Photodiary: de week van Mariëlle

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Mariëlle! 

Hallo, ik ben Mariëlle en woon samen met mijn man en studerende dochter in West-Brabant nabij Breda. Zo leuk, dat Benita mij benaderde om mee te doen aan de Photodiaries! Ik volg haar op Twitter en Instagram. Prachtige, inspirerende interieurs laat ze zien van mensen, die net als ik zo graag bezig zijn met sfeervol wonen en gezelligheid!

Inspiratie haal ik uit interieurzaken en bladen maar ook uit het dagelijks leven. Ik ben iemand die haar omgeving absorbeert. Het is heerlijk om door de stad te lopen en te kijken naar architectuur, oude gevels, deuren en authentieke details. Winkels, restaurants en koffiezaakjes maar ook tuinen, parken, stranden en mooie luchten, daar kan ik erg van genieten. In de winter en zomer gaan we naar de Zeeuwse kust. Heerlijk! En dan is het ook weer lekker thuiskomen, ‘opgeladen’ met vaak nieuwe ideeën.

Foto 001.JPG

Foto 002.jpg

Toen mijn dochter nog klein was vonden mensen in onze omgeving het nogal gedurfd: zo’n licht interieur. Waar zij voor safe gingen met een zwarte leren bank, ging ik voor een linnen, zandkleurige Chesterfield. We hebben hierdoor wel aardig wat plaids en banken versleten. Ik heb het altijd leuk gevonden om eens in de zoveel tijd mijn interieur te veranderen.

Foto 003.JPG

Foto 004.jpg

Ons huis is 15 jaar oud. Een paar jaar geleden hebben we de hal, de woonkamer (inclusief gashaard) en keuken verbouwd. Een schilder/timmerman en een lokaal keukenbedrijf werkten mijn tekeningen en ideeën uit. De hal is heel licht met massief eiken delen op de trap, whitewash gepoetst zoals de kleur van de houten vloer.

Foto 005.jpg

De deuren waren van standaard triplex en zijn vermaakt tot paneeldeuren. Dat brengt al meer sfeer in een (destijds) nieuwbouwhuis.

Mijn grootste wens waren luiken voor de grote raampartij die uit 3 kozijnen bestaat. Ik kan ze als luiken open zetten, maar ook dichtdoen en spelen met de lamellen.

Foto 006.jpg

De radiatorombouw tekende ik erbij. Die leent zich perfect voor de tv, die we aan beide zijden kunnen plaatsen. Altijd handig voor als ik een andere opstelling van de meubels wil proberen. Achter de hoekpanelen zit opbergruimte.

Foto 007.JPG

Zo spannend als je de ideeën die je hebt, uiteindelijk verwezenlijkt ziet! De keuken is precies zoals ik hem tekende en is tijdloos. Het blad is van Belgisch hardsteen. De keukentafel komt uit een magazijnverkoop van een meubelzaak, is 2 meter 40 lang en staat vaak in het zonnetje. Vooral om de krant te lezen, koffie te drinken en huiswerk te maken is dit de beste plek! De olijfgroene kast hebben we van mijn ouders gekregen en is het enige meubelstuk dat nooit weg mag. Hij is nog in de originele kleuren en ik durf hem niet over te schilderen, bang dat ik er spijt van krijg.

Foto 008.jpg

 Foto 009.jpg

Ik houd heel erg van dansen en de beslissing om dit canvas voor de slaapkamer te kopen was dus snel gemaakt! De kleur van de muren (mauve) is er later weer op aangepast. Verder fris wit beddengoed.

 Foto 010.jpg

Op maandag en woensdag draai ik mee als vrijwilligster op een afdeling voor mensen met Alzheimer. Ik verzorg o.a. het ontbijt en de lunch voor mijn ‘vergeetachtige vrienden’, zoals ik ze altijd noem. Ik neem wel eens worstenbroodjes en een boerenbont tafelkleed van mezelf mee om het een beetje gezelliger te maken. Het is heel dankbaar werk…met een lach en een traan…  Het maakt, dat ‘thuis’ voor mij een extra waardevolle betekenis heeft gekregen.

Foto 011.jpg

Ik ga vaak even een kopje thee drinken bij mijn ouders. De liefde voor interieur en decoreren heb ik echt van mijn moeder. Zij was en is nog steeds altijd in huis bezig. Soms wisselen we spullen uit. De volgende foto’s zijn van het appartement van mijn ouders. De paspop en vazen hebben al eens bij ons gestaan en worden regelmatig anders gedecoreerd. De zuilen zijn van mijn vaders hand en mijn moeder maakte de vazen op. De hortensia’s plukt ze elk jaar uit onze tuin.

Foto 012.JPG

Foto 013.JPG

Het is fijn om in huis bezig te zijn. Ik zie dat als tijd voor mezelf, gewoon lekker op mijn gemak. Vooral op vrijdags. Tegen de tijd, dat mijn dochter thuiskomt uit Utrecht, waar ze studeert, branden de kaarsjes al en drinken we een kop thee. De haard gaat aan en het weekend kan beginnen!

Foto 014.JPG

Foto 015.JPG

Foto 016.jpg

Lieve mensen, heb het gezellig met elkaar en geniet in jullie mooie huizen!

Groetjes,
Mariëlle.

8 reacties

 1. Yasmina - Oumaimae schreef:

  Lekker je eigen landelijk stijltje, erg mooi gecombineerd!!

 2. Wil hemmer schreef:

  Een gezellig en een erg warm huis mooie keuken.

 3. Inge Bergsma schreef:

  Crimineel !!! Wat vreselijk mooi !!! Helemaal mijn smaak . Ja het is een eer om op deze site te staan, wordt tijd dat Benita ondekt wordt!!! Jou,n huis past hier helemaal op.deze site !!! Heb genoten…en nog steeds. Wat een smaak !!! liefs Inge

 4. Inge Bergsma schreef:

  Snap niet hoe die Engelse zin er tussen komt ???

  • De Wemelaer schreef:

   Hoi Inge, bedankt voor je enthousiaste reactie! :) De Engelse zin ertussen begrijp ik niet zo goed, ik denk die zin te maken heeft met dat alle reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de website tevoorschijn komen. Groetjes Benita

 5. Mirjam schreef:

  Wat een heerlijk huis heb je Mariëlle. Ik vind juist die groene kast echt heel erg mooi en ook je lampen. De paspop bij je ouders vind ik ook super mooi, het bloesje er aan is prachtig..
  Ik heb genoten van je reportage.
  Fijne avond,
  liefs
  Mirjam

  • Mariëlle schreef:

   Sorry Mirjam. Ik zie je reactie nu pas. En hoewel het al weer een tijdje geleden is, wil ik je toch nog hartelijk bedanken voor je mooie woorden. Doet me goed! Liefs,
   Mariëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.