie wordt er toch vroeg opgestaan, want er is genoeg te doen. Vandaag ga ik op de tweede verdieping eens wat huishoudelijke taken verrichten, want in de kamer/keuken kan ik door de werkzaamheden nu nog niet veel doen. Deze verdieping is vrij groot; 3 grote slaapkamers en een badkamer. Altijd weer zo’n lekker gevoel als alles weer lekker schoon en fris is.

Mijn  slaapkamer is de kleinste kamer, omdat deze de mooiste ruimte heeft en hij is toch groot genoeg. Echter is er één storend element zoals ik denk bij velen: de radiator, daar wil ik een ombouw voor laten bouwen en door laten trekken tot de muur zodat  de tv erop gezet kan worden en de kabels mooi weggewerkt kunnen worden.

20160220_113943.jpg

20160221_122139.jpg

20160221_145656.jpg

Woensdag
De dag is weer op tijd begonnen. Eerst lekker in huis gerommeld, koffie gedronken en voor je het weet is de ochtend voorbij. Vanmiddag naar de tandarts in Lienden geweest voor mijn halfjaarlijks controle. Op de terugweg door Ingen, mijn geboorteplaats, even langs Plein 5 gereden. Dit is een Chesterfield en schapenleren meubelen/woonaccessoires winkel, gevestigd aan het dorpsplein. Hier kom ik regelmatig even nieuwsgierig rondkijken of er nog wat nieuws is binnengekomen. Vervolgens weer naar huis om aan het avondeten te beginnen, daarna lekker met de benen omhoog en ook deze dag is weer omgevlogen.

6.jpg

4.jpg

7.jpg

Donderdag
Deze dag is weer net zo begonnen als de voorgaande dagen. Vandaag ga ik de woonkamer/keuken maar eens op orde brengen. Deze ruimte is niet zo heel groot maar ik geloof wel dat ik er goed in geslaagd ben alle ruimte optimaal te benutten, ondanks de muur die hier dus schuin wegloopt. Er staat weinig tegen deze muur om het zo min mogelijk op te laten vallen. De kozijnen en de deuren hebben nu dezelfde kleur als de muren, wat gelukkig meer rust geeft. De keuken is gewoon een standaardkeuken die ik heb laten aanpassen door o.a. de bovenkasten en de tegeltjes weg te laten en een koof om de afzuigkap te plaatsen. Over de bestaande vensterbank heb ik mooi, oud hout heen laten maken. In het gedeelte van de woonkamer heb ik om de radiator ook een ombouw laten maken en daar de tv boven opgehangen. Op deze manier heb ik ruimte uitgespaard.

20160223_174056.jpg

20160225_084309.jpg

20160225_130238.jpg

20160225_140211.jpg

20160225_141717-1.jpg

Vrijdag
Vanochtend zijn we wat later opgestaan. Na de koffie en het ontbijt zijn we richting Woubrugge gereden, want ik wilde al heel lang een keer naar Hamsmade. Wat een mooie spullen verkopen ze daar, helemaal mijn stijl. Ik heb er dan ook een heel mooi beeld gekocht voor op m’n kastje van de kringloop. Ik zet alleen dat beeld erop en verder niets. Het geeft zoveel meer rust!

Daarna zijn we boodschappen gaan doen en toen nog even langs de kringloop.  Echt heel veel in mijn huis komt daar vandaan. Ik vind het een uitdaging om er voor weinig geld leuke spullen op de kop te tikken. Bevalt het niet, dan doet het ook niet zo’n pijn in m’n portemonnee! Ik heb wat collages gemaakt van enkele kringloopvondsten.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Zaterdag
Vandaag iets langer blijven liggen want alles is bijna weer op orde.  Het enige wat mij nog rest is de hal; die moet ik nog even schoonmaken en dan proberen er wat foto’s te maken. Dat valt hier echt niet mee, maar ik geloof dat het me toch gelukt is om de foto’s zo te maken dat je toch een goede indruk krijgt. De lampenvoet en oude kist komen ook van de kringloop vandaan. De kapstok kocht ik 2 jaar geleden op de markt in Lille en de antieke spiegel vond ik enkele jaren geleden op een rommelmarkt in Ingen.

Net als op dinsdag eten mijn 2 zonen op zaterdag ook altijd mee. Mijn vriend kookt en dat doet hij fantastisch! Daarna lekker onderuit op de bank tv kijken en dan zit ook deze dag er weer bijna op.

1.jpg

3.jpg

2.jpg

Zondag
Lekker wat langer geslapen en toen richting IKEA gereden. Ik wilde namelijk graag een bedsprei dat ik er al eerder kocht, opnieuw kopen. Mijn huidige sprei is wel mooi om te zien maar gleed door de gladde achterkant steeds van het bed, heel irritant! Daarna weer lekker naar huis om te relaxen met een kop koffie en de Wonen Landelijke Stijl. Onze vakantie zit er op en mijn vriend gaat vanavond weer naar zijn eigen huis.

1 (1).jpg

1 (2).jpg

De week is voorbij! Bedankt Benita voor de uitnodiging, ik vond het leuk om te doen. Ik hoop dat ik de groep die ook niet zo groot wonen heb kunnen inspireren en heb kunnen laten zien dat, ook als je klein woont het toch heel leuk kan zijn. En als jullie mij misschien willen volgen, ik zit sinds enkele maanden op Instagram. Dus wie weet tot ziens! Groetjes Alie.

11 reacties

 1. Marjonel Marsman schreef:

  Een mooi, gezellig, sfeervol en sober huis.

  Ik had je ook al gevonden op IG
  Groet, Marjonel

 2. Janny Bouwman schreef:

  Wat een leuke reportage weer. Prachtig om te zien dat de afmeting van je huis echt niet bepalend is. Smaak is veel belangrijker!
  Mooie inkijker, Alie!
  Janny

 3. Diane schreef:

  Wat een mooi en sfeervol huis heb je Alie, en zo lekker rustig! Je hebt er iets heel moois van gemaakt!

  Liefs, Diane

 4. Thea Lemmens schreef:

  Heel mooi en gezellig huis heb je, ook wij wonen op maar 55 m2 …

 5. Dédy schreef:

  wat een prachtig en mooi ingericht huis heb je…mooi sober ingerich theel mooi Alie.Groetjes Dédy

 6. Ans schreef:

  Mooi stoer huis,heel smaakvol ingericht!!

 7. Serdina. schreef:

  Echt een heel stoer en sober interieur!!
  Leuk hoor en vooral ook erg leuk die kringloopvondsten, dat is zo genieten :)

  Fijn weekend!

  Groetjes Serdina.

 8. Agnes Bulthuis schreef:

  Leuke reportage heb je ervan gemaakt!
  Prachtige woning ook.
  Je hoeft geen riante woning te hebben om je ziel en zaligheid erin kwijt te kunnen…
  De kringloop is ook mijn favoriete woonadresje!
  Bedankt voor het binnenkijken.

  groetjes Agnes

 9. Karina van der Lee schreef:

  Erg mooi huisje heb je. Erg sfeervol.

 10. Lia schreef:

  Toppie!!

 11. Mirjam schreef:

  Wat een heerlijk huis Alie, ik hou van je kleuren en van je materialen. Ook hier veel oude meubelstukken in huis. Verrukkelijk.
  Ik heb er van genoten.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.