Photodiary: de week van Barbara

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers en andere interieurliefhebbers. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Barbara! 

Het is echt een feestje om met je interieur bezig te zijn, vorig jaar juli kochten we ons droomhuis en kon ik me helemaal gaan uitleven met inrichten en stylen! Mijn vriend en ik hebben dit huis (uit 1905) grondig verbouwd en tegelijkertijd getracht om zoveel mogelijk oude details intact te laten. We wonen hier samen met onze 2 hondjes Wall.E en Storm. Samen hebben we 4 kinderen die niet meer thuiswonen maar die wel vaak gezellig langskomen.
IMG_2433.jpg
Mijn vriend zag meteen potentie in het huis maar je moest er wel even doorheen kijken. We zijn samen wel een goed team, hij regelde vooral de verbouwing en ik werd ‘chef interieur”. Ik had meteen in mijn hoofd hoe ik het wilde qua stijl: stoer en sober maar gecombineerd met modern en wat design. Kalkverf op de muren, een gaskachel, stalen kozijnen en beton ciré in de badkamer. Ik hoop jullie te inspireren door een kijkje in mijn huis en leven te geven.

Zondag
Vandaag zijn we in Kopenhagen, de tickets hebben we kado gekregen van onze kids. Echt een hippe stad met heerlijk eten, mooie interieurshops en veel vintage winkels met designerkleding waar ik ook gek op ben. Mijn passie is daarmee begonnen en de naam van mijn website Bagtobasic slaat op tassen die tijdloos en waardevol blijven. Maar dit geldt ook voor het interieur, ik hou van mooie tijdloze (vintage en designer) items en combineer dit graag met trends en hippe retro items.

IMG_5032.jpg
We zijn vooral de kleine straatjes in gelopen en vandaag hebben we fietsen gehuurd en bekijken we de haven (Nyhavn). Ik heb  er een blog over geschreven die op mijn website staat. We vliegen om half 5 weer terug, eenmaal op Schiphol aangekomen sjezen we nog even door naar een adres waar ik mooie designerkleding overneem, want ja: in Denemarken is het wel heel duur. Eenmaal thuis eten we wat en ploffen we op de bank.
Ik neem de mailtjes door en check social media. Op mijn website en Facebookpagina tracht ik regelmatig nieuwe items en berichten te posten. Nou ben ik best handig met internet, maar een eigen website maken en een goed logo ontwerpen laat ik graag over aan onze kinderen. Inmiddels heb ik zelfs visitekaartjes laten maken en een stempel om de artikelen in mijn shop te prijzen. Waarover later meer.

Maandag
Ik sta vroeg op, ik ben meestal vroeg mijn bed uit. Na zo’n heerlijk weekend weg moet er natuurlijk eerst weer opgeruimd, gewassen en gesopt worden. Daar begin ik dan maar mee.

Ik maak een planning voor de komende weken, er staan veel leuke dingen op stapel de komende tijd. Zaterdag sta ik voor het eerst op een Brocante fair in Alkmaar (superspannend) en binnenkort komt er een professionele fotografe die gevraagd heeft of ze foto’s van ons huis mag maken. Leuk, want wellicht kom ik in een mooi tijdschrift. Ondertussen werd ik ook gevraagd door Benita om een weekoverzicht bij te houden. En (eindelijk) heb ik mijn vriend zover gekregen dat ik de berging om mag toveren tot shop. De muren staan al in de kalkverf (wat ik net als de rest van het huis zelf gedaan heb). Op de vloer ligt nog de betonlaag maar ik houd wel van dat ruwe. En ik leuk het dan op met perzische kleden, ook helemaal hip. De opening van de shop wordt zaterdag 21 mei en dan kan men meteen een kijkje in mijn huis nemen. De uitnodiging volgt binnenkort via social media. Genoeg te doen dus en ik houd van overzicht dus ja, ik maak een strakke planning.
IMG_4954.jpg
De garage is omgebouwd tot keuken en dat was een hele klus.  Ook hier een combinatie van modern (de keuken en stalen kozijnen) en oud, er liggen echte oude waaltjes op de vloer en een landelijke tafel en lampen. De barkrukken en de stoelen zijn weer design. We zitten hier graag te eten met alle kids en aanhang.
IMG_3906.jpg
We vonden met het slopen van de muur het originele luik en raam uit 1905, die we wat opgeknapt hebben waarna we er een foto uit die tijd achter geplaatst hebben. Ik houd erg van die originele details en om persoonlijke dingen toe te voegen aan je interieur. ‘s Avonds nog even een verslag schrijven en duik ik in een stapel tijdschriften, ook een hobby van me. Ik heb eerlijk gezegd stapels tijdschriften en haal daar veel inspiratie uit.
IMG_3912.jpg

Dinsdag
Ik ga wat rommelen in mijn ‘hobby’ kamer, hier is weinig aan veranderd. De houten balken en de originele kasten zitten er nog in. Op de hele bovenverdieping liggen nog de originele oude kaasplanken, om deze te behouden hebben we de vloer alleen opgeschuurd en in de was gezet. Het bureau is van Hoffz en heb ik op Marktplaats gescoord. Ik moet deze kamer nodig opruimen maar weet even niet waar te beginnen. Ik heb nogal wat verzamelingen, waaronder veel kleding en tassen maar ook stapels tijdschriften en nog veel scrap spullen (materiaal om foto’s creatief in te plakken) waar ik eigenlijk niks meer mee doe. Maar wegdoen is ook lastig. Ik zal dus ergens moeten gaan beginnen.

 DSC_4428.jpg
Ik maak een begin met kleding en tassen die in de verkoop kunnen, waarna ik tevreden met een kop koffie achter de computer ga werken. Genoeg energie om nog iets creatief’s te doen. Vorige week ben ik samen met een vriendin begonnen om plantenhangers van Macramé te maken, hartstikke leuk. Ik ga dus wat materiaal halen en heb nog kettingen liggen waar ik de grote kralen van gebruik. Mijn eerste plantenhanger is een feit.
IMG_5078.JPG
Tijd voor wat praktische zaken, zoals boodschappen doen en het huishouden. Ik maak gewoon wat kip met roerbakgroente niks bijzonders. Op de bank met koffie bereid ik me voor op een sollicitatie die ik donderdag heb. Ik maak nog wat foto’s en verder fröbel ik wat in huis.
IMG_4560.JPG
Woensdag
Ik sta altijd eerst op om te douchen en laat daarna de honden uit. Pas daarna ga ik eten. Chihuahua’s zijn ontzettend lief, maar wel lekker fel en eigenwijs. Dit is Wall-e, de oudste. Hij heeft ooit in de Linda gestaan over Gooische vrouwen met kleine hondjes. Niet dat ik een Gooische vrouw ben maar blijkbaar hebben die wel van deze hondjes.
IMG_1873.JPG
Druk aan de slag om alles uit te zoeken voor de fair: ‘Wat neem ik mee?’. Ik ga alles bij elkaar zetten en prijzen, poeh wat een werk. Verder doe ik nog een rondje kringloop en vind ik een gaaf retro kastje, twee rieten stoelen en Perzische kleden. Ik ga regelmatig naar vlooienmarkten en kringlopen. Ik knap spulletjes op en stijl ze met andere items. Je vindt er echt de mooiste dingen, je moet het alleen wel zien. Ook kijk ik elke dag wel even op Marktplaats en rijdt het hele land door (mijn vriend krijg ik gelukkig vaak mee), om spullen op te halen.
Ik neem even een break met een cappuccino en ga op mijn favoriete plek in het huis zitten. Dat is de tussenkamer, waar eerst de keuken was. Heerlijk bij de gaskachel, zo lekker als het koud is. De fauteuils zijn van Hoffz en vond ik op marktplaats, De gele grote vaas is van West Germany en vond ik bij de kringloop. Ik vind hem geweldig. Gewoon leuk als je regelmatig de accessoires kunt veranderen en dat hoeft niet duur te zijn. De foto boven de stoelen is een foto rond 1910 van ons huis (rechts op de foto) die ik op aluminium af hebben laten drukken.
DSC_4444.jpg
Mijn vriend heeft een eigen zaak in bloemen en rijdt daarvoor elke week naar Frankrijk. Altijd verse bloemen in huis dus! Vandaag komt hij terug, mijn dochter is er ook en we eten gezellig met elkaar. Na een wandeling met de honden in de regen, nog even wat tv kijken.  Ik lees nog wat blogs en kijk voor inspiratie op Pinterest en Facebook. Genoeg voor vandaag, morgen weer verder.

Donderdag
Vandaag besteed ik aan het inpakken en klaarzetten van alle spullen voor de Brocante fair. Ik check of alles geprijsd is en maak een lijst van alle items die meegaan. Ik zal morgen nog even een foto maken. Tussendoor heb ik een onwijs leuke sollicitatie, waar ik me ook altijd goed op voorbereid. Het lijkt me een hele leuke baan maar ze hebben genoeg keus tegenwoordig. Afwachten dus.

Mijn moeder komt even theedrinken en daarna ga ik weer door. Gelukkig heb ik een man getroffen die houdt van lekker koken! Hij maakt een heerlijke lunch van alle restjes, ook nog erg praktisch dus.
IMG_5084.JPG
Over praktisch gesproken, hij regelt toch maar een grotere auto voor me omdat ik meer spullen lijk te hebben die mee moeten zaterdag.. Daar hebben meer vrouwen last van volgens mij.. Deze vazen gaan in elk geval ook mee.
 IMG_4938.jpg
Na het avondeten maken we een stevige wandeling, waarna ik van mezelf eindelijk mag relaxen. Alhoewel, ik ruim tussendoor toch wel even wat op, maak koffie en kijk nog even op Facebook en Marktplaats. Maar ja, dat is hobby, dus ontspannend!
Vrijdag
Na mijn ontbijt werp ik nog een blik op de spullen die mee moeten.  Oeps, toch nog veel te doen. Ik ga dus stug door. Ik ga nog even naar de veiling om bloemen en kransen uit te zoeken. Mijn strijkgoed stapelt zich op, net als het stof.  Maar afijn, nu eerst maar voorbereiden op de fair. Ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn en of er veel mensen komen.
Na het eten maken we een heerlijke strandwandeling. Goh, wat voelt dat goed; dat voorjaarszonnetje! De honden vinden het ook heerlijk. We halen een ijsje en gaan daarna weer richting huis.
IMG_3680.jpg IMG_5120.jpeg
We wonen vlakbij het strand maar gaan er eigenlijk niet vaak heen, terwijl het echt heerlijk is om daar uit te waaien. We nemen ons voor om dat vaker te gaan doen. Tegen 10 uur rol ik mijn bed in, morgen vroeg op!
Zaterdag
Om 5 uur gaan mijn ogen open en helaas kan ik niet meer slapen. Ik probeer het wel maar het lukt niet echt. De wekker gaat om kwart over 6, ik ga douchen en ontbijten. Om kwart over 7 vertrekken we (mijn jongste dochter Demi gaat mee) naar Alkmaar met een volgeladen bus. We kijken waar onze stand is en beginnen met uitladen en daarna opbouwen. De organisatie is prima geregeld dus dat gaat vlot. Nu maar afwachten tot de opening om 11:00 uur. Het is meteen behoorlijk druk. Ik maak een praatje met de bezoekers, geef wat visitekaartjes mee en kijk ook rond bij de andere standhouders. Mijn vader en broer met aanhang wonen in Alkmaar en komen ook even langs, net als mijn vriend en schoonzus.
IMG_5118.JPG
IMG_5117.JPG
De spullen die je ziet zijn niet allemaal brocante, ik hou dus van stoer en ook retro. Ik vind de combinatie erg leuk. Tegen 3 uur valt het wel stil helaas. Leuk om eens mee te maken. Moe maar voldaan vertrekken we rond half 6 weer richting huis.
Thuis wacht heerlijke, zelfgemaakte tomatensoep en blikken we nog even terug op de dag. ’s Avonds komen mijn oudste dochter en haar vriend even langs.
Ik geniet elke dag van ons huis, natuurlijk zijn er nog steeds wat dingen de we aan willen pakken, zoals de tuin. We hebben geen grote tuin maar ik zou heel graag leibomen hebben en we hebben wel een ruim dakterras. Daar wil ik een heerlijke loungebank maken van pallets. Eerst moet het dak nog aangepakt worden waar ze volgende week mee gaan beginnen. En verder is het gewoon leuk om af en toe wat te veranderen in huis, dus zo blijven we lekker bezig.
 IMG_0247.jpg
Nog even lekker voor de tv met wat lekkere hapjes en dan rol ik moe maar voldaan mijn bed in.
Ik vond het onwijs leuk om een week lang een kijkje in mijn huis en leven te geven. Ik lees ook altijd de photodiaries van anderen en doe daarmee veel inspiratie op. Ik hoop dat jullie dit met plezier gelezen hebben en wil Benita bedanken voor de uitnodiging. Binnenkort dus de opening van mijn shop en de mogelijkheid om echt even in mijn huis te komen kijken. Houdt Facebook en mijn website in de gaten voor de uitnodiging. Zou het erg leuk vinden om iedereen eens in levende lijve te zien en te  spreken en natuurlijk is het ook leuk als jullie me volgen op Facebook of op Instagram.
Groetjes Barbara
Je vindt Barbara ook op Instagram

7 reacties

 1. Mandy schreef:

  Leuk verhaal is het geworden! De foto’s zijn ook mooi! Ik (oké, Jurjen) ben nu jouw zelfgemaakte plantenhanger aan het ophangen in onze woonkamer. Goede inpiratie dus :)

  • Barbara schreef:

   Ik ga nog 2 plantenhangers voor je maken, en je muur is ook leuk geworden. Leuk dat ik mee mag denken over de styling.

 2. Jannie Bos schreef:

  Wat ontzettend leuk te lezen. Je hebt een schitterend huis.

 3. Cees schreef:

  Supertrots op ons huis en de styling die je gedaan hebt.

 4. Demi schreef:

  Schitterend huis!

 5. Diane schreef:

  Wat leuk om te lezen Barbara!
  Succes met je shop! Ben benieuwd, ik hou FB in de gaten.

  Liefs,
  Diane

 6. Hanneke Koelemeij-Schipper schreef:

  Beste Barbara,
  In de Ariadne van november stond op blz:106 een grijs leren hoekbank, waar mijn dochter helemaal weg van is. Helaas kunnen we nergens de verkoop informatie vinden.
  Zou u dat aan mij door kunnen mailen/

  Met vriendelijke groet,

  Hanneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.