Photodiary: de week van Marleen Snoek

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Marleen!

Ik ben Marleen Snoek (36) en woon samen met mijn man Laurens (40) en 3 kinderen in een prachtig huis in Volendam. Ook ik werd gevraagd door Benita om mee te doen aan de photodiaries. Ik was zeer verrast omdat ik niet echt de stijl deel die ik meestal voorbij zie komen op De Wemelaer, maar ik laat jullie graag een kijkje nemen in onze mooie lichte en ruime woning. Zoals ik al vertelde hebben wij 3 prachtige kids. Mijn dochter Linde is 10 jaar, mijn zoon Storm 9 jaar en onze Brent is 4 jaar.  Er zullen dan ook wel foto’s voorbij komen waarop je zeker zult zien dat zij een grote rol spelen hier in de woning ;-). Ook hebben we een hondje Rocky, 2 konijnen en een cavia. Een gezellige boel dus. Veel lees- en kijk plezier alvast!

Maandag
Zoals elke dag gaat mijn wekker al om 6.30 uur, waarna ik meteen onder de douche spring. Eerder kan mijn dag echt niet beginnen! Meestal volgt Brentje snel en gaan we samen naar beneden waar ik de tafel dek voor het ontbijt. In onze gezellige woonkeuken wordt het meest geleefd, daarom laat ik vandaag foto’s zien van onze mooie keuken. Ik hou van fijne accessoires in de keuken. Praktisch, niet teveel en knus. Het mooie servies van mijn oma in mijn kastje, een serviesje van ruim 90 jaar oud. Elke week verse bloemen op tafel en vers fruit in de fruitschaal, daar word ik blij van! Mijn keuken die de hele dag opgeruimd en netjes is en na een uur of 4 in de middag lijkt te ontploffen. Van knutsels tot speelgoed en (veel) kinderen. Wasgoed, voorbereidingen voor het eten en ga zo maar door.

Even later roep ik Storm en Linde en mijn man volgt ook al snel, de laatste vertrekt al gauw naar kantoor. ‘s Avonds leg ik vaak alle kleren al klaar voor de kinderen, dus alles is routine: haren kammen, tanden poetsen, tassen inpakken en dan snel naar school.

Meestal is de maandagochtend echt een schoonmaakochtend en zo ook vandaag. Een paar boodschappen, de hond uitlaten en dan weer lunchen. Weer de tafel dekken en aanvallen. Maandagmiddag ben ik altijd op school te vinden als computermoeder. Na school is de een sporten, de ander wil spelen, hond uitlaten en ik kook lekker het avondeten. Zeer verassende sperziebonen, aardappelen en vlees :) Nog wat buurtjes blij gemaakt met mooie haren, ook bij ons in de keuken. Altijd gezellig. Om 20.25 uur zijn de kinderen naar bed. Snel de kleding van vandaag wassen en dan met de beentjes gestrekt op de bank, heerlijk.

 20160208_170410-1_resized.jpg

20160208_170134_resized.jpg

20160208_173123_resized.jpg

Dinsdag
Zachtjes hoor ik roepen: ‘Mama, het is kwart over 7’. Oeps! Verslapen. Voor mij dan. Omdat ik nogal een lang ochtendritueel heb, vind ik dit geen lekker begin van de dag. Alles toch nog op tijd voor elkaar gekregen en om 8.30 uur zitten de kinderen op school. Ik ga snel de hond uitlaten en boodschappen halen, want vanavond is er bij mij een thuis een kinderkledingparty.

In onze woonkamer hebben we een prachtige steigerhouten tafel staan. Groot en vierkant. Zo’n tafel was altijd een grote wens van mij. We wonen nu anderhalf jaar in dit huis. Hiervoor woonden we in het centrum in een klein, schattig rijtjeshuis. Op een hoek en overal dichtbij maar mijn man wilde graag groter wonen. Ik moest erg wennen hier, maar nu sinds een aantal weken denk ik: ‘Ja, het is naar mijn zin’. Ik heb nog wel een aantal wensen maar zo nu en dan pakken we wat aan. Ik ben ook eindelijk geslaagd voor een leuk bankje bij deze tafel en stoelen. Ik kon namelijk de juiste maat, houtsoort en kleur steeds niet vinden.. Het was gewoon een project op zich geworden :-) Maar nu ben ik zeer tevreden. Een prachtige, sfeervolle kroonluchter erboven, ik kan er echt van genieten.

In de middag kreeg ik vandaag visite  en na school was ik weer taxi voor de één of de ander. Sporten, vriendjes: een gebruikelijke dinsdag. Tussendoor kook ik snel wat lekkers; een wokgerecht met andijvie. Lekker en gezond!

20.00 uur, de party gaat beginnen! Alle moeders struinen tussen de mooie voorjaarscollectie voor de kids. Altijd gezellig. Om 22.30 uur is het welterusten…

 20160208_114443_resized.jpg

20160209_173057_resized.jpg

Woensdag
Als de wekker gaat ben ik niet blij: ik ben gewoon veel te moe nog en heb slecht geslapen. Ik heb veel aan mijn hoofd. Als de fruitjes gesneden en de kindjes aangekleed zijn, rijden we naar school. Ik ga om half 9 langs bij een moeder van een vriendin. Een vriendin nog vanaf de lagere school, we kennen elkaar dus al 32 jaar. Deze moeder stond altijd voor mij klaar. Ik mocht zelfs weleens mee op vakantie. Het was er altijd gezellig en dat is het nog steeds. Lekker even bijgekletst en geknuffeld met haar nieuwe kleindochtertje van een paar weekjes oud. Na het halen van verse broodjes voor tussen de middag, breng ik Linde naar de fysiotherapeut. Linde turnt en heeft een knieblessure. Met een huis vol vriendjes en vriendinnen is het een drukke woensdagmiddag. De grote kast in ons huis staat de hele middag open. Op de foto is hij dicht omdat ik de binnenkant maar niet laat zien. Het is een chaos aan speelgoed, spellen en knutselspullen maar toch is het is mijn lievelingsmeubelstuk. Zo’n enorme grote kast die door zijn eenvoud echt rust uitstraalt. Onder de pianoles om 17.30 uur ben ik lekker aan het koken. Ik ben ruim een uur aan het koken en na 10 minuten heeft iedereen gegeten, daarom heb ik ook er zo’n hekel aan. Maar als moeder doe ik het natuurlijk getrouw. :) Om 19.30 uur zijn alle drie de kinderen in de douche, we gaan het niet te laat maken vandaag. Kaarsjes aan. Onze marmeren schouw met haardje brandt. Hij steekt mooi af tegen de oudblauwe muur. Ik ben zo blij met die kleur. Het is een koele tint maar maakt ons huis juist zo warm . Ik zeg; fijne avond..!

 20160210_190442-1_resized.jpg

20160210_191044_resized.jpg

20160210_191339-1_resized.jpg

Donderdag
Vandaag een dag als alle andere. Huis bijhouden, wassen en strijken. Er kwam nog visite langs om wat te bespreken. En al voor tienen in de ochtend had ik de spaghetti al klaar om tussen de middag lekker te kunnen eten met de kids. Het zonnetje schijnt eindelijk eens weer. Het geeft prachtig mooi licht in de woning.  Het leren bankstel staat nu voor het raam naar in de zomer draai ik hem zodat ik lekker naar buiten kijk als we op de bank zitten. We wonen aan een mooie speeltuin met ruim uitzicht. Ook aan de zijkant is het vrij. Heerlijk vind ik dat. Het word weer tijd voor mooi weer. Ik zal aan het einde van de week wat foto’s plaatsen van onze achtertuin. Nou ja, tuin, ik ben niet zo’n tuinierder.  Dus ook hier is praktisch erg belangrijk, net zoals eigenlijk het hele huis. Sfeervol, praktisch ruim en schoon :) Ik hou ervan. Vanmiddag nog het konijnenverblijf schoongemaakt. Het was er wel weertje voor. De haren nog gedaan van mijn schoonmoeder en tante en zo was de donderdag weer compleet.

20160211_111347_resized.jpg

20160211_111500_resized.jpg

20160211_111541_resized.jpg

Vrijdag
Vanochtend ben ik naar het reisbureau geweest. Wij hebben een aantal jaren in Nederland onze vakantie doorgebracht maar dit jaar willen we weer naar het buitenland. Het is niet eenvoudig om een vakantie te vinden die goed bij ons past. En met z’n vijven is alles een stuk lastiger. Maar uiteindelijk denk ik dat we wel wat gevonden hebben, met een ochtend op het reisbureau was de morgen zo weer om. Tussen de middag heb ik als verassing voor de kinderen broodjes kroket gemaakt. Nou, dat gaat er wel in. Eerst kreeg ik in de middag thee/koffie bezoek ( het is hier echt de zoete inval) en daarna ben ik lekker boven aan de gang gegaan: kasten opruimen en stoffen. Mijn dochter heeft sinds 2 weken een andere kamer. Alles was roze met rood maar dat wilde ze echt niet meer. Ze houdt van rust en ze is zelf ook heel rustig, dus haar kamer pastte niet meer bij haar. Nu is de kamer een oase van rust geworden, met bijna geen accessoires en met mooie lila en witte accenten.  Ook mooie, nieuwe vouwgordijnen waar ik erg tevreden over ben.

Marleen Snoek vrijdag.jpg

Wij hebben zelf een heerlijke, grote slaapkamer met een enorme wandkast. Ook ik heb niks op de slaapkamer hangen of staan. Mooi juist door zijn eenvoud, met lichte muren en 3 ramen is het een frisse kamer om binnen te komen. De mooie lamp die ik ooit als cadeau van mijn moeder kreeg koester ik, hij pronkt op mijn nachtkastje. Vanavond ben ik lekker met mijn dochter thuis. Mijn man heeft een mannenavond met mijn zoon, ze zijn samen naar de film en de kleinste slaapt al. De kaarsjes weer aan en genieten.

20160212_164953_resized.jpg

20160212_165019_resized.jpg

20160212_183820_resized.jpg

Zaterdag en zondag
Heerlijk, weekend! We kunnen samen met de kinderen ook wat langer blijven liggen. Mijn jongste die de hele dag speelt met alles wat hij bezit. Genieten dus. Elke zaterdag gaan we naar de ene oma en elke zondag naar de andere. Daar worden we wekelijks verwend met wat lekkers. Alle kleinkinderen bij elkaar en altijd leuk om elkaar te spreken. Ik heb geen leuke foto’s gemaakt van buiten. Want het weertje was zo slecht, jammer. We hebben buiten een schuur laten bouwen toen we hier kwamen wonen. Een grote ruimte waar veel in kan. Ik wilde ook graag een overkapping met een mooie loungeset. We zijn inmiddels  heel tevreden over de loungeset met mooie kussens en de Boretti barbecue. Eigenlijk een echt vakantiegevoel. Er moet nog wel het één en ander gedaan worden om het helemaal naar mijn zin te maken maar dat komt deze zomer wel weer. ‘s Avonds branden de mooie lampen, zomer en winter.  Zo gezellig. Met de stenen look zijn het echte eye catchers. Ook weer rustig en eenvoudig.

20160213_145921_resized.jpg

20160213_180956_resized.jpg

20160213_181156_resized.jpg

Zondagmiddag ben ik lekker boven aan de slag gegaan. Wat kasten uitruimen, het was er net weer voor. Een kijkje in de kamers van mijn zoons, 2 maritieme kamers. Allebei zo leuk. Brent, de jongste heeft de kamer met de steigerhouten meubels. De accessoires van beide kamers komen echt overal vandaan. Tweedehands, souvenirwinkels, woonwinkels noem maar op.  Ik heb echt gezocht naar de juiste dingen. Storm heeft een hoogslaper. Het bureau kan eronder geschoven worden, zodat hij meer ruimte heeft om te spelen. Hij is er trots op!

20160214_145825_resized.jpg

20160214_150026_resized.jpg

20160214_150231_resized.jpg

Dit was een kijkje in mijn leven en in ons huis. Er zijn nog veel wensen maar het huis wordt al echt ‘eigen’. Ik zoek echt naar de juiste dingen en wil het in mijn eigen sfeer maken. Anders dan anderen en lekker mijzelf. Landelijk, gezellig maar rustig en praktisch. Ik ben altijd bezig om en rondom ons huis. Heerlijk om te doen en zeker een passie!

20160214_150552_resized.jpg

Marleen is ook actief op Instagram.

2 reacties

 1. Inge Bergsma schreef:

  Wat gezellig !!! Ennn een hele goede smaak !!! Heb genoten, lijkt mij heerlijk om thuis te komen…En de plek waar jou huis staat is enorm gezellig !!!!

  liefs Inge

 2. Deborah schreef:

  mag ik vragen waar de steigerhouten tafel vandaan komt, aub?
  Mijn man en ik zijn momenteel nog volop aan het bouwen, maar die tafel vinden we echt TOP!

  Dank je,

  Deborah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.