Ik ben Brenda Schneider, 45 jaar en samen met mijn man en kinderen woon ik in Gelderland. Ongeveer 1,5 jaar geleden ben ik besmet geraakt met het woonvirus. Via wat plaatjes op Pinterest kwam ik toen op verschillende woonblogs uit. Ik ben een paar blogs gaan volgen en heb uitgezocht welke woonstijl mij het meeste aansprak. Mijn voorkeur gaat uit naar sober en stoer. Als je goed leest in een blog welke winkels er genoemd worden en waar er aankopen worden gedaan, dan kom je er vanzelf achter dat er bloggers met dezelfde woonsmaak in je eigen buurt wonen. Ik ben zo vrij geweest om te vragen of ik bij een van de bloggers mocht binnenkijken om een kalkverf muur in het echt te bekijken, daar heb ik mijn beste vriendin Renata aan over gehouden. Samen gaan we vaak naar verschillende woonwinkels om mooie spullen uit te zoeken en om inspiratie op te doen voor ons eigen huis. Met Renata’s hulp bij de styling en natuurlijk mijn eigen handige man die alle klussen doet, hebben we nu grotendeels een totaal ander interieur dan een jaar geleden.

We hebben nog het een en ander te doen in huis en tuin maar ons huis geeft me nu echt een thuisgevoel. Elke keer als ik thuiskom ben ik trots op wat we ervan hebben gemaakt.

06.jpg

1,5 jaar geleden zijn we begonnen met de woonkamer. Inmiddels zijn er tussendoor nog wel wat veranderingen geweest maar het resultaat is een stoere en sobere woonkamer geworden. Op de muren hebben we krijtverf in de kleuren Pepper en Slate van Painting the Past geschilderd.  Het is in dunne vegen over de primer aangebracht zodat het net kalkverf lijkt.

07.jpg

08.JPG

09.jpg

10.jpg

Achter de televisiekast hebben we een paneel van gebeitst steigerhout gemaakt. Met het gebruik van hout en grijstinten creëer je een sobere stijl.

11.JPG

Tussen de kamer en keuken werden oude balken (gebinten) geplaatst, dit geeft een stoer effect.

05.jpg

5a.JPG

Het tweede project was onze keuken die al 22 jaar oud was. We hebben de MDF deurtjes geschilderd en de bovenste kastjes weggehaald, hiervoor in de plaats zijn oude wagonplanken gekomen. Ook hier zijn de muren met de kleur Slate geschilderd, op dezelfde manier als in de woonkamer. Achter het kookgedeelte werd een sealer aangebracht, zodat je het eenvoudig af kan nemen.

01.jpg

De slaapkamer, met doorgang naar de inloopkast was de derde klus. Ook hier zijn de muren weer in de kleur Slate geschilderd. Voor de ramen zitten oude luiken, helemaal op maat gemaakt door mijn handige man. Het bed en de krukjes zijn gemaakt van steigerhout. Aan weerskanten van de ingang naar de inloopkast zitten oude louvredeurtjes. De inloopkast is gemaakt met steigerhout en stalen buizen. Het steigerhout heeft een vintage oliebehandeling gehad waarmee je een oude uitstraling krijgt. Op de vloer ligt laminaat met een verweerd patroon

02.jpg

03.jpg

04.jpg

De muren van de hal hebben de kleur Monument Grey van Painting the Past. De deuren en kozijnen hebben dezelfde kleur. De trap werd eerst zwart geschilderd, daarna Monument Grey erover heen. Hierna werden de randjes licht door geschuurd, zodat je een wat gebruikt effect krijgt.

12.jpg

13.JPG

14.jpg

De tuin is grotendeels klaar. Achterin hebben we een overkapping met buitenkeuken en een fijne plek met kachel om lekker bij te zitten. Met de hulp van mijn vriendin Renata die regelmatig met de accessoires schuift in huis en mijn handige klusman is het een heel fijn huis geworden.

Je vindt Brenda ook op Instagram: Brenda_wonen_in_je_eigenstijl.