Photodiary: de week van Leonie

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers of andere mensen die mooi wonen. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Leonie! 

Wat leuk om gevraagd te worden door Benita om een photodiary bij te houden! Ik ben zelf namelijk veel bezig met verbouwen en het inrichten van ons nieuwe huis, regelmatig post ik hierover een berichtje op mijn blog, Instagram of Facebook. Daarom leek het mij erg leuk om mijn woonweek te laten zien.

Ik zal mijzelf eerst even voorstellen: ik ben Leonie, getrouwd met Jan en samen hebben we een zoontje Micha van 3,5 jaar. Ik werk als kinderverpleegkundige in het ziekenhuis op de kinder- en couveuseafdeling.  In januari 2015 zijn wij verhuisd naar een 2 onder 1 kap woning aan het water, wat we nu nog steeds per ruimte aan het verbouwen zijn in een sobere en landelijke stijl. Op het moment ben ik niet meer heel hard aan het klussen. Begin juli ben ik namelijk uitgerekend van ons 2e kindje dus het klussen laat ik nu aan Jan over. Mijn week ziet er nu dus ook een beetje anders uit dan normaal omdat ik inmiddels met verlof ben.. maar dit weerhoudt mij er niet van om nog wat laatste klusjes die ik in mijn hoofd heb op woongebied uit te voeren.

Maandag
Op maandagochtend gaat Micha altijd naar de peuterspeelzaal. Dit betekent dat ik een ochtendje heb om lekker in huis te rommelen. Ik vind het dan ook leuk om alles weer netjes te maken en te stylen, zoals het oprollen van de handdoeken omdat het er zo leuk uitziet.. Ook heb ik de douchehoek in de was gezet (dit moet af en toe gebeuren voor de waterdichtheid). De badkamer hebben we laten stucen met betonstuuc. Het is een heerlijke badkamer en we hebben er erg veel plezier van. Het was een warme dag, dus ’s middags lekker met Micha buiten gezeten naast het badje. De tuin is nog een rommeltje maar dit maakt het voor een peuter van 3,5 des te leuker en uitdagender om er in te spelen!

’s Avonds begint onze klus-tijd. Om 19.00 uur ligt Micha in bed en zijn wij er klaar voor om lekker in huis te rommelen. Deze avond hebben we een prachtig wanddoek opgehangen. Ik heb het wanddoek vorige week gekocht op de open dag bij Carola van Landelijk en Sober Wonen. Ik was al een tijdje op zoek naar iets voor boven de bank. Er hing een eucalyptuskrans maar deze kwam niet helemaal tot zijn recht. Jan vond een wanddoek erg mooi en toen ik deze op de open dag zag hangen bij Carola was ik ook verkocht. We hebben het wanddoek met touw aan het plafond gehangen, zodat je regelmatig van decoratie of met hoogtes kunt blijven wisselen.

IMG_6315.jpg

IMG_6355.jpg

IMG_6289.jpg

IMG_6290.jpg

Dinsdag
’s Morgens op pad voor de wekelijkse boodschappen. ’s Middags zijn we met mijn schoonzus en het neefje van Micha naar een grote speeltuin met een waterbadje geweest waar de jongens lekker hebben kunnen rennen en spelen in het water.  Het was vandaag namelijk weer een warme dag.

Jan is begonnen op de overloop. Alle kozijnen zijn oud en moeten opgeknapt worden. Eerst gedacht om dit alleen op te schuren, maar er bleken zoveel lagen verf over elkaar heen te zitten, dat dit niet mooi werd. Dus is hij aan de gang gegaan met het afbranden van de verf. “Wat een klus!”. Gelukkig zijn de binnendeuren die we op maat besteld hebben vandaag binnen gekomen, dus wie weet zijn we met de overloop ook al een stuk opgeschoten voor de bevalling..

De oude binnendeuren dachten we eerst op te knappen, er zat namelijk een boardplaat over de paneeldeuren gespijkerd. Uiteindelijk zou hier te veel werk in gaan zitten om dit alles netjes op te knappen, waarna we hebben besloten dezelfde paneeldeuren op maat te bestellen, om zo de jaren 30 stijl in ons huis te behouden. Ikzelf heb een nachtkastje geverfd met kalkverf in de kleur Piombo, die een mooi plekje kreeg in onze slaapkamer.

IMG_6376.jpg

IMG_6377.jpg

20160603_220117_002.jpg

Woensdag
Vandaag was mijn zusje vrij en vroeg of ik even mee ging naar de Action. Altijd leuk om daar even rond te kijken, op zoek naar spulletjes die met enige aanpassingen een mooi plekje kunnen krijgen in ons huis. Ik heb een houten plateau meegenomen die ik nog wel even moet bewerken.

’s Middags kwam er een collega langs om gezellig in de tuin bij te kletsen.

Daarnaast begin ik nu wel wat nesteldrang te krijgen. Dus de box moest ’s avonds opgezet worden! In ons oude huis had ik een wat andere stijl waar een witte box met rieten manden onderin erg mooi stond. In ons nieuwe huis past dit totaal niet meer. Ik kon er voor kiezen om deze box grijs te verven, maar ik vond ‘m ook wat aan de grote kant. Nu had mijn moeder nog een box over in een mooie hout kleur die perfect in ons huis zou passen en deze was nog een slag kleiner ook! Dus, onze oude box verkocht en de box van m’n moeder een mooi plekje in ons huis gegeven met een nieuw boxkleed erin.. Helemaal blij ermee!

’s Avonds ben ik aan de slag gegaan met het verven van een wandrekje voor de babykamer. Het laatste wat nog moest gebeuren. Ook dit rekje in de kalkverf Piombo gezet.

IMG_6380.jpg

IMG_6381.jpg

IMG_6382.jpg

Donderdag
Op deze dag werk ik meestal en gaat Micha naar een van de oppas-oma’s. Ik werk dag-, avond- en nachtdiensten, dus het is vaak een hoop onregelmatigheid. Ook werk ik om het weekend waarbij Jan en Micha vaak een echt mannenweekend houden en lekker in de schuur stoere dingen met hout maken.

Maar voor mij vandaag een echt vrij dagje, dus koffie gedronken bij oma (mijn moeder) waar Micha buiten op zijn gezicht gevallen is, hij een flink dikke lip had en ik ’s middags met een heel zielig jongetje op schoot lekker filmpjes heb gekeken.

Aan het eind van de middag begonnen met het maken van jute vlaggetjes, voor het raam, voor wanneer de baby geboren is.

’s Avonds hebben we het wandrekje opgehangen in de babykamer, wat ik had geverfd, dus ben ik aan het schuiven geweest met leuke decoratie spulletjes. Ook in een babykamer hoeft het voor mij niet veel kleur te hebben: heel neutraal, daar hou ik van.

IMG_6440.jpg

IMG_6305.jpg

 IMG_6311.jpg

IMG_6313.jpg

Vrijdag
Dit is ook meestal een werkdag voor mij en mocht Micha bij de andere oma spelen. Hij werd door mijn schoonzusje opgehaald waarna ze naar de speeltuin gingen. Ik heb dit moment aangepakt om de laatste dingetjes op orde te krijgen. Kinderwagen van zolder gehaald, schoongemaakt, opgemaakt met een mooi dekentje erin.. Maxicosi uit elkaar gehaald en gewassen, waardoor we er nu helemaal klaar voor zijn.. laat de baby maar komen! Ook nog wat laatste dingetjes in de babykamer gestyled.

Het luikje heb ik gevonden bij oud nieuws brocante in Ouderkerk aan den IJssel. Hier vond ik ook deze mooie oude kruik, de perfecte decoratie voor op een babykamer!

Naar het houten trappetje was ik al enige tijd op zoek. Ik heb er al één beneden staan en het is erg leuk om hier mee te decoreren. Gelukkig heb ik ook dit trapje gevonden op de open dag bij Carola van Landelijk en Sober wonen. Het houten fietsje vond mijn moeder op de kofferbakverkoop, waar ze zelf haar spulletjes verkocht. Voor 5 euro mocht ze deze aan het eind van de dag meenemen, waarbij ze al in gedachten had dat dit erg leuk op onze babykamer zou staan..

IMG_6298.jpg

IMG_6300.jpg

IMG_6303.jpg

Zaterdag
Dit is voor ons echt een klus-dag. Jan is verder gegaan met de kozijnen op de overloop en heeft deze in de grondverf gezet. Knapt er altijd al weer van op! ’s Middags zijn we bij het nieuwe huis van mijn vriendin wezen kijken die net de sleutel had gehad van hun nieuwbouwhuis. Totaal wat anders dan hoe wij ons huis kochten.. alles is al lekker glad en recht, erg mooi! Omdat we toch in de buurt van Amersfoort waren, zijn we langs gegaan bij Sober en Stoer Wonen. Een hele mooie woonwinkel, waar ik o.a. de verf kocht die ik nog nodig had en wat leuke decoratie voor de slaapkamer van Micha. Helemaal leuk om daar zomaar tegenaan te lopen. Samen met het plateau van de Action is het weer een leuk sfeerplaatje geworden! Het plateau heb ik eerst een nachtje in een badje met chloor laten weken. Hierdoor is de rode kleur eruit getrokken. Daarna heb ik het behandeld met loogbeits en ingesmeerd met koffiedik, het heeft zo de perfecte kleur gekregen!

IMG_6333.jpg

IMG_6328.jpg

IMG_6327.jpg

Zondag
Op zondag kan ik heerlijk genieten van alles wat al af is in ons huis en de sfeer. Het was een regenachtige dag dus ik heb alvast de adressen op de enveloppen geschreven voor de geboortekaartjes. Ik hou van schrijven, dus etiketten printen hoeft van mij niet perse. Ook de enveloppen zijn helemaal in de landelijke stijl.

’s Avonds was het zelfs weer om gezellig de open haard aan te steken.. kaarsjes erbij aan..

IMG_6385.jpg

IMG_6383.jpg

IMG_6442.jpg

Heel erg bedankt voor de uitnodiging. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje te nemen in mijn woonweek!

IMG_6453.jpg

6 reacties

 1. Regine Smeets schreef:

  Prachtige foto’s en alvast en goede bevalling en veel geluk voor jou en je gezin.

 2. Wiekie schreef:

  Een geniet sfeertje

 3. Serdina. schreef:

  Leuke sfeerplaatjes.
  Ik wens jullie een goede bevalling en veel geluk!!

  Groetjes Serdina.

 4. Marianne schreef:

  Mooie foto,s veel geluk in je nieuwe huis

 5. herna schreef:

  super mooi geworden de baby kamer
  succes samen met de bevalling

 6. Mirjam schreef:

  Hoi Leonie,
  Een heerlijk (t)huis zijn jullie aan het creëren. Wat een mooi pand is dit. En op jullie manier wordt het alleen maar nog mooier. Hier gaan jullie vast nog heel veel mooie jaren beleven.
  Liefs,
  Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.