Photodiary: de week van Jane

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers of andere mensen die mooi wonen. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Jane! 

Zoals alle anderen die door Benita zijn gevraagd om een photodiary bij te houden, was ik ook zeer blij verrast toen ik een bericht van haar kreeg of ik mee wou doen.

Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Jane, 55 jaar oud. Ik ben in Canada geboren en getogen en ben op mijn 18e naar Nederland gekomen. Dus als er wat taalfouten zijn weten jullie waarom ;) Ik ben 27 jaar getrouwd met mijn vakantieliefde Alan, die Engelsman is. Wij spreken natuurlijk voornamelijk Engels thuis. Ik ben moeder van 2 zoons, een van 17 en een van 20. En last but not least hebben we een rode kater, Bobby.

Ik woon al bijna 24 jaar in een rijtjeswoning aan de rand van een gezellige stad in de Veluwe. Ik heb ook, zoals velen van jullie, verschillende woonstijlen gehad, van Engels bloemetjes behang tot brocante. Een paar jaar geleden ben ik ook overgestapt naar een meer landelijke en sobere stijl, met een tikkeltje kleur hier en daar. Ik vind het leuk om met mijn interieur bezig te zijn en kringloopvondsten om te toveren tot iets wat bij mijn stijl past.

Zaterdag
Zaterdag is een dag die mijn man en ik meestal met z’n tweeën doorbrengen. Mijn oudste zoon moet vroeg op om te werken en mijn jongste zoon blijft tot de lunch in bed, zoals de meeste pubers. We staan op tijd op en fietsen samen naar de stad om koffie te drinken met mijn moeder van 89, iets wat wij elke zaterdagochtend doen. Na de lunch gaan we samen naar Apeldoorn, eerst even langs een kringloopwinkel waar we toevallig langs reden. Het was meer een antiek/rommel winkel en ik heb daar een hele leuke wandkandelaar op de kop getikt. Deze week ga ik hem opknappen en zal ik er foto’s van voor en na bij doen. Na een gezellige middag winkelen zijn we huiswaarts gekeerd. We hebben lekker met z’n vieren gegeten en samen een glas Prosecco gedronken om het feit te vieren dat ons oudste zoon zijn propedeuse heeft gehaald. Later op de avond de kaarsjes aan en een film gekeken.

Zaterdag_1.jpg

Zaterdag_2.jpg

Zaterdag_3.jpg

Zondag
Vandaag lekker uitgeslapen. We hebben na ons ontbijt gebeld met familie in Engeland om lekker bij te kletsen. Vandaag moet ik een muur bijwerken in de woonkamer met krijtverf die een beetje beschadigd is.

Zondag_1.jpg

Drie en een half jaar geleden hebben wij een nieuwe keuken laten plaatsen en afgelopen november hebben we de eetkamer 3 meter uitgebouwd en bij de keuken betrokken. Na de verbouwing hebben we nog een keukeneiland laten plaatsen. We zijn blij met de extra ruimte, je zou niet denken dat een ruimte van 4 x 3 m zoveel zou schelen maar het scheelt enorm!

Zondag_2.jpg

Zondag_3.jpg

Zondag_4.jpg

De jongens hebben bij mijn moeder gegeten dus was het lekker rustig hier ;) ’s Avonds lekker op de bank tv gekeken met een drankje erbij.

Maandag
Vanochtend zoals gewoonlijk met mijn jongste zoon opgestaan. Hij zit in zijn examenjaar dus is dit zijn laatste week van school. In de ochtend een heel berg strijkwerk weggewerkt, geluncht en even langs mijn moeder geweest met mijn oudste zoon.

In de middag heb ik mijn wandkandelaar onder handen genomen. Gewoon op gevoel met verschillende kleuren krijtverf behandeld. Ik ben er wel blij mee.

Maandag_1.jpg

Maandag_2.jpg

Maandag_3.jpg

Lekker bij de gashaard gezeten vanmiddag, het leek wel herfst buiten. Op Instagram en op Pinterest gekeken, altijd leuk om wooninspiratie op te doen.

Maandag_4.jpg

’s Avonds lekker met z’n allen gegeten. Mijn man heeft vanmiddag zijn eerste motorrijles gehad dus genoeg om over te kletsen.

Dinsdag
Vanochtend weer op tijd opgestaan. Opgeruimd, ontbeten, de jongste naar school en even naar de stad gefietst om wat kleine boodschappen te halen. Daarna even in de stad koffiegedronken met mijn moeder en weer huiswaarts gekeerd. Na de lunch gestofzuigd beneden en boven alles in orde gemaakt. Een beetje geschoven met de spulletjes in de woonkamer, komt bij veel van jullie bekend voor denk ik!

dinsdag_1.jpg

Dinsdag_2.jpg

Dinsdag_3.jpg

Later in de middag nog snel even langs de kringloop gefietst maar ben niets tegen gekomen wat de moeite waard was. Volgende keer beter.

Dinsdag_4.jpg

Oudste zoon is naar zijn werk gegaan dus hebben we met z’n drieën gegeten vanavond. In de avond lekker op de bank tv gekeken.

Woensdag
Vanochtend hetzelfde ritueel. Later in de ochtend ben ik mijn weekboodschappen gaan doen, niet mijn leukste bezigheid, maar ja: geen boodschappen, geen eten! Onderweg maar huis bij een andere kringloop langs geweest. Heb iets gezien wat ik heel leuk vond maar weet niet precies waar ik het moet laten. Moet er even over nadenken.

woensdag1_.jpg

Vanmiddag met mijn zus in Canada gefacetimed. Mijn ouders zijn in de jaren 50 geïmmigreerd naar Canada en toen ik 18 was zijn ze teruggekeerd naar Nederland, ik ben meeverhuisd. Mijn zus die toen al getrouwd was en een gezin had, is achtergebleven. Het is niet makkelijk als je enige zus zo ver weg woont. We proberen vaak te bellen en te facetimen en ze komt 2 keer per jaar naar Nederland om ons en mijn moeder te bezoeken dus we maken er het beste van.

Vandaag prachtig weer. Een beetje in de tuin gewerkt en alweer etenstijd!

Woensdag_2.jpg

Woensdag_3.jpg

Vanavond met z’n tweeën met eten. Lekker gebarbecued en later op de avond op de bank gerelaxt.

Donderdag
Vandaag weer op tijd opgestaan. Een beetje gerommeld in huis, gestofzuigd, bedden verschoond.

Donderdag_1.jpg

De salontafel in de paste wax gezet, iets wat ik om de zoveel maanden doe. Mijn man heeft het bovenblad van de salontafel vervangen door steigerhout en ik heb hem in de paste wax carbon gezet. De tafel is nu naar mijn zin.

Donderdag-2.jpg

Gelukkig heb ik een man die een beetje handig is. Hij heeft ook een mooie zuil voor mij gemaakt van steigerhout. Natuurlijk ben ik heel blij met zo’n man!

Donderdag_4.jpg

Dondedag_3.jpg

Vrijdag
Vandaag gaat onze jongste zoon naar de Efteling met zijn examenklas dus we zijn vroeg uit de veren. Mijn moeder heb ik in de ochtend naar de huisarts gebracht en daarna koffie bij haar gedronken en bij gekletst.

In de middag heb ik de badkamer en toiletten onder handen genomen. Met 3 mannen in huis zijn toiletten schoonmaken bijna een dagelijkse bezigheid! Vorig jaar oktober hebben we beide toiletten laten verbouwen. De volgende klus is de badkamer.

vrijdag2_.jpg

vrijdag1_.jpg

’s Avonds lekker op de bank onderuit met een glas wijn erbij, even de week doornemen met z’n tweeën.

vrijdag3_.jpg

Dit was alweer mijn laatste dag. Ik hoop dat jullie het een beetje leuk hebben gevonden om een week met mij door te brengen! Ik vond het heel leuk om te doen! Bedankt Benita voor de uitnodiging! Groetjes Jane.

Je vindt Jane ook op Instagram.

5 reacties

 1. Karina van der Lee schreef:

  Wat een sfeervol huis toch weer..heb het met plezier gelezen.

 2. Cathy Rahel schreef:

  Well done Jane! It was nice to see all the pictures of your home.
  With love,
  Your sister in Canada
  Cathy

 3. Serdina. schreef:

  Heb enorm van jullie prachtige interieur genoten!!! Ook was het prettig om te lezen hoe jouw week er uit zag en ik heb geen taal fouten ontdekt hoor :-)
  Een hele mooie Photodiary!!!

  Groetjes Serdina.

 4. Yvon schreef:

  Ik ben werkelijk onder de indruk. Hoe je met eigen ideeën en snuffelen in o.a. De Krijgloop toch zo slaagt in het creëren van een warm en gezellig home voor jou en de boys.

 5. Mirjam schreef:

  Hoi Jane, wat een heerlijke woning hebben jullie. Heel fijn sfeertje. Je idee voor de salontafel neem ik van je over hoor. Super.
  Ik heb genoten van je verslag.
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  liefs,
  Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.