Photodiary: de week van Karina

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Karina!

20160215_113027.jpg

Nog maar net had ik een Instagram account aangemaakt en een paar foto’s van mijn interieur geplaatst, of ik kreeg al een mailtje van Benita van De Wemelaer: of ik het leuk zou vinden om een week lang een photodiary bij te houden? Eigenlijk was ik zeer verrast en ik vond het ook wel een beetje spannend maar ik dacht: ‘Leuk, dat ga ik doen!’

Ik zal me even voorstellen: ik ben Karina, 44 jaar en getrouwd met Edwin. We hebben één zoon, Kelvin van 11 jaar en een (Britse korthaar) poes Luna. Ik werk 25 uur per week bij een huishoudwinkel Marskramer en doe dat al 25 jaar.

We wonen in het dorpje Rhoon, dat ligt net buiten Rotterdam. We hebben onze tussenwoning gekocht in 2008 en we zijn nog niet klaar met het opknappen ervan. De badkamer is ons laatste project en we hopen dat we dat volgend jaar kunnen realiseren. Het is best een klein huis maar wel ons droomhuis en we wonen hier met veel plezier. Ook ik ben begonnen met de Rivièra Maison stijl; ik had voornamelijk veel riet en zilveren accessoires in huis. Toch al een klein beetje landelijk maar ik kon mijn draai er niet in vinden. En toen ontdekte ik een jaar of 3 geleden verschillende woonblogs, waar veel landelijke en sobere interieurs voorbij kwamen. En dat was het voor mij! Dat vond ik mooi en sfeervol en ik heb daarin helemaal mijn draai gevonden. Ik vind de combinatie van sobere en donkere tinten met verweerd hout erg mooi. Ook vind ik inspiratie op Pinterest waar ik zelf ook een Pinterest pagina bijhoud.

Maandag
Op maandag ben ik meestal vrij, eens in de vier à vijf weken werk ik op maandag. Maar vandaag dus niet. Ik ben om kwart voor 7 opgestaan, heb koffie gezet en ben onder de douche gesprongen, daarna aangekleed en toen mijn zoon wakker gemaakt. Dan  maak ik het ontbijt, mijn vriendin komt haar zoon om half 8 brengen zodat zij vroeg naar haar werk kan, haar zoon ontbijt dan gezellig met ons mee.

Het is dan inmiddels kwart over acht en de jongens lopen samen naar school. Ik neem nog een tweede bak koffie en scrol even door mijn telefoon, op Facebook en Instagram.

Zo kom ik langzaamaan op gang en begin ik aan wat huishoudelijke taken. Tussen de middag komt mijn zoon uit school een boterham eten en als hij weer naar school is, ga ik wat boodschappen doen.

Ik loop op weg naar huis nog even de bloemwinkel in en neem een vers boeket mee naar huis. Aan het einde van de dag steek ik wat kaarsjes aan en begin ik aan het avondeten.

We eten vanavond met zijn tweeën want mijn man werkt tot laat. Inmiddels ligt Kelvin op bed en kruip ik lekker op de bank en kijk wat tv.

20160227_140407.jpg

20160229_170413.jpg

Dinsdag
De ochtend verliep hetzelfde als gisteren, alleen stond ik vanmorgen iets later op. Kon gisteren niet zo goed in slaap komen en kon er vanmorgen dus wat moeilijk uit komen.

Normaliter werk ik altijd op dinsdag maar vandaag ben ik vrij omdat ik aanstaande zaterdag werk. Ik vervang zo’n 2 dagen in de week, dus nu ook aankomende zaterdag.

Ik heb niet echt veel plannen voor vandaag en omdat het regent en koud is, blijf ik lekker binnen. Zet een muziekje op en besluit mijn keuken een sopje te geven, nou doe ik daar niet zo heel lang over omdat onze keuken best klein is.

Ik maak de servieskast schoon en geef alles in de keuken weer een ander plekje. Ik verander met regelmaat, zeker als ik in Landelijk Wonen of op Instagram of een blog weer een idee op doe.

In 2013 hebben wij onze keuken geplaatst. Ik twijfelde toen tussen een witte en eventueel een hele donkergrijze. Omdat de keuken best klein is en er geen mogelijkheid is om hem uit te breiden, zijn we voor een witte gegaan. Dat oogt immers groter, maar ik zie nu heel veel donkere keukens voorbij komen en ik vind dat toch wel heel sfeervol. Misschien in de toekomst? Een ander kleurtje er overheen…?

20160301_122631.jpg

20160301_142823.jpg

Mijn zoon blijft tussen de middag over op school, dat doet hij elke dinsdag als ik werk en vandaag laten we het ook maar zo, want hij vindt dat gezellig.

Dus eet ik samen met mijn man een boterham en daarna gaat hij naar zijn werk. We hebben kortgeleden een nieuwe, hoge kast voor in de woonkamer gekocht, het dressoir is naar mijn vriendin gegaan. Deze was eerst heel lichtgrijs van kleur, we hebben hem nog wel een donkere antracietgrijze kleur gegeven. De kleur van de nieuwe kast is tegen het zwart aan, alleen op de foto lijkt hij lichter. Ik ruim de kast nog verder in, want daar was ik nog niet helemaal klaar mee.

20160229_160238.jpg

Ook haal ik nog een dweil over de vloer. Daarna vind ik het welletjes en kruip achter de computer om alle blogs weer door te nemen. Zo rond half 6 begin ik aan het avondeten. We eten weer met zijn tweeën. Na het eten maak ik vast mijn brood klaar voor de volgende dag, want morgen heb ik weer een werkdag voor de boeg.

20160301_200044.jpg

Woensdag
Vandaag moest ik op tijd de deur uit: ik vervang op de woensdag dus dat betekent ook dat ik dan de winkel open doe. Woensdag is meestal een drukke dag, zo ook vandaag dit omdat er op woensdag altijd vracht geleverd wordt. De vracht stond al klaar, dus mijn collega en ik konden er gelijk aan beginnen. Wij hebben ook een cadeau afdeling en deze hou ik bij. Het zijn dan wel geen Hoffz of andere landelijke accessoires, toch vind ik het een uitdaging om van deze artikelen een leuke combinatie te maken en het zo te groeperen dat het er toch best wel leuk uit ziet. Dus ook op mijn werk ben ik enigszins met decoreren bezig. Om half zes was ik klaar met werk en daarna gingen we nog de wekelijkse boodschappen halen. Kan het maar vast in huis hebben aangezien we beiden werken dit weekend.

Ik laat wat foto’s van de bovenverdieping zien. Deze hebben we in tegenstelling tot beneden heel licht gehouden, lekker fris en ja: het oogt immers groter.

Ik ben best wel een beetje moe dus maak het niet al te laat. Ook morgen heb ik een werkdag voor de boeg.

20160228_115116.jpg

20160228_123631.jpg

20160229_163150.jpg

Donderdag
Vandaag was het weer een ochtend zoals elke ochtend, zo rond zeven uur opgestaan. Op tijd de deur uit, want vandaag ging ik weer aan het werk. Donderdag is ook een van mijn vaste werkdagen. Het was ook best een drukke dag vandaag, nog wat overgebleven vracht van gister weggewerkt en daarna nog wat andere werkzaamheden gedaan. Voor ik het wist was het alweer tijd. Eenmaal thuisgekomen had mijn man alle voorbereidingen voor het eten al gedaan, dus dat was zo klaar. Na het eten een bak koffie, nog even bijkomen van mijn dag en daarna nog even met mijn moeder gebeld. Nou ja even..heb toch zeker een uur met haar aan de lijn gezeten. Zij had vandaag namelijk een heropening van een compleet vernieuwde kledingwinkel, deze was 2 weken dicht geweest in verband met een grote verbouwing in een heel nieuw concept.

Voor de rest is er vandaag niet zo heel veel spannends gebeurd. Dus plaats ik gewoon wat sfeerfoto’s. Ik ben gek op houten schalen, je komt ze overal bij mij in huis wel tegen. Je kunt er zoveel kanten mee op. Ik zet ze soms een lange tijd buiten zodat ze lekker kunnen verweren, of schuur ze af en bewerk ze met heel verdund witte kalkverf, zodat ze een licht verweerde uitstraling krijgen. Ik ben eigenlijk altijd wel op zoek naar verweerde accessoires, zoals ook de kaarsenstandaards van Hoffz. Die vind ik zo mooi, ook daar heb ik er inmiddels wel een aantal van.

20160303_075139.jpg

20160303_075347.jpg

20160304_142757.jpg

Mijn pronkstuk in huis is toch wel onze houten boeren tafel met de Hoffz stoelen. Meteen als je onze woonkamer binnenkomt kijk je er tegenaan. Daar geniet ik nog steeds van, dat vind ik zo’n mooi plaatje.

20160229_170230.jpg

Er staat nog een ding op mijn wensenlijst: een grote, verweerde houten wijntafel. Maar die komt er ook nog wel, je moet er maar net tegen eentje aanlopen. Dit was mijn dag weer voor vandaag, morgen ben ik lekker vrij. Het is inmiddels erg laat dus kruip ik zo mijn bed in.

20160303_075545.jpg

Vrijdag
Vandaag had ik dus een vrije dag, zo rond zeven uur weer op gestaan. Samen met mijn zoon aan het ontbijt en rond kwart over acht ging hij naar school. In de ochtend heb ik niet zo heel veel gedaan, alleen wat kleine huishoudelijke taken en weer wat dingen veranderd. Tussen de middag samen nog een boterham gegeten en daarna ben ik met Kelvin mee naar school gelopen. Ik ging gelijk even het dorp in, wat kleine boodschappen gehaald en bij de bloemenzaak nog een mooi glazen windlicht gekocht. Op de terugweg nog even langs Sober &Sjiek. Een hele leuke winkel, met onder andere accessoires van Hoffz. Ging dit keer alleen met wat kaarsen naar huis.

20160304_132817.jpg

20160304_132010.jpg

20160304_132332.jpg

Aan het einde van de middag hadden we op school nog een kind gesprek en rapport bespreking van Kelvin. Het gesprek liep iets uit en eenmaal thuisgekomen ben ik aan het eten begonnen. Iets makkelijk dit keer. Daarna nog even een wasje in de wasmachine en vanavond lekker op de bank. Voor het eerst deze week weer een avondje samen.

Zaterdag
Vanmorgen moest ik vroeg de deur uit, mijn laatste werkdag alweer vandaag. Ik had alleen het openbaar vervoer tegen, dus ik was nog maar net op tijd. Het zonnetje scheen heerlijk en het werd in de loop van de dag best druk, de dag was zo weer om. Op zaterdag werken is toch net even anders als op een doordeweekse dag.

Daarna wat te eten gehaald en eenmaal thuis lekker de openhaard aan gestoken. Want ondanks het zonnetje was het toch best koud in huis en het is natuurlijk ook gezellig. Zolang het nog koud, is brandt hij elk weekend. Ook vandaag is er niet zo heel veel spannends gebeurt. Dus plaats ik weer wat foto’s van ons huis.

20160304_101105.jpg

20160304_103726.jpg

In het najaar willen wij ook graag de muren aanpakken, ik ga toch ook voor kalkverf. Vorig jaar hebben we de wc helemaal opgeknapt en daar hebben de kleur Gritti van Carte Colori op de muren gebruikt. Ik zie het heel veel voorbij komen op de woonblogs en op Instagram en ik vind het zo sfeervol. Dus dat wordt ons project voor het najaar.

Voor vanavond hebben we geen plannen. We zitten om half negen klaar voor de ontknoping van ‘Wie is de mol’, spannend!

20160305_183151.jpg

Zondag

20160301_135711.jpg

20160306_175138.jpg

Vanmorgen rustig opgestaan, wat later dan doordeweeks en lekker ontbeten. Mijn man was weer naar zijn werk en ik zag dat het zonnetje scheen en had plannen om de tuin in te gaan. Maar dat zonnetje was voor korte duur, dus dan maar eerst wat wasjes weggewassen, dat gaat tenslotte ook gewoon door. In de middag ben ik even bij een vriendin koffie wezen drinken.Eenmaal weer thuis heb ik tussen de kleine buitjes door toch nog even wat in mijn tuin(tje) kunnen doen. Wij kijken er vrij dicht op en ik vind het erg storend als ik dan tegen een hoop dode planten aan zit te kijken, die heb ik dus weggehaald en mijn tuintje een beetje aangeveegd.

20160306_160538.jpg

20160306_161333.jpg

Er stond macaroni op het menu en daar ben ik zo rond zes uur aan begonnen. De open haard weer aan gestoken en natuurlijk de kaarsjes. Daarna een overhoring, mijn zoon heeft een toets morgen. Uiteindelijk lekker op de bank om een filmpje te kijken.

20160306_175859.jpg

Dit was alweer mijn laatste dag dat ik meedeed aan de photodiaries. Ik hoop dat de lezers van De Wemelaer het leuk vonden om ook een kijkje in mijn kleine (droom) huisje te nemen. Benita, dankjewel dat je me gevraagd hebt. Ik vond het erg leuk om te doen!

Groetjes Karina.

12 reacties

 1. Yasmina - Oumaimae schreef:

  Mooi huis en erg leuk met dat zwart-wit en hout gemixt.

 2. Karina van der Lee schreef:

  Dank je wel Yasmina, voor je leuke reactie.

 3. Thea Lemmens schreef:

  Heel mooi en sfeervol huis heb je, en je hoeft echt geen groot huis te hebben, zelf wonen wij op maar 50m2. Niet in Nederland weliswaar, maar het gaat om je eigen sfeer te maken, gr Thea.

 4. Serdina. schreef:

  Heel mooi ingericht met mooie stoere items, knap gedaan ondanks dat het huis niet groot is, maar zo zie je maar weer als je oog hebt voor stylen dat dan de ruimte helemaal niks uitmaakt!

  Groetjes Serdina.

 5. Carola van Vliet schreef:

  He Karina, ik wist niet dat je ook met de Wemelaer had meegedaan. Leuk om te lezen en kijken. De wijntafel waar je toen nog op zoek naar was heb je inmiddels gevonden!
  Groetjes Carola

  • Karina van der Lee schreef:

   Dank je wel allemaal voor jullie leuke reactie,s.
   Ik zie altijd zulke mooie interieurs voorbij komen op de Wemelaer. Dus leuk om te horen dat die van mij niet onder doet.
   En Carola de wijn tafel heb ik inmiddels gevonden bij je. En ik ben er maar wat blij mee.

 6. Co schreef:

  Leuke sfeer heeft je huis, en mooie spulletjes. Prachtige eetkamerstoel. Onze woonkamer heeft ongeveer dezelfde maat. En de keuken is ook niet groot, maar het is altijd heerlijk om in huis te rommelen.

 7. Co schreef:

  Eetkamertafel bedoel ik

 8. Inge Bergsma schreef:

  Wat een pracht van een huis !!! Zowel binnen als buiten. Wat een een- heid. Weer zitten te genieten van deze site met al die pracht van interieur en buiten leven !!!

 9. Mirjam schreef:

  Hoi Karina,
  Je hebt een heel leuk en sfeervol huis. Heel mooi en gezellig ingericht. Ik hou van jullie kleuren. En je tuin(tje) is ook heel gezellig.
  Ik heb genoten van je verslag.
  Fijne woensdag,
  liefs,
  Mirjam

 10. Karina van der Lee schreef:

  Hallo Co, Mirjam en Inge.

  Ook bedankt voor jullie leuke reactie’s en complimenten. Groetjes Karina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.