Photodiary: de week van Hanny

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers of andere mensen die mooi wonen. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Hanny! 

Benita heeft mij gevonden op Instagram, waar ik regelmatig foto’s plaats van waar ik mee bezig ben in huis en tuin. Omdat ik zelf ook graag inspiratie op doe via internet en Instagram, leek het mij een heel leuk idee om nu ook een bijdrage via de rubriek Photodiaries te mogen leveren.

Even voorstellen: mijn naam is Hanny en ik woon samen met man Kees en onze teckel Kobus in een 2-onder-1-kapwoning aan de rand van Breda. Wij hebben een zoon en schoondochter en 2 prachtige kleinkinderen. Ik werk parttime als managementassistente en hou zodoende nog tijd over voor mijn hobby’s: interieurstyling en het zelf maken van interieurdecoraties.

Daarnaast ben ik ook heel graag in onze tuin bezig. In mijn tuinatelier organiseer ik zo nu en dan workshops voor vriendinnen en kennissen, maar ik ben er ook vaak alleen te vinden. Lekker ontspannen en creatief bezig zijn met natuurlijke materialen. Heerlijk!

Mijn passie voor wonen is niet onopgemerkt gebleven en heeft ertoe geleid dat er begin 2015 een reportage over ons huis in de Wonen Landelijke Stijl heeft gestaan, iets waar ik best wel trots op ben. Dat ik nu ook een bijdrage mag leveren aan de website van De Wemelaer vind ik dan ook weer een hele eer! Ik laat jullie, lezers van De Wemelaer, dan ook graag een (deze keer niet alledaagse) week over mijn schouders meekijken.

Maandag
Vandaag zit ik om half 8 in de ochtend al op de fiets en ben ik op weg naar Etten-Leur, waar ik werk. Het is een tochtje van zo’n 20 minuten en vooral na een hele dag op kantoor vind ik het heerlijk om ’s avonds terug te fietsen. De route gaat namelijk voor een deel door het bos, dus dat is genieten van vogelgeluiden en het frisse voorjaarsgroen aan de bomen.

maandag koebel.jpg

maandag kandelaars en kwasten.jpg

Na zo’n hele dag werken komt er ’s avonds meestal maar weinig uit mijn handen. Eerst een flinke wandeling met de hond en daarna gewoon ontspannen thuis zijn, lekker koken, wijntje erbij en ’s avonds de voetjes op de salontafel en genieten! Onze salontafel is een grote molensteen die geplaatst is op twee oude kerkdrempels. Hij is 13 jaar geleden bij ons binnen gereden met een pompwagen en is sindsdien niet meer van zijn plaats geweest. Het hele interieur in de woonkamer is daarna rondom deze molensteen ontstaan. Ik vind hem heerlijk stoer en de kleinkinderen gebruiken hem als podium en dansen erop! Het zal nog wat worden als we ooit gaan verhuizen, want van mijn man moet hij dan perse mee!

maandag woonkamer met hondje.jpg

IMG_1975.jpg

Dinsdag
Vandaag ben ik vrij en ik vertelde in de inleiding al dat deze week een niet alledaagse week voor ons was. We hebben namelijk aan het eind van deze week een bruiloft in onze tuin. Dus ga ik op deze vrije dag hard aan het werk om het hele huis te poetsen. Ik begin met de keuken omdat deze door ons nogal intensief gebruikt wordt (tja, bourgondische Brabanders…haha).

dinsdag keuken vooraanzicht.jpg

dinsdag servieskast keuken.jpg

Onze keuken kreeg 2 jaar geleden een make-over. Toen ons huis in 2003 gebouwd werd hebben we er een roomwitte Piet Zwart keuken in laten plaatsen met lichtblauwe en roomwitte tegeltjes als achterwand. Dat was voor mij toen een sentimentele keuze, omdat ik zo’n oud, origineel Piet Zwart keukentje ook had toen wij net getrouwd waren.

dinsdag weegschaal.jpg

En die zelfde keuken is dus in 2003 in een modernere versie opnieuw uitgebracht, dus ja…Maar goed, smaken veranderen nu eenmaal en na ruim 10 jaar was ik die roomwitte en lichtblauwe kleuren helemaal beu. Omdat de keuken verder in heel goede staat was, hebben we besloten om de kasten te verven en er alleen een ander aanrechtblad op te laten plaatsen. We kozen voor een combinatie van de kleuren Oyster Grey en Wild Garlic. De tegeltjes van de achterwand werden vervangen door Marrakesh Walls en de bovenkasten werden vervangen door dikke eiken planken waar mijn verzameling Franse koperen pannen veel mooier op uit komt. Voor de vloer kozen we Bricks van Castle Stones. Ik ben nog steeds heel blij met de keuzes die we gemaakt hebben. We koken allebei heel graag en we brengen dan ook veel tijd door in onze keuken.

Als de keuken en woonkamer schoon zijn ga ik boodschappen doen voor het avondeten. ’s Avonds nog een lange wandeling met Kobus en daarna nog even het tuinatelier opruimen. Ik ben bezig met het bewerken van een paar oude consoles, maar omdat de builoftsgasten vrijdag ook het tuinatelier in- en uitlopen wil ik het nu natuurlijk netjes opgeruimd hebben.

dinsdag details aanrecht.jpg

Woensdag
Woensdag is ook een werkdag voor mij, dus ook vandaag weer vroeg uit de veren. Ondanks de drukte op kantoor en de komende dagen thuis heb ik mij voorgenomen om vanavond toch nog even de bovenverdieping te doen.

Op de eerste verdieping hebben we 3 slaapkamers waarvan er een, de voormalige kinderkamer, sinds enkele weken dienst doet als inloopkast. Ik ben daar heel blij mee! We hebben er eenvoudige open kasten ingezet met lades en veel hang- en legplanken waar ik enorm veel kleding en schoenen in kwijt kan. Het oude brocante bed dat op de kinderkamer stond is naar de zolder verhuisd en als de kleinkinderen nu komen logeren mogen ze daar slapen. Op zolder hebben ze ook lekker veel ruimte om te spelen.

woensdag slaapkamer.jpg

woensdag kinderkamer.JPG

woensdag lampje en kandelaars.jpg

woensdag inloopkast.jpg

Donderdag
Morgen is het een bijzondere dag. Dan trouwt mijn collega in onze tuin! Voor haar huwelijk was ze op zoek naar een bijzondere locatie en enkele weken geleden heeft ze mij gevraagd of haar bruiloft in onze tuin, of in het tuinatelier mocht plaatsvinden. Voor mijn collega en haar vriend doe ik dat graag, dus heb ik meteen ingestemd.

donderdag Hostas.jpg

donderdag Hosta en stenen bak.jpg

Omdat er voor vrijdag prachtig weer wordt voorspeld geven bruid en bruidegom aan dat ze de huwelijksvoltrekking buiten willen laten plaatsvinden. En dat betekent de hele tuin opruimen, onkruid schoffelen, stoepen vegen, de buitenkeuken schoonmaken enzovoort, enzovoort. Ik ben er de hele dag lekker druk mee geweest, maar ik vind dat eigenlijk ook wel heel leuk om te doen. We hebben voor stadse begrippen nog best een ruime tuin en het is dan ook echt een hobby van mijn man en mij om daar lekker in bezig te zijn.

donderdag buxusborders.jpg

donderdag zijtuin.jpg

Vrijdag
Vrijdag staat uiteraard helemaal in het teken van de bruiloft en is ons huis voor een paar uur een heus gemeentehuis! Om 13.00 uur arriveren het bruidspaar, de ambtenaar van de burgerlijke stand, de fotograaf en de gasten, dus voor die tijd moet ik nog langs de banketbakker en bloemist. De overige boodschappen had ik afgelopen weekend al in huis gehaald, dus nu nog even tijd om de laatste hand aan de tuin te leggen, de tuintafels op te sieren met verse bloemen en alles voor de ontvangst klaar te zetten. Voor mijn werk ben ik het wel gewend om bijeenkomsten te organiseren voor grotere groepen mensen maar nu mijn eigen huis en tuin een trouwlocatie zijn, ervaar ik het toch anders. Ik wil nu echt de puntjes op de bekende “i” hebben….:-) Gelukkig sta ik er niet alleen voor, want mijn man is toevallig ook vrij vandaag en daar heb ik veel hulp aan.

vrijdag tuin met parasol.jpg

vrijdag tuinatelier.jpg

Het is een fantastische, zonovergoten dag geworden! Het bruidspaar straalde en ik zou natuurlijk het liefst een paar mooie foto’s van de ceremonie willen laten zien, maar i.v.m. de privacy van het bruidspaar kan ik ze helaas niet toevoegen aan deze Photodiary. Het blijft dus bij foto’s van onze tuin.

Rond de klok van 17.00 uur vertrekken bruid en bruidegom met hun gasten naar een restaurant in de buurt, waar ze samen de avond zullen doorbrengen en zit de organisatie voor ons er op. Nou ja, nog wel even opruimen dan! Vanavond geen fut om meer uitgebreid te koken hoor! Dus snel even een pizza gehaald en onder het genot van een goed glas wijn de dag nog eens de revue laten passeren. Het was toch wel een unieke ervaring!

vrijdag tuin, pot met fluitekruid.jpg

vrijdag wilgenkrans aan de schutting in de tuin.jpg

Zaterdag
Na de drukke dagen van de afgelopen week heb ik vandaag besloten om helemaal niets te doen. Het weer werkt mee, dus ga ik vandaag lekker van ons huis en vooral van de tuin genieten. ’s Morgens eerst nog wel even op bezoek bij mijn schoonmoeder, daarna snel wat boodschappen voor het eten gedaan en nog even met Kobus door het bos gewandeld. De rest van de dag lekker een beetje luieren in de tuin, barbecueën en genieten van het mooie weer.

zaterdag interieur tuinatelier.jpg

zaterdag spiegel in toilet (1).jpg

zaterdag bruine potten.jpg

zaterdag hertenkopje met hoorns.jpg

Zondag
Vanmorgen ben ik héél vroeg opgestaan. Onze zoon en schoondochter hebben me gevraagd om mee te rijden naar Noord Frankrijk. We gaan er een aantal vide greniers bezoeken. Heerlijk struinen tussen de kraampjes op zoek naar mooie oude spullen en stoere woonaccessoires. Het is echt een passie van me en ik heb het stokje duidelijk doorgegeven, want ook mijn zoon en schoondochter zijn nu met dat virus besmet. Om de mooiste dingen te vinden moet je er vroeg bij zijn, dus om 05.00 uur vertrekken we om al vroeg op de eerste markt te lopen en we zijn daar echt niet de enige..

zondag vide greniers.jpg

We hebben in totaal 3 grote markten bezocht en keren rond 14.00 uur huiswaarts met een bomvolle auto. Het was weer echt de moeite meer dan waard! Deze keer vonden we o.a. een prachtige, oude houten hoedenmal, die ik spontaan cadeau kreeg van zoon en schoondochter! Dat was superlief van ze!

zondag hoedenmal en lampjes (1).jpg

Thuis aangekomen ben ik natuurlijk meteen aan de slag gegaan met mijn vondsten! Hier en daar wat schuiven en zo weet ik er altijd weer een mooi plekje voor te vinden!

zondag kruik keuken.jpg

Benita, dank je wel voor de uitnodiging! Ik vond het heel leuk om mijn week met de lezers van De Wemelaer te mogen delen.

Je vindt Hanny ook op Instagram.

12 reacties

 1. Karina van der Lee schreef:

  Wat een leuk en gezellig huis en die tuin….prachtig. Vond het een leuke diary om te lezen.

 2. Anneke stam schreef:

  Wat een mooie reportage Hanny. Leuk om wat meer over je te weten te komen. Liefs Anneke

 3. Dédy schreef:

  Wat een mooi en sfeervol huis hebben jullie,en de tuin prachtig zeg onwijs leuk gedaan allemaal..prachtige foto’s,heerlijk om te kijken en te lezen.Groetjes Dédy

 4. Agnes Bulthuis schreef:

  Hoi Hanny,

  Wat heb je er een gezellige reportage van gemaakt. Heerlijk om te lezen!
  Sfeervol huis en een nog sfeervollere tuin!

  Ik ga je volgen op IG!! (Het Stoere Woonhuis)

 5. Geesje schreef:

  Wat een sfeer en gezelligheid. Mooi om te lezen en te genieten van de mooie foto’s die je hebt gemaakt Hanny.

 6. Hanny schreef:

  Bedankt allemaal voor de positieve en enthousiaste reacties via deze website en op Instagram, naar aanleiding van mijn Photodiary. Super leuk!

  Hartelijke groet, Hanny

 7. Wiekie schreef:

  Wat een schitterend huis, heel mooi interieur en een prachtige tuin

 8. Serdina. schreef:

  Een heel sfeervol interieur met hele mooie spulletjes en ook de tuin is prachtig, vond het ook erg leuk om te lezen, weer een mooi Photodiary :-)

  Groetjes Serdina.

 9. Saskia schreef:

  Wat een mooie binnenkijker, ik heb genoten!!!

 10. Astrid schreef:

  Hoi Hanny
  Mooi huis en leuk om te lezen!. Hoe heb je het schilderen van de keuken aangepakt? Dat lijkt mij ook wel wat. Onze keuken is nu lavendel/Frans blauw, maar ik zou m wel wat grijzer willen.
  Groetjes, Astrid

  • hanny schreef:

   Hallo Astrid,

   Wij hebben in onze keuken alleen de vaste delen zelf geschilderd met een krasvaste lak in de kleur Oyster Grey. De kastdeurtjes hebben we in dezelfde kleur laten spuiten door een professioneel spuitbedrijf. Dat kun je zelf nooit zo netjes doen, vonden wij….

   Met vriendelijke groet,
   Hanny

 11. Mirjam schreef:

  Hanny, wat heb ik genoten van deze reportage van jouw week. Je huis vind ik super mooi en vooral je keuken is om van te dromen. Ook hebben jullie een prachtige tuin en ik snap heel goed waarom jouw collega in jullie tuin wilde trouwen. Wat een super locatie is dat dan zo…
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.