Binnenkijken bij Annette en Theo

Beste lezers van De Wemelaer,

Een paar weken terug kreeg ik van Benita de vraag of ik mee wilde doen aan de binnenkijker. Nou, dat vind ik ontzettend leuk!

Allereerst zal ik mij even voorstellen: ik ben Annette, 27 jaar oud, getrouwd met Theo en ik ben parttime werkzaam als secretaresse op een Hogeschool. Sinds 4 jaar wonen we aan een gemêleerde woonstraat in een mooi dorp in de provincie Utrecht. Onze straat bevat huizen zowel uit de jaren ’30 als jaren ‘80/90. Ons eigen huis dateert uit het jaar 1984.

Toen we hier kwamen wonen was het huis aan de buitenzijde crème met blauw geschilderd. Aan de binnenkant waren alle muren voorzien van een crème behangetje en witte kozijnen. Dit hebben wij geleidelijk aangepast. We hebben alle muren in de woonkamer voorzien van kalkverf in de kleur Leisteen. De keuken bestond uit een hoekkeuken in de kleuren beige/lichtblauw hoogglans en glazen bovenkasten, een bijzondere combinatie. Deze hebben wij recent laten vervangen in de stijl die past bij de rest van onze inrichting. Eden Interieur uit De Klomp heeft ons geholpen met het ontwerpen en plaatsen van de keuken. De basiskastjes zijn van Ikea en de fronten van de deurtjes zijn gemaakt van oud hout. Via internet hebben we apparatuur gekocht, o.a. een stoer fornuis van Belling. De vloer is voorzien van Vietnamees hardsteen (getrommeld).

Na verloop van tijd hebben we onze slaapkamer voorzien van kalkverf in de kleur Corno. Afgelopen voorjaar heeft een schilder ons huis aan de binnenzijde voorzien van grijze kozijnen in de kleur Nero. De muren in het trapgat waren wit, evenals de trap en alle kozijnen in huis. Het trapgat vergeelde doordat er weinig licht komt en het synthetische verf betrof. De muren in het trapgat zijn voorzien van muurverf (afneembaar) in de kleur Zinco. De gang beneden is voorzien van kalkverf, ook in de kleur Zinco.

De voor- en achtertuin hebben wij in mei 2014 laten aanpassen in de landelijke stijl. Toen is ook de buitenkant geschilderd in de kleuren Piombo en Gritti.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om bezig te zijn met wonen. Schuiven van hier naar daar en dan uiteindelijk weer naar de opstelling zoals die was ;-) Of schilderen, als het in mij opkomt pak ik de kwast en schilder ik weer iets in een ander kleurtje. Zo ook vorige week, toen heb ik ons toilet beneden geschilderd met project- en vloerverf in de kleur Gritti. Een oude plank op de ombouw van het reservoir en klaar! Momenteel vind ik het heerlijk om niet te veel spullen te hebben staan in huis, zodat het rustig oogt. Een mooie bos bloemen of een paar takken gipskruid of verse asparagus, daar geniet ik echt van!

Om ideeën op te doen of om mooie accessoires te kopen bezoek ik regelmatig een Open Huis of ga ik naar woonwinkels, vooral Seizoen & Stijl en Nummer 8 zijn favoriet. Ook volg ik blogs en kijk ik vaak op Instagram naar medeliefhebbers van de landelijke woonstijl.

Kijk en geniet van de foto’s.

Benita, nogmaals bedankt dat je mij hebt uitgenodigd om mijn foto’s te delen op je website.

Sfeervolle groet,

Annette.

P.S.: alle genoemde kleuren zijn van het merk Carte Colori.

1. Voorzijde.JPG

2. Voortuin.jpg

3. Voortuin.JPG

5. Portaal.jpg

6. Detail.JPG

7. Kapstok.jpg

8. Woonkamer.JPG

9. Woonkamer.JPG

10. Haard.jpg

11. Woonkamer achter.jpg

12. Eethoek.jpg

12b. Detail lamp.jpg

12a. Detail eettafel.jpg

13. Woonkamer achter.jpg

DSC_2391.JPG

DSC_2372.jpg

16. Duif.jpg

17. Keuken.jpg

18. keuken.jpg

19. Fornuis.jpg

19a. Detail fornuis.jpg

20. Detail plank.JPG

21. keuken.JPG

22. Keuken.jpg

23. Gang.jpg

24. Toilet.jpg

25. Slaapkamer 1.jpg

26. Slaapkamer 1.JPG

27. Slaapkamer 1.jpg

28. Werkkamer.jpg

29. Detail werkkamer.jpg

30. Detail werkkamer.JPG

31. Slaapkamer 3.JPG

32. Trappen.jpg

34. Slaapkamer 4.JPG

33. Schilderijtjes.JPG

35. Achtertuin.jpg

36. Achtertuin.JPG

37. Achtertuin.JPG

38. Achtertuin.JPG

39. Achtertuin.JPG

18 reacties

 1. Wil Geven schreef:

  Wat een sfeervolle binnen kijker, prachtig.

 2. Serdina. schreef:

  Wat een prachtig en een sfeervol huis hebben jullie, mijn complimenten!!!
  Heb er echt van genoten om bij jullie binnen en buiten te mogen kijken :-)

  Groetjes Serdina.

 3. dedy schreef:

  prachtige huis…prachtige spullen en heerlijke sfeer hoor..complimenten ernstig leuk om even bij jullie binnen te mogen gluren!!groetjes Dédy

 4. Marianne schreef:

  Wat een mooi sfeervol huis

 5. Dylano schreef:

  Mooie keuken, waar heb je die fronten laten maken?
  Groet, Dylano

  • Annette schreef:

   Beste Dylano,
   Bedankt voor je reactie! De keuken is gemaakt door Eden Interieur (www.edeninterieur.nl). De fronten zijn gemaakt van oud hout. Succes!
   Groetjes, Annette

 6. Dinka schreef:

  Wat heb je het gezellig gemaakt! Complimenten.
  Mag ik vragen hoe de stoeltjes heten die je in de tuin aan de tafel hebt staan en waar je ze vandaan hebt? Ik vind de grijze exemplaren prachtig

 7. Annette schreef:

  Beste Dinka, dankjewel voor je reactie! Onze tuinstoelen komen bij Van der Garde tuinmeubelen vandaan. Die hebben wij via internet besteld bij hen, dan worden ze thuisbezorgd. Inmiddels al wel 2 jaar geleden, weet niet of ze die nog hebben.
  Succes! Groetjes Annette

 8. Geesje schreef:

  Annette wat prachtig allemaal. Ik heb genoten van de mooie foto’s

 9. Marion schreef:

  Hele mooie binnenkijker je hebt een sfeervol en prachtig huis

 10. Wiekie schreef:

  Wat een pracht sfeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.