Photodiary: de week van Daniëlle

Een weekje uitgebeeld in foto’s uit het leven van stylisten, bloggers of andere mensen die mooi wonen. Wat deden zij? Wat houdt hen bezig? Hoe ziet hun dag er ongeveer uit? Kortom: een tipje van de sluier! Kijk mee naar de week van Daniëlle! 

Een berichtje van Benita van De Wemelaer op mijn Instagram account: ‘Zou je mee willen doen aan de photodiaries?’  Ja, natuurlijk wil ik dat! Hartstikke leuk! Eerst wat over mezelf: ik ben Danielle en al heel wat jaartjes getrouwd met mijn jeugdliefde John. Samen hebben we een zoon en een dochter en sinds een tijdje ook een schoonzoon erbij! We wonen in een tussenwoning in de Betuwe, in een rustige buurt aan een parkje.

IMG_8366.JPG

We wonen hier al 20 jaar en sinds een paar jaar hebben we het kunnen kopen. Van jongs af aan ben ik al bezig met interieur, mijn slaapkamer veranderde ik wekelijks en mijn rieten stoelen spoot ik al in een ander kleurtje! k ben al heel wat keren van interieur veranderd, totdat dat ik de kalkverf van Carte Colori ontdekte, toen was ik om, prachtig! De kalkverf bepaalt de hele sfeer in je huis, voor mij hoeft er geen schilderij meer aan de muur! Mijn interieur is nu stoer, landelijk en sober. Gelukkig heb ik een man die het allemaal heel leuk vindt, ook mee denkt en we het samen kunnen uitvoeren. 

Wat doe ik zoal? Ik heb een stand bij Dok2 met brocante en nieuwe, stoere en landelijke woonaccessoires en sinds kort ook een webshop: HetGrachtenpand76.nl. Daarnaast heb ik samen met mijn man een schoonmaakbedrijf, waar ik hem een paar uurtjes per week bij ondersteun.

Maandag
Maandag is meestal mijn dag dat ik naar Dok2 in Veenendaal ga om mijn stand (ik noem het mijn miniwinkeltje) op te ruimen en aan te vullen maar gisteren zijn we laat thuisgekomen van een gezellig familieweekendje Zwolle, dus vandaag rustig opstarten. Eerst maar koffie en Facebook en Instagram checken (verslaafd :) Het onweert en het is zo somber dat ik de kaarsjes gezellig aansteek.

IMG_8180.jpg

En zo rommel ik mijn dagje door: weekendtas uitpakken, wasjes draaien, boodschapjes en wat online inkopen doen.

Na het eten opnieuw even achter mijn iPad om wat online inkopen te doen! ‘s Avonds lekker voor de buis, met z’n allen de nieuwe serie De Jacht kijken! Spannend zeg!

IMG_7950.jpg

Dinsdag
Al vroeg op pad om leuke spullen in te kopen, mijn man gaat gezellig mee. We slagen goed en gaan gelijk door naar Dok2 om alles een mooi plekje te geven! 

IMG_7982.jpg

Thuisgekomen eerst even lunchen. Daarna de buxus, die we ook nog hebben geshopt een plekje gegeven in de mooie pot naast de voordeur!

IMG_8313.jpg

‘s Middags wat fotootjes maken voor op Instagram/Facebook en de webshop. 

Op tijd de keuken in want ‘s avonds op pad met dochter en moeders, wimpers opvullen (dochter) en wij verven en epileren, hoezo ‘liever verwend dan verwaarloosd’! 

Woensdag
Mijn dag begint altijd met koffie, het maakt niet uit hoe vroeg het is! Meestal ga ik rond 7 uur mijn bedje uit, ff wakker worden! Vandaag ga ik om 9 uur mee met een rijles van mijn dochter, best spannend! Maar vooral leuk om je dochter bezig te zien, weer een stapje richting zelfstandig zijn..

Thuisgekomen drinken we gezellig ff een bakkie koffie met een heerlijk brownie erbij. 

IMG_8129.JPG

IMG_8058.jpg

Zij  gaat naar school en ik ga aan de slag! Eerst de boel rechttrekken en gelijk maar weer even weer wat schuiven: krukje uit mijn gang en een laddertje ervoor in de plaats! 

IMG_8168.jpg

Ook buiten een beetje gerommeld. De veranda ook meteen weer opgeruimd. We eten er frietjes terwijl de regen met bakken uit de lucht komt.

IMG_8126.jpg

Na het opruimen is het alweer avond! Mijn favoriete programma Idols is op tv.

Donderdag
Op donderdag werk ik altijd mijn man mee in het bedrijf, dus al vroeg op om eerst de bedden te verschonen en de badkamer te poetsen!

IMG_7756.jpg

IMG_7776.jpg

IMG_7703.jpg

We hebben een eenvoudige badkamer met witte tegeltjes en grijze vloertegels. Voordat we het kochten was hij net gerenoveerd, dus heb ik de badkamer opgepimpt met steigerhout en stoere elementen. De luikjes voor het raampje zijn bijv. gewoon van een windlicht! Een paar stoere grepen erop en klaar. 

IMG_8099.JPG

Een mooie vitrinekast voor mijn handdoeken en spulletjes. 

IMG_8106.jpg

Om 14.00 uur ben ik klaar en ga ik gezellig met mijn moeder langs de outlet van Hoffz, hier ongeveer 15 minuten vandaan! Geslaagd voor mooi linnen voor een nieuw vouwgordijn en overgordijnen voor op de slaapkamer! 

Vrijdag
Het poetsen van de woonkamer staat op de planning, ik snap nog steeds niet waar elke keer weer die rommel vandaan komt.. Mijn moeder komt snel even langs voor een bakkie en meet gelijk de maten op de slaapkamer voor mijn gordijnen! Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat, kan niet wachten!

IMG_8160.jpg

IMG_8162.jpg

Ik doe mijn boodschapjes en lunch gezellig met mijn dochter voordat ik haar na haar stageplek breng. Ze leert voor verpleegkundige en werkt 2 dagen per week op een leerlingafdeling van een verpleegtehuis. 

IMG_8155.jpg

Het leuke raampje dat ik gister kocht bij de Hoffz outlet ga ik ontvetten, schuren en in een grijstint verven. Ik wil hem straks voor mijn raam op mijn slaapkamer maar tot zolang krijgt hij een leuk plekje in de woonkamer!

IMG_8245.jpg

Tussen de verflagen door even in het zonnetje. Nieuwe plantjes in mijn potten op tafel, lekker sober! 

IMG_8260.jpg

Na het eten nog paar uurtjes werken. Onze dochter helpt ons altijd maar omdat ze nu tot 22.00 uur zelf moet werken, gaan mijn man en ik samen en lopen we iets harder. Daarna is het avond: douchen en lekker voor de tv! Ik zeg weekend! 

Zaterdag
Vandaag staat de Bosfair Kwintelooijen op het programma! Dochter en vriend gaan naar de Efteling en zoonlief heeft echt geen zin in een saaie vrouwenfair, haha. Dus gaan we gezellig met z’n tweetjes op pad. 

We rijden eerst even langs de landgoedwinkel in de buurt voor de Ingense molenkoekmix en drinken er gelijk een heerlijke cappucino in het zonnetje. 

IMG_8294.jpg

IMG_8297.jpg

Dan door naar de fair, heerlijk rondgestruind en niks gekocht! Best knap eigenlijk! Thuis lekker gegeten met z’n drietjes en na de boel opgeruimd te hebben, even de laatste zonnestraaltjes meegepakt! In de avond bak ik de meegenomen Ingense molenkoek, heerlijk voor bij de koffie en daarna zoek ik m’n favoriete stoel op! 

IMG_8329.jpg

IMG_8336.jpg

Zondag
In de middag gaan we even langs een klant van mijn man. Ze exposeert haar schilderijen en we drinken gezellig een roseetje in haar prachtige tuin. Daarna gezellig naar een bbq bij mijn schoonouders met de hele familie. 

Nog even wat mooie detailfotootjes en dan sluit ik mijn week af, ik vond het erg leuk om te doen! 

IMG_8082.jpg

IMG_8166.jpg

IMG_8178.jpg

Je vindt Danielle ook op Instagram: Daniellevdweerd.

5 reacties

 1. Marianne schreef:

  Wat een leuke en mooie binnenkomer heb het met plezier gelezen je hebt een mooi en gezellg huis

 2. Serdina. schreef:

  Een hele mooie photodiary, heb er erg van genoten :-) jullie hebben een heel mooi en een sfeervol huis!

  Groetjes Serdina.
  Ps ik ben benieuwd naar jullie webshop, ga ik zeker even bezoeken ;-)

 3. Hanny schreef:

  Mooie photo diary, vond het heel leuk om jouw week te lezen!!

 4. Kat schreef:

  Heeeee Danielle,

  Leuk om te lezen en ook je gezellige hoekjes te zien. In het eggie natuurlijk nog mooier.

  Groetjes Kat

 5. Mirjam schreef:

  Prachtig huis en heel erg gezellig bij je. Ik heb genoten van jouw week in foto’s.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.