Photodiary: de week van Donja

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers of andere mensen die mooi wonen. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Donja!

Wat leuk om gevraagd te worden door Benita voor De Wemelaer! Ik volg haar blog zelf ook al een tijdje en dan word je er ineens zelf voor gevraagd… Nadat ik ja gezegd had sloeg bij mij ook de onzekerheid toe… ‘Is mijn huis wel leuk genoeg en is mijn week wel interessant genoeg voor anderen..?’ Dit en nog veel meer spookte er door mijn hoofd.. Maar ik had al ja gezegd dus…ik ga het gewoon doen!

Eerst zal ik mij even voorstellen: Ik ben Donja Schaufele en ben al heel lang getrouwd met Peter, mijn grote jeugdliefde. We hebben 2 volwassen zonen: Bob en Jesper die beiden niet meer thuis wonen. We hebben op verschillende plaatsen in Nederland gewoond en ook in België en Duitsland. Nu wonen we al een tijdje samen met onze hond Saar op een mooie plek aan de rand van Goes in een twee- onder één kap woning. In dit huis hebben we in de loop van de jaren al heel wat verbouwd en veranderd.

Komende maanden staat er weer het een en ander op de planning. De hele benedenverdieping wordt opnieuw gestuct en dat betekent natuurlijk weer een andere kleur kalkverf op de wanden, de deuren en kozijnen pakken we dan ook maar meteen mee. Zo blijf je dus altijd bezig! Het is gewoon nooit klaar. Gelukkig is wonen en dan vooral wonen in een stoere, landelijke stijl mijn passie en kan Peter zich daar ook in vinden. Ook bof ik dat hij erg handig is. We knappen vaak meubels op en maken ook zelf dingen zoals kruiklampen, gruttersbakken, rekjes etc. Samen struinen we ook  graag antiek- en rommelmarkten af op zoek naar leuke items.

1eettafel.jpg

Zondag
Vanmorgen zitten we gezellig met z’n zessen aan de ontbijttafel, de jongens zijn dit weekend samen met hun vriendin thuis. Dat doen we dan uitgebreid en daarna lekker lang koffiedrinken.

2koffie.jpg

Ik ga de tuin in, het is heerlijk zonnig weer. Ik heb een schommelstoel (ooit gered van de vuilstort) die nog wit is en die wil ik zwart maken. Dat is echt een klusje om nu te doen. Het droogt vrij snel dus ik kan hem ook nog een tweede keer doen. Ik vind de stoel in het zwart zelf erg leuk en ben er blij mee.

3schommelstoel.jpg

4tuin.jpg

We wandelen met z’n tweeën met Saar en lopen dan richting de Markt, daar zit de rest van de familie al heerlijk op een terras. Het is echt genieten vandaag!

Thuisgekomen eten we gezellig nog een keer met z’n allen en dan vertrekt iedereen weer naar huis. Toch wel weer even wennen, zo stil.

We kijken onder het genot van een wijntje nog samen naar een serie en dan is de dag alweer om.

Maandag
Op maandag en dinsdag ben ik vrij dus dan hoef ik niet zo heel vroeg op. Na het ontbijt wandel ik met Saar en ga dan naar de sportschool om een uurtje een groepsles te volgen. Thuisgekomen drink ik eerst lekker een kop koffie in de tuin en spring dan onder de douche.

’s Middags moet ik even naar de tandarts voor controle. Als ik terugkom is Peter ook thuis, hij heeft een vrije middag genomen en is in de tuin bezig. Onze tuin grenst aan een sloot en de boel is aan het verzakken, hij is de beschoeiing aan het vervangen. Ook onze kapschuur verzakt daardoor ook. Op dit moment is onze tuin en kapschuur dus een puinhoop en niet echt gezellig.

5overzicht.jpg

Als we ’s avonds gegeten hebben ga ik me lekker ontspannen met wat tijdschriften en natuurlijk ook even (nou ja even…) op Instagram.

Dinsdag
Vandaag ben ik ook nog vrij en ik bof enorm want het is weer een zonnige dag. Ik begin vandaag met een rondje hardlopen, dit doe ik 2x per week.

9vrouw.jpg

Ik fiets nog even naar de stad waar ik 2 leuke broeken koop. Om te shoppen voor in huis moet je (jammer genoeg) niet in Goes zijn, zeker niet voor de stijl waar ik zo van houd. Dan maar even snel een rondje kringloop. Daar vind ik ook niks bijzonders deze keer, alleen een oude, verweerde eiken plank. Daar kan ik vast nog wel eens iets mee, je weet maar nooit.

Ik doe tussendoor nog wat huishoudelijke klusjes natuurlijk, want dat moet ook gedaan worden.

6bank.jpg

7 hoek.jpg

Om half vier ga ik naar een cursus voor mijn werk. Ik ben leerkracht op een basisschool en geef les in groep 1/2 en volg een Masterclass rekenen.

Thuisgekomen eet ik iets makkelijks, vanavond eet ik alleen. Ik loop nog een rondje met de hond en dan ga ik wat lessen voorbereiden voor morgen. En kruip niet zo laat mijn bed in.

13keuken.jpg

14keuken.jpg

Woensdag, donderdag en vrijdag
Deze dagen gaat de wekker wel vroeg, al om half zeven want ik moet naar mijn werk. Gelukkig woon ik niet ver van de school waar ik werk. Ik kan dus op de fiets. Ik ga altijd met veel plezier naar school. Ik geniet nog elke dag van de kleuters in mijn klas. Ze zijn nog zo heerlijk onbevangen en spontaan. Ook kan ik hier veel van mijn creativiteit in kwijt.

Deze week draaien we continue rooster op proef, dit betekent dat we van half negen tot twee uur lesgeven en de kinderen bij mij in de klas blijven eten, voor mij geen pauze dus. Even wennen maar wel prettig. Na de zomervakantie gaan we dit rooster draaien.

Op deze dagen ben ik niet heel veel met wonen bezig, wel in mijn hoofd maar mijn dagen zitten dan zo vol dat ik daar verder niet aan toe kom.

Woensdagavond ga ik met een vriendin naar yoga om me even heerlijk te ontspannen.

Donderdagavond fiets ik nog even naar de stad waar ik een mooie bos lichtroze Ranonkeltjes meeneem. Staat erg mooi in mijn stoere houten vaas. Natuurlijk wordt er dan ook het een en ander verschoven…

12bloemen.jpg

Vrijdagmiddag ga ik verder met het uitzoeken van spullen en kleding voor de rommelmarkt waar ik morgen met Laura, de vriendin van Jesper, ga staan. Ik heb nog heel veel brocante staan waar ik nu niets meer mee doe, mijn smaak verandert ook wel wat in de loop van de tijd. Het wordt steeds stoerder.

Ik ga niet zo laat naar bed want morgen moet ik vroeg weer op…

10slaapkamer.jpg

11slaapkamer.jpg

Zaterdag
Om 8 uur zijn we al in de Zeelandhallen om onze kraam op te bouwen. Gelukkig is de markt binnen want het regent. Ik verkoop deze dag veel blauw emaille en daar ben ik blij om want ik vind het zonde om het weg te gooien, nu heeft iemand anders er plezier van. Kleding verkoopt ook goed, ik ben meer dan de helft kwijt. Dat ruimt lekker op! Weer ruimte voor wat nieuws…:) Om half 5 pakken we de boel weer in en gaan we naar huis.

8bank.jpg

Na het eten drinken we nog even gezellig wat bij vrienden. Dit was mijn week in het kort! Nogmaals bedankt Benita dat je me gevraagd hebt, het was erg leuk om te doen!

Je vindt Donja ook op Instagram.

14 reacties

 1. Karina van der Lee schreef:

  Wat een leuk en sfeervol huis heb je Donya. Ik volg je al via instagram en vind het leuk om zo wat meer te zien van je interieur. Vond het erg leuk om je diary te lezen.

 2. Marianne schreef:

  Wat heb je een mooi gestyld huis leuk om het te zien en om het te lezen mooi gedaan

 3. Lotte Breunesse schreef:

  Wat een leuke blog Donja!!

 4. Wiekie schreef:

  Heb genoten van jullie sfeervol, stoere huis

 5. Mirjam schreef:

  Je hebt je week heel leuk met ons gedeeld. Je huis vind ik heel erg gezellig en die schommelstoel in het zwart is echt heel erg leuk.
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Liefs,
  Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.